Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας σε όλους :)

Σε ένα μήνα τελειώνω το προπτυχιακό μου και θέλω να φτιάξω ένα CV.

Επείδη είμαι αρχάριος και δεν γνώριζω, μπορώ να έχω την βοήθεια σας παρακαλώ πως μπορώ να φτιάξω ένα CV;

Τέλος, αν μπορείτε να μου πείτε βήμα προς βήμα τι πρέπει να κάνω.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάντως, ως εντελώς νέος με το αντικείμενο, βρες κάποιον ειδικό να σε βοηθήσει.

ΟΧΙ να στο φτιάξει απλώς, να σε βοηθήσει να καταλάβεις θέλεις. Συνήθως, παρέχεται τέτοια υπηρεσία από τις σχολές στα ΑΕΙ.

Δημοσ.

Αυτό που μπορώ να σου πω εγώ είναι να προσπαθήσεις να κρατήσεις το βιογραφικό σου σε μία σελίδα. Γενικά η συμβουλή είναι εκτός από την όποια εργασιακή εμπειρία, να βάζεις και πράγματα που έχεις κάνει, ώστε να βοηθήσεις αυτόν που το διαβάζει να καταλάβει το skill set σου.

Παράδειγμα:
2019 - 2021: Σκορδοπούτσογλου Α.Ε. - Μηχανογράφηση
> Συμμετείχα σε πρότζεκ αναβάθμισης του ERP τάδε
> Συγγραφή εταιρικού manual
> κλπ κλπ

Εάν δεν έχεις εργασιακή εμπειρία, μπορείς να βάλεις τυχόν πρότζεκτ που έχεις συμμετάσχει, εθελοντικές δράσεις ή ακόμα και δουλειές που έχεις κάνει που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενό σου. Δεν είναι κακό, ίσα ίσα δείχνουν στον πιθανό εργοδότη σου ότι δεν καθόσουν, αλλά αναζητούσες εργασία.

Εάν σκοπεύεις να συμπληρώσεις section με χόμπυ, φρόντισε να είναι κάτι που αξίζει να αναφερθεί. Διάβασμα, ταξίδια, χορός είναι πιο βαρετά κι από το θάνατο.

Μακριά από Europass βιογραφικά, είναι άθλια. Βρες ένα μοντέρνο template και χρησιμοποίησε αυτό.

Προσωπικά στέλνω βιογραφικά μόνο στα αγγλικά.

Για το θεό, όχι Word. Κάνε το βιογραφικό σου PDF και στείλτο έτσι. Σε πιθανή συνέντευξη, φρόντισε να έχεις 2-3 αντίτυπα μαζί σου, αν χρειαστεί να τα δώσεις.

Καλή επιτυχία :)

• Like 1
Δημοσ.

Μια γρήγορη συμβουλή. Όταν μας έρχονται για πρόσληψη τέτοια εμφανισιακά βιογραφικά, αν φτιάξεις κανά σάπιο απλά για να το φτιάξεις, μην περιμένεις να σε καλέσουν για συνέντευξη

Προφανώς τα ακόλουθα ειναι δείγματα. Δεν θα ανέβαζα βιογραφικά που μας έρχονται στο insomnia

image.png.9dec4a38294d27b10b92c0b5399f5ade.png

image.png.5e4d2158b13df59a751d5f2f1ae1ee49.png

image.png.5966353f902f071089c961e01f8e9302.png

Δημοσ.

το γεγονός ότι το βιογραφικό έχει καταντήσει να αποτελεί δεξιότητα από που θα αντιγράψεις το template μαρτυράει και το "μαζοχισμό" των hr τμημάτων, πραγματικά είναι εντελώς αστείο όλο αυτό, ενώ η φωτογραφία στο βιογραφικό είναι εντελώς περιττή εκτός αν πας για δουλειά σε πρακτορείο μοντέλων.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Μια γρήγορη συμβουλή. Όταν μας έρχονται για πρόσληψη τέτοια εμφανισιακά βιογραφικά, αν φτιάξεις κανά σάπιο απλά για να το φτιάξεις, μην περιμένεις να σε καλέσουν για συνέντευξη

ξέρεις πόσα υπέροχα (εμφανισιακά) βιογραφικά έχω δει που έχουν μέσα ένα σωρό μπαρούφες ; :P

Προφανώς πρέπει να υπάρχει μια στοίχιση, μια σειρά (π.χ. πρώτα ξεκινάμε από τη τελευταία μας δουλειά και πάμε προς τα πίσω, κ.ο.κ.), αλλά ένα λιτό CV δεν το λες σάπιο...

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

ξέρεις πόσα υπέροχα (εμφανισιακά) βιογραφικά έχω δει που έχουν μέσα ένα σωρό μπαρούφες ; :P

Προφανώς πρέπει να υπάρχει μια στοίχιση, μια σειρά (π.χ. πρώτα ξεκινάμε από τη τελευταία μας δουλειά και πάμε προς τα πίσω, κ.ο.κ.), αλλά ένα λιτό CV δεν το λες σάπιο...

Πρέπει να υπάρχουν κάποια ελάχιστα χαρακτηριστικά 

1. Εμφάνιση
  2. Σωστή δομή
  3. Γνώσεις

Για το 2-3 δεν μπορούμε να βοηθήσουμε. Ε ας προσέξει το 1 τουλάχιστον!!!

Άντε μην αρχίσω και ανεβάζω βιογραφικά που στέλνουν και γελάσουν μέχρι κ τα πεζοδρόμια!!!!! 😄

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Πρέπει να υπάρχουν κάποια ελάχιστα χαρακτηριστικά 

1. Εμφάνιση
  2. Σωστή δομή
  3. Γνώσεις

Για το 2-3 δεν μπορούμε να βοηθήσουμε. Ε ας προσέξει το 1 τουλάχιστον!!!

Άντε μην αρχίσω και ανεβάζω βιογραφικά που στέλνουν και γελάσουν μέχρι κ τα πεζοδρόμια!!!!! 😄

Σαν τη σελίδα σου ας πούμε…όντως έχεις προσέξει πολύ την εμφάνισή της…

Επεξ/σία από corsair04
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Glykopatata είπε

το γεγονός ότι το βιογραφικό έχει καταντήσει να αποτελεί δεξιότητα από που θα αντιγράψεις το template μαρτυράει και το "μαζοχισμό" των hr τμημάτων, πραγματικά είναι εντελώς αστείο όλο αυτό, ενώ η φωτογραφία στο βιογραφικό είναι εντελώς περιττή εκτός αν πας για δουλειά σε πρακτορείο μοντέλων.

υποκειμενικά είναι αυτά, προσωπικά προτιμώ πολύ περισσότερο τα βιογραφικά με φωτογραφία. με βοηθάει να συσχετίσω το προφίλ που σκιαγραφείται με μια φάτσα. Δεν θα προσλάβω κάποιον για την φάτσα του (developers ψάχνουμε) αλλά θα χαραχτεί πιο ισχυρά στη μνήμη μου ένα CV με φωτογραφία

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε

υποκειμενικά είναι αυτά, προσωπικά προτιμώ πολύ περισσότερο τα βιογραφικά με φωτογραφία. με βοηθάει να συσχετίσω το προφίλ που σκιαγραφείται με μια φάτσα. Δεν θα προσλάβω κάποιον για την φάτσα του (developers ψάχνουμε) αλλά θα χαραχτεί πιο ισχυρά στη μνήμη μου ένα CV με φωτογραφία

και αν δεν έχει φωτογένεια;  ή γενικά για κάποιο λόγο η φωτό τον αδικεί; αν θες να δεις φυσιογνωμία απλά κάλεσε τον για συνέντευξη.

Αρκετά παιδιά το βιογραφικό είναι για μια σύντομη περιγραφή του επαγγελματικού σου βίου τίποτε άλλο, προφανώς με κάποια στοιχειώδη καλή εμφάνιση-δομή, αλλά μην το κάνουμε επιστήμη.

Δημοσ.

Να παραθέσω την πρόσφατη εμπειρία μου (και τον πόνο μου) από την ανάρτηση δύο αγγελιών οι οποίες αφορούσαν στην ίδια θέση (η 2η μπήκε για συγκεκριμενοποίηση). Έλαβα περίπου 95 βιογραφικά για θέση β.λογιστή, χωρίς να απαιτείται τίποτα το εξειδικευμένο. Στην ουσία έψαχνα (και ακόμη ψάχνω) έναν άνθρωπο να του κόβει, να έχει δουλέψει 2-3 χρόνια ώστε να γνωρίζει βασικές διαδικασίες και να μπορεί να χειρίζεται pc και επικοινωνία με επαγγελματισμό.

Από τα 95 βιογραφικά, τα 4 είχαν δημιουργηθεί με πρόγραμμα, ήταν δηλαδή εμφανισιακά μια χαρά (σε σχέση με το word π.χ.), είχαν εκτυπωθεί και είχαν σαρωθεί ως pdf και μάλιστα σε χάλια ανάλυση. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα μόλις είδα την πρώτη εκ των τεσσάρων περιπτώσεων ήταν ότι μπορεί ο άνθρωπος να έχει πρόσβαση μόνο στην έντυπη μορφή του βιογραφικού του. Μόλις βλέπω και τα υπόλοιπα 3 καταλαβαίνω πως πρόκειται για μάστιγα. Φυσικά δεν διαβάστηκαν καν. 

Υπήρχε σαφέστατη συσχέτιση ηλικίας - word. Μόλις έβλεπα ηλικία πάνω από 40 στοιχημάτιζα ότι θα ήταν σε word το βιογραφικό. Έπεσα έξω σε 1-2. Φυσικά υπήρχαν και αρκετοί νέοι με word. Προσωπικά, η σκέψη που κάνω είναι πως δεν ξέρεις να το μετατρέψεις ή τουλάχιστον δεν έψαξες να βρεις το πως. 

Στοίχιση. Άλλη μάστιγα. Δεξιά, αριστερά, στο κέντρο. Αλλού η φωτογραφία, αλλού το κείμενο. Δύο βιογραφικά είχαν μια blank page, το κυρίως σώμα (το βιογραφικό δηλαδή) και μετά ξανά blank page. Ένα βιογραφικό είχε 10 σειρές με bold 18αρα και ήταν μακράν το πιο συνοπτικό που έχω δει. Με λένε τάδε, δούλεψα στον τάδε, αυτά. 

Φωτογραφία. Τα μισά κορίτσια είχαν φώτο από μπουζούκια ή άλλη νυχτερινή έξοδο. Μερικά αγοράκια είχαν πιο brutal φωτογραφίες, από εξορμήσεις, από το γήπεδο και μία πάνω σε ένα κλαρκ. 

Ορθογραφία. Δεν με νοιάζει αν ξέρεις. Ψάξ΄το το ρημάδι. Είναι ένδειξη πολλών ελαττωμάτων για θέσεις γραφείου.

Συσχέτιση βιογραφικού - θέσης εργασίας. Το 70-80% είχαν από καθόλου ως ελάχιστη σχέση με το αντικείμενο. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος ψάχνει δουλειά αλλά το να "πυροβολάς" κάθε νέα αγγελία επειδή πριν από 10 χρόνια σπούδασες διοίκηση επιχειρήσεων και από τότε έχεις ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που ζητείται νομίζω ότι δεν προσφέρει σε κανέναν τίποτα. Είναι κυριολεκτικά τζάμπα χρόνος και για τις δύο πλευρές. 

Σε καμιά 10 βιογραφικά που ας πούμε τα έριξα μια δεύτερη ματιά έπεσε το απαραίτητο google search για linkedin, fb και τα ρέστα. Δεν νομίζω να θέλει κανείς να καλέσει για συνέντευξη κάποιον flatearther ή ναζιστή για παράδειγμα. Με ενθουσίασε το βιογραφικό μιας μικρής στα 23 η οποία έκανε μεταπτυχιακό και είχε πτυχία σε 4 ξένες γλώσσες + τα αλβανικά που ήταν η μητρική της. Σοβαρό linkedin και ωραία στημένο βιογραφικό. Δεν προχώρησα εξαιτίας - φυσικά λόγω ηλικίας- ανύπαρκτης προϋπηρεσίας. Τελικά κάλεσα για συνέντευξη μια κοπέλα στα 30κάτι (με word) αλλά της φάνηκαν λίγα τα 800,00 καθαρά και σε ένα μήνα αν ταιριάξει 900,00. Δίνει 420,00 για ενοίκιο και δεν θα της μένουν πολλά. Δικαίωμα της φυσικά αλλά όταν είσαι άνεργη από Οκτώβριο νομίζω τα 800 και τα 900 είναι καλύτερα από το ταμείο ανεργίας. 

Τέλος, κάτι για τη συνέντευξη. Όταν σου στέλνει ο άλλος ένα mail (μετά από call) με τις λεπτομέρειες του ραντεβού, τις συντεταγμένες και λοιπά χρηστικά για εκείνη την ημέρα πράγματα, απάντησε πίσω με ένα "έλαβα το μήνυμα σας και .....ευχαριστώ". Δεν ξέρω αν έλαβες το μήνυμα, αν πήγε για κάποιο λόγο στα spam ή αν απλά με γράφεις εκεί που δεν πιάνει μελάνι. 

• Like 1
Δημοσ.
3 minutes ago, koulkos said:

Σε καμιά 10 βιογραφικά που ας πούμε τα έριξα μια δεύτερη ματιά έπεσε το απαραίτητο google search για linkedin, fb και τα ρέστα. Δεν νομίζω να θέλει κανείς να καλέσει για συνέντευξη κάποιον flatearther ή ναζιστή για παράδειγμα. Με ενθουσίασε το βιογραφικό μιας μικρής στα 23 η οποία έκανε μεταπτυχιακό και είχε πτυχία σε 4 ξένες γλώσσες + τα αλβανικά που ήταν η μητρική της. Σοβαρό linkedin και ωραία στημένο βιογραφικό. Δεν προχώρησα εξαιτίας - φυσικά λόγω ηλικίας- ανύπαρκτης προϋπηρεσίας. Τελικά κάλεσα για συνέντευξη μια κοπέλα στα 30κάτι (με word) αλλά της φάνηκαν λίγα τα 800,00 καθαρά και σε ένα μήνα αν ταιριάξει 900,00. Δίνει 420,00 για ενοίκιο και δεν θα της μένουν πολλά. Δικαίωμα της φυσικά αλλά όταν είσαι άνεργη από Οκτώβριο νομίζω τα 800 και τα 900 είναι καλύτερα από το ταμείο ανεργίας. 

Μέχρι να φτάσω εδώ δεν ήμουν σίγουρος αλλά εδώ νομίζω εκδηλώθηκες ξεκάθαρα. Που είναι το γραφείο σου να ξέρω να μην περάσω ποτέ από εκεί 🙈

• Like 6
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...