Προς το περιεχόμενο

[beta] New Deals Dump [RSS / JSON]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα συμφορουμίτες.

Τις τελευταίες μέρες έστηνα και δοκίμαζα μια πρόσφατη ιδέα μου, πάνω στον προβληματισμό / παρατήρηση ότι θα ήταν καλύτερα ενημερώνομαι για νέες προσφορές αντί να τις ψάχνω ο ίδιος.

Έχω φτιάξει ένα πολύ πρόχειρο API (?) (δεν έχω ξαναφτιάξει), που μπορεί να σου δίνει με βάση κάθε συγκεκριμένου url link (request) μια προσωποποιημένη πάνω στα keyphrases του link, από πρόσφατες προσφορές (είτε sσε RSS feed, είτε σε JSON dictionary).

Θα βρείτε το project στο github εδώ

και τρέχει πάνω σε έναν free replit server τον μπορείτε να βρείτε εδώ

Έχω χρησιμοποιήσει δεδομένα από τρεις ιστοσελίδες για την ώρα (προσφορές του insomnia, lagonika.gr, και e-shop/crazysundays).

(- Για το μέλλον, θα ήθελα να προσθέσω και προσφορές από τα bestprice και skroutz, αλλά επειδή εκεί το πλήθος είναι τεράστιο, φοβάμαι ότι ο καταιγισμός θα "καλύπτει" τις υπόλοιπες ιστοσελίδες. Οπότε θα πρέπει καλύτερα να διαλέγονται κάποιες από τις καλύτερες (?) προσφορές από τα site αυτά. Εδώ θα μπορούσε να βοηθήσει και το extension που φτιάχνω το Skroutz Vanced, αν στέλνει στο replit server τα καλύτερα deals που βρίσκει από την πλοήγηση των χρηστών. )

Φυσικά, δεκτή κάθε ιδέα, βοήθεια, συνεισφορά στο στήσιμο.

Ξέρω ότι κάποιες προσφορές θα είναι αλληλοεπικαλυπτόμενες και μπορεί να εμφανίζονται και στα 3 sites, αλλά η όλη ιδέα είναι να ενημερώνεσαι για νέες προσφορές σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα από τη δημιουργία τους.

Να τονίσω ότι έχει γίνει προσπάθεια από μέρους μου να εμφανίζονται ΜΟΝΟ οι ενεργές προσφορές. Να σημειώσω ακόμα ότι ανανωνέται η βάση των προσφορών στον σέρβερ κάθε 10 λεπτά.

Επίσης, να ξεκαθαρίσω ότι δεν προτίθεμαι ούτε πρόκειται να οικειοποιηθώ η να κλέψω, από αυτό το "συνονθύλευμα" προσφορών που προσπαθώ να φτιάξω, τον κόπο και το μεράκι των ανρθώπων που κάθονται, ψάχνουν και ποστάρουν νέες προσφορές. Γι' αυτό το λόγο δε θα κάτσω να χτίσω front end UI, ούτε θα δίνω product links, ούτε affiliate links. Απλά θα γράφει πάνω πάνω στο feed την πιο πρόσφατη προσφορά μαζί με link που οδηγεί στο post της προσφοράς της ίδιας, το site που αντλήθηκε, καθώς και τον δημιουργό της (αν πρόκειται για insomnia / lagonika) με πλήρη σεβασμό σε όλους. 

Η ιδέα αυτή είναι απλά ένα εργαλείο για τον χρήστη, για να μη χρειάζεται να κάνει refresh συνέχεια, μη τυχόν χάσει κάποια νέα προσφορά.

Πάμε στα πρακτικά τώρα:

- Στην πιο απλή μορφή του link, παίρνεις ένα rss feed με τις 25 πιο πρόσφατα αποκτημένες και ενεργές προσφορές από τα εν λόγω sites (/offers/rss) ή ένα json dictionary με όλες τις ενεργές προσφορές (/offers/json)

Στη συνέχεια όμως το πράγμα γίνεται πιο ενδιαφέρον:

- Αν συνεχίσεις το url και βάλεις την λέξη site (/offers/rss/site/<ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ>), μετά όπου <ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ>, γράφεις ένα regex* από ιστοσελίδες που σε ενδιαφέρουν, και θα σου εμφανιστεί ένα rss feed με τις πιο πρόσφατες ενεργές προσφορές από αυτές τις ιστοσελίδες (πχ: lagonika --> προσφορές από lagonika.gr, lag --> προσφορές από lagonika.gr, lagonika|insomnia--> προσφορές από lagonika ΚΑΙ insomnia) . Τα αντίστοιχα θα γίνουν αν αντί για rss έχεις βάλει json, όπως πιο πάνω.

Και τέλος και ίσως σημαντικότερο:

- Αν αντί για site γράψεις search, δηλ (/offers/rss/search/<ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ>), μετά όπου <ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ>, γράφεις ένα regex* από προίόντα/λέξεις/φράσεις που σε ενδιαφέρουν, και θα σου εμφανιστεί ένα rss feed με τις πιο πρόσφατες ενεργές προσφορές που περιέχουν στον τίτλο (ή και στην περιγραφή αν πρόκειται από ποστ του lagonika) το regex σου (πχ: Xiaomi|Samsung --> όλες οι προσφορές που έχουν στον τίτλο (ή στην περιγραφή στα lagonika) τις λέξεις Samsung ή Xiaomi)

Επιγραμματικά, οι δυνατότητες που περιέγραψα σχηματικά σε ένα όχι και από τα καλύτερα σχέδιά μου, παρακάτω:

image

* Σχετικά με τα regexes, η αναζήτηση γίνεται χωρίς ευαισθησία σε κεφαλαία γράμματα. Ένα tip αν θέλετε να ψάχνετε λέξεις με και χωρίς τόνους, πχ να βρείτε τις λέξεις ΔΩΡΕΑΝ αλλά και δωρεάν (η διαφορά είναι το τονισμένο α μόνο), ένα regex που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε είναι: δωρε[αά]ν. Περισσότερα για τα regexes ίσως μάθετε από κάποια απλά παραδείγματα στο παρακάτω βίντεο:

Φαίνονται λίγο τρομακτικά στην αρχή, αλλά αν τα συνηθίσετε θα τα αγαπήσετε για τις δυνατότητες που μας προσφέρουν.

Πειραματιστείτε ελεύθερα και στο www.regex101.com ή σε όποιο άλλο site βρείτε που τεστάρετε regexes online.

Επεξ/σία από haroldpoi
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...