lovesucks Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! @Kthulhou Έχω απορία για το ποια η απορία σου ή τι σε κάνει να αισθάνεσαι confused με την ανάρτησή μου...🙂 Και για να μην είμαι off topic άλλη μια διασκευή που μ"αρέσει πολύ. Rival Sons - Hopelessly devoted to you Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2023 από lovesucks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kthulhou Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 4 ώρες πριν, lovesucks είπε Καλησπέρα! @Kthulhou Έχω απορία για το ποια η απορία σου ή τι σε κάνει να αισθάνεσαι confused με την ανάρτησή μου...🙂 καλησπέρα απλά εξέφρασα το "μπέρδεμά" μου για το αν εμένα μ αρέσει ή όχι η διασκευή. Σχημάτισα τελικώς μια άποψη, φυσικά υποκειμενική, βάσει των προτιμήσεων κ του γούστου μου που όλους τους άλλους (θα πρέπει να) τους αφήνει παντελώς αδιάφορους. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lovesucks Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Kthulhou είπε καλησπέρα απλά εξέφρασα το "μπέρδεμά" μου για το αν εμένα μ αρέσει ή όχι η διασκευή. Σχημάτισα τελικώς μια άποψη, φυσικά υποκειμενική, βάσει των προτιμήσεων κ του γούστου μου που όλους τους άλλους (θα πρέπει να) τους αφήνει παντελώς αδιάφορους. Μ"αρέσει η λογική με την οποία "χρησιμοποίησες" την συγκεκριμένη αντίδραση.🙂 Γενικά οι διασκευές κομματιών και ειδικά των πολύ γνωστών είναι τις περισσότερες φορές (κατά τη ταπεινή μου γνώμη) υποδεέστερες του αρχικού.Στο συγκεκριμένο δεν τίθεται θέμα σύγκρισης.Απλά μ"αρέσει το "σκοτεινό" που του δώσανε και ταιριάζει πολύ με τους στίχους του κομματιού.🙂 Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2023 από lovesucks 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kthulhou Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, lovesucks είπε Στο συγκεκριμένο δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. μα τίθεται θέμα σύγκρισης. έχεις το αυθεντικό που σου αρέσει κ το βαθμολογείς Χ. έχεις και το νέο κομμάτι κ λες... είναι διασκευή, προσθέτει κάτι νέο, αλλάζει ρυθμό, στυλ κλπ (πχ των Sanctuary το White Rabbit) ή επανεκτέλεση (πχ το Whiskey in a jar από Μetallica) που απλά γίνεται πιο ηλεκτρικό ? κλπ κλπ κλπ και φυσικά σε σχέση με το Χ του αυθεντικού, είναι πιο πάνω ή πιο κάτω? (πχ Angra - Wuthering Heights το βάζω πιο πάνω από το αυθεντικό, το οποίο ομοίως είναι κάτσε καλά, ή του Malmsteen to Gimme , gimme, gimme tων Abba, έχει μεταλλοποιηθεί κ τα "σπάει" κλπ κλπ) 11 ώρες πριν, lovesucks είπε Απλά μ"αρέσει το "σκοτεινό" που του δώσανε δεν με "σκοτείνιασε", το βρήκα πολύ flat σε σχέση με το αυθεντικό σκοτεινό θα έλεγα πχ τη διασκευή των Disturbed στο Sound of Silence τα πάντα είναι εντελώς υποκειμενικά, δεν τίθεται θέμα σωστού ή λάθους ..... Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2023 από Kthulhou 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Brainkill4r Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Paradise Lost - Small Town Boy 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kthulhou Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Καλημερα, Τρανό παράδειγμα διασκευής, το small town boy που παρέθεσε ο brainkill4r. Πήρε ενα κομμάτι και το μετάλλαξε και το έκανε γνωστό σε ένα άλλο μουσικό κοινό. Την εποχή που οι Paradise Lost άφησαν τις "καφρίλες" των προηγούμενων LP κ έκαναν μια πιο εμπορική παραγωγή, πολλοί από τους μεταλλάδες δεν ήξεραν το αυθεντικό κ όταν το άκουσαν, στα περιοδικά τοτε (εποχές ιντερνετ 56k) κ στα μπαράκια υπήρχε η συζήτηση για το πως οι Par lost διασκεύασαν ενα τόσο "φλώρικο" τραγουδι. Οι ταμπέλες καφροι φλωροι κλπ μπηκαν λόγω ποιητικής αδείας κ έμφασης 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lovesucks Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Καλημέρα.🙂 Για το Paint It Black και τη διασκευή που έβαλα(μιας κι απο κει ξεκίνησε όλη η συζήτηση) δεν τίθεται θέμα σύγκρισης για μενα όπως είπα κι επιμένω. Μ'αρέσει τόσο πολύ το αρχικό που ο, τιδήποτε άλλο είναι υποδεέστερο όπως έγραψα. Απλά έβαλα την συγκεκριμένη γιατί απ"όσες έχω ακούσει μου κανε κάτι.Ίσως φταίει η στιγμή που το άκουσα ή η διάθεση που είχα. Απο κει κ πέρα αν εξαιρέσεις τις διασκευές των Disturbed στο Sound of Silence και των Metallica στο Whiskey in a jar τις υπόλοιπες που αναφέρεις δεν τις έχω ακούσει, δεν είμαι αυτού του είδους μουσικής για να μαι ειλικρινής.Έχω ακούσει όμως τα αρχικά κομμάτια που ανέφερες😋 Αλλά ας συμφωνήσουμε όλοι πως η μουσική ειδικά είναι κάτι υποκειμενικό όπως είπες @Kthulhou και κάτι που για μενα είναι θησαυρός για άλλους να ναι σκουπίδι και το αντίστροφο.🙂 Και μιας και ανέφερες το Sound of silence θα βάλω ένα cover του που μ"αρέσει πολύ (εδώ πέφτει θέμα σύγκρισης 😋). Nouela - The sound of silence Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2023 από lovesucks 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kthulhou Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 9 ώρες πριν, lovesucks είπε Αλλά ας συμφωνήσουμε όλοι πως η μουσική ειδικά είναι κάτι υποκειμενικό όπως είπες @Kthulhou και κάτι που για μενα είναι θησαυρός για άλλους να ναι σκουπίδι και το αντίστροφο Αυτό εννοείται για όλων των μορφών τις τέχνες. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Brainkill4r Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 FEUERSCHWANZ - Blinding Lights Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Millennium Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Brainkill4r Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Blackmore's Night - Moonlight Shadow Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Το πρωτότυπο In the wake of poseidon - King Crimson και η Αριστουργηματικη διασκευή In the wake of Poseidon-Annie Barbazza/Max Repetti/Robert Flipp/Peter Sinfield Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Brainkill4r Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 PowerWolf-Edge of Thorns Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Brainkill4r Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Jorn - Don't Talk to Strangers Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Brainkill4r Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Jorn - Rainbow In The Dark Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα