prototypegr Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Θέλει ο πεθερός μου αν κάνει μια γονική παροχή / δωρεά χρημάτων στην σύζυγό μου. Πλέον, από 01/01/2023 οι δηλώσεις γίνονται ηλεκτρονικά από την εφαρμογή https://www.aade.gr/myPROPERTY. Την δήλωση μπορεί να την ξεκινήσει είτε ο πεθερός μου είτε η σύζυγός μου και απλώς το άλλο μέρος μετά την αποδέχεται. Γνωρίζω ότι η μεταβίβαση των χρημάτων θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά από λογαριασμό που δικαιούχος θα είναι ο πεθερός μου σε λογαριασμό που μόνη δικαιούχος θα είναι η σύζυγός μου. Θα ήθελα να ρωτήσω κι όποιος γνωρίζει να μου απαντήσει στα εξής: 1. Εάν στον λογαριασμό του πεθερού, είναι συνδικαιούχος και η σύζυγός του, τότε θα πρέπει να δηλωθεί ότι η δωρεά γίνεται από κοινού? Ή δεν πειράζει? 2. Μπαίνοντας στην εφαρμογή myPROPERTY, τι θα πρέπει να επιλέξουμε? Για ποιο λόγο αναφέρει στη γονική παροχή χρημάτων και στην δωρεά χρημάτων την αυτοτελή φορολόγηση? Δεν υποτίθεται ότι είναι αφορολόγητο μέχρι του ποσού των 800.000€ συνολικά? Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2023 από prototypegr
NikosKallithea Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 15 λεπτά πριν, prototypegr είπε 1. Εάν στον λογαριασμό του πεθερού, είναι συνδικαιούχος και η σύζυγός του, τότε θα πρέπει να δηλωθεί ότι η δωρεά γίνεται από κοινού? Ή δεν πειράζει? Οι λογαριασμοι της γονικης παροχής πρέπει να ειναι διαφορετικοί.
prototypegr Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Οι λογαριασμοι της γονικης παροχής πρέπει να ειναι διαφορετικοί. Το ξέρω. Αναφέρω στην περίπτωση που στον λογαριασμό του πεθερού είναι συνδικαιούχος και η πεθερά.
ElCha Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Εμάς το έβαλε και στους δύο γονείς. Αλλά μήπως θα ήταν καλύτερα να σας το κάνει λογιστής αυτό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα