kalmik Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Στα λάστιχα δεν είναι αποκλειστικό κριτήριο η ηλικία αλλά σχετικό. Π.χ. λάστιχα καλής ποιότητας (και όχι κινέζικα Noname) 5ετίας με λίγα χλμ από αμάξι που παρκάρει σε κλειστό γκαράζ και μένει εκεί για τον περισσότερο χρόνο πιθανότατα είναι καλυτερα από τριετίας με πολλά χλμ και αμάξι που μένει να το τρώει ο ήλιος στο δικό μας γεωγραφικό πλάτος με την πολλή ηλιοφάνεια σχεδόν όλο το χρόνο (ως γνωστόν οι UV ακτινες ηλίου αποπολυμερίζουν τα ελαστικά).
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Το κοίταξα λίγο μέσα από το καπό , δεν φαίνεται να έχει πάρει. Βέβαια αν δεν το δεις από κατω δεν καταλαβαίνεις κ πολλά. Αύριο θα μάθω το ύψος της ζημιάς.
cyberguy Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 χτύπημα σε άκρο με αυτή την μορφή, σίγουρα έκανε ζημιά και στο σασμάν καθώς το ημιαξόνιο μετέφερε όλη την πρόσκρουση στο σασμαν. Επισης το σημείο στο ράμφος που κρατάει όλο το σύστημα της ανάρτησης ειναι πολύ ευαίσθητο σε πλαινο χτύπημα, σίγουρα θα πρέπει να μετρηθεί στην καλίμπρα το αμάξι για να έρθει στα ίσα του. Μαζι με αισθητήρες, εγκέφαλο, αερόσακους και προεντατήρες (πάει πακέτο αυτό εαν θέλεις να δουλέψει σωστά) άνετα φτάνεις τα 3000+ (η εργασία θα κοστίσει πολλά). Εγώ στην θέση σου θα το έκανα κομμάτια και θα το πουλούσα ανταλλακτικά στο car.gr και θα έπαιρνα κάτι άλλο.
sakks80 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Λάστιχα 5ετιας αν δεν έχουν κάνει πολλά χιλιόμετρα και έχουν τακούνι ακόμα είναι μια χαρά. Μιλάω για αξιόπιστες μάρκες τύπου Michelin,continental, Bridgestone κτλ κτλ. Τώρα αν είναι τίποτα κινέζικα Λινγκ Λονγκ κτλ το πολύ στα 3 χρονια αλλαγή ανεξάρτητα χιλιομέτρων
NTC Labs Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, vaggelisthesgr είπε Εννοώ πως έχω τρακάρει με μεγαλύτερη σφοδρότητα και δεν άνοιξαν. Μετά βίας να είχα 10-15 χλμ τώρα. Ίσως επειδή βρήκε ο τροχός στρίβοντας να άνοιξαν τι να πω. Ρωτάω πιο πολύ για το κόστος των αερόσακων επειδή δεν έχω ανάλογη εμπειρία ούτε εγώ ούτε κάποιος στενός μου. Αυτό συζητούσα τώρα με τον πατέρα μου , ο οποίος με ζάλιζε να τα αλλάξω και έλεγα να βγει κ αυτός ο χειμώνας. Πραγματικά κρίμα . Ασφάλεια αερόσακων; Υπάρχει τέτοιο πράγμα ; Θα το κοιτάξω αν και δεν νομίζω. Υπάρχει οταν ανοιξουν απο δικη σου υπαιτιοτητα - οπως τωρα - αλλα το πιθανοτερο να μην την εχεις , ειναι εξτρα καλυψη. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2023 από NTC Labs
Dinos1973 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 5 ώρες πριν, vaggelisthesgr είπε Καλημέρα και καλή χρονιά. Χθες , κινούμενος σε λεωφόρο με το όχημα μου, αντιλήφθηκα την στροφή που ήθελα τελευταία στιγμή και επιχείρησα να στρίψω απότομα. Καθώς τα λάστιχα μου είναι 5ετιας και ο δρόμος ήταν βρεγμένος, έχασα τον έλεγχο, χτύπησα και καβάλησα το διαχωριστικό κράσπεδο με περίπου 20 χλμ με τον εμπρόσθιο αριστερό τροχό. Το αποτέλεσμα να σκάσει το λάστιχο ,στραβώσει ο εμπρόσθιος αριστερός τροχός και δεν ξέρω τι ακριβώς έχει σπάσει (ψαλίδια, ακρομπαρα κτλ). Το χειρότερο είναι ότι άνοιξαν και οι δυο μπροστά αερόσακοι χωρίς λόγο (μιλάμε για πολύ ελαφρύ χτύπημα καθώς στα τελευταία μέτρα που κατάλαβα ότι γλίστρησε φρέναρα). Από λαμαρίνες έχει στραβώσει λίγο το φτερό επειδή ήρθε ο τροχός πίσω. Το αυτοκίνητο έχει μεταφερθεί σε συνεργείο και ακόμα δεν έχω πάρει κάποια εκτίμηση. Πιστεύετε αξίζει η επισκευή του; Με προβληματίζουν πολύ οι αερόσακοι. Το όχημα είναι ένα seat Ibiza του 2008 με 100.000 χλμ. Ευχαριστω για τον χρόνο σας. Πιστεύω ότι όσο ποιο πολύ αργήσει η επισκευή τόσο ποιο πολύ θα αισθανόμαστε ασφάλεια ότι δεν κυκλοφορείς στους δρόμους….. ένας λιγότερο δηλαδή !!! Ξέρεις εσυ τον λόγο ! 1
NTC Labs Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Haldol είπε Μήπως όμως πρέπει να 'ναι μεικτή για να σε καλύψουν; Με το σκεπτικό ότι εσύ μόνος σου τράκαρες, δεν είναι άλλος ο υπαίτιος. Οχι, υπαρχει και σαν ξεχωριστη προαιρετική καλυψη σε καποια πακετα καποιων εταιρειων. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2023 από NTC Labs
vs_skg Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Σε ίδιο τρακάρισμα με σένα, δεν είχαν ανοίξει οι αερόσακοι και μάλιστα ακόμα και έτσι απόρησα με το μέγεθος της ζημιάς. Είναι ευαίσθητο σημείο. Χωρίς τους αερόσακους και με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά μπορεί να σαι στο χιλιάρικο. Οι αερόσακοι αν είναι μεταχειρισμένοι πόσο να ανεβάσουν την τιμή;
Haldol Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, GodzillaCover είπε Λάστιχα 5ετιας είναι στο όριο, εφόσον γίνονται λίγα χιλιόμετρα και δεν εκτίθενται πολύ στον ήλιο. Το πρόβλημα είναι ότι τα λάστιχα που είναι "στο όριο", θα σε προδώσουν... όταν είναι και οι συνθήκες στο όριο! Εάν το αμάξι ρολάρει όμορφα και ωραία, ό,τι λάστιχο έχει, όσο παλιό ή/και κακό κι αν είναι, θα τσουλήσει. Η ζημιά θα γίνει όταν δυσκολέψουν οι συνθήκες. Γι' αυτά τα 10 δευτερόλεπτα στο έτος θέλουμε καλά και φρέσκα λάστιχα, όχι για όλο το υπόλοιπο διάστημα . 3
qwertyuiop2 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Klausx είπε Αυτές τις βλακείες κάνετε οι επαγγελματίες και μετά τρώμε κίνηση με την παραμικρή ψιχάλα.... Υπάρχουν τόσα οικονομικά & αξιόπιστα λάστιχα πλέον δεν χρειάζεται να φορέσεις Michelin.... Αυτό πήγα να γράψω κι εγώ, αλλά είπα μην το παρακάνω σήμερα με την επίκριση. Καθημερινές βλέπεις στον Κηφισό ουρές έξτρα από τις κλασικές, κι όταν τις ξεπεράσεις, την έχει δώσει (ευτυχώς συνήθως χωρίς ανθρώπινο τραυματισμό) κάποιο σάπιο "έλαμωρεκαλόειναι" αμαξι του 2008 είτε μόνο του, είτε σε κάποιον ανυποψίαστο, είτε κάποιο επαγγελματικό όχημα του 2005 με λάστιχα από...προ μνημονίων που (ο Θεός να τον κάνει) επαγγελματίας οδηγεί σα να κ#$όφτιαξε πέρσι κι αγόρασε πρόπερσι.
JLEE Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Είχα και εγώ το μακρινό 2007 παρόμοιο περιστατικό και άνοιξε του οδηγού και του συνοδηγού. Αλλάζεις τιμόνι και ταμπλό. Εμένα έσπασε ράγισε και το μπαμπριζ από το καπάκι του αερόσακου του συνοδηγού. Ευτυχώς είχα μεικτή ασφάλεια κτλ. Ψαξε σε μάντρες να βρεις μεταχειρισμένα. Θα πρέπει σίγουρα να αλλάξεις και τα κουμπώματα της ζώνης γιατί έχουν μια αμπούλα και σε τραβάει πίσω. Αν θυμάμαι καλά το κόστος για τους αερόσακους ήταν 1500 (renault clio)
bill987 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Εντάξει παιδιά το κατάλαβε το θέμα με τα ελαστικά! Απο την στιγμή που δεν έπαθε κανένας τίποτα, όλα καλά! Κάλυψη αερόσακων σε Α κίνδυνο, τι σημαίνει αυτό ?? Αν έχεις ολόκληρο το συμβόλαιο θα αναφέρει τι είναι το παραπάνω. Θεωρώ ότι έχεις ασφάλεια και θα αποζημιωθείς για τους αερόσακους 1000 ευρώ! Όπως και να έχει, ενημέρωσε μας...
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Eπίσης καλό ειναι αν ΔΕΝ υπάρχει επιβάτης να απενεργοποιείται ο αερόσακος του συνοδηγού.Σε περίπτωση σαν του φίλου η οικονομική ζημιά θα ηταν μικρότερη (αερόσακος συνοδηγού και καπάκι ταμπλό )
tzotzo Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, sakks80 είπε Λάστιχα 5ετιας αν δεν έχουν κάνει πολλά χιλιόμετρα και έχουν τακούνι ακόμα είναι μια χαρά. Μιλάω για αξιόπιστες μάρκες τύπου Michelin,continental, Bridgestone κτλ κτλ. Τώρα αν είναι τίποτα κινέζικα Λινγκ Λονγκ κτλ το πολύ στα 3 χρονια αλλαγή ανεξάρτητα χιλιομέτρων Σε παραδίπλα θέμα λένε κάτι αντίστοιχο με σένα. Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να σε διαβάσουν "αδαεις" και να πάρουν σοβαρά την γνώμη σου;
listerstorm Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 6 ώρες πριν, Klausx είπε Τα μηχανικά φτιάχνουν εύκολα αν δεν έχει πάρει σασί κτλ. Τα αυτοκίνητα πλέον δεν έχουν σασί εδώ και δεκαετίες, unibody είναι όλα όπως και το αμάξι του op.
Προτεινόμενες αναρτήσεις