Γιώργος Πολίτης Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σας, έχω το IdeaPad 330-15ARR Type 81D2 με 4GB RAM και 128GB SSD. Εγκατέστησα την Crucial 8GB DDR4 RAM με ταχύτητα 2400 στην πρόσθετη υποδοχή RAM. Είναι η προεγκατεστημένη μνήμη RAM 4 GB αφαιρούμενη και αναβαθμίσιμη; Είδα απο το CMD ότι η μέγιστη χωρητικότητα για RAM είναι 16 GB για το laptop μου. Μπορώ λοιπόν να αφαιρέσω την προεγκατεστημένη μνήμη RAM των 4 GB και να εγκαταστήσω την Crucial 8 GB DDR4 για να επιτύχω τη μέγιστη χωρητικότητα των 16 GB; Ευχαριστώ εκ των προτέρων... Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2023 από Γιώργος Πολίτης
PerfectParanoia Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Όταν λες ότι είδες από το CMD φαντάζομαι έτρεξες κάτι για να δεις το maxcapacity από την γραμμή εντολών στα windows. Στα laptop που η πλατφόρμα δεν είναι στανταρ και μπορεί ο κατασκευαστής να έχει μια motherboard με μόνο ενα καναλι ram συνδεδεμένο με τον επεξεργαστή μπορεί να βγάλουν θεματακια αυτές οι εντολές γιατί βασίζονται στον επεξεργαστή να τους πει τι παίζει. Δεν θα το εμπιστευόμουν τελείως. Σε αυτή την περίπτωση μάλλον δεν έχει λάβει υπόψην τα 4GB ram που είναι soldered στο λάπτοπ σου και σου λεει ότι μπορείς να εγκαταστήσεις έως και 16GB στην θύρα που έχεις προσβάσιμη. Αρα δεν μπορείς να βάλεις 8+8 αλλα είτε 4+8 είτε 4+16 με τα 4 που δεν μπορείς να αφαιρέσεις και εως 16 στην θύρα που ήδη έχεις δει. Εδώ είναι κάποιες πληροφορίες απο τη lenovo για την σειρά λαπτοπ που έχεις Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2023 από PerfectParanoia
Γιώργος Πολίτης Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Αρα δηλαδη το Max capacity που εμφανίζει εδώ είναι για το κενό slot μόνο (στο οποίο εγω έχω τοποθετησεί τα 8gb) και τα 4GB Pre-installed ειναι Non removable σωστα;
thetiesthatbind Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, Γιώργος Πολίτης είπε Αρα δηλαδη το Max capacity που εμφανίζει εδώ είναι για το κενό slot μόνο (στο οποίο εγω έχω τοποθετησεί τα 8gb) και τα 4GB Pre-installed ειναι Non removable σωστα; Σωστα
PerfectParanoia Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Γιώργος Πολίτης είπε Αρα δηλαδη το Max capacity που εμφανίζει εδώ είναι για το κενό slot μόνο (στο οποίο εγω έχω τοποθετησεί τα 8gb) και τα 4GB Pre-installed ειναι Non removable σωστα; Τα 4GB είναι non-removable ναι. Αλλα περίμενα να λέει 1 memory device αυτό το output. Από αυτό που βλέπω και ξαναδιαβάζοντας το datasheet τα 16GB είναι το μέγιστο που είναι επίσημα υποστηριζόμενα, έκανα λάθος πριν. Κάποια μοντέλα το λαπτοπ σου δεν θα έχουν την 4gb ram που είναι non-removable και μπορούν να βάλουν 16 gb στο slot. Επομένως θεωρητικά τουλάχιστον εσύ μπορέις να έχεις μέχρι και τα 12 που έχεις τώρα στο μηχάνημα. ΑΛΛΑ σίγουρα μπορείς να βάλεις 16GB στο slot και να φτάσεις τα 20. Απλα δεν υπάρχει επίσημα support οπότε μπορει κάποιες ram να μην δουλεύουν και δεν θα βρεις κάποια λίστα από την lenovo. Αν πάρεις κάποια 16ρα μνήμη για να το δοκιμάσεις προτίμησε αν μπορέις κάποια που λεει κάποιος online οτι δουλεύει με το laptop/σειρά. Λογικά δεν θα υπάρχει θέμα, ήδη από τις λίγες αναζητήσεις για το pdf παραπάνω είδα πολλές αναφορές για επιτυχείς αναβαθμίσεις σε 20gb, αλλα τυπικά είναι μικροπειραματισμός. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2023 από PerfectParanoia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα