triplex1 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 δεν θεωρω οτι υπαρχουν προβληματα αλλα εντελως διαφορετικο chipset
hln3 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 5600 ή 5800Χ3D, μην κοιτάς τα ενδιάμεσα για gaming.
fotaras76 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 4 ώρες πριν, niko13 είπε Δεν λέει κάτι λάθος ο τριπλεξ,με αγορά τωρα 5000 ryzen (εκτός του 5600g) το λογικό είναι να πάει κάποιος σε b550.Να εκμεταλλευτεί και το pcie4 του επεξεργαστη.Οπως και με 5600g πιο λογική επιλογή είναι η b450.Καταλαβαινω πως σε pcie3 x16 δεν χάνουν ιδιαιτερα οι τωρινές pcie4 κάρτες ,αλλά στο μέλλον μπορεί να πάψει να ισχύει αυτό,αφού γίνονται όλο και δυνατότερες.Αν τώρα είναι σφιχτό το πορτοφόλι και δεν βγαίνει καταλαβαίνω γιατί να μείνει κάποιος σε b450,αν υπάρχει ήδη.Ο φίλος του θέματος όμως μια μητρική θα την πάρει έτσι κ αλλιως... To pcie 3 σε μια μητρική είναι μια χαρά αν η gpu που θα βάλει κάποιος έχει 16 lanes και δεν είναι κανένα θηρίο που στοιχίζει 2-3 χιλιάρικα. Οπότε για νορμάλ πορτοφόλια είναι αρκετό και στην τελική όταν θα κυκλοφορήσουν κάρτες σε γήινες τιμές που θα τις πετσοκόβει το pcie 3 τότε πιθανότατα θα έχουν παρέλθει τόσα χρόνια που θα πρέπει να αλλάξεις όλο το pc. 4 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε Εγώ πχ πήγα από 2600X --> 5700X βαζωντας απλά το τελευταίο bios στην Asus Prime x470-pro και δεν έχω συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα μήνες τώρα. Το επόμενο upgrade, όταν και αν, θα είναι σαφώς ριζικό απ' την αρχή όλα. Είδες διαφορά με τον 5700Χ ; 1
niko13 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, fotaras76 είπε To pcie 3 σε μια μητρική είναι μια χαρά αν η gpu που θα βάλει κάποιος έχει 16 lanes και δεν είναι κανένα θηρίο που στοιχίζει 2-3 χιλιάρικα. Οπότε για νορμάλ πορτοφόλια είναι αρκετό και στην τελική όταν θα κυκλοφορήσουν κάρτες σε γήινες τιμές που θα τις πετσοκόβει το pcie 3 τότε πιθανότατα θα έχουν παρέλθει τόσα χρόνια που θα πρέπει να αλλάξεις όλο το pc. Δεν διαφωνώ κάπου αν μιλάγαμε για κάποιον που έχει μια μητρική b450 και είναι μεταξύ του να αναβαθμίσει ή να την κρατησει.Με τις τιμές των b550 τώρα κατσε με b450,το καταλαβαινω.Αλλα ο φίλος θα πάει κ για αγορα μιας μητρικης.Στο δίλημμα του λοιπον εμενα δεν μου φαίνεται λογικό να πάρει δεύτερη b450 όταν από cpu θα πάει σε 5700x..Εσένα σου φαίνεται,εκεί διαφωνούμε αλλά δεν έγινε και κάτι. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2023 από niko13 1
triplex1 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, niko13 είπε Αλλα ο φίλος θα πάει κ για αγορα μιας μητρικης.Στο δίλημμα του λοιπον εμενα δεν μου φαίνεται λογικό να πάρει δεύτερη b450 όταν από cpu θα πάει σε 5700x..Εσένα σου φαίνεται,εκεί διαφωνούμε αλλά δεν έγινε και κάτι. ...........ετσι , γιατι αλλιως θα ξεχασουμε κι αυτα που ξερουμε
Ronnie1985 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, fotaras76 είπε Είδες διαφορά με τον 5700Χ ; Σε benchmarks η μέρα με τη νύχτα (λογικό). Cinebench R23 13800 αν θυμάμαι καλά με στοκ τα παντα στο bios, μόνο xmp enable. Σε 2560x1080 που παιζω μαζί με μια 2070 Super, στο shadow of the tomb raider ανέβηκα +15fps από πριν. Video editing δεν έχω ασχοληθεί ακόμα λόγο χρόνου, αλλά φαντάζομαι θα είναι σίγουρα καλύτερα. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2023 από Ronnie1985 1
fotaras76 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 31 λεπτά πριν, niko13 είπε Δεν διαφωνώ κάπου αν μιλάγαμε για κάποιον που έχει μια μητρική b450 και είναι μεταξύ του να αναβαθμίσει ή να την κρατησει.Με τις τιμές των b550 τώρα κατσε με b450,το καταλαβαινω.Αλλα ο φίλος θα πάει κ για αγορα μιας μητρικης.Στο δίλημμα του λοιπον εμενα δεν μου φαίνεται λογικό να πάρει δεύτερη b450 όταν από cpu θα πάει σε 5700x..Εσένα σου φαίνεται,εκεί διαφωνούμε αλλά δεν έγινε και κάτι. Εξαρτάται από τη διαφορά τιμής και την οικονομική άνεση του αγοραστή. Μπορεί να πάρει με 50 ευρώ και την gigabyte a320 κ να κουμπώσει τον 2600 που έχει ήδη για 2ο σύστημα. Η tomahawk σηκώνει υπερανετα τον 5700Χ. Για να πάει σε μια b550 που να μην έχει χειρότερη ποιότητα από την tomahawk που έχει ήδη πρέπει να δώσει κάπου 100 ευρώ επιπλέον. Εγώ προσωπικά θα τα κρατούσα για καλύτερη gpu στο μέλλον, μεγαλύτερο όφελος θα έχει κάποιος κατά τη γνώμη μου. Επίσης το να σκάσω 150 για μητρική σε socket που δεν είναι πλέον το νεότερο που υπάρχει (νεκρό) δεν θα το έκανα έστω και για ψυχολογικούς λόγους. Κάποιος που έχει τα φράγκα και δεν έχει θέμα ας τα σκάσει, δικαίωμα του εννοείται. 1 1
nikolas_kriti Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 10 ώρες πριν, fotaras76 είπε Εξαρτάται από τη διαφορά τιμής και την οικονομική άνεση του αγοραστή. Μπορεί να πάρει με 50 ευρώ και την gigabyte a320 κ να κουμπώσει τον 2600 που έχει ήδη για 2ο σύστημα. Η tomahawk σηκώνει υπερανετα τον 5700Χ. Για να πάει σε μια b550 που να μην έχει χειρότερη ποιότητα από την tomahawk που έχει ήδη πρέπει να δώσει κάπου 100 ευρώ επιπλέον. Εγώ προσωπικά θα τα κρατούσα για καλύτερη gpu στο μέλλον, μεγαλύτερο όφελος θα έχει κάποιος κατά τη γνώμη μου. Επίσης το να σκάσω 150 για μητρική σε socket που δεν είναι πλέον το νεότερο που υπάρχει (νεκρό) δεν θα το έκανα έστω και για ψυχολογικούς λόγους. Κάποιος που έχει τα φράγκα και δεν έχει θέμα ας τα σκάσει, δικαίωμα του εννοείται. Πολύ σωστός !! Αυτό ακριβώς σκέφτηκα !! 1
nikolas_kriti Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Παιδιά έκανα update την tomahawk! Έβαλαν τον 5700! Αλλά δε bootarei!! Μπαίνει απλά στο bios!!! Δεν προχωράει στα windows !! Έχει κάποια led η μητρική για σφάλματα !! κι μένει αναμένω το boot led!!
triplex1 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 30 λεπτά πριν, nikolas_kriti είπε Παιδιά έκανα update την tomahawk! Έβαλαν τον 5700! Αλλά δε bootarei!! Μπαίνει απλά στο bios!!! Δεν προχωράει στα windows !! Έχει κάποια led η μητρική για σφάλματα !! κι μένει αναμένω το boot led!! θα σε καθοδηγησει ο fotaras τωρα ......περιμενε
Ronnie1985 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 31 λεπτά πριν, nikolas_kriti είπε Παιδιά έκανα update την tomahawk! Έβαλαν τον 5700! Αλλά δε bootarei!! Μπαίνει απλά στο bios!!! Δεν προχωράει στα windows !! Έχει κάποια led η μητρική για σφάλματα !! κι μένει αναμένω το boot led!! Αν μπορείς γράψε ακριβώς βήμα βήμα τις κινήσεις που έκανες απο την αρχή.
nickol-us Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Μέχρι bios μπαίνει κανονικά; Εφόσον λες οτι ανοίγει τότε κάτι παίζει με τον δίσκο, δεν βρίσκει το boot κτλ. Σίγουρα δεν έχει φύγει κάνα βύσμα κατά την αλλαγή του cpu; Έχεις κάποιο Live usb να ελέγξεις οτι το pc γενικά δουλεύει κανονικά; edit: έχεις προσθαφαιρέσει υλικό (άλλο δίσκο κτλ); Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2023 από nickol-us
leros2004 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 η απλά του έκανε factory reset το bios και του χάλασε τις ρυθμίσεις ahci και αν έχει windows 11 και το tpm
nikolas_kriti Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, triplex1 είπε θα σε καθοδηγησει ο fotaras τωρα ......περιμενε Τέτοια κακια δεν υπάρχει λόγος. Δεν με ανάγκασε να το κάνω! Επιλογή μου ήταν!! 1 ώρα πριν, Ronnie1985 είπε Αν μπορείς γράψε ακριβώς βήμα βήμα τις κινήσεις που έκανες απο την αρχή. 30 λεπτά πριν, nickol-us είπε Μέχρι bios μπαίνει κανονικά; Εφόσον λες οτι ανοίγει τότε κάτι παίζει με τον δίσκο, δεν βρίσκει το boot κτλ. Σίγουρα δεν έχει φύγει κάνα βύσμα κατά την αλλαγή του cpu; Έχεις κάποιο Live usb να ελέγξεις οτι το pc γενικά δουλεύει κανονικά; edit: έχεις προσθαφαιρέσει υλικό (άλλο δίσκο κτλ); 7 λεπτά πριν, leros2004 είπε η απλά του έκανε factory reset το bios και του χάλασε τις ρυθμίσεις ahci και αν έχει windows 11 και το tpm Έβαλα πάνω τον M2 και στικάκι για windows !! Προχώρησε κανονικά στο setup! Όταν έχω κάνω τον παλιό ssd κάνει τα νούμερα! Δεν έκανα φορματ τον ssd!!
Ronnie1985 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 29 λεπτά πριν, nikolas_kriti είπε Τέτοια κακια δεν υπάρχει λόγος. Δεν με ανάγκασε να το κάνω! Επιλογή μου ήταν!! Έβαλα πάνω τον M2 και στικάκι για windows !! Προχώρησε κανονικά στο setup! Όταν έχω κάνω τον παλιό ssd κάνει τα νούμερα! Δεν έκανα φορματ τον ssd!! Έκανες bios update με τον 2600 να φανταστω και όλα γίναν σωστά κ με επιτυχία. Έχεις εγκαταστήσει το νέο cpu σωστά χωρίς παρατράγουδα, πχ στραβωμενο πριν, η ψύκτρα πατάει σωστά και όλα είναι κομπλέ. Δίσκοι m2, ssd όλοι συνδεδεμένοι σωστά. Βγάλε μπαταρία μητρικής 5 λεπτά, να μαστε σίγουροι θα γυρίσουν όλα στο bios default. Έχε σε στικάκι windows 10/11 έτοιμα για εγκατάσταση και συνδέσετο σε πίσω θύρα της μητρικής. Ανοίγεις το pc, μπαινεις BIOS, και επιλέγεις boot από το στικάκι να ξεκινήσει η εγκατάσταση. Πας εγκατάσταση για προχωρημένους, και σου εμφανίζει όλους τους διαθέσιμους δίσκους και μονάδες. Πατάς σε όλα ενα-ενα "διαγραφή" Αφού τα σβήσεις όλα , και m2 και ssd, επιλέγεις πλέον σε ποιον δίσκο (φαντάζομαι m2) θες να εγκατασταθεί το λειτουργικό. Next, next κλπ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα