Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Xvipes είπε

Μέχρι να φτάσω εδώ δεν ήμουν σίγουρος αλλά εδώ νομίζω εκδηλώθηκες ξεκάθαρα. Που είναι το γραφείο σου να ξέρω να μην περάσω ποτέ από εκεί 🙈

Δεν είναι γραφείο αλλά επιχείρηση. Ποιο από όλα όσα έγραψα σου ξίνισε;

Επεξ/σία από koulkos
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Glykopatata είπε

και αν δεν έχει φωτογένεια;  ή γενικά για κάποιο λόγο η φωτό τον αδικεί; αν θες να δεις φυσιογνωμία απλά κάλεσε τον για συνέντευξη.

Αρκετά παιδιά το βιογραφικό είναι για μια σύντομη περιγραφή του επαγγελματικού σου βίου τίποτε άλλο, προφανώς με κάποια στοιχειώδη καλή εμφάνιση-δομή, αλλά μην το κάνουμε επιστήμη.

μα δεν κρίνω βάσει εμφάνισης, απλά βολεύει να συνδέσω το προφίλ με μια φάτσα, ας είναι και άσχημη. ούτε μπορώ να καλέσω για συνέντευξη όλα τα cv που ερχονται.

αν και η εμπειρία μου, μου έχει δείξει ότι και από την επιλογή της φωτό καταλαβαίνεις αρκετά (κακό cropping, φωτο απο μπουζουκια κλπ)

Επεξ/σία από JakeKaufman
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, koulkos είπε

Να παραθέσω την πρόσφατη εμπειρία μου (και τον πόνο μου) από την ανάρτηση δύο αγγελιών οι οποίες αφορούσαν στην ίδια θέση (η 2η μπήκε για συγκεκριμενοποίηση). Έλαβα περίπου 95 βιογραφικά για θέση β.λογιστή, χωρίς να απαιτείται τίποτα το εξειδικευμένο. Στην ουσία έψαχνα (και ακόμη ψάχνω) έναν άνθρωπο να του κόβει, να έχει δουλέψει 2-3 χρόνια ώστε να γνωρίζει βασικές διαδικασίες και να μπορεί να χειρίζεται pc και επικοινωνία με επαγγελματισμό.

Από τα 95 βιογραφικά, τα 4 είχαν δημιουργηθεί με πρόγραμμα, ήταν δηλαδή εμφανισιακά μια χαρά (σε σχέση με το word π.χ.), είχαν εκτυπωθεί και είχαν σαρωθεί ως pdf και μάλιστα σε χάλια ανάλυση. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα μόλις είδα την πρώτη εκ των τεσσάρων περιπτώσεων ήταν ότι μπορεί ο άνθρωπος να έχει πρόσβαση μόνο στην έντυπη μορφή του βιογραφικού του. Μόλις βλέπω και τα υπόλοιπα 3 καταλαβαίνω πως πρόκειται για μάστιγα. Φυσικά δεν διαβάστηκαν καν. 

Υπήρχε σαφέστατη συσχέτιση ηλικίας - word. Μόλις έβλεπα ηλικία πάνω από 40 στοιχημάτιζα ότι θα ήταν σε word το βιογραφικό. Έπεσα έξω σε 1-2. Φυσικά υπήρχαν και αρκετοί νέοι με word. Προσωπικά, η σκέψη που κάνω είναι πως δεν ξέρεις να το μετατρέψεις ή τουλάχιστον δεν έψαξες να βρεις το πως. 

Στοίχιση. Άλλη μάστιγα. Δεξιά, αριστερά, στο κέντρο. Αλλού η φωτογραφία, αλλού το κείμενο. Δύο βιογραφικά είχαν μια blank page, το κυρίως σώμα (το βιογραφικό δηλαδή) και μετά ξανά blank page. Ένα βιογραφικό είχε 10 σειρές με bold 18αρα και ήταν μακράν το πιο συνοπτικό που έχω δει. Με λένε τάδε, δούλεψα στον τάδε, αυτά. 

Φωτογραφία. Τα μισά κορίτσια είχαν φώτο από μπουζούκια ή άλλη νυχτερινή έξοδο. Μερικά αγοράκια είχαν πιο brutal φωτογραφίες, από εξορμήσεις, από το γήπεδο και μία πάνω σε ένα κλαρκ. 

Ορθογραφία. Δεν με νοιάζει αν ξέρεις. Ψάξ΄το το ρημάδι. Είναι ένδειξη πολλών ελαττωμάτων για θέσεις γραφείου.

Συσχέτιση βιογραφικού - θέσης εργασίας. Το 70-80% είχαν από καθόλου ως ελάχιστη σχέση με το αντικείμενο. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος ψάχνει δουλειά αλλά το να "πυροβολάς" κάθε νέα αγγελία επειδή πριν από 10 χρόνια σπούδασες διοίκηση επιχειρήσεων και από τότε έχεις ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που ζητείται νομίζω ότι δεν προσφέρει σε κανέναν τίποτα. Είναι κυριολεκτικά τζάμπα χρόνος και για τις δύο πλευρές. 

Σε καμιά 10 βιογραφικά που ας πούμε τα έριξα μια δεύτερη ματιά έπεσε το απαραίτητο google search για linkedin, fb και τα ρέστα. Δεν νομίζω να θέλει κανείς να καλέσει για συνέντευξη κάποιον flatearther ή ναζιστή για παράδειγμα. Με ενθουσίασε το βιογραφικό μιας μικρής στα 23 η οποία έκανε μεταπτυχιακό και είχε πτυχία σε 4 ξένες γλώσσες + τα αλβανικά που ήταν η μητρική της. Σοβαρό linkedin και ωραία στημένο βιογραφικό. Δεν προχώρησα εξαιτίας - φυσικά λόγω ηλικίας- ανύπαρκτης προϋπηρεσίας. Τελικά κάλεσα για συνέντευξη μια κοπέλα στα 30κάτι (με word) αλλά της φάνηκαν λίγα τα 800,00 καθαρά και σε ένα μήνα αν ταιριάξει 900,00. Δίνει 420,00 για ενοίκιο και δεν θα της μένουν πολλά. Δικαίωμα της φυσικά αλλά όταν είσαι άνεργη από Οκτώβριο νομίζω τα 800 και τα 900 είναι καλύτερα από το ταμείο ανεργίας. 

Τέλος, κάτι για τη συνέντευξη. Όταν σου στέλνει ο άλλος ένα mail (μετά από call) με τις λεπτομέρειες του ραντεβού, τις συντεταγμένες και λοιπά χρηστικά για εκείνη την ημέρα πράγματα, απάντησε πίσω με ένα "έλαβα το μήνυμα σας και .....ευχαριστώ". Δεν ξέρω αν έλαβες το μήνυμα, αν πήγε για κάποιο λόγο στα spam ή αν απλά με γράφεις εκεί που δεν πιάνει μελάνι. 

κοίτα δεν απορρίπτω τις όποιες ενστάσεις σου, αυτά συμβαίνουν, ο κόσμος ψάχνει δουλειά και εσύ κρίνεις αν σου κάνει,  προφανώς ένα κακό βιογραφικό δείχνει μια κάπως περιορισμένη χρήση Η/Υ, εντάξει βγαίνουν συμπεράσματα, αλλά θα πρέπει να αποφεύγεις τις γενικεύσεις. π.χ νέος=Η/Υ πετάει, μεσήλικας= ψηφιακά αναλφάβητος, δεν είναι έτσι, θέλει υπομονή και είπαμε δουλειά ψάχνουν οι άνθρωποι δεν ζητάνε δανεικά Υ Π Ο Μ Ο Ν Η.

και καλή τύχη στην αναζήτηση υπαλλήλου,

Υ.Γ.

τα email δεν πάνε στα spam εκτός αν ο mail server σου για κάποιο λόγο έχει μπει σε κάποια λίστα, οπότε εκεί έχεις να αντιμετωπίσεις ένα πολύ ποιο σοβαρό πρόβλημα από την εύρεση υπαλλήλου ( να βγεις από την λίστα)

Δημοσ.
31 minutes ago, koulkos said:

Δεν είναι γραφείο αλλά επιχείρηση. Ποιο από όλα όσα έγραψα σου ξίνισε;

Αν και θα βγούμε τελείως off-topic, let me try.

έπεσε το απαραίτητο google search για linkedin, fb και τα ρέστα.Δεν νομίζω να θέλει κανείς να καλέσει για συνέντευξη κάποιον flatearther ή ναζιστή για παράδειγμα.

Δεν θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει τι κάνει ο άλλος στην προσωπική του ζωή. 

Επίσης

Δεν προχώρησα εξαιτίας - φυσικά λόγω ηλικίας- ανύπαρκτης προϋπηρεσίας

αλλά πιο πάνω λες

Στην ουσία έψαχνα (και ακόμη ψάχνω) έναν άνθρωπο να του κόβει, να έχει δουλέψει 2-3 χρόνια ώστε να γνωρίζει βασικές διαδικασίες και να μπορεί να χειρίζεται pc και επικοινωνία με επαγγελματισμό.

και όταν βρήκες με προϋπηρεσία

Τελικά κάλεσα για συνέντευξη μια κοπέλα στα 30κάτι (με word) αλλά της φάνηκαν λίγα τα 800,00 καθαρά και σε ένα μήνα αν ταιριάξει 900,00.

δεν ήθελες να την πληρώσεις και αφήνεις και το σχολιάκι 

Δικαίωμα της φυσικά αλλά όταν είσαι άνεργη από Οκτώβριο νομίζω τα 800 και τα 900 είναι καλύτερα από το ταμείο ανεργίας. 

Υπάρχουν και άλλα μικρά που για εμένα είναι red flag για κακό/περίεργο εργοδότη που νομίζει πως ο υπάλληλος του ανήκει.

Τα λέω φίλικα και σίγουρα είναι η προσωπική μου άποψη.

• Like 7
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Glykopatata είπε

κοίτα δεν απορρίπτω τις όποιες ενστάσεις σου, αυτά συμβαίνουν, ο κόσμος ψάχνει δουλειά και εσύ κρίνεις αν σου κάνει,  προφανώς ένα κακό βιογραφικό δείχνει μια κάπως περιορισμένη χρήση Η/Υ, εντάξει βγαίνουν συμπεράσματα, αλλά θα πρέπει να αποφεύγεις τις γενικεύσεις. π.χ νέος=Η/Υ πετάει, μεσήλικας= ψηφιακά αναλφάβητος, δεν είναι έτσι, θέλει υπομονή και είπαμε δουλειά ψάχνουν οι άνθρωποι δεν ζητάνε δανεικά Υ Π Ο Μ Ο Ν Η.

και καλή τύχη στην αναζήτηση υπαλλήλου,

Υ.Γ.

τα email δεν πάνε στα spam εκτός αν ο mail server σου για κάποιο λόγο έχει μπει σε κάποια λίστα, οπότε εκεί έχεις να αντιμετωπίσεις ένα πολύ ποιο σοβαρό πρόβλημα από την εύρεση υπαλλήλου ( να βγεις από την λίστα)

Κοίτα, όταν κάτι μπορεί να αποδειχθεί στατιστικά τότε δεν είναι γενίκευση αλλά γεγονός. Και ειλικρινά σου μιλώ, προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν περισσότερο ανοιχτόμυαλος γίνεται. Στο θέμα του Η/Υ πχ, με τρελαίνει ένας νέος να μην έχει 5 βασικές και απλές δεξιότητες όταν έχει/έχουμε μεγαλώσει μέσα σε αυτή την τεχνολογία. Η δουλειά μας όλη γίνεται πλέον ηλεκτρονικά, οι λεπτομέρειες κοστίζουν σε χρόνο (κυρίως) και χρήμα και είναι απολύτως φυσιολογικό όταν ψάχνω κάτι συγκεκριμένο να θέλω καλύπτει αυτά τα κριτήρια. Όταν θέλουμε να προσλάβουμε οδηγούς πχ. δεν μας ενδιαφέρει η ηλικία, η ορθογραφία, αν το βιογραφικό του το έστησε σε πλατφόρμα ή αν έχει στοίχιση. Σίγουρα, αν τσεκάρει κάποια κουτάκια από τα παραπάνω είναι ένα συν. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ξέρει να οδηγεί, να είναι τυπικός και να ξέρει 10 πράγματα για το φορτηγό του, δηλαδή να κάνει τη δουλειά του. 

Το βιογραφικό λέει πολλά παραπάνω από αυτά που αναγράφονται σε αυτό. Το πως θα εκληφθούν αυτά είναι ξεκάθαρα θέμα εκείνου ο οποίος κάνει τη διαλογή. Ο Α' μπορεί να γουστάρει πτυχία και σεμινάρια, ο Β' μπορεί να γουστάρει εμπειρία. Το θέμα είναι τι αντικειμενικές ανάγκες πρέπει να καλύπτει ο υποψήφιος και από εκεί και πέρα παίζει ρόλο και το προσωπικό γούστο, κακά τα ψέματα. 

Υ.Γ. Άν και ήταν πιο πολύ τρόπος του λέγειν, ευχαριστώ για το tip.

10 λεπτά πριν, Xvipes είπε

Δεν θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει τι κάνει ο άλλος στην προσωπική του ζωή. 

Όταν πρόκειται να συνεργαστώ με κάποιον με ενδιαφέρει η συμπεριφορά του, όχι η προσωπική του ζωή. Όταν θα επιλέξω γιατρό, θα διαβάσω κριτικές. Όταν θα πάω σε εστιατόριο θα διαβάσω κριτικές και θα δω τις φωτογραφίες του χώρου. Όταν θα με πάρει άγνωστος τηλέφωνο θα googlαρω για να δω ποιος είναι. Με το ίδιο σκεπτικό θα αναζητήσω βασικές πληροφορίες για κάποιον με τον οποίο θα περνώ καθημερινά 8 ώρες στο γραφείο. Δεν με νοιάζει αν έχει παιδιά, σκυλιά, γατιά, τι ομάδα είναι ή τι κάνει στο κρεβάτι του. Αν μπορώ με ένα search να δω ο άλλος τι καπνό φουμάρει, θα το κάνω. Δεν θα κάνω facebook account για να κατασκοπεύω. Αύριο αν έρθει καινούριος πελάτης δεν θα ψάξεις να δεις αν χρωστάει, αν τον βρίζουν στα σχόλια ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που μπορεί να είναι red flag;

19 λεπτά πριν, Xvipes είπε

αλλά πιο πάνω λες...

και όταν βρήκες με προϋπηρεσία

Δεν καταλαβαίνω που μπερδεύτηκες εδώ. Ψάχνω άτομο με 2-3 χρόνια προϋπηρεσία και απλά ανέφερα ένα εντυπωσιακό - κατά τη γνώμη μου - βιογραφικό μιας κοπέλας η οποία στα 23 κάνει μεταπτυχιακό και έχει 4 πτυχία ξένων γλωσσών. Δεν θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε αφού δεν έχει προυπηρεσία επομένως προχώρησα παρακάτω. 

22 λεπτά πριν, Xvipes είπε

δεν ήθελες να την πληρώσεις και αφήνεις και το σχολιάκι 

Για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα, δεν είμαι εγώ ο εργοδότης. Είμαι υπεύθυνος του λογιστηρίου και ζήτησα extra άτομο για βοήθεια και ο εργοδότης μου έδωσε το green light και την απόλυτη ελευθερία κινήσεων στο θέμα της διαλογής, του ωραρίου και του χρηματικού ως ένα σημείο βεβαίως. Με προσωπική μου παρέμβαση οδηγηθήκαμε στα 900,00 σε ένα μήνα γιατί αφενός χρειαζόμαστε άτομο, αφετέρου πρέπει να υπάρχει και μια ιεραρχία στην ομάδα (και οικονομική). Δυστυχώς, οι μισθοί κυμαίνονται εκεί και μάλιστα για πολύ καλύτερα βιογραφικά από θέμα προϋπηρεσίας (πάντα αναφέρομαι για τη συγκεκριμένη δουλειά). Και εγώ στα 18 μου πήγα το καλοκαίρι για door to door πώληση βιβλίων και έπαιρνα 900 αλλά ήταν άλλες οι εποχές.

Όσον αφορά στο σχολιάκι, αν και εσένα σου είχε αναβάλει δύο φορές το ραντεβού, την περιμένεις πως και πως γιατί δεν βρήκες κάτι καλύτερο, σου ζητά περισσότερα, μεσολαβείς και δίνεις 100 πάνω, κάνεις την προσφορά και λέει θα σου απαντήσω αύριο γιατί πρέπει να το σκεφτώ και τελικά σε παίρνει μετά από το σ/κ για να σου πει ότι δεν βγαίνω επειδή το ενοίκιο είναι 420,00, νομίζω ότι και εσύ θα είχες μια πικρία. Όλοι ξέρουμε την κατάσταση με τα ενοίκια αλλά αν εσύ αποφάσισες για τους χ,ψ λόγους να δίνεις 420,00 σε καλή περιοχή της πόλης δεν σημαίνει ότι και ο άλλος πρέπει να σου το καλύψει. Δηλαδή αν είχε ενοίκιο 600,00 πόσα έπρεπε να πάρει; Όλα τα παραπάνω feelings πολλαπλασίασε τα γιατί πριν από τις γιορτές είχαμε μιλημένο άτομο για τη δουλειά (φίλη συναδέλφου), συμφωνήσαμε στα λεφτά και στα πάντα, της λέω 1/1/23 ξεκινάς, μην με κρεμάσεις γιατί ήμουν έτοιμος να βάλω αγγελία, έρχεται η 1/1/23 και σου λέει θα προτιμήσω το ταμείο ανεργίας γιατί με τις βενζίνες η διαφορά όσο παίρνω το ταμείο δεν είναι και πολύ μεγάλη. Η οποία πριν τις γιορτές "έφαγε" τα αυτιά του συναδέλφου ότι θέλει δουλειά και ότι την απέλυσαν άδικα γιατί πήραν στη θέση της ένα "βύσμα". Τέλος πάντως, ο καθείς με τις επιλογές του. 

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Xvipes είπε

Μέχρι να φτάσω εδώ δεν ήμουν σίγουρος αλλά εδώ νομίζω εκδηλώθηκες ξεκάθαρα. Που είναι το γραφείο σου να ξέρω να μην περάσω ποτέ από εκεί 🙈

Αρκετοί εργοδότες το κάνουνε αυτό. Δεν μου κάνει εντύπωση. 

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Μια γρήγορη συμβουλή. Όταν μας έρχονται για πρόσληψη τέτοια εμφανισιακά βιογραφικά, αν φτιάξεις κανά σάπιο απλά για να το φτιάξεις, μην περιμένεις να σε καλέσουν για συνέντευξη

Προφανώς τα ακόλουθα ειναι δείγματα. Δεν θα ανέβαζα βιογραφικά που μας έρχονται στο insomnia

image.png.9dec4a38294d27b10b92c0b5399f5ade.png

image.png.5e4d2158b13df59a751d5f2f1ae1ee49.png

image.png.5966353f902f071089c961e01f8e9302.png

προσωπική άποψη αλλά ποτέ δεν μου άρεσαν αυτά τα βιογραφικά που μοιάζουν με σελίδα βγαλμένη από το facebook.
Επίσης αυτά τα templates είναι 1000χρησιμοποιημένα. 

• Like 1
Δημοσ.
7 hours ago, koulkos said:

Δεν προχώρησα εξαιτίας - φυσικά λόγω ηλικίας- ανύπαρκτης προϋπηρεσίας.

Πως ακριβώς περιμένεις να αποκτήσουν προϋπηρεσία αν όλοι σκέφτονται έτσι? 

7 hours ago, koulkos said:

αλλά της φάνηκαν λίγα τα 800,00 καθαρά και σε ένα μήνα αν ταιριάξει 900,00. Δίνει 420,00 για ενοίκιο και δεν θα της μένουν πολλά. Δικαίωμα της φυσικά αλλά όταν είσαι άνεργη από Οκτώβριο νομίζω τα 800 και τα 900 είναι καλύτερα από το ταμείο ανεργίας. 

Δεν της φάνηκαν. Είναι λίγα και αν δουλεύεις κάπου κάνεις πιο δύσκολη την αναζήτηση εργασίας. Εκτός αν δεν είχες θέμα να φεύγει που και που για να πηγαίνει για συνεντεύξεις για καλύτερες θέσεις. 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το βιογραφικό δεν πρέπει να έχει φωτογραφία (με κάποιες απειροελάχιστες εξαιρέσεις), δεν πρέπει να έχει ημερομηνία γέννησης, δεν πρέπει να έχει φύλο, οικογενειακή κατάσταση και φυσικά δεν πρέπει να έχει διεύθυνση και περιοχή κατοικίας.

Αντίστοιχα τίποτα από τα παραπάνω δεν πρέπει να τα ρωτάει κανείς στη συνέντευξη. Σε πολλές χώρες, πλέον, είναι και παράνομο.

Ο άλλος λέει να συσχετίσω το βιογραφικό με εικόνα.... Πες ότι είσαι κουτσομπόλα να συνεννοηθούμε τι βάζεις σάλτσες. Κατά τα άλλα δε τον νοιάζει η εμφάνιση. Αν δε σε νοιάζει η εμφάνιση δε κοιτάς φωτογραφίες, γιατί όταν κοιτάς φωτογραφίες αυτομάτως σχηματίζεις άποψη. Έτσι λειτουργεί το μυαλό.

Είμαστε 4-5 αιώνες πίσω.

Στις 22/1/2023 στις 11:57 ΠΜ, alexgeorgiou είπε

Γεια σας σε όλους :)

Σε ένα μήνα τελειώνω το προπτυχιακό μου και θέλω να φτιάξω ένα CV.

Επείδη είμαι αρχάριος και δεν γνώριζω, μπορώ να έχω την βοήθεια σας παρακαλώ πως μπορώ να φτιάξω ένα CV;

Τέλος, αν μπορείτε να μου πείτε βήμα προς βήμα τι πρέπει να κάνω.

Για να απαντήσω και στο φίλο..

Θα φτιάξεις ένα resume. Ένα βιογραφικό, δηλαδή, που θα έχει μια εισαγωγική παράγραφο στην οποία θα γράφεις συνοπτικά και στοχευμένα ποιος είσαι, τι skills έχεις και τι ζητάς. Κατά περίπτωση ίσως θα πρέπει να το προσαρμόζεις ανάλογα με τη δουλειά που σε ενδιαφέρει.

Η εισαγωγική παράγραφος είναι ό,τι πιο σημαντικό για έναν υποψήφιο του οποίου η προυπηρεσία και οι επιτυχίες δε μιλάνε από μόνα τους. Κάνε ένα google search και θα βρεις πολλά. Ή ζήτα από το chatGPT να σου φτιάξει μία με βάση το ποιος είσαι, θα εντυπωσιαστείς.

Επεξ/σία από eMike
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/1/2023 στις 10:57 ΠΜ, corsair04 είπε

Σαν τη σελίδα σου ας πούμε…όντως έχεις προσέξει πολύ την εμφάνισή της…

Η οποία είναι του 2006 και δεν ψάχνει κάποιον να την προσλάβει για να επιβιώσει....

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.
7 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Η οποία είναι του 2006 και δεν ψάχνει κάποιον να την προσλάβει για να επιβιώσει....

Καλησπέρα,

Έκρινες για την εμφάνιση και απλά σου επισήμανα ότι για να μπορείς να κρίνεις πρέπει να έχεις κάποιο μέτρο σύγκρισης, απλά η σελίδα σου σε αντιπροσωπεύει όπως και έναν υποψήφιο η εμφάνιση του βιογραφικό του σύμφωνα με τα γραφόμενά σου …

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, corsair04 είπε

Καλησπέρα,

Έκρινες για την εμφάνιση και απλά σου επισήμανα ότι για να μπορείς να κρίνεις πρέπει να έχεις κάποιο μέτρο σύγκρισης, απλά η σελίδα σου σε αντιπροσωπεύει όπως και έναν υποψήφιο η εμφάνιση του βιογραφικό του σύμφωνα με τα γραφόμενά σου …

Πάμε πάλι απο την αρχή. Έγραψα τα 3 κύρια χαρακτηριστικά του βιογραφικού. Εσύ επικεντρωθηκες στο 1 και το αντιπαρεβαλες με μια σελίδα που έφτιαξα πριν 16 χρόνια που πήγαινες σχολείο ~ έχει και ημερομηνία τέρμα κάτω!!! 

Μιλάμε για τραγική ροή σκέψης, για να αποδείξεις τι?!!! 

Δεν ισχύουν αυτά που γράφω!? Κανένα πρόβλημα απολύτως! Φτιάξτε βιογραφικό όπως θέλετε. Μην αναρωτιέστε μετά στο insomnia που δεν σας καλούμε σε συνέντευξη όμως. 

Στις 27/1/2023 στις 10:26 ΠΜ, sphinxgr είπε

Πρέπει να υπάρχουν κάποια ελάχιστα χαρακτηριστικά 

1. Εμφάνιση
  2. Σωστή δομή
  3. Γνώσεις

Για το 2-3 δεν μπορούμε να βοηθήσουμε. Ε ας προσέξει το 1 τουλάχιστον!!!

Άντε μην αρχίσω και ανεβάζω βιογραφικά που στέλνουν και γελάσουν μέχρι κ τα πεζοδρόμια!!!!! 😄

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.
Στις 27/1/2023 στις 2:58 ΜΜ, koulkos είπε

Να παραθέσω την πρόσφατη εμπειρία μου (και τον πόνο μου) από την ανάρτηση δύο αγγελιών οι οποίες αφορούσαν στην ίδια θέση (η 2η μπήκε για συγκεκριμενοποίηση). Έλαβα περίπου 95 βιογραφικά για θέση β.λογιστή, χωρίς να απαιτείται τίποτα το εξειδικευμένο. Στην ουσία έψαχνα (και ακόμη ψάχνω) έναν άνθρωπο να του κόβει, να έχει δουλέψει 2-3 χρόνια ώστε να γνωρίζει βασικές διαδικασίες και να μπορεί να χειρίζεται pc και επικοινωνία με επαγγελματισμό.

Σε λογιστηριο εταιριας ή σε λογιστικο γραφειο; Γενικα προσλαμβανουν για τετοιες θεσεις ατομα χωρις πτυχιο λογιστικης-οικονομικων;

Δημοσ.
18 ώρες πριν, archer100 είπε

Σε λογιστηριο εταιριας ή σε λογιστικο γραφειο; Γενικα προσλαμβανουν για τετοιες θεσεις ατομα χωρις πτυχιο λογιστικης-οικονομικων;

Σε λογιστήριο εταιρείας. Το πτυχίο είναι standard απλά όταν είσαι στο χτίσιμο ομάδας και μπορεί να χρειαστεί άτομο για λάντζα στην ουσία, τότε μπορείς να απευθυνθείς και σε τελειόφοιτο. Και όταν λέμε πτυχίο εννοούμε από ΙΕΚ μέχρι Πανεπιστήμιο. Η λογιστική, αν κατέχεις τις βασικές γνώσεις, μαθαίνεται και στην ουσία είναι αποκλειστικά και μόνο θέμα ενασχόλησης. Το μόνο που αλλάζει είναι στα χρόνια προϋπηρεσίας όσον αφορά στο δικαίωμα υπογραφής (και το αν γίνεσαι μέλος στο ΟΕΕ) αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει την εταιρεία όταν πάνω από εσένα έχεις 2 άτομα ή ακόμη και εξωτερικό λογιστή. 

Στις 27/1/2023 στις 10:23 ΜΜ, NickTG είπε

Πως ακριβώς περιμένεις να αποκτήσουν προϋπηρεσία αν όλοι σκέφτονται έτσι? 

Όπως όλοι στο επάγγελμα μας. Αφού κάνεις πρακτική, πας κάνει τον λαντζέρη σε λογιστικό γραφείο, τρως σκατά και τρέξιμο για 1-2 χρόνια και εξελίσσεσαι. Εκτός και αν έχεις συγγενείς στο χώρο και είναι πιο ομαλή και ανώδυνη η εξέλιξη. Όπως κάνει και ο υδραυλικός που βγαίνει τώρα από τη σχολή. Βοηθός δίπλα σε έμπειρο, κουβαλά τα εργαλεία, κάνει τη λάντζα και αν του κόβει, ρουφάει σαν σφουγγάρι όσα βλέπει και ακούει. Δεν γίνεται να ψάχνω συγκεκριμένα πράγματα και να πάρω τελειόφοιτο που δεν θα έχει ανοίξει ποτέ του το taxis. Αν έψαχνα ένα ακόμη extra άτομο θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε και να έχουμε ομάδα λογιστηρίου για τα επόμενα 20 χρόνια αλλά δεν είναι εφικτό επί του παρόντος. 

Στις 27/1/2023 στις 10:23 ΜΜ, NickTG είπε

Δεν της φάνηκαν. Είναι λίγα και αν δουλεύεις κάπου κάνεις πιο δύσκολη την αναζήτηση εργασίας. Εκτός αν δεν είχες θέμα να φεύγει που και που για να πηγαίνει για συνεντεύξεις για καλύτερες θέσεις. 

Για συνεντεύξεις πηγαίνω και εγώ που παίρνω σχεδόν τα διπλά (αν και ξεκίνησα πριν 8 χρόνια με λιγότερα από αυτά που συζητάμε τώρα), δεν λέει κάτι. Εχθρός του καλού, το καλύτερο. Αφενός μετράς τις δυνάμεις σου, αφετέρου μαθαίνεις τι παίζει στην πιάτσα. Αυτό που σε κρατάει (πλέον άλλων παραμέτρων) είναι η εξέλιξη μέσα στην εταιρεία. Τώρα, το αν είναι λίγα τα χρήματα, εκτός από το προσωπικό κριτήριο, είναι θέμα που λύνει η αγορά από μόνη της. Αν είναι λίγα, θα βρει εργασία αλλού και εμείς θα ψάχνουμε για καιρό. Αν είναι στον μ.ο. της αγοράς μπορεί να ψάχνει για 2-3 μήνες τα 50,00-100,00 παραπάνω ενώ το ενοίκιο τρέχει. Ο καθείς με τις επιλογές του. 

• Like 1
Δημοσ.
5 minutes ago, koulkos said:

Όπως όλοι στο επάγγελμα μας. Αφού κάνεις πρακτική, πας κάνει τον λαντζέρη σε λογιστικό γραφείο, τρως σκατά και τρέξιμο για 1-2 χρόνια και εξελίσσεσαι.

Από την περιγραφή σου και το μισθό δεν φάνηκε για κάτι παραπάνω η θέση. 

6 minutes ago, koulkos said:

Για συνεντεύξεις πηγαίνω και εγώ που παίρνω σχεδόν τα διπλά (αν και ξεκίνησα πριν 8 χρόνια με λιγότερα από αυτά που συζητάμε τώρα), δεν λέει κάτι.

Άρα δεν θα είχατε θέμα να φεύγει τα πρωινά 2-3 φορές το μήνα για να πάει για συνεντεύξεις? 

7 minutes ago, koulkos said:

Αν είναι λίγα, θα βρει εργασία αλλού και εμείς θα ψάχνουμε για καιρό.

Αυτό θα είχε εφαρμογή αν δεν είχαμε την ανεργία που έχουμε. 

Μπορεί να βρείτε και με λιγότερα. Το μόνο που δείχνει είναι πόσο ανάγκη έχει κάποιος και όχι ότι τελικά ήταν εντάξει τα λεφτά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...