Billator Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, michael92 είπε Ακριβώς. Αν κάνεις οποιαδήποτε ερώτηση που να έχει βάθος, βραχυκυκλώνει. Επίσης, δε λέει ποτέ «όχι» ή «δεν ξέρω» εκτός και αν κάνεις μια μη πολιτικά ορθή ερώτηση όπου προφανώς έχει πέσει κόφτης. Σε αυτό το σημείο που είναι σήμερα δεν το θεωρώ καν αντικαταστάτη του google search αλλά ένα ψυχαγωγικό εργαλείο για να περνάς την ώρα σου. Το θέμα είναι ότι η υπολογιστική ισχύς δεν αυξάνεται με τον ρυθμό των προηγούμενων δεκαετιών. Κάνεις λάθος, αν ρωτάς δομημένα και σωστά όταν δεν ξέρει κάτι στο λέει. Γράφει απαντήσεις συνήθως όταν από παραπλήσιες καταστάσεις μπορεί υπάρχει αντίστοιχη απάντηση και στην προσαρμόζει. Αν εσύ βρείς το λάθος όμως και το επισημάνεις τότε σου λέει ότι όντως δεν υπάρχει απάντηση ή σου δίνει όντως την σωστή απάντηση. Εφόσον αυτό που ρωτάς δεν είναι περί ανέμων και υδάτων, όπως "τα παιδιά του Ζεβεδαίου ποιον είχαν πατέρα" και τέτοια Όσο για το ψυχαγωγικό κομμάτι, αν ασχολείσαι με κώδικα (ειδικά αν είσαι καινούριος ή θες να κάνεις testing διαφορά πράγματα χωρίς να φας την ζωή σου ψάχνοντας στην Google,) θα σοκαριστείς με τις απαντήσεις. Σίγουρα για πιο advanced προγραμματιστές/ κώδικες δεν νομίζω να μπορεί να κάνει βοηθήσει πολύ, ίσως μόνο να διευκολύνει ότι δεν θυμάται κάποιος εκείνη την στιγμή. Πάντως σιγουρα δίνει πιο έγκυρες πληροφορίες από τα περισσότερα μέλη του insomnia κάτω στα σχόλια 😋 Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2023 από Billator
osirisis Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 "Συνομιλώντας" πριν μερικές μέρες στο ChatGPT συγκεντρώθηκα στο τι ακριβώς ένιωθα μετά τις απαντήσεις του AI και το πως τα συναισθήματα έκπληξης, κυρίως, μετατρέπονταν σταδιακά σε μια αδηφάγο διάθεση να κάνω όλο και πιο εξωφρενικές ερωτήσεις. Οι απαντήσεις ήταν πάντα ψύχραιμες (εννοείται), άψυχες και χωρίς διάθεση αντεγκλήσεων. Αυτό στην αρχή με εκνεύριζε αλλά στην πορεία το αποδέχτηκα και προσαρμόστηκα στους κανόνες που κατά βάση το ΑΙ έθετε στη "συζήτηση". Μετά από κάποια ώρα όπου μου δόθηκαν απαντήσεις για όλα τα μυστικά του σύμπαντος, ορατού και αόρατου, άρχισα να σκέφτομαι τις επιπτώσεις μια τέτοιας διαδικασίας αν αυτή στο μέλλον γίνει καθημερινή συνήθεια και πρακτική. Νωθρότητα σκέψης, ήταν το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό. Όλα έτοιμα, όλα "τεκμηριωμένα" βάσει αλγορίθμων, όλα δοσμένα χωρίς μεγάλα περιθώρια αμφισβήτησης. Θα μπορούσα ενδεχομένως να το συμβουλεύομαι ακόμα για τα αισθηματικά μου, ακόμα και για το τι να ψηφίσω ή τι να φορέσω. Όλα έτοιμα. Όταν θα με απολύσουν, σκέφτομαι, γιατί η δουλειά μου θα γίνεται πολύ αποτελεσματικότερα και αποδοτικότερα από ΑΙ εφαρμογές, τότε θα έχω άπειρο χρόνο να συνομιλώ με το ChatGPT και θα το ρωτάω "και τώρα πως θα ζήσω αφού τα "αδέλφια" σου" με αντικατέστησαν;". Οι απαντήσεις θα είναι όλο και λιγότερο χρήσιμες αλλά από κάποια διαστροφή θα συνεχίζω να κάνω "παρέα" με τον "εχθρό" μου. Η ζωή μου θα υποβαθμιστεί αλλά θα τα έχω όλα εύκολα και γρήγορα, δε θα χρειάζεται να σκέφτομαι. Όταν οι κυβερνήσεις δουν πως τα πράγματα έχουν φτάσει σε κρίσιμο σημείο, με την ανεργία στα ύψη, τότε θα ξεκινήσουν (κάποιες απλά θα συνεχίσουν) τις επιδοματικές πολιτικές που θα αντικαταστήσουν το εισόδημα από εργασία. Ή καλύτερα, η εργασία μπορεί να προσφέρεται αλλά όχι σε τομείς που μπορεί π.χ. να σπούδασα αλλά εκεί που με έχει ανάγκη το κράτος ή κάποιος φορέας. Το επίδομα κατά πάσα πιθανότητα θα το παίρνω και θα μου καλύπτει τα βασικά για να ζήσω και ένα φιλοδώρημα για να κάνω π.χ. διακοπές πέντε μέρες σε ξενοδοχείο με κουπόνια αλλά εφόσον θα πληρώνομαι σε CBDC τότε θα υπάρχει έλεγχος για το που και πως χαλάω τα χρήματα που παίρνω. ΑΝ το σύστημα για κάποιο λόγο δε συμφωνεί τότε... (ίσως συνεχιστεί αυτό το κείμενο κάποια στιγμή όταν το βάλω στο ChatGPT για να με βοηθήσει να το ολοκληρώσω). 1 1
toylis Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 να διασφαλιστεί η ασφάλεια και να απαλλαγούμε από την παραπληροφόρηση.. εγω σε αυτο εμεινα ... κοινως φασισμος.. θα μαθαινετε αυτο που θελουμε εμεις να μαθαινετε ! αυτο που λεμε εμεις αληθεια που εχουμε τις εταιρείες πληροφορικής! καλη φαση .. ο χιτλερ θα γυρναει στο ταφο του.. τοσο δημοκρατια δεν ειχαν ουτε στον φασισμο! μπραβο ! 5
armagedwnn Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Υπάρχει τεράστια τεχνοφοβία ακόμη και σε τεχνολογικό φόρουμ. Έλεος πια με τα σχόλια κάποιων, άντε σηκωθείτε από τις καρέκλες σας και πηγαίνεται να τσακωθείτε με καμία κεράια 5G τώρα. Υ.Γ.: όσοι αγχώνεστε για τις απαντήσεις που σας δίνει, γι' αυτό τον λόγο έχουμε κρίση. Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που ρουφάνε και αναπαράγουν ότι βρούν από Λιακόπουλο μέχρι ότι να 'ναι. Ξαφνικά δηλαδή θα έρθει ένα AI και όλοι θα χάσουμε την κρίση μας και ότι μας λέει θα το ακολουθούμε. Για γέλια και για κλάματα αυτές οι απαντήσεις. 9
archer100 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Οποιος φοβαται τοσο πολυ την τεχνολογια παιδια, υπαρχουν πολλοι τροποι να ζησει χωρις αυτην. Για αρχη, ενας παλιατζης που θα βοηθησει στο ξεφορτωμα λαπτοπ, υπολογιστων, τηλεορασεων, ρουτερ, κινητων, κλπ θα ειναι μεγαλη βοηθεια. Οσοι παλι φοβουνται πως τα πλυντηρια και τα ψυγεια αποτελουν επισης εργαλεια του σατανα, υπαρχουν λυσεις να τις ξεφορτωθει και αυτες και να ζησει μια ευτυχισμενη και ανεμελη ζωη μακρια απο τα ματια του κακου σκαινετ που τον εχει βαλει στο ματι ωσαν ο Σαουρον το δαχτυλιδι του Φροντο Υπαρχουν και ακατοικητα νησια στην Καραιβικη αν καποιος προτιμα ακομα πιο μινιμαλιστικες καταστασεις 2
Dimitris_1981 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, toylis είπε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και να απαλλαγούμε από την παραπληροφόρηση.. 1984 υπουργείο αλήθειας πόσο μπροστά ή πόσο γνώστης..... Αν θα μετατραπεί σε δυστοπία ή ουτοπία είναι θέμα της ανθρωπότητας. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος και ακόμα χειρότερα θα μας το κάνουν να το θεωρούμε θετικό. Δες πόσα μέτρα έχουμε καταπιεί από τους δίδυμους πύργους. Ναι να μην ανακοπεί η τεχνολογία, ίσως δεν γίνεται κιόλας, αλλά μα είναι σε δημόσια διαβούλευση και όχι στα χέρια μιας χούφτας εταιριών το πως θα αξιοποιηθεί. Music theme: Μηλιώκας - Για το καλό μου 1
akisk Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, toylis είπε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και να απαλλαγούμε από την παραπληροφόρηση.. εγω σε αυτο εμεινα ... κοινως φασισμος.. θα μαθαινετε αυτο που θελουμε εμεις να μαθαινετε ! αυτο που λεμε εμεις αληθεια που εχουμε τις εταιρείες πληροφορικής! καλη φαση .. ο χιτλερ θα γυρναει στο ταφο του.. τοσο δημοκρατια δεν ειχαν ουτε στον φασισμο! μπραβο ! Μπράβο, επιβεβαίωσες το νόμο του Godwin https://en.wikipedia.org/wiki/Godwin's_law 1
Aurumnus Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 41 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε 1984 υπουργείο αλήθειας πόσο μπροστά ή πόσο γνώστης..... Μύστης...
Evangelos Anagnostou Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Επισης μην γράφετε ελληνικα στο chatgpt και περιμενετε κανενα τρομερο αποτέλεσμα. Λειτουργει αριστα μονο στα αγγλικα. Αν δεν ξερετε αγγλικα και θελετε να το δοκιμασετε γραψτε την ερωτηση στο google translate δώστε στο chatgpt την μεταφραση στα αγγλικα και μετά καντε το αντιθετο με την απαντηση που θα παρετε. 2
michael92 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Billator είπε Κάνεις λάθος, αν ρωτάς δομημένα και σωστά όταν δεν ξέρει κάτι στο λέει. Γράφει απαντήσεις συνήθως όταν από παραπλήσιες καταστάσεις μπορεί υπάρχει αντίστοιχη απάντηση και στην προσαρμόζει. Αν εσύ βρείς το λάθος όμως και το επισημάνεις τότε σου λέει ότι όντως δεν υπάρχει απάντηση ή σου δίνει όντως την σωστή απάντηση. Εφόσον αυτό που ρωτάς δεν είναι περί ανέμων και υδάτων, όπως "τα παιδιά του Ζεβεδαίου ποιον είχαν πατέρα" και τέτοια Όσο για το ψυχαγωγικό κομμάτι, αν ασχολείσαι με κώδικα (ειδικά αν είσαι καινούριος ή θες να κάνεις testing διαφορά πράγματα χωρίς να φας την ζωή σου ψάχνοντας στην Google,) θα σοκαριστείς με τις απαντήσεις. Σίγουρα για πιο advanced προγραμματιστές/ κώδικες δεν νομίζω να μπορεί να κάνει βοηθήσει πολύ, ίσως μόνο να διευκολύνει ότι δεν θυμάται κάποιος εκείνη την στιγμή. Πάντως σιγουρα δίνει πιο έγκυρες πληροφορίες από τα περισσότερα μέλη του insomnia κάτω στα σχολεία 😋 Δεν κάνω καθόλου λάθος. Αν κάνετε ερωτήσεις που μπορεί να τις απαντήσει το google search με ένα link, λογικό να σας εκπλήσσει. Spoiler Εδώ πέρα βλέπουμε ότι το ChatGPT δεν μπορεί να ξεχωρίσει τη διαφορά μεταξύ ίδιας σημασίας και ετυμολογίας, μάλιστα επιμένει συνεχίζοντας να λέει μπούρδες. Με τον όρο cognates αναφερόμαστε σε λέξεις που έχουν κοινή καταγωγή, άσχετα αν έχουν την ίδια σημασία ή όχι. Π.χ cognate της αγγλικής λέξης House είναι η γερμανική λέξη Haus και προφανώς σημαίνουν το ίδιο. Όμως επίσης cognate της αγγλικής λέξης beam (δοκός, ακτίνα) είναι η γερμανική λέξη Baum (δέντρο). Cognate της γερμανικής λέξης Tier (ζώο) είναι η αγγλική λέξη deer και όχι η αγγλική λέξη animal που είναι λατινικής προέλευσης. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2023 από michael92
armagedwnn Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 4 ώρες πριν, toylis είπε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και να απαλλαγούμε από την παραπληροφόρηση.. εγω σε αυτο εμεινα ... κοινως φασισμος.. θα μαθαινετε αυτο που θελουμε εμεις να μαθαινετε ! αυτο που λεμε εμεις αληθεια που εχουμε τις εταιρείες πληροφορικής! καλη φαση .. ο χιτλερ θα γυρναει στο ταφο του.. τοσο δημοκρατια δεν ειχαν ουτε στον φασισμο! μπραβο ! Σε ανάγκασε κανείς να το χρησιμοποιείς; Ο καθένας ενημερώνεται απ' όπου θέλει, άλλος ενήμερώνεται από τους ΕΛ και τους flateathers και άλλος από το BBC ή τον Αυτιά. Τι είναι σωστό και τι όχι αντικειμενικά υπάρχουν κρητήρια να το κρίνεις. Η σωστή πληροφόρηση είναι αυτή που δεν βγάζει συμπεράσματα για πάρτη σου. Σου δίνει μια αντικειμενική αλήθεια και εσύ κρίνεις τι είναι. Τώρα τι θα είναι το ChatGPT δεν ξέρω και αν θα είναι σε θέση να ενημερώνει, θα το δούμε στο μέλλον. (Εδώ η εταιρία απλά θέλει να επισημάνει ότι δεν θα σου πλασάρει ότι βρίσκει στο ίντερνετ θα κάνει λογικά κάποιο φιλτράρισμα ώστε η είδηση που σου δίνει είναι αληθείς και όχι ψευδής). Αν εσύ και όλοι οι τεχνοφοβικοί που σκάσατε μύτη σε αυτό το άρθρο έτοιμοι να μας πείτε ότι θα μας κατακτήσουν τα ρομπότ, δείχνεται ότι είστε πολύ άβουλα πλάσματα με μηδέν εμπιστοσύνη στην κρίση σας και στις γνώσεις σας.
EnergosPolitis Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Αυτός ο ανταγωνισμός να δούμε πού θα μας βγάλει..
klaftop Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 αντε καιρος ειναι λιγο να αγχωθουν λιγο γιατι μια δεκαετια δεν εχουν καταφερει να βγαλουν ουτε ενα νεο προιον στην αγορα που να δουλεψει. βλεπε google+, stadia, google glass, trips, chrome os, chromebooks. Ok το τελευταιο στα αμερικανικα σχολεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα