Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, pifilos είπε

Υ.Γ. 2 συγγνώμη από τον OP για την πορεία του thread αν και τουλάχιστον έλαβε κάποιες απαντήσεις ως προς το ερώτημα του. 

Άντε για να πω και κάτι στον OP στο ερώτημα του... :P

Προσωπικά, για ένα και μόνο φακό θα πήγαινα σε αυτόν:

https://www.skroutz.gr/s/6328455/Panasonic-Crop-Φωτογραφικός-Φακός-Lumix-G-20mm-f-1-7-II-ASPH-Standard-Pancake-για-Micro-Four-Thirds-MFT-Mount-Silver.html

Flickr Group: Lumix 20mm 1.7 pancake

Βλέπω για τα γούστα μου καλό γράψιμο πάνω στη μηχανή σου και στο f1.7 όπως η παρακάτω φωτό:

Yokohama

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, stratigos24 είπε

Άντε για να πω και κάτι στον OP στο ερώτημα του... :P

Προσωπικά, για ένα και μόνο φακό θα πήγαινα σε αυτόν:

https://www.skroutz.gr/s/6328455/Panasonic-Crop-Φωτογραφικός-Φακός-Lumix-G-20mm-f-1-7-II-ASPH-Standard-Pancake-για-Micro-Four-Thirds-MFT-Mount-Silver.html

Panasonic Lumix G 20mm F1.7

Σε εμένα αναφέρθηκα που έριξα λάδι στη φωτιά χαχα. Πάντως κάτι τέτοιο θα διάλεγα και εγώ αν είχα m43. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω δουλέψει λίγο σε em10 mark 3 τον Olympus 17mm 1.8 και οκ μια χαρά, αλλά είναι και πιο ακριβός και πιο μεγάλος, ενώ με αυτον τον Lumix τα βάζεις όλα μαζί τσέπη και έχεις μηχανή μαζί σου έτοιμη ανα πάσα στιγμή. Μαγικό...

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 1
Δημοσ.

40mm εστιακή απόσταση (ισοδύναμο σε full frame) είναι πολύ βολική εστιακή απόσταση για γενική χρήση . Συν το ότι είναι φωτεινός, για χρήση σε χαμηλό φωτισμό . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

40mm εστιακή απόσταση (ισοδύναμο σε full frame) είναι πολύ βολική εστιακή απόσταση για γενική χρήση . Συν το ότι είναι φωτεινός, για χρήση σε χαμηλό φωτισμό . 

Ναι, έτσι το βλέπω και εγώ από τότε που πήρα τον 35mm και τον δουλέυω. Κάνεις από γενική φωτογραφία, τουριστική φωτογραφία, τοπίου φωτιιγραφία και μέχρι πορτραίτο και στο τελευταίο στο πορτραίτο δηλαδή, στα 40mm που θα του είναι ο 20άρης που λέω πάνω στην epm1 θα είναι και λίγο πιο βολικό μάλλον.

Επεξ/σία από stratigos24
Δημοσ.

Για τους 35ρηδες συμφωνούν πολλοί . Ήταν και ο φακός πολλών διασήμων . Αν είναι να επιλέξεις έναν φακό , είναι ο 35mm . Στην canon ετοιμάζουν έναν RF 35mm , που θα είναι f/1.2 . Θα είναι και L .

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Για τους 35ρηδες συμφωνούν πολλοί . Ήταν και ο φακός πολλών διασήμων . Αν είναι να επιλέξεις έναν φακό , είναι ο 35mm . Στην canon ετοιμάζουν έναν RF 35mm , που θα είναι f/1.2 . Θα είναι και L .

Θα είναι και L θα είναι και 1.2 θα είναι και Rf... θα είναι και η τιμή ''μακριά από μας...'' :P 

Μάλλον ανάμεσα στα 50 (που δούλευα πριν με τον 35mm 1.8g πάνω στην d7500) και τώρα με τον Viltrox 35, προτιμώ τα 35.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους!

Μπήκα σήμερα να δω περαιτέρω απαντήσεις, και είδα ένα χαμό από μηνυματα!

Πολύ μου αρέσει η κουβέντα που ανοίξατε!

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Όλες πολύ χρήσιμες!

• Like 2
Δημοσ.
Στις 23/1/2023 στις 3:50 ΜΜ, Dr_73 είπε

Το θέμα είναι αν αποφασίσεις να ζήσεις με σκόνη παντού στον εξοπλισμό ή τον θες καθαρό , οπότε χρησιμοποιείς έναν φακό ανά έξοδο . 

Εκεί έχω καταλήξει κι εγώ. Όχι μόνο ένας φακός ανά έξοδο αλλά σχεδόν και ένας φακός ανά σώμα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Cntrl+X είπε

Εκεί έχω καταλήξει κι εγώ. Όχι μόνο ένας φακός ανά έξοδο αλλά σχεδόν και ένας φακός ανά σώμα.

Μπορεί σε κάποιους να ακουστεί κάπως ....... αλλά ισχύει ....... 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...