chaosmaster Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, lector είπε Των ιδιοκτητων τους; Δεν το είπες αυτό... 1
lector Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε Ιδιοκτήτης είσαι όταν το ξεπληρώσεις, χρόνια τώρα Ναι, αν εχεις πληρωσει ξερω γω τα μισα, εισαι ιδιοκτητης του μισου, θεωρεις οτι ειναι λογικο αν εισαι ιδιοκτητης του μισου να μπορεις να το πουλησεις ολοκληρο...; 1
AristidisZ Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 10 ώρες πριν, lector είπε Ναι, αν εχεις πληρωσει ξερω γω τα μισα, εισαι ιδιοκτητης του μισου, θεωρεις οτι ειναι λογικο αν εισαι ιδιοκτητης του μισου να μπορεις να το πουλησεις ολοκληρο...; αν έχεις πληρώσει τα μισά, χωρίς να έχεις υποθηκεύσει κάτι, όντως είσαι ιδιοκτήτης του μισού αν έχεις πληρώσει τα μισά και έχεις υπογράψει ότι μέχρι να πληρώσεις τα υπόλοιπα, το σπίτι είναι αλλουνού, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά... 3
sphinxgr Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 10 ώρες πριν, lector είπε Ναι, αν εχεις πληρωσει ξερω γω τα μισα, εισαι ιδιοκτητης του μισου, θεωρεις οτι ειναι λογικο αν εισαι ιδιοκτητης του μισου να μπορεις να το πουλησεις ολοκληρο...; Αφού έχεις πληρώσει το μισό, πω γίνεται να είναι δικό σου όλο? Αν δεν πληρώσεις τις υποχρεώσεις και το δάνειο σου, θα πουληθεί το σπίτι σε τιμή εκκίνησης αυτά που χρωστάς και όσα παραπάνω πιάσει, θα δοθούν σε σένα. Αλλά το "έχω πληρώσει μισό σπίτι, αλλά είναι ολόκληρο δικό μου"....προφανέστατα δεν στέκει.... 1
mechpanos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Μάγκες όταν αγοράζεις κάτι με δάνειο, σαφώς και είσαι ιδιοκτήτης!!! Μην τρελαθούμε!!! Και ό,τι θες το κάνεις, και το πουλάς και το χαρίζεις και δεν ρωτάς και κανέναν, ούτε την τράπεζα! Κι ας μην το έχεις εξοφλήσει. ΑΛΛΑ...εδώ υπάρχει το μεγάλο ΑΛΛΑ...Η τράπεζα το έχει προσημειωμένο. Η προσημείωση δεν φεύγει, αν δεν συναινέσει, δηλαδή αν δεν εξοφληθεί. Επομένως για να το πουλήσεις/χαρίσεις/κάνεις ό,τι θέλεις, πρέπει να βρεις έναν πρόθυμο (το λέω κομψά) να το πάρει προσημειωμένο. Που δεν στέκει στον λογικό κόσμο. Ως ιδιοκτήτης έχεις άλλα κυριαρχικά δικαιώματα επί της ιδιοκτησίας σου...για παράδειγμα, μπορεί να χρωστάς, αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ η τράπεζα να μπει μέσα στο σπίτι σου, να σε βγάλει έξω και να σου αλλάξει κλειδαριές, πριν προχωρήσει σε σοβαρές νομικές ενέργειες (μετατροπή της προσημείωσης σε υποθήκη, κατάσχεση κλπ) που απαιτούν δικαστική διαδικασία. Αντίθετα τώρα, κάποιοι ξύπνιοι που βάλανε μαγαζιά και σπίτια σε LEASING, μόλις χρωστούσαν μερικές δόσεις LEASING, επειδή εκεί η τράπεζα ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ, τους κατήγγειλε απλά και μονομερώς την σύμβαση λόγω αθέτησης όρων, και μια ωραία μέρα τους πέταξε τα πράγματα έξω και ακίνητο γεια σας... Επομένως, ναι αν κάποιος είναι πρόθυμος να πάρει το ακίνητο με το βάρος, μπορεί να το πάρει. Ωστόσο ο οφειλέτης συνεχίζει να έχει οφειλή, επειδή έφυγε το ακίνητο με το βάρος από πάνω του δεν σημαίνει, ότι έφυγε και η οφειλή! Αυτά έτσι απλά όπως τα έχω αντιληφθεί εγώ, από την μέχρι τώρα εμπειρία μου από διάφορες περιπτώσεις. Ας μας πει κανένας δικηγόρος που τυχόν παρακολουθεί το post, καλύτερα! 3
Narayan Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Όποιος δεχτεί αυτό που ζητάει ο ΟΡ, θα βρεθεί με μείον 30 χιλιάρικα και ένα μισό σπιτιού και οικοπέδου που δεν μπορεί να τα αξιοποιήσει αν δεν τα "βρει" με τον ιδιοκτήτη του άλλου μισού. Το οποίο υποθέτω είναι και το βασικό πρόβλημα του ΟΡ και θέλει να το ξεφορτωθεί.
sphinxgr Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, Narayan είπε Όποιος δεχτεί αυτό που ζητάει ο ΟΡ, θα βρεθεί με μείον 30 χιλιάρικα και ένα μισό σπιτιού και οικοπέδου που δεν μπορεί να τα αξιοποιήσει αν δεν τα "βρει" με τον ιδιοκτήτη του άλλου μισού. Το οποίο υποθέτω είναι και το βασικό πρόβλημα του ΟΡ και θέλει να το ξεφορτωθεί. Εχει απαντήσει ότι δεν εννοεί αυτό. Στις 22/1/2023 στις 3:24 ΠΜ, Elli1979 είπε Θέλω να δωρησω,έστω να χαρίσω το υποθηκευμένο σπίτι μου εξ'αδιαιρετου με γη.Το δάνειο το έχω παγώσει με το νόμο Κατσέλη κ δεν είναι πολλά 30.000€,αλλά δε θέλω να φαίνομαι στην τράπεζα με χρέος,ούτε να βγάλω κερδος.Ο μεσίτης θέλει μεσιτεία,εγώ μιλάω για παραχωρηση αλλά να πάρει το βάρος,χωρίς να απαιτείται να πληρωθεί όλο το ποσό επιτοπου.Γνωριζετε που ν'απευθυνθω γι'αυτό,κάποιο site,κάτι γι'αυτό?Η τράπεζα δεν το παίρνει Εγώ θέλω απλώς να φύγει από τα χέρια μου.Εχετε κάποια ιδέα?τι να κάνω? Υποθέτω το ακίνητο είναι σε κανά χωριό. Σωστα?
Joshua21 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Στις 22/1/2023 στις 3:24 ΠΜ, Elli1979 είπε Θέλω να δωρησω,έστω να χαρίσω το υποθηκευμένο σπίτι μου εξ'αδιαιρετου με γη.Το δάνειο το έχω παγώσει με το νόμο Κατσέλη κ δεν είναι πολλά 30.000€,αλλά δε θέλω να φαίνομαι στην τράπεζα με χρέος,ούτε να βγάλω κερδος.Ο μεσίτης θέλει μεσιτεία,εγώ μιλάω για παραχωρηση αλλά να πάρει το βάρος,χωρίς να απαιτείται να πληρωθεί όλο το ποσό επιτοπου.Γνωριζετε που ν'απευθυνθω γι'αυτό,κάποιο site,κάτι γι'αυτό?Η τράπεζα δεν το παίρνει Εγώ θέλω απλώς να φύγει από τα χέρια μου.Εχετε κάποια ιδέα?τι να κάνω? Καταρχήν άλλο πράγμα το δωρίζω/χαρίζω (δλδ δίνω κάτι χωρίς κανένα απολύτως αντάλλαγμα) που γράφεις στην αρχή, και άλλο να το δώσεις με αντάλλαγμα όπως πραγματικά θέλεις (δλδ να πάρει κάποιος και το χρέος μαζί με το ακίνητο). Αν είσαι ξεκάθαρη ίσως και να βρεθεί κάποιος που να θελήσει το ίδιο πράγμα με σένα, αλλιώς δεν πρόκειται. Επίσης πολύ βασικό είναι να διευκρινίσεις εάν το ποσό των 30.000€ είναι η απαίτηση της τράπεζας (υπόλοιπο δανείου + τόκοι) ή αυτό που προβλέπει η απόφαση του δικαστηρίου. Αν είναι να το πάρει κάποιος αναλαμβάνοντας το χρέος τότε αυτό θα γίνει με την απαίτηση της τράπεζας, το τι προβλέπει η απόφαση του δικαστηρίου είναι αδιάφορο μια και αφορά μόνο εσένα. Και τέλος θα πρέπει να δώσεις πολλές πληροφορίες σχετικά με το ακίνητο, ακριβής θέση, τμ, ημερομηνία κατασκευής/άδειας, περιγραφή χώρων, φωτογραφίες, κτλ κτλ κτλ. Όσο για το που να απευθυνθείς ή κάποιο site, το μεγαλύτερο είναι το xe.gr (δωρεάν), και το αποδοτικότερο το spitogatos.gr (επί πληρωμή), μεσίτη δεν προτείνω γιατί ήδη έχεις δηλώσει πως δεν θέλεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει κάποιος "μαγικός" τρόπος να φύγει από τα χέρια σου και το ακίνητο και τα χρέη του.
alieus Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 On 22/01/2023 at 06:40, Ukforthemoment said: Εκκλησία,μοναστήρι......Θα βρουν αυτοί την άκρη. Έχω κάνει δωρεά γης το 2018 σε εκκλησία για να μειωθεί το ύψος των περιουσιακών μου στοιχείων. Οι άνθρωποι δεν παίζονται!! Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι κ.α. δικοί τους, κάνουν τη μεταβίβαση σε χρόνο dt!! Τους ξαναέφερα στο μυαλό μου μετά από τόσα χρόνια γιατί χρωστάω σε κάρτες γύρω στα €20.000, σε δύο τράπεζες από €10.000 σε κάθε μία. Τις απέκτησα την εποχή που σου τις δίναν "με το ζόρι" χωρίς προσημειώσεις ή υποθήκες. Μετά από μη συμφέρουσες προτάσεις διακανονισμού και ανακολουθιών (συμφωνούσαμε σε ένα Χ σχήμα και σε μια βδομάδα τελεφωνούσαν και κάνανε άλλη πρόταση χειρότερη κλπ), Σκέφτομαι να κάνω δωρεά την μοναδική μου κατοικία με όρο να μένω μέσα μέχρι όσο πάω (είμαι και στα 72). Το συζήτησα με τον παπά που έκανα την πρώτη δωρεά και μου είπε "ο,τι θέλεις, εσύ θα λες κι εμείς θα κάνουμε)!! Αυτό κι αν είναι πειρασμός. 1
Dinos1973 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, alieus είπε Έχω κάνει δωρεά γης το 2018 σε εκκλησία για να μειωθεί το ύψος των περιουσιακών μου στοιχείων. Οι άνθρωποι δεν παίζονται!! Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι κ.α. δικοί τους, κάνουν τη μεταβίβαση σε χρόνο dt!! Τους ξαναέφερα στο μυαλό μου μετά από τόσα χρόνια γιατί χρωστάω σε κάρτες γύρω στα €20.000, σε δύο τράπεζες από €10.000 σε κάθε μία. Τις απέκτησα την εποχή που σου τις δίναν "με το ζόρι" χωρίς προσημειώσεις ή υποθήκες. Μετά από μη συμφέρουσες προτάσεις διακανονισμού και ανακολουθιών (συμφωνούσαμε σε ένα Χ σχήμα και σε μια βδομάδα τελεφωνούσαν και κάνανε άλλη πρόταση χειρότερη κλπ), Σκέφτομαι να κάνω δωρεά την μοναδική μου κατοικία με όρο να μένω μέσα μέχρι όσο πάω (είμαι και στα 72). Το συζήτησα με τον παπά που έκανα την πρώτη δωρεά και μου είπε "ο,τι θέλεις, εσύ θα λες κι εμείς θα κάνουμε)!! Αυτό κι αν είναι πειρασμός. 1ον κάρτες με το ζόρι δεν υπάρχουν. 2ον χρέη απο κάρτες δημιουργούνται όταν δεν πληρώνεις τον λογαριασμό του μήνα. 3 1
alieus Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 7 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε 1ον κάρτες με το ζόρι δεν υπάρχουν. 2ον χρέη απο κάρτες δημιουργούνται όταν δεν πληρώνεις τον λογαριασμό του μήνα. Για το 1, είναι σχήμα λόγου. Εννοώ την δεκαετία '00 σου δίναν πίστωση εύκολα χωρίς εξασφαλίσεις. Για το 2, έρχονται και τέτοιες στιγμές... 1
andreaspA Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, alieus είπε Έχω κάνει δωρεά γης το 2018 σε εκκλησία για να μειωθεί το ύψος των περιουσιακών μου στοιχείων. Οι άνθρωποι δεν παίζονται!! Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι κ.α. δικοί τους, κάνουν τη μεταβίβαση σε χρόνο dt!! Τους ξαναέφερα στο μυαλό μου μετά από τόσα χρόνια γιατί χρωστάω σε κάρτες γύρω στα €20.000, σε δύο τράπεζες από €10.000 σε κάθε μία. Τις απέκτησα την εποχή που σου τις δίναν "με το ζόρι" χωρίς προσημειώσεις ή υποθήκες. Μετά από μη συμφέρουσες προτάσεις διακανονισμού και ανακολουθιών (συμφωνούσαμε σε ένα Χ σχήμα και σε μια βδομάδα τελεφωνούσαν και κάνανε άλλη πρόταση χειρότερη κλπ), Σκέφτομαι να κάνω δωρεά την μοναδική μου κατοικία με όρο να μένω μέσα μέχρι όσο πάω (είμαι και στα 72). Το συζήτησα με τον παπά που έκανα την πρώτη δωρεά και μου είπε "ο,τι θέλεις, εσύ θα λες κι εμείς θα κάνουμε)!! Αυτό κι αν είναι πειρασμός. Τι σπιτι ειναι και που ? Μεταβιβασε μου την υψηλή κυριοτητα , κρατας την επικαρπεια, και σου πληρωνω το χρέος. Και λυνεις το προβλημα σου και δεν το τρωνε και οι παπαδες το σπίτι. 1
valadsk Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε 1ον κάρτες με το ζόρι δεν υπάρχουν. 2ον χρέη απο κάρτες δημιουργούνται όταν δεν πληρώνεις τον λογαριασμό του μήνα. μάλλον είσαι μικρός στην ηλικία. Πριν από 10+ χρόνια έπαιρναν τον πατέρα μου χωρίς καμιά εγγύηση - εξασφάλιση (δεν ειχε τπτ στο όνομά του) και του έλεγαν έχει εγκριθεί στο όνομά σας δάνειο 10.000 ευρώ. Μπορείτε με μια υπογραφή να περάσετε να το πάρετε. και 4-5 τηλέφωνα τη μερα μέχρι να τον πεισουν. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2023 από valadsk 1
Dinos1973 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 5 ώρες πριν, valadsk είπε μάλλον είσαι μικρός στην ηλικία. Πριν από 10+ χρόνια έπαιρναν τον πατέρα μου χωρίς καμιά εγγύηση - εξασφάλιση (δεν ειχε τπτ στο όνομά του) και του έλεγαν έχει εγκριθεί στο όνομά σας δάνειο 10.000 ευρώ. Μπορείτε με μια υπογραφή να περάσετε να το πάρετε. και 4-5 τηλέφωνα τη μερα μέχρι να τον πεισουν. Ε και !!!!!!!! Σε ανάγκασαν να υπογράψεις ????? Υπάρχει και σαν απάντηση το «ευχαριστώ αλλα δεν θέλω»!!! 6
Maurikycli Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 ^ κι εμένα μου έδιναν και δεν υπέκυψα αλλά δεν φαντάζεσαι τί πιπιλισμα εγκεφάλου γινόταν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα