Skr1ll3x Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Πριν έναν χρόνο μετακόμισα στην Αθήνα, πιο συγκεκριμένα στην Νέα Φιλαδέλφεια. Στο διαμέρισμα που μένω δεν υπήρχε εξαρχής γραμμή ΟΤΕ και γι’αυτό το λόγο από την πρώτη κιόλας μέρα “παίρνω” Internet μέσω tp link από άλλο διαμέρισμα συγγενικού προσώπου στην πολυκατοικία με τον οποίο έχουμε ίδιο ρολόι (ρεύμα). Το συγγενικό πρόσωπο έχει Vodafone 100άρι και από ισόγειο στον 3ο πιάνω 20κάτι mbps. Αρχές του 22 έκανα αίτηση στην Vodafone για 100άρα στο διαμέρισμα μου και λόγω έλλειψης γραμμών προώθησαν το αίτημα μου στον ΟΤΕ με αναμονή 3 μήνες. Οι 3 μήνες πέρασαν και ακυρώθηκε η αίτηση μου καθώς ο ΟΤΕ δεν έκανε κίνηση για κατασκευή νέου καφάο. Κάποιους μήνες αργότερα ξαναέκανα αίτηση, αυτή τη φορά απευθείας στην Cosmote ο οποίος έχει πιο ακριβό πάγιο αλλά λέω αφού είναι μονοπώλιο αν κάνω αίτημα απευθείας σε αυτούς κάτι θα γίνει. Πάλι είμαι σε αναμονή 2-3 μήνες με καμμία ενημέρωση και όπως φαίνεται θα φάω πάλι άκυρο λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας. Σε αυτή την περίπτωση τι μπορώ να κάνω; Πραγματικά ότι θα μετακόμιζα από Κρήτη Αθήνα, και σε γειτονιά στη Νεά Φιλαδέλφεια και όχι κάπου εκτός Αθηνών δεν θα μπορούσα να βάλω γραμμή Internet δεν το περίμενα. Θα περιμένω δηλαδή πότε θα φτιαχτούν νέες πολυκατοικίες να μαζευτούν αιτήσεις μπας και ενδιαφερθούν να φτιάξουν νέα καφάο; Αν έχει αντιμετωπίσει κάποιος στο παρελθόν κάτι ανάλογο ας μου πει πως κινήθηκε γιατί πραγματικά είναι για γέλια και για κλάμματα η κατάσταση. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2023 από Skr1ll3x Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Πολλοί αντιμετωπίζουν παρομοιο πρόβλημα Δεν μπορεις να κάνεις τιποτα παραπανω απο το να παίρνεις ίντερνετ οπως παίρνεις μεχρι τωρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Tραβας και ενα ethernet καλωδιο απο το ρουτερ του σε καποιο switch σε εσενα ή καποιο router και μοιραζεις ιντερνετ σε ολες τις συσκευες σου με φουλ ταχυτητα. Δεν μπορεις να κανεις πολλα στο θεμα παροχων. Δες και inalan , που εχει καλυψη N.Φιλαδελφεια/Ν. Ιωνια , μηπως ο δρομος σου ειναι εντος ... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skr1ll3x Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Δεν έχει διαθεσιμότητα η Inalan στην οδό που βρίσκομαι το έψαξα πρόσφατα. Δηλαδή ουσιαστικά για να μπει ο ΟΤΕ σε διαδικασία να φτιάξει νέα καφάο πρέπει να γίνουν πολλές νέες αιτήσεις; Καλά κρασιά δηλαδή. Και η πλάκα είναι ότι το πιο κοντινό καφάο είναι στα 300 μέτρα, δεν είναι να πεις ότι έχει και αρκετά εδώ στην περιοχή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 13 λεπτά πριν, Skr1ll3x είπε Δεν έχει διαθεσιμότητα η Inalan στην οδό που βρίσκομαι το έψαξα πρόσφατα. Δηλαδή ουσιαστικά για να μπει ο ΟΤΕ σε διαδικασία να φτιάξει νέα καφάο πρέπει να γίνουν πολλές νέες αιτήσεις; Καλά κρασιά δηλαδή. Και η πλάκα είναι ότι το πιο κοντινό καφάο είναι στα 300 μέτρα, δεν είναι να πεις ότι έχει και αρκετά εδώ στην περιοχή. Δες ποια εταιρια κινητης εχει καλο σημα στο σπιτι σου , δες αν εχει πακετο με unlimited data , παρε μια σιμ , ριχτην σε καποιο modem-router που παιρνει sim και κανε δουλεια ετσι. Ή με το συγγενικο προσωπο οπως ειπες , απλα τραβα καλωδιο... ασυρματα λογω απωλειας σηματος θα χανεις ταχυτητα. Aν δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα δεν μπορεις να κανεις κατι ... δεν γινεται να παρουν την γραμμη σου (χαλκο) και να την συνδεσουν σε αλλη καμπινα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Moderators Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 8 ώρες πριν, Skr1ll3x είπε Δεν έχει διαθεσιμότητα η Inalan στην οδό που βρίσκομαι το έψαξα πρόσφατα. Δηλαδή ουσιαστικά για να μπει ο ΟΤΕ σε διαδικασία να φτιάξει νέα καφάο πρέπει να γίνουν πολλές νέες αιτήσεις; Καλά κρασιά δηλαδή. Και η πλάκα είναι ότι το πιο κοντινό καφάο είναι στα 300 μέτρα, δεν είναι να πεις ότι έχει και αρκετά εδώ στην περιοχή. Και πάλι δεν είναι σίγουρο οτι θα γίνει , άπλα μπαίνεις σε σειρά αναμονής και ελπίζεις ότι σύντομα κάποιος θα διακόψει η θα φύγει ,και θα είναι η "σειρά" σου να πάρεις γραμμή να εύχεσαι να περάσουν ftth σύντομα στην περιοχή σου μπας και δεις άσπρη μέρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hln3 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Αν ακυρωθεί ξανά, ίσως να περάσει αίτηση για 24αρα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SaFiS Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Μαλλον απερχομενο δεν υπαρχει ελευθερο, οποτε οτι ταχυτητα και να ζητησει, την ιδια απαντηση θα παρει… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Moderators Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 11 ώρες πριν, hln3 είπε Αν ακυρωθεί ξανά, ίσως να περάσει αίτηση για 24αρα; Δεν νομίζω να παίζει ρόλο αν είναι adsl έως 24, η οποιαδήποτε vdsl, αν είχαν τρόπο να του δώσουν θα του το είχαν προτείνει ήδη, μην νομίζεις ότι και αυτοί θέλουν ν; το χάνουν πελάτες ή να τους έχουν να περιμένουν Δυστηχως ο χαλκός είναι "πεθαμένη" τεχνολογία και δεν τους συνφερει να επενδύσουν για επέκταση, πόσο μάλλον όταν γίνονται κατασκευές δικτύων οπτικών για ftth Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skr1ll3x Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Για να τραβήξω 3 ορόφους Ethernet δεν το κόβω, όποτε θα συνεχίσω με την λύση του tplink και κάθε 3 μήνες ξανά εκ νέου αίτηση μέχρι να δω άσπρη μέρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, Skr1ll3x είπε Για να τραβήξω 3 ορόφους Ethernet δεν το κόβω, όποτε θα συνεχίσω με την λύση του tplink και κάθε 3 μήνες ξανά εκ νέου αίτηση μέχρι να δω άσπρη μέρα. Σιγα την αποσταση. Το βγαζεις απο το ενα μπαλκονι και το βαζεις απο το αλλο. Αν θες να γινεις καλλιτεχνης , το πιανεις και με ροκες στον τοιχο για να μην σερνεται δεξια και αριστερα ή αν θες να γινεις ακομα πιο καλλιτεχνης , βαζεις και ενα καναλακι Αλλη λυση ειναι να βαλεις repeaters , κοντα στα μπαλκονια για να εχουν οσο το δυνατον περισσοτερη οπτικη επαφη μεταξυ τους, για οσο το δυνατον λιγοτερη απωλεια σηματος. Το ethernet καλωδιο παντως ειναι η πιο ευκολη και αποδοτικη λυση...Ποσα μετρα να χρειαστεις ? 15 ? 20 ? τιποτα , ψιλολογια ειναι αυτα. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2023 από mphxths 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amaretos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Εγω εχω πανω απο 10 χρονια ετσι καλωδιο ethernet 50 μετρα απο το ισογειο πανω 4 οροφους ταρατσα και πεσιμο μπροστα στον 2ο οροφο στο μπαλκονι, μια τρυπα κατω χαμηλα και μεσα στο σαλονι , μια χαρα παιζει χωρις απωλειες, και το εχω και ξεβρακωτο, ουτε καλυμενο ουτε τιποτα, οταν χαλασει κουμπωνω ενα καινουριο 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
e1995kati Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Και εγώ το ίδιο έχω κάνει το πατρικό μου είναι δύο ορόφους πάνω......οπότε έχω ρηξει 20 μέτρα utp pet cat6 και στις άκρες έβαλα μπριζακια εθερνετ central ..δεν έχω καθόλου απώλειες......αν έχεις κοινό ρολόι έχεις και την δυνατότητα να περάσεις ένα ftp utp παράλληλα με το ρεύμα.......με τα ftp δεν υπάρχει πρόβλημα παρεμβολών.......δες αν μπορείς μέσα απ' το ρολόι λοιπόν.....αν το επιτρέπουν οι αρχικές εγκαταστάσεις μπορείς να πεις έναν τεχνικό να το κανει 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skr1ll3x Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Το ρολόι είναι κοινό αλλά δεν γνωρίζω τι είναι το ftp utp που μου αναφέρεις, και τι διαδικασία χρειάζεται να γίνει στην καλωδίωση της πολυκατοικίας. Για το καλώδιο Ethernet αρχίσατε να με βάζετε λίγο σε σκέψεις καθώς με το tp link δυστυχώς πιάνω μόνο γύρω στα 25mbps από το 100άρι και πέρα από το σαλόνι στα υπόλοιπα δωμάτια το Wi-Fi πέφτει ακόμα περισσότερο. Όσον αφορά το Ethernet καλώδιο το κουμπώνω σε κάποιο από τις lan θύρες στο κεντρικό rooter στο ισόγειο και βάζω ένα άλλο rooter στο διαμέρισμα μου and that’s it? Μπορεί να κουμπώσει rooter πάνω σε άλλο rooter ή χρειάζεται τίποτα περαιτέρω; Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2023 από Skr1ll3x Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, Skr1ll3x είπε Όσον αφορά το Ethernet καλώδιο το κουμπώνω σε κάποιο από τις lan θύρες στο κεντρικό rooter στο ισόγειο και βάζω ένα άλλο rooter στο διαμέρισμα μου and that’s it? Στο ισογειο ειναι η συνδεση να υποθεσω ? Για να λεμε τις συσκευες σωστα. Η συσκευη του παροχου ειναι "modem router". Οποτε , συνδεεις ενα ethernet καλωδιο σε καποια lan υποδοχη στο "modem router" του παροχου της συνδεσης που μας ενδιαφερει. Το πας μεχρι το διαμερισμα σου. Εκει , εγω προσωπικα , θα το συνεδεα σε καποιο 1000αρι switch. Θες 5αρι ? Παρες 5αρι. Θες 8αρι ? Παρε 8αρι. Μικρη διαφορα στις τιμες , εγω θα πηγαινα για 8αρι για να εχω ανεση στα ports. Απο κει και περα , οποια συσκευη θες να παρει ιντερνετ με καλωδιο , την συνδεεις στο switch. Αν καποια συσκευη ειναι ασυρματη , καρφωνεις ενα "router" στο switch (ethernet καλωδιο δηλ) και αυτο (το router) , θα δινει (αφου το ρυθμισεις προφανως) ασυρματο ιντερνετ σε οποιες συσκευες το χρειαζονται. Ποιο router να παρεις ? Περι ορεξεως και μπατζετ... Βεβαια , τωρα που το σκεφτομαι , οσο αφορα τις "ενσυρματες" συσκευες , αυτες που θα συνδεονται πανω στο switch δηλ , θα παιρνουν ip απο το dhcp του modem router του παροχου της συνδεσης. Αν δεν σε χαλαει κατι τετοιο , εισαι κομπλε. Αλλιως , αν θες οι συσκευες να παιρνουν local ip της αρεσκειας σου , τοτε μαλλον πρεπει να αλλαξει η συνδεσμολογια. Ισως κατι τετοιο : [modem router] ----<ethernet καλωδιο> ----- [ασυρματο router (σε καποιο lan port του)] ---- <ethernet καλωδιο> --- switch. Ρυθμιζεις τον dhcp server στο δικο σου πλεον router , για τις ενσυρματες και ασυρματες συνδεσεις και εχεις το δικο σου local network , οσον αφορα τις ip δηλ. Καπως ετσι το οραματιζομαι εγω το σκηνικο Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2023 από mphxths 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα