Προς το περιεχόμενο

Αγορά Τηλεόρασης 55" γύρω στα 500 Ευρώ

gino007
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από gino007,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαίρεται ήρθε η ώρα να αλλάξω την παλιά μου τηλεόραση, αφού ο πατέρας μου την έριξε καταλάθος κάτω και έσπασε το panel.

Διαθέσιμο budget: Κάπου στα 500, +100 max για κάτι που θα χαρακτηριστεί "εξαιρετικό" εκείνη τη στιγμή.

Απόσταση και γωνία θέασης: Περίπου 3μ, ευθεία.

Χρήση και τι μας ενδιαφέρει περισσοτερο: Ταινίες/Σειρές (torrent πολύ καλής πχιότητας/streaming NF-άλλο), Netflix, Youtube.

προτίμηση σε μέγεθος : Εκεί στις 55'', σε μεγαλύτερη δεν θα υπάρξει θέμα αλλά δεν χρειάζεται να ανεβούμε και σε τιμή.

Έχουμε κάποιον περιορισμό λόγω πεθεράς/ χώρου/διάταξης/ μεγέθους επίπλων: Οχι

Μας ενδιαφέρουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικα; ( 3D, smart, ultra HD, HDR κτλ):4Κ/HDR

Έχουμε κάποια μοντέλα ήδη στα υπόψιν : ΤCL 55C635

Κατάστημα προτίμησης (προαιρετικά): -

Η αγορά πρέπει να γίνει σύντομα γιατί χάλασε η προηγούμενη

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 λεπτά πριν, gino007 είπε

Χαίρεται ήρθε η ώρα να αλλάξω την παλιά μου τηλεόραση, αφού ο πατέρας μου την έριξε καταλάθος κάτω και έσπασε το panel.

Διαθέσιμο budget: Κάπου στα 500, +100 max για κάτι που θα χαρακτηριστεί "εξαιρετικό" εκείνη τη στιγμή.

Χρήση και τι μας ενδιαφέρει περισσοτερο: Ταινίες/Σειρές (torrent πολύ καλής πχιότητας/streaming NF-άλλο), Netflix, Youtube.

προτίμηση σε μέγεθος : Εκεί στις 55'', σε μεγαλύτερη δεν θα υπάρξει θέμα αλλά δεν χρειάζεται να ανεβούμε και σε τιμή.

Μας ενδιαφέρουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικα; ( 3D, smart, ultra HD, HDR κτλ):4Κ/HDR

Ευχαριστώ!

Εχω την 55c635 στο φοιτητοσπιτο, οποτε τη δουλευω 2-3 μερεϛ την εβδομαδα. Σε γενικεϛ γραμμεϛ ειμαι απολυτα ικανοποιημενοϛ κυριωϛ σε υλικο απο disney+, apple tv. Σε αγωνεϛ ποδοσφαιρου απο ΕΟΝ θα ηθελα κατι καλυτερο και ψαχνω ρυθμισειϛ. Την Τεταρτη που θα παω θα δοκιμασω μια προταση να επιλεξω το προτυπο movies και να το ψαξω εκει.

53 λεπτά πριν, vangelis_k είπε

Εχω την 55c635 στο φοιτητοσπιτο, οποτε τη δουλευω 2-3 μερεϛ την εβδομαδα. Σε γενικεϛ γραμμεϛ ειμαι απολυτα ικανοποιημενοϛ κυριωϛ σε υλικο απο disney+, apple tv. Σε αγωνεϛ ποδοσφαιρου απο ΕΟΝ θα ηθελα κατι καλυτερο και ψαχνω ρυθμισειϛ. Την Τεταρτη που θα παω θα δοκιμασω μια προταση να επιλεξω το προτυπο movies και να το ψαξω εκει.

Και εγω προς τα εκεί τείνω φαίνεται να είναι vfm επιλογή.

2 ώρες πριν, gino007 είπε

Και εγω προς τα εκεί τείνω φαίνεται να είναι vfm επιλογή.

Ναι ισχυει, και την πηρα στα 375 απο Γερμανο, μεσω τηϛ προσφοραϛ payze

Στα 3μ απόσταση θα κοιτούσα αποκλειστικά 65 ίντσες. Γενικά το πρώτο χαρακτηριστικό που επιλεγουμε τηλεόραση είναι το μέγεθος και πάμε όσο μεγαλύτερο μπορεί να πάρει ο χώρος μας και μπορει να αντέξει η τσέπη μας.

Στο όριο του budget που έχεις θέσει αξιοπρεπές HDR ή 120hz panel δεν βρίσκεις εύκολα ώστε αναλόγα με το περιεχόμενο που βλέπεις να δικαιολογήται η έκπτωση σε ίντσες για να ανέβεις σε ποιότητα.

Έως 600€ μπορεις να βρείς μια entry level Samsung 65 inch (Va panel) ώστε να καλύπτεις το "Απόσταση και γωνία θέασης: Περίπου 3μ, ευθεία."  και φυσικά όλες τις streaming υπηρεσίες. Η ΤCL 55C635 είναι καλύτερη γενικά κύρίως στα χρώματα και λίγο στη φωτεινότητα.

Αν έβαζα σε σειρά προτίμησης της τηλεωράσεις που μπορει να βρεθουν εντός του budget σου και στις 55 ιντσες :

entry level Samsung->TCL C635-> Samsung Q60B-> Hisense U7HQ-> TCL C735

53 λεπτά πριν, alexzorb είπε

Στα 3μ απόσταση θα κοιτούσα αποκλειστικά 65 ίντσες. Γενικά το πρώτο χαρακτηριστικό που επιλεγουμε τηλεόραση είναι το μέγεθος και πάμε όσο μεγαλύτερο μπορεί να πάρει ο χώρος μας και μπορει να αντέξει η τσέπη μας.

Στο όριο του budget που έχεις θέσει αξιοπρεπές HDR ή 120hz panel δεν βρίσκεις εύκολα ώστε αναλόγα με το περιεχόμενο που βλέπεις να δικαιολογήται η έκπτωση σε ίντσες για να ανέβεις σε ποιότητα.

Έως 600€ μπορεις να βρείς μια entry level Samsung 65 inch (Va panel) ώστε να καλύπτεις το "Απόσταση και γωνία θέασης: Περίπου 3μ, ευθεία."  και φυσικά όλες τις streaming υπηρεσίες. Η ΤCL 55C635 είναι καλύτερη γενικά κύρίως στα χρώματα και λίγο στη φωτεινότητα.

Αν έβαζα σε σειρά προτίμησης της τηλεωράσεις που μπορει να βρεθουν εντός του budget σου και στις 55 ιντσες :

entry level Samsung->TCL C635-> Samsung Q60B-> Hisense U7HQ-> TCL C735

Χωριϛ διαθεση να στηριξω την επιλογη μου, κατεληξα στην c635 λογω του οτι εχει android λειτουργικο, με πολυ περισσοτερεϛ δυνατοτητεϛ απο τα κλειστα τηϛ samsung και hisense, Επισηϛ η q60b διαθετει edge φωτισμο σε αντιθεση με την c635 που εχει direct. Τελοϛ τα εισαγωγικα μοντελα τηϛ samsung δε συγκεντρωνουν και τιϛ καλυτερεϛ κριτικεϛ. Δε λεω οτι η τηλεοραση που επελεξα ειναι η καλυτερη, πιθανοτατα  υπαρχουν και αλλεϛ, ομωϛ ειναι αξιοπρεπεστατη και καλυπτει τιϛ αναγκεϛ μου. Καλο θα ηταν να επισκεφθειϛ και καποιο καταστημα για να δειϛ με τα ματια σου τι σου ταιριαζει.

H πιο σωστή επιλογή είναι πάντα αυτή που καλυπτεί καλύτερα τις ανάγκες μας. Απ τη στιγμή που χρειάζεσαι τις περισσότερες επιλογές που προσφέρει το λειτουργικό android προφανώς η tcl έχει προβάδισμα. Συγκριτικά η q60b με την c635 έχει καλύτερα μαύρα παρ ότι edge lit καθως με max brightness και οι δύο στα 400-450 nits και χώρις local dimming  to edge σε σχεσή με το direct δεν έχουν σημαντική διαφόρα. Παρ όλα αυτα προσωπικά δεν θα έδινα πάνω απο 50€ για την Samsung χώρις να λαμβάνω υπόψην το λογισμικό.

Η c635 είναι όντως με τις τωρινές τιμές η πιο vfm τηλεόραση για τις ιντσες σε αυτό το budget. Απλώς η παρατήρησή μου είναι ότι το όφελος απ τις παραπανω ίντες ειδικά στα 3μ απόσταση που προσφέρει μια entry level τηλεόραση (samsung, tcl, κλπ) είναι αρκετά πιο σημαντικό από το να ανέβεις ένα σκαλί στην πιοότητα. Πρακτικά η διαφορά στην αναλύση που θα δείς ανάμεσα σε υλικό 4κ και 1080p στις 55 ίντσες στα 3μ είναι σχεδόν ανύπαρκτες.  

1 ώρα πριν, alexzorb είπε

H πιο σωστή επιλογή είναι πάντα αυτή που καλυπτεί καλύτερα τις ανάγκες μας. Απ τη στιγμή που χρειάζεσαι τις περισσότερες επιλογές που προσφέρει το λειτουργικό android προφανώς η tcl έχει προβάδισμα. Συγκριτικά η q60b με την c635 έχει καλύτερα μαύρα παρ ότι edge lit καθως με max brightness και οι δύο στα 400-450 nits και χώρις local dimming  to edge σε σχεσή με το direct δεν έχουν σημαντική διαφόρα. Παρ όλα αυτα προσωπικά δεν θα έδινα πάνω απο 50€ για την Samsung χώρις να λαμβάνω υπόψην το λογισμικό.

Η c635 είναι όντως με τις τωρινές τιμές η πιο vfm τηλεόραση για τις ιντσες σε αυτό το budget. Απλώς η παρατήρησή μου είναι ότι το όφελος απ τις παραπανω ίντες ειδικά στα 3μ απόσταση που προσφέρει μια entry level τηλεόραση (samsung, tcl, κλπ) είναι αρκετά πιο σημαντικό από το να ανέβεις ένα σκαλί στην πιοότητα. Πρακτικά η διαφορά στην αναλύση που θα δείς ανάμεσα σε υλικό 4κ και 1080p στις 55 ίντσες στα 3μ είναι σχεδόν ανύπαρκτες.  

Το θεμα τηϛ διαφοραϛ των τεχνολογιων οπισθιου φωτισμου ειναι σιγουρα πολυσυνθετο. Προσωπικα δεν εχω τιϛ απαιτουμενεϛ γνωσειϛ, περαν των οσων διαβαζω στο διαδικτυο που στην συντριπτικη πλειοψηφια τουϛ τασσονται υπερ των direct υλοποιησεων εστω και χωριϛ local dimming. Οταν το ειχα ψαξει κοντα στη black friday στο περιβαλλον καταστηματοϛ η samsung εδειχνε πιο φωτεινη. Η διαφορα ομωϛ των 150€ και το tizen os ηταν αποτρεπτικοι παραγοντεϛ. Για προσωπικουϛ λογουϛ δεν προχωρησα τοτε σε καποια αγορα και τελικα οταν βρηκα την tcl στα 375 μεσω προωθητικηϛ ενεργειαϛ τηϛ payze δεν το σκεφτηκα δευτερη φορα. Τωρα για τιϛ φθηνεϛ σειρεϛ τηϛ samsung η αληθεια ειναι οτι δεν εχω αποψη, ομωϛ με προβληματιζουν οι κακεϛ κριτικεϛ και το οι οι οποιεϛ ατελειεϛ ισωϛ μεγεθυνονται σε μεγαλυτερεϛ ιντσεϛ. Αν καποιοϛ εχει τετοια εμπειρια θα ηταν χρησιμο να την καταθεσει!

Στις 23/1/2023 στις 5:32 ΜΜ, gino007 είπε

Ευχαριστώ!

Καλησπέρα ,έχει ο Κωτσόβολος την TCL 65C635 στα 599 ευρώ τώρα,οσο δίνει και την 55ρα.

• Λύση
11 ώρες πριν, ahill2 είπε

Καλησπέρα ,έχει ο Κωτσόβολος την TCL 65C635 στα 599 ευρώ τώρα,οσο δίνει και την 55ρα.

Παιδιά πήρα την 65αρα τελικά στα 599€

Να την χαρείς σου εύχομαι... Έχει κανείς άποψη την hisense 55U8HQ; ... Οι γωνίες θέασης είναι θέμα άρα, αν και αρνητικό γενικά, το ips είναι μονόδρομος... Τα 120hz είναι απαιτούμενο... Αν έχει κάποιος κάποια άποψη καλοδεχουμενη 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...