triplex1 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 56 λεπτά πριν, nikolas_kriti είπε Τέτοια κακια δεν υπάρχει λόγος. Δεν με ανάγκασε να το κάνω! Επιλογή μου ήταν!! Δεν υπαρχει καμια απολυτως κακια , απλα εχει βγαλει η γλωσσα μας μαλλιά να λεμε καποιοι παρτε 550 - 570 σε σειρα 5000 cpu , θα κουμπωνες και θα δουλευε χωρις να κανεις τιποτα , η τσεπη ειναι σφιχτη αλλα θελουμε μητρικη και να φτιαξουμε και 2ο υπολογιστη ..........και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο
nikolas_kriti Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Ronnie1985 είπε Έκανες bios update με τον 2600 να φανταστω και όλα γίναν σωστά κ με επιτυχία. Έχεις εγκαταστήσει το νέο cpu σωστά χωρίς παρατράγουδα, πχ στραβωμενο πριν, η ψύκτρα πατάει σωστά και όλα είναι κομπλέ. Δίσκοι m2, ssd όλοι συνδεδεμένοι σωστά. Βγάλε μπαταρία μητρικής 5 λεπτά, να μαστε σίγουροι θα γυρίσουν όλα στο bios default. Έχε σε στικάκι windows 10/11 έτοιμα για εγκατάσταση και συνδέσετο σε πίσω θύρα της μητρικής. Ανοίγεις το pc, μπαινεις BIOS, και επιλέγεις boot από το στικάκι να ξεκινήσει η εγκατάσταση. Πας εγκατάσταση για προχωρημένους, και σου εμφανίζει όλους τους διαθέσιμους δίσκους και μονάδες. Πατάς σε όλα ενα-ενα "διαγραφή" Αφού τα σβήσεις όλα , και m2 και ssd, επιλέγεις πλέον σε ποιον δίσκο (φαντάζομαι m2) θες να εγκατασταθεί το λειτουργικό. Next, next κλπ Έβαλα m2 κι όλα καλά ! απλα με τον ssd(χωρίς να τον κάνω φορματ) είχα θέμα!!! και μ φάνηκε παράξενο!
nikolas_kriti Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 10 ώρες πριν, triplex1 είπε Δεν υπαρχει καμια απολυτως κακια , απλα εχει βγαλει η γλωσσα μας μαλλιά να λεμε καποιοι παρτε 550 - 570 σε σειρα 5000 cpu , θα κουμπωνες και θα δουλευε χωρις να κανεις τιποτα , η τσεπη ειναι σφιχτη αλλα θελουμε μητρικη και να φτιαξουμε και 2ο υπολογιστη ..........και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο Τελείως άτοπο όλο αυτό που λες με την πίτα,πραγματικά.Όπως και η πρόταση σου είναι εκτός με βάση αυτό που ζητήθηκε.Δημιουργήθηκε η ανάγκη για pc στο γραφείο και έπρεπε να γίνει με τον πιο οικονομικό και εφικτό τρόπο. Το ότι μου έβγαλε boot issue με τον ssd,κι απλά θέλει φορματ,θα έπρεπε εγώ να δώσω 150 ευρώ παραπάνω για να παρω μια αξιοπρεπέστατη μητρική. Όπως κι να έχει,όταν ένα παιδί ζητάει μέσα σε ενα φόρουμ μια συγκεκριμένη βοήθεια,με συγκεκριμένες απαιτήσεις,προσαρμοζόμαστε σε αυτές.Και όχι στις δικές μας προτιμήσεις και θέλω.Τουλάχιστον αυτό έκανα εγώ,όταν ήμουν λιγάκι πιο ενεργός στο φόρουμ και προσπαθούσα να βοηθήσω.Όπως κι να χει,σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια. Tα Pc στήθηκαν,δουλευουν άψογα κι με τον 5700x,η διαφορά ήταν αμέσως αντιληπτή. 2
triplex1 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, nikolas_kriti είπε Το ότι μου έβγαλε boot issue με τον ssd,κι απλά θέλει φορματ,θα έπρεπε εγώ να δώσω 150 ευρώ παραπάνω για να παρω μια αξιοπρεπέστατη μητρική. Ολες αξιοπρεπεστατες ειναι , υπαρχουν μητρικες που φτανουν τα 100-120 ευρω και δουλευουν και 5900x , απο κει και περα το αν εσυ ή καποιοι αλλοι θελετε να κανετε και overcklock ή να τις λειωνετε με παιχνιδια δικαιωμα σας ........τιποτα δεν ειναι ατοπο οπως εσυ το θεωρεις , βαζεις μια φθηνη 550 σε εναν τετοιο επεξεργαστη και ανοιγεις κατευθειαν το pc , αν θεωρεις οτι με ενα bios γλυτωσες κανα 20ρικο 30αρι καλα εκανες , κανεις δεν σωθηκε με τοσα χρηματα , ευχομαι η μητρικη σου να εχει στην πορεια κι αλλο update bios αν χρειαστει
nikolas_kriti Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, triplex1 είπε Ολες αξιοπρεπεστατες ειναι , υπαρχουν μητρικες που φτανουν τα 100-120 ευρω και δουλευουν και 5900x , απο κει και περα το αν εσυ ή καποιοι αλλοι θελετε να κανετε και overcklock ή να τις λειωνετε με παιχνιδια δικαιωμα σας ........τιποτα δεν ειναι ατοπο οπως εσυ το θεωρεις , βαζεις μια φθηνη 550 σε εναν τετοιο επεξεργαστη και ανοιγεις κατευθειαν το pc , αν θεωρεις οτι με ενα bios γλυτωσες κανα 20ρικο 30αρι καλα εκανες , κανεις δεν σωθηκε με τοσα χρηματα , ευχομαι η μητρικη σου να εχει στην πορεια κι αλλο update bios αν χρειαστει Κατάλαβες ότι το πρόβλημα ήταν με τον παλιο ssd????Μπήκε καθαρός και δούλεψε!! Ότι θα γινόταν δηλαδή και με τον αν άλλαζα και μητρικη,θα χρειαζόταν clean disk.Bios update στα 12-13 χρόνια που ασχολούμε,ερασιτεχνικά ,έκανα προχθες μονο.οπότε δεν θα μου ξαναχρειαστεί.Τώρα εσύ που βρίσκεις ότι γλύτωσα 20-30 ευρώ!!!Η αντιστοιχη tomahawk,διαθέσιμη,κανει 190 ευρώ!!!Κι αυτό που είπα πριν,μη προσπαθείς να περάσεις τις αντιλήψεις σου κι τα θέλω σου,βοήθεια να προσφέρεις,δεν γίνεται να έχω b450 tomahawk,κι να μου λες να παω στην πιο φθηνή Matx-B550,που υπο νορμαλ συνθήκες θα έκανε 60-70 ευρώ,να την πληρώσω διπλά και να μη μπορώ ουτε xmp να ενεργοποιήσω. 2
johnpopexi Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Σε βάθος πενταετίας η λογική θα επιτάσσει ddr5 σύστημα. Οπότε το τωρινό μάλλον θα καταλήξει ως 2ο pcακι. Ιδανικά λοιπόν στο μέλλον που το main θα καταλήξει 2ο , θα θέλαμε να έχει μια b550 για να μπορεί να είναι όσο πιο relevant γίνεται με pcie 4.0 για m.2 και ίσως gpu και όσο το δυνατόν ικανότερο σε OC για να ξεζουμιστεί ο 5700. Αν όμως η χρήση του 2ο είναι τελείως βασική με browsing /ταινίες/office τότε όντως είναι πεταμένα λεφτά και είσαι άρχοντας με φθηνή a320.
niko13 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Συνονόματε συντεκνε(γεννήθηκα Ηράκλειο) καλορίζικο και χαίρομαι που όλα πήγαν καλά με το pc ,παρά τη φοβερα που πήρες.Διάβασε το αρχικό σου ποστ σε παρακαλώ..Εσύ ο ίδιος κοιταγες b550 και έθεσες ένα budget στα 500 ευρο.Κανεις δε σου έκανε πρόταση πάνω από το budget σου,όλοι όσοι τοποθετήθηκαν εδώ σου είπαν τι θα επερναν οι ίδιοι αν ήταν στη θέση σου.Αν έλεγες μέχρι 350-400 ευρο ,πίστεψε με θα σου πρότειναν τον δρόμο που ακολουθησες.Εδω απλά σου είπαν όλες τις πιθανές επιλογές.Νομιζω πως οι περισσότεροι, αν τους έδινες το ελεύθερο οικονομικά, τον 5700x θα τον ταίριαζαν με μια b550 κ αφού χωραγε στο budget στο πρότειναν.Δεν βλέπω πως σε καθοδήγησαν λάθος ή πήγαν να σου επιβάλλουν τα θέλω τους.Με τελείως φιλικό ύφος τα λέω γιατί καμμιά φορά ο γραπτός λόγος παρερμηνεύεται.Καλη ημέρα να εχουμε,καλορίζικο και παλι Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2023 από niko13 2
nikolas_kriti Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 4 ώρες πριν, niko13 είπε Συνονόματε συντεκνε(γεννήθηκα Ηράκλειο) καλορίζικο και χαίρομαι που όλα πήγαν καλά με το pc ,παρά τη φοβερα που πήρες.Διάβασε το αρχικό σου ποστ σε παρακαλώ..Εσύ ο ίδιος κοιταγες b550 και έθεσες ένα budget στα 500 ευρο.Κανεις δε σου έκανε πρόταση πάνω από το budget σου,όλοι όσοι τοποθετήθηκαν εδώ σου είπαν τι θα επερναν οι ίδιοι αν ήταν στη θέση σου.Αν έλεγες μέχρι 350-400 ευρο ,πίστεψε με θα σου πρότειναν τον δρόμο που ακολουθησες.Εδω απλά σου είπαν όλες τις πιθανές επιλογές.Νομιζω πως οι περισσότεροι, αν τους έδινες το ελεύθερο οικονομικά, τον 5700x θα τον ταίριαζαν με μια b550 κ αφού χωραγε στο budget στο πρότειναν.Δεν βλέπω πως σε καθοδήγησαν λάθος ή πήγαν να σου επιβάλλουν τα θέλω τους.Με τελείως φιλικό ύφος τα λέω γιατί καμμιά φορά ο γραπτός λόγος παρερμηνεύεται.Καλη ημέρα να εχουμε,καλορίζικο και παλι Aν διαβάσεις 1-2ποστ παρακάτω όμως,επεξηγώ ακριβώς την κατάσταση,μόλις έπεσε στο τραπέζι το bios update!!Προφανώς,εάν δεν έπαιζε το bios update,δεν θα πηγαινα καν σε 550!Σε AM5 θα πήγαινα. Προφανώς και δεν με καθοδήγησε κανείς λάθος,απλά το να υποστηρίζεις μια άποψη,λέγοντας ότι γλυτώσες 20-30 ευρώ και δεν σώνεσαι ενώ δεν υφίσταται κάτι τέτοιο,αυτο είναι προσπαθώ να κανω κάπως την αποψη μου να υπερισχύει. 5 ώρες πριν, johnpopexi είπε Σε βάθος πενταετίας η λογική θα επιτάσσει ddr5 σύστημα. Οπότε το τωρινό μάλλον θα καταλήξει ως 2ο pcακι. Ιδανικά λοιπόν στο μέλλον που το main θα καταλήξει 2ο , θα θέλαμε να έχει μια b550 για να μπορεί να είναι όσο πιο relevant γίνεται με pcie 4.0 για m.2 και ίσως gpu και όσο το δυνατόν ικανότερο σε OC για να ξεζουμιστεί ο 5700. Αν όμως η χρήση του 2ο είναι τελείως βασική με browsing /ταινίες/office τότε όντως είναι πεταμένα λεφτά και είσαι άρχοντας με φθηνή a320. Δηλαδή αν ηταν B55 σε 5 χρόνια θα ήμουν revelant και με την b450 Non-revelant???am4 both!!Μονο ισως για ddr5,αλλά υπάρχει b550 με ddr5??? 1
Ronnie1985 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 8 λεπτά πριν, nikolas_kriti είπε Ισως για ddr5,αλλά υπάρχει b550 με ddr5??? Δεν υπάρχει γιατί δε γίνεται από φυσικής πλευράς να μπει DDR5 στα DRAM slot των b550. Όπως DDR3 dimms δε μπαινανε στα DDR4 slots, έτσι το ίδιο και εδώ. Μη το κουράζουμε παιδιά ο καθένας φτιάχνει και αξιοποιεί το σύστημα του με ότι τρόπο θέλει ο ίδιος και η τσέπη του. Μετά από 5 μετά χρόνια που αναφέρετε μπορεί να μιλάμε και για socket AM6 και ας έπαιρνε σήμερα ο φίλος που δημιούργησε το Topic και 1000 ευρώ motherboard. 3
fotaras76 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 27/1/2023 στις 8:16 ΜΜ, triplex1 είπε θα σε καθοδηγησει ο fotaras τωρα ......περιμενε Τελικά και ο 5700Χ λειτουργεί και γλίτωσε το παλικάρι 100 ευρώ που δεν σε άκουσε( ας τα δώσει για καλύτερη gpu στο μέλλον) . Στις 27/1/2023 στις 11:04 ΜΜ, triplex1 είπε και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο Ναι, τελικά μπορούμε να έχουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Πλέρωνε υπερκοστολογημένες b550 εσύ για να κερδίσεις 1-2 fps. 22 ώρες πριν, nikolas_kriti είπε Κατάλαβες ότι το πρόβλημα ήταν με τον παλιο ssd????Μπήκε καθαρός και δούλεψε!! Ότι θα γινόταν δηλαδή και με τον αν άλλαζα και μητρικη,θα χρειαζόταν clean disk.Bios update στα 12-13 χρόνια που ασχολούμε,ερασιτεχνικά ,έκανα προχθες μονο.οπότε δεν θα μου ξαναχρειαστεί.Τώρα εσύ που βρίσκεις ότι γλύτωσα 20-30 ευρώ!!!Η αντιστοιχη tomahawk,διαθέσιμη,κανει 190 ευρώ!!!Κι αυτό που είπα πριν,μη προσπαθείς να περάσεις τις αντιλήψεις σου κι τα θέλω σου,βοήθεια να προσφέρεις,δεν γίνεται να έχω b450 tomahawk,κι να μου λες να παω στην πιο φθηνή Matx-B550,που υπο νορμαλ συνθήκες θα έκανε 60-70 ευρώ,να την πληρώσω διπλά και να μη μπορώ ουτε xmp να ενεργοποιήσω. Δεν πρόκειται να παραδεχτεί τίποτα Νικόλα. Να χαρείς τον 5700Χ, καλορίζικος! Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2023 από fotaras76 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα