Προς το περιεχόμενο

Έλλειψη διαθεσιμότητας γραμμών σε γειτονιά εντός Αττικής και αδιαφορία από ΟΤΕ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ τι έχω κάνει το , όπως φεύγει το καλώδιο το φέρνεις μέσα στο σπίτι και το κουμπώνει πάνω σε ένα AP microtik 

και έχεις πολύ σταθερό wifi και με μεγάλο

https://www.skroutz.gr/s/13923313/MikroTik-cAP-ac-Access-Point-Wi-Fi-5-Dual-Band-2-4-5GHz.html

range και επίσης βγάζει και στην έξοδο καλώδιο utp αν θες να το ρίξεις σε switch μετά δικό σου για να συνδέσεις τυχόν ενσύρματες συσκευές 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ftp είναι καλώδιο με επιπλέον στρώσεις μπλενταζ και πλαστικού γύρο από τα ζευγοι χαλιών....που αποτρέπουν τις παρεμβολές εφόσον περνάνε παράλληλα με το ρεύμα ......μπορείς να φέρεις τεχνικό και με ατσάλινα να το περάσει μέσα από τον σωλήνα που είναι τα ρεύματα......αν το θες μόνο για δίκτυο δεν υπάρχει θέμα.....το λέω για αισθητικούς λόγους.....να το κάνεις......να μην κακοφεονται στην είσοδο καλωδια

15 ώρες πριν, Skr1ll3x είπε

Το ρολόι είναι κοινό αλλά δεν γνωρίζω τι είναι το ftp utp που μου αναφέρεις, και τι διαδικασία χρειάζεται να γίνει στην καλωδίωση της πολυκατοικίας. Για το καλώδιο Ethernet αρχίσατε να με βάζετε λίγο σε σκέψεις καθώς με το tp link δυστυχώς πιάνω μόνο γύρω στα 25mbps από το 100άρι και πέρα από το σαλόνι στα υπόλοιπα δωμάτια το Wi-Fi πέφτει ακόμα περισσότερο. Όσον αφορά το Ethernet καλώδιο το κουμπώνω σε κάποιο από τις lan θύρες στο κεντρικό rooter στο ισόγειο και βάζω ένα άλλο rooter στο διαμέρισμα μου and that’s it? Μπορεί να κουμπώσει rooter πάνω σε άλλο rooter ή χρειάζεται τίποτα περαιτέρω; 

Το ftp είναι καλώδιο δίκτυου με μπλενταζ και ξεχωριστή μόνωση στα ζευγοι χαλκων και έτσι εμποδίζει της τυχων παρεμβολές αν περνάει παράλληλα με το ρεύμα.....λέω να το κάνεις έτσι για λόγους μόνο και μόνο αισθητικής.....να μην φενοντε καλώδια στην είσοδο με πρόκες.....και το τερματίζει σε μπριζακια δικτύου μετά https://www.kafkas.gr/kalodia/tilepikoinonion-data/panduit-kalodio-u-ftp-4x23awg-cat6a-iec-lefko_294086/

• Like 1

On 22/01/2023 at 18:22, Skr1ll3x said:

Καλησπέρα σε όλους. 
Πριν έναν χρόνο μετακόμισα στην Αθήνα, πιο συγκεκριμένα στην Νέα Φιλαδέλφεια. Στο διαμέρισμα που μένω δεν υπήρχε εξαρχής γραμμή ΟΤΕ και γι’αυτό το λόγο από την πρώτη κιόλας μέρα “παίρνω” Internet μέσω tp link από άλλο διαμέρισμα συγγενικού προσώπου στην πολυκατοικία με τον οποίο έχουμε ίδιο ρολόι (ρεύμα). Το συγγενικό πρόσωπο έχει Vodafone 100άρι και από ισόγειο στον 3ο πιάνω 20κάτι mbps. Αρχές του 22 έκανα αίτηση στην Vodafone για 100άρα στο διαμέρισμα μου και λόγω έλλειψης γραμμών προώθησαν το αίτημα μου στον ΟΤΕ με αναμονή 3 μήνες. Οι 3 μήνες πέρασαν και ακυρώθηκε η αίτηση μου καθώς ο ΟΤΕ δεν έκανε κίνηση για κατασκευή νέου καφάο. Κάποιους μήνες αργότερα ξαναέκανα αίτηση, αυτή τη φορά απευθείας στην Cosmote ο οποίος έχει πιο ακριβό πάγιο αλλά λέω αφού είναι μονοπώλιο αν κάνω αίτημα απευθείας σε αυτούς κάτι θα γίνει. Πάλι είμαι σε αναμονή 2-3 μήνες με καμμία ενημέρωση και όπως φαίνεται θα φάω πάλι άκυρο λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας.

Σε αυτή την περίπτωση τι μπορώ να κάνω; Πραγματικά ότι θα μετακόμιζα από Κρήτη Αθήνα, και σε γειτονιά στη Νεά Φιλαδέλφεια και όχι κάπου εκτός Αθηνών δεν θα μπορούσα να βάλω γραμμή Internet δεν το περίμενα. Θα περιμένω δηλαδή πότε θα φτιαχτούν νέες πολυκατοικίες να μαζευτούν αιτήσεις μπας και ενδιαφερθούν να φτιάξουν νέα καφάο; 

Αν έχει αντιμετωπίσει κάποιος στο παρελθόν κάτι ανάλογο ας μου πει πως κινήθηκε γιατί πραγματικά είναι για γέλια και για κλάμματα η κατάσταση.

a. δεν ειναι κατασκευη νεου καφαο.ειναι επαυξηση ζευγων αν υπαρχουν spare ή να περαστει νεο καλωδιο.μαντεψε. δεν θα κανουν τπτ απο τα δυο.ο οτε δεν ειναι πλεον καθολικος παροχος.

Στις 28/1/2023 στις 2:04 ΜΜ, poulinos είπε

a. δεν ειναι κατασκευη νεου καφαο.ειναι επαυξηση ζευγων αν υπαρχουν spare ή να περαστει νεο καλωδιο.μαντεψε. δεν θα κανουν τπτ απο τα δυο.ο οτε δεν ειναι πλεον καθολικος παροχος.

Ανέφερα αυτές τις 2 ενέργειες καθώς μέχρι εκεί φτάνουν οι γνώσεις μου περί αυτού του θέματος. Όπως και να έχει το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Από 3μηνο σε 3μηνο θα πηγαίνει το θέμα μέχρι να φιλοτιμηθούν.. δεν έχω άλλη επιλογή εκτός και αν με πιάσει το ιδιόκτητο δίκτυο καμμίας άλλης εταιρίας.

• Moderators
Στις 31/1/2023 στις 12:44 ΠΜ, Skr1ll3x είπε

Ανέφερα αυτές τις 2 ενέργειες καθώς μέχρι εκεί φτάνουν οι γνώσεις μου περί αυτού του θέματος. Όπως και να έχει το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Από 3μηνο σε 3μηνο θα πηγαίνει το θέμα μέχρι να φιλοτιμηθούν.. δεν έχω άλλη επιλογή εκτός και αν με πιάσει το ιδιόκτητο δίκτυο καμμίας άλλης εταιρίας.

Δεν βλέπω νόημα σε επέκταση χάλκινου δυκτιωμενος στην εποχή που είμαστε οπότε περιμένεις είτε να φύγει κάποιος να πάει σε άλλη περιοχή ή να πεθάνει κάποιος ώστε να ελευθερωθεί γραμμή και αν είναι η σειρά σου να πάρεις εσύ

Αλλιώς περιμένεις ftth και παράλληλα μπορείς να κάνεις καμιά αίτηση inalan μπας και σου πέσει κάνα λαχείο και έρθει γρήγορα

• 2 εβδομάδες αργότερα...
On 31/01/2023 at 00:44, Skr1ll3x said:

δεν ξερω αν θα φιλοτιμηθουν ποτε εκτος αν διακοψει καποιος.

On 01/02/2023 at 05:59, Inuyasha said:

ή να πεθάνει κάποιος ώστε να ελευθερωθεί γραμμή

κανονικα λεμε ο θανατος σου η ζωη μου.

τωρα θα λεμε.ο θανατος σου η γραμμη μου

• Like 1

Στις 22/1/2023 στις 6:22 ΜΜ, Skr1ll3x είπε

Καλησπέρα σε όλους. 
Πριν έναν χρόνο μετακόμισα στην Αθήνα, πιο συγκεκριμένα στην Νέα Φιλαδέλφεια. Στο διαμέρισμα που μένω δεν υπήρχε εξαρχής γραμμή ΟΤΕ και γι’αυτό το λόγο από την πρώτη κιόλας μέρα “παίρνω” Internet μέσω tp link από άλλο διαμέρισμα συγγενικού προσώπου στην πολυκατοικία με τον οποίο έχουμε ίδιο ρολόι (ρεύμα). Το συγγενικό πρόσωπο έχει Vodafone 100άρι και από ισόγειο στον 3ο πιάνω 20κάτι mbps. Αρχές του 22 έκανα αίτηση στην Vodafone για 100άρα στο διαμέρισμα μου και λόγω έλλειψης γραμμών προώθησαν το αίτημα μου στον ΟΤΕ με αναμονή 3 μήνες. Οι 3 μήνες πέρασαν και ακυρώθηκε η αίτηση μου καθώς ο ΟΤΕ δεν έκανε κίνηση για κατασκευή νέου καφάο. Κάποιους μήνες αργότερα ξαναέκανα αίτηση, αυτή τη φορά απευθείας στην Cosmote ο οποίος έχει πιο ακριβό πάγιο αλλά λέω αφού είναι μονοπώλιο αν κάνω αίτημα απευθείας σε αυτούς κάτι θα γίνει. Πάλι είμαι σε αναμονή 2-3 μήνες με καμμία ενημέρωση και όπως φαίνεται θα φάω πάλι άκυρο λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας.

Σε αυτή την περίπτωση τι μπορώ να κάνω; Πραγματικά ότι θα μετακόμιζα από Κρήτη Αθήνα, και σε γειτονιά στη Νεά Φιλαδέλφεια και όχι κάπου εκτός Αθηνών δεν θα μπορούσα να βάλω γραμμή Internet δεν το περίμενα. Θα περιμένω δηλαδή πότε θα φτιαχτούν νέες πολυκατοικίες να μαζευτούν αιτήσεις μπας και ενδιαφερθούν να φτιάξουν νέα καφάο; 

Αν έχει αντιμετωπίσει κάποιος στο παρελθόν κάτι ανάλογο ας μου πει πως κινήθηκε γιατί πραγματικά είναι για γέλια και για κλάμματα η κατάσταση.

Δυστυχως εισαι αναγκασμενος να συνεχισεις να κανεις οτι εκανες μεχρι τωρα, ξερω υπαλληλο του οτε εδω κρητη που μετακομισε στο γηπεδο του οφη κοντα και η γειτονια δεν ειχε διαθεσιμη(ελευθερη) γραμμη και δεν μπορουσε να κανει τπτ απολυτως, περιμενεις και ελπιζεις να εισαι ο 1ος στην ουρα αναμονης ωστε να παρεις και 1ος. Αυτος οπως και εσυ ειχε συγγενικο προσωπο οποτε δανειζοτανε και αυτος για πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα.

Μια αλλη λυση π μπορεις να κανεις ειναι να βαλεις sky telecom αν εχει υπηρεσιες στην αθηνα, βαζεις μια κεραια μπαλκονι και παιρνεις ιντερνετ

• Like 1

8 ώρες πριν, Titos301 είπε

Δυστυχως εισαι αναγκασμενος να συνεχισεις να κανεις οτι εκανες μεχρι τωρα, ξερω υπαλληλο του οτε εδω κρητη που μετακομισε στο γηπεδο του οφη κοντα και η γειτονια δεν ειχε διαθεσιμη(ελευθερη) γραμμη και δεν μπορουσε να κανει τπτ απολυτως, περιμενεις και ελπιζεις να εισαι ο 1ος στην ουρα αναμονης ωστε να παρεις και 1ος. Αυτος οπως και εσυ ειχε συγγενικο προσωπο οποτε δανειζοτανε και αυτος για πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα.

Μια αλλη λυση π μπορεις να κανεις ειναι να βαλεις sky telecom αν εχει υπηρεσιες στην αθηνα, βαζεις μια κεραια μπαλκονι και παιρνεις ιντερνετ

Απο θεμα ping και αποσυνδεσεων πως ειναι?

2 ώρες πριν, Aggelos_INSM είπε

απο φιλους που εχουν, εκει υπαρχει ενα θεμα οταν υπαρχει κακοκαιρια και μετα θα ηταν καλυτερο να εχει οπτικη επαφη με την κεραια και να μην παρεμβαλλονται αλλες πολυκατοικιες για καλυτερα αποτελεσματα, νομιζω αρκετα αξιοπρεπες πρεπει να ειναι το ping

43 λεπτά πριν, Titos301 είπε

απο φιλους που εχουν, εκει υπαρχει ενα θεμα οταν υπαρχει κακοκαιρια και μετα θα ηταν καλυτερο να εχει οπτικη επαφη με την κεραια και να μην παρεμβαλλονται αλλες πολυκατοικιες για καλυτερα αποτελεσματα, νομιζω αρκετα αξιοπρεπες πρεπει να ειναι το ping

Σε πιο απομακρυσμένες περιοχες χωρις πολυκατοικίες τριγύρω αραγε θα ειναι καλυτερο το σημα?

2 λεπτά πριν, Aggelos_INSM είπε

Σε πιο απομακρυσμένες περιοχες χωρις πολυκατοικίες τριγύρω αραγε θα ειναι καλυτερο το σημα?

εχω δει να ειναι τοποθετημενες σε κατοικια που απεχει σε ευθεια γραμμη 17 χλμ απο την κεραιας εκπομπης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να λέμε και τις αλήθειες πάντως, οι περισσότερες καταστάσεις έλλειψης δικτύου σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, οφείλονται στην άναρχη πολεοδομική ανάπτυξη για δεκαετίες.

Κάποτε μια πολυκατοικία μπορεί να είχε 10 διαμερίσματα και να είχαν τερματιστεί 10 γραμμές στην εισαγωγή στο υπόγειο/ισόγειο, και στην πορεία με πολλές μεταβάσεις, πατέντες, παρανομίες που νομιμοποιήθηκαν, και πολλές άλλες ιστορίες για αγρίους .. τα διαμερίσματα άρχισαν να γίνονται 15-20 από 10.

Μετά γυρίζουν όλοι και κατηγορούν τα δίκτυα των παρόχων ότι δεν είχαν οργανωθεί σωστά.

Βέβαια, από την άλλη, κάποιες περιοχές έμειναν χωρίς σοβαρά πλάνα ανάπτυξης από τους ίδιους τους παρόχους.

Τέλος, να πούμε στο αρχικό θέμα, ότι εδώ και πολλά χρόνια ο ΟΤΕ δεν αποτελεί καθολικό πάροχο στη σταθερή.

Επεξ/σία από kostasgr78

On 13/02/2023 at 22:48, kostasgr78 said:

Να λέμε και τις αλήθειες πάντως, οι περισσότερες καταστάσεις έλλειψης δικτύου σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, οφείλονται στην άναρχη πολεοδομική ανάπτυξη για δεκαετίες.

Κάποτε μια πολυκατοικία μπορεί να είχε 10 διαμερίσματα και να είχαν τερματιστεί 10 γραμμές στην εισαγωγή στο υπόγειο/ισόγειο, και στην πορεία με πολλές μεταβάσεις, πατέντες, παρανομίες που νομιμοποιήθηκαν, και πολλές άλλες ιστορίες για αγρίους .. τα διαμερίσματα άρχισαν να γίνονται 15-20 από 10.

Μετά γυρίζουν όλοι και κατηγορούν τα δίκτυα των παρόχων ότι δεν είχαν οργανωθεί σωστά.

Βέβαια, από την άλλη, κάποιες περιοχές έμειναν χωρίς σοβαρά πλάνα ανάπτυξης από τους ίδιους τους παρόχους.

Τέλος, να πούμε στο αρχικό θέμα, ότι εδώ και πολλά χρόνια ο ΟΤΕ δεν αποτελεί καθολικό πάροχο στη σταθερή.

ισχυει αυτο.και πολλες φορες ενω 20 καλωδια πηγαιναν στο ταδε σπιτι τα 10 τα εκοψαν και τα δρομολογησαν αλλου. θα μου πεις αυτος ειναι λογος να μην κανει επαυξηση ? εννοειται πως οχι.αλλα δεν προκειται να γινει επαυξηση για 20 ατομα .αλλωστε δεν ειναι πλεον καθολικος παροχος.και η nova που ειναι καθολικος (αν ειναι ακομα) ειναι με δορυφορικο. σιγουρα οτι βλεπεις 100 σπιτια να εχουν ξεφυτρωσει αναμεσα σε αλλα 50 σπιτια ή να εχουν φτασει μεχρι πανω το βουνο και μετα να λενε γιατι δεν εχουμε γρηγορο ιντερνετ ειναι μια μεγαλη αληθεια. αλλες φορες οι παροχοι εβλεπαν εμποδια απο δημαρχους για να γινει αναπτυξη δικτυου στην περιοχη τους πχ ftth. αλλες φορες ο δημαρχος και αλλοι 10 ενδιαμεσοι θα ηθελαν την μιζα τους για να αφησουν να γινουν εργασιες και ολα τα ωραια τα ελληνικα.

On 13/02/2023 at 01:54, Titos301 said:

εφοσον ο οτε δεν ειναι και καθολικος παροχος αυτο σημαινει οτι περιμενεις μηπως καταργησει καποιος.εναλλακτικη και δορυφορικο ιντερνετ ,εναλλακτικα 4g.

On 13/02/2023 at 10:05, Aggelos_INSM said:

δες και 4g/5g

On 13/02/2023 at 12:32, Titos301 said:

οτιδηποτε ειναι με οπτικη επαφη ειτε δορυφορικο ειτε Link θα επηρεαστει ειτε λιγο ειτε πιο πολυ απο κακοκαιρια.και λογικο.βεβαια στην ελλαδα λιγο κακοκαιρια παιζει ευτυχως.

On 13/02/2023 at 13:16, Aggelos_INSM said:

Οπτικη επαφη θες ετσι και αλλιως.σιγουρα εχεις λιγοτερες παρεμβολες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...