Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Armoral είπε

Boomer; Ελληνική λέξη δεν υπάρχει για αυτό; Είναι της μοδός και αυτό;

Στα Ελληνικά θα έπρεπε να γράψει ολόκληρη πρόταση που θα πήγαινε κάπως έτσι: 

"Κλειστόμυαλε μεσήλικα, με απαρχαιωμένες απόψεις που τις εκφράζεις με απίστευτη σιγουριά..." 😛 

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Armoral και @Just_travel_everywhere Σχολιάσατε το πρώτο κομμάτι της ανάρτησής μου και οι δύο, για αυτό σας κάνω tag. Η απάντηση είναι απλή: Πολιτική δεν είναι μόνο οι ψήφοι, οι κυβερνήσεις και γενικά οι νόμιμοι τρόποι να την ασκείς αυτή τη στιγμή (για να μην ξεχνάμε ότι η ελλάδα είχε και 4-5 φορές δικτατορικό καθεστώς τον τελευταίο αιώνα, οπότε αυτό δεν είναι σταθερό). Είναι όλοι οι τρόποι, που θα βρει η κοινωνία να αντιμετωπίσει ένα δεδομένο πρόβλημα. 

Εγώ συμφωνώ μαζί σας ότι υπάρχει πρόβλημα. Μόνο που δεν υπάρχει κάποιο κρυφό ή περίεργο σχέδιο. Συνοπτικά, Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, την οποία ήδη ζούμε, κατά κοινή παραδοχή θα φέρει μεγάλη μείωση στις ανάγκες για εργατική δύναμη. Δεν είναι μόνο η AI κάθε είδους, που θα συντελέσει σε αυτό, αλλά και η ρομποτική και πολλές άλλες τεχνολογικές ανακαλύψεις. Η αρθρογραφία και οι έρευνες επισήμων και έγκριτων οργανισμών για την εργασία είναι πραγματικά πάρα πολλές και εκτενείς για το θέμα.

Αυτό που έγραψα εξαρχής, είναι πως δεν φταίει αυτή καθαυτή η τεχνολογία. Μια άλλη πολύ λογική σκέψη, θα ήταν να δουλεύουμε όλοι λιγότερο με βάση τις νέες δυνατότητες, όχι να μένουμε άνεργοι. Η διαρκής ανάγκη των εταιρειών να κόψουν εργατικό κόστος οδηγεί σε απολύσεις, όχι η ρομποτική. Είναι ο ίδιος λόγος, που σημαντικοί και απαραίτητοι κλάδοι, που δεν επηρεάζονται τόσο από την τεχνολογική εξέλιξη, εδώ και τριάντα χρόνια βρίσκονται σε μαρασμό, με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι με προσόντα να μην αξιοποιούνται (είμαι εκπαιδευτικός, βλ υγεία και τραγέλαφο με κορονοϊό μεταξύ άλλων). Απλά δεν βγάζουν αρκετό άμεσο κέρδος, ή και καθόλου. 

Σε κάθε περίπτωση, η λύση που θα δοθεί στα παραπάνω προβλήματα, δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική. Το τεχνολογικό ποτάμι δε γυρίζει πίσω, ούτε γίνεται να μείνουμε αιωνίως στην εποχή της χειρωνακτικής εργασίας.

Να σας φέρω ένα παράδειγμα της πολιτικής λύσης, που βρήκε η κοινωνία για το ίδιο πρόβλημα μετά την πρώτη βιομηχανική επανάσταση; Ιδού https://en.wikipedia.org/wiki/Haymarket_affair . Τους λουδίτες δεν τους ανέφερα τυχαία. Έσπαγαν υφαντικές μηχανές για να μη μείνουν άνεργοι στην αρχή του 19ου αιώνα. Δεν άλλαξε τίποτα. Έφτασε κάποια στιγμή ο κόμπος στο χτένι, όμως, στο τέλος αυτού του αιώνα, καθώς παρά τις τεχνολογικές ανακαλύψεις η εργασία παρέμενε 12ωρη+, και σε πολλές περιπτώσεις στις ανεπτυγμένες δυτικές κοινωνίες δούλευε ο πατέρας, η μητέρα και κάποια από τα παιδιά για τον ίδιο μισθό που έπαιρνε ένας άνδρας 80 χρόνια πριν. Οι λύσεις της αγοράς, ήταν πχ η φασόν εργασία (με το κομμάτι), έτσι ώστε να μην χρειάζεται να πληρώνουν κανονικό μισθό κοκ. Οι εργαζόμενοι, μην βλέποντας άλλο τρόπο επιβίωσης, προσπάθησαν με παράνομο για την εποχή τρόπο να ζητήσουν 8αωρη εργασία, συμβάσεις, και ανθρώπινους όρους ζωής. Τότε αυτό σε πολλούς φαινόταν αστείο και ακατόρθωτο. Δεν το πέτυχαν αμέσως. Οι πρωτεργάτεςτων γεγονότων  της πρωτομαγιάς του 1886 (που παρέθεσα παραπάνω), εκτελέστηκαν όλοι και 8άωρο δε θεσμοθετήθηκε στις ΗΠΑ αμέσως. Αλλά την συνολική εξέλιξη των πραγμάτων νομίζω την γνωρίζετε. Αντίστοιχες ιστορίες υπάρχουν και στις άλλες δυτικές χώρες, και στη χώρα μας. 

Τώρα, αν σε πολλούς αυτά με τις απεργίες φαίνονται παρωχημένα και εκατό χρόνια πίσω, εγώ μαζί τους αν και διαφωνώ. Απλά καλό είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι (όσοι δηλαδή το 2040 θα είμαστε ακόμη στην αγορά εργασίας) να ξεκινήσουν να βλέπουν ένα σύγχρονο τρόπο πολιτικής λύσης του προβλήματος, γιατί τόσο οι κυβερνήσεις, όσο και οι επιχειρήσεις ήδη το κάνουν. Αυτά από ένα late millenial. 

ΥΓ:Νομίζω ότι όλα αυτά δεν είναι offtopic. Ενστάσεις, όπως των παραπάνω φίλων είναι το κύριο κομμάτι της συζήτησης όταν μιλάμε για AI τηνσ ημερον ημέρα, παγκοσμίως. 

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 1
Δημοσ.

Πάντως επειδή αναφέρθηκε ότι η google "μπλοκάρει" το ChatGPT...είμαι εξαιρετικά περίεργος τι θα γινόταν αμα η Google έκοβε τα requests του ChatGPT γιατί λίγο το χρησιμοποίησα δεν μου "γεμίζει" το μάτι ότι όντως είναι τόσο έξυπνο.....πιο πολύ φαίνεται σαν να κάνει αναζήτηση στο Google μαζεύει πρόχειρα τα πρώτα 5-6 αποτελέσματα...κάνει parsing και τα σερβίρει.

Δεν το δοκίμασα σε απλοικά πράγματα...αλλά σε κώδικα που ζήτησα για Python...δεν δούλευε...έκανε πολλές παραδοχές και κάποια στιγμή κράσαρε και έβγαζε αλαμπουρνέζικα.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, billdanos είπε

"Κλειστόμυαλε μεσήλικα, με απαρχαιωμένες απόψεις που τις εκφράζεις με απίστευτη σιγουριά..." 😛 

Και τότε γιατί δεν το έκανε ανοικτόμυαλε περήφανε παντογνώστη τεχνοfreak moderator που το παίζεις δικηγόρος σε κάτι τέτοια αρθράκια της πλάκας και μόνο:

• Super Moderators
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Armoral είπε

Και τότε γιατί δεν το έκανε ανοικτόμυαλε περήφανε παντογνώστη τεχνοfreak moderator που το παίζεις δικηγόρος σε κάτι τέτοια αρθράκια της πλάκας και μόνο:

Ρωτάς κάτι...

Σου απαντάμε εξηγώντας τι σημαίνει...

Εξακολουθείς να είσαι τσιτωμένος...

Θα σου στείλω μια Snickers* που ίσως βοηθήσει περισσότερο! 😛 

*Σνίκερς, σοκολάτα με καραμέλα και φυστίκια....

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, billdanos είπε

Ρωτάς κάτι...

Σου απαντάμε εξηγώντας τι σημαίνει...

Εξακολουθείς να είσαι τσιτωμένος...

Θα σου στείλω μια Snickers* που ίσως βοηθήσει περισσότερο! 😛 

*Σνίκερς, σοκολάτα με καραμέλα και φυστίκια....

Δε ρώτησα εσένα καταρχήν. Εσύ έκανες παρέμβαση ως ξερόλας και αναπαράγεις μέχρι και σλόγκαν από διαφημίσεις. Τόσο αυτόφωτος και έτοιμος να λοιδωρήσεις την άλλη άποψη.

• Super Moderators
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Armoral είπε

Δε ρώτησα εσένα καταρχήν*. Εσύ έκανες παρέμβαση ως ξερόλας και αναπαράγεις μέχρι και σλόγκαν από διαφημίσεις. Τόσο αυτόφωτος και έτοιμος να λοιδωρήσεις την άλλη άποψη.

Κάτσε κάτσε, να το πάρουμε από την αρχή γιατί εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις:

Αυτό που σου έγραψα ήταν ο ορισμός του Boomer στα Ελληνικά και δεν ήταν χαρακτηρισμοί για εσένα... :) 

Σκέτο σαν "Boomer" (πριν βγει η φράση "ΟΚ Boomer..." προσδιορίζει όσους γεννήθηκαν κάπου ανάμεσα στο '45 - '65.

Μετά ακολούθησε  η Generation X  (μέχρι το 1980), μετά οι Millennials (μέχρι τα μέσα δεκαετίας '90) και η πιο πρόσφατη Generation Z. 

Το "ΟΚ Boomer" λοιπόν χρησιμοποιείται ακριβώς για να περιγράψει αυτό που έγραψα στο αρχικό post. Τώρα το αν σου αρέσει ή όχι, είναι κάτι άσχετο με την όλη ανάλυση. 

Τις απόψεις σου δεν μπήκα καν στον κόπο να τις διαβάσω εδώ. Απλά απάντησα στην απορία σου σχετικά με την απόδοση του "Οκ Boomer" στα Ελληνικά! 

🤠

*καταρχάς (κατ' αρχάς)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, billdanos είπε

Κάτσε κάτσε, να το πάρουμε από την αρχή γιατί εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις:

Αυτό που σου έγραψα ήταν ο ορισμός του Boomer στα Ελληνικά και δεν ήταν χαρακτηρισμοί για εσένα... :) 

Σκέτο σαν "Boomer" (πριν βγει η φράση "ΟΚ Boomer..." προσδιορίζει όσους γεννήθηκαν κάπου ανάμεσα στο '45 - '65.

Μετά ακολούθησε  η Generation X  (μέχρι το 1980), μετά οι Millennials (μέχρι τα μέσα δεκαετίας '90) και η πιο πρόσφατη Generation Z. 

Το "ΟΚ Boomer" λοιπόν χρησιμοποιείται ακριβώς για να περιγράψει αυτό που έγραψα στο αρχικό post. Τώρα το αν σου αρέσει ή όχι, είναι κάτι άσχετο με την όλη ανάλυση. 

Τις απόψεις σου δεν μπήκα καν στον κόπο να τις διαβάσω εδώ. Απλά απάντησα στην απορία σου σχετικά με την απόδοση του "Οκ Boomer" στα Ελληνικά! 

🤠

*καταρχάς (κατ' αρχάς)

Έχει προσδιοριστεί και η επόμενη, που υπολογίζεται ότι τα χρόνια γέννησής της ξεκινάνε από το 2010+- και πιθανότατα τελειώνουν, ή έχουν τελειώσει. H generation Alpha. Είναι τα παιδιά των millenials, τα πραγματικά παιδιά του Internet. 

Επεξ/σία από tzavardin
Δημοσ.
1 ώρα πριν, billdanos είπε

Στην Ελλάδα δεν υπήρξε baby boom όπως στις ΗΠΑ, αλλά οι Έλληνες που γεννήθηκαν την ίδια περίοδο αναφέρονται συχνά ως γενιά του πολυτεχνείου. 

• Like 1
Δημοσ.

Υπήρξε, πως δεν υπήρξε. Απλά οι απώλειες του πολέμου και η μετανάστευση μπαστάρδεψαν τα δημογραφικά νούμερα. Και η παγκοσμιοποίηση, αν θες τη γνώμη μου, τους έκανε να μοιάζουν σε πολλά με τους boomers σε ΗΠΑ και Βόρεια Ευρώπη. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, billdanos είπε

Στα Ελληνικά θα έπρεπε να γράψει ολόκληρη πρόταση που θα πήγαινε κάπως έτσι: "Κλειστόμυαλε μεσήλικα, με απαρχαιωμένες απόψεις που τις εκφράζεις με απίστευτη σιγουριά..." 😛 

image.jpeg.6c6a8ec60cd227a850bacd166b025e48.jpeg

Μ εκανες κ γελασα... 

Αφιερωμενο εξαιρετικα απο εναν κλειστομυαλο μεσηλικα, με αποψεις της εποχης του χαλκου κ εκνευριστικη σιγουρια, σε μια γενια γεματη φιλια, αγαπη, ομονοια, οικογενειακη γαληνη, πλουτο, σταθερη οικονομια, ειρηνη, πολυφωνια, αξιοκρατια, διαφανεια.

Κ χωρις μεροληψια, εγκλημα, ναρκωτικα, πολεμους, πορνεια, μιζα, "γνωριμιες", δημοσιο, λογοκρισια. Σε μια γενια γεματη μελλον, ελπιδα, επαγγελματισμο κ ανθρωπια, κ σε εναν κοσμο που η συντριπτικη πλειοψηφια των αρκετα μεγαλων ανθρωπων χαιρονται που θα φυγουν, ωστε να μην δουν αυτο που ερχεται.

Η δουλεια μου δεν αντικαθισταται απο αλγοριθμο. Μηπως καποιοι θα επρεπε να εχουν λιγοτερη ορεξη για χιουμορ?? Λεω τωρα.... Αλλα αν ο κοσμος ηταν αλλοιως, πως θα γελαγα εγω σημερα?

• Super Moderators
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, SilverMachine είπε

image.jpeg.6c6a8ec60cd227a850bacd166b025e48.jpeg

Μ εκανες κ γελασα... 

Αφιερωμενο εξαιρετικα απο εναν κλειστομυαλο μεσηλικα, με αποψεις της εποχης του χαλκου κ εκνευριστικη σιγουρια, σε μια γενια γεματη φιλια, αγαπη, ομονοια, οικογενειακη γαληνη, πλουτο, σταθερη οικονομια, ειρηνη, πολυφωνια, αξιοκρατια, διαφανεια.

Κ χωρις μεροληψια, εγκλημα, ναρκωτικα, πολεμους, πορνεια, μιζα, "γνωριμιες", δημοσιο, λογοκρισια. Σε μια γενια γεματη μελλον, ελπιδα, επαγγελματισμο κ ανθρωπια, κ σε εναν κοσμο που η συντριπτικη πλειοψηφια των αρκετα μεγαλων ανθρωπων χαιρονται που θα φυγουν, ωστε να μην δουν αυτο που ερχεται.

Η δουλεια μου δεν αντικαθισταται απο αλγοριθμο. Μηπως καποιοι θα επρεπε να εχουν λιγοτερη ορεξη για χιουμορ?? Λεω τωρα.... Αλλα αν ο κοσμος ηταν αλλοιως, πως θα γελαγα εγω σημερα?

Σαν το έντομο στο φως*... 😛 

*Είχε μια πολύ χαρακτηριστική σκηνή στην έναρξη της προηγούμενης παράστασης του Παπαϊωάννου "Εγκάρσιος Προσανατολισμός".

Δημοσ.
3 ώρες πριν, billdanos είπε

Σαν το έντομο στο φως*... 😛 

*Είχε μια πολύ χαρακτηριστική σκηνή στην έναρξη της προηγούμενης παράστασης του Παπαϊωάννου "Εγκάρσιος Προσανατολισμός".

Ουτε εντομο ομως ειμαι, ουτε φως βλεπω. Ας κατσω λοιπον, λιγο ακομα μαζι σας. Ολοι θα πεσουμε στην φλογα καποια στιγμη.

BTW τι τρομαχτικη φωτογραφια ειχε αυτο που μου εδωσες..... Καλα ο τυπος χειριζεται την καμερα θεικα. Αμφιβαλω αν τα νοηματα που προσπαθει να περασει ειναι για δεινοσαυρους, αλλα χρωμα, σχημα, ηχος, συμβολα, ρολοι, ενδυμασιες, γραμμες, φως ηταν απεριγραπτα. Δεν περιμενα τετοια γουστα σε αγορα ηλεκτρονικων. 

Με εκπλησεις.

Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

ChatGPT is at capacity right now

🙃
Έχει καταρρεύσει το σύμπαν; Έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι μας και δεν το αντιληφθήκαμε;
Ή είναι παροδικό φαινόμενο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...