nim0 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Υπάρχει κάπου να βάζεις τις μονάδες του εκκαθαριστικού και να βλέπεις το ποσό που θα πρέπει να πληρώσεις; watt and volt Γ21; Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2023 από nim0
marmagia Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Κάνε τους αντίστοιχους πολλαπλασιασμούς με βάση τον τελευταίο λογαριασμό
korakios Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 38 λεπτά πριν, nim0 είπε Υπάρχει κάπου να βάζεις τις μονάδες του εκκαθαριστικού και να βλέπεις το ποσό που θα πρέπει να πληρώσεις; watt and volt Γ21; ανα μήνα γίνεται , για παραπάνω διάστημα όχι απο τη στιγμή που δεν ξέρεις τιμή κιλοβατώρας
nim0 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Το θέμα είναι το εξής: Στον προηγούμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό με 19816 kw ήρθε αξία ρεύματος 6024 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και ενσωματωμένη κρατική επιδότηση 2776. Στον καινούργιο εκκαθαριστικό με 10542 kw αξία ρεύματος 4607 ευρώ και επιδότηση 2030 ευρώ. Τα παραπάνω είναι η καθαρή αξία ρεύματος χωρίς άλλες χρεώσεις. Είναι λογικό; Χωρίς αλλαγή προγράμματος.
korakios Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 54 λεπτά πριν, nim0 είπε Το θέμα είναι το εξής: Στον προηγούμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό με 19816 kw ήρθε αξία ρεύματος 6024 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και ενσωματωμένη κρατική επιδότηση 2776. Στον καινούργιο εκκαθαριστικό με 10542 kw αξία ρεύματος 4607 ευρώ και επιδότηση 2030 ευρώ. Τα παραπάνω είναι η καθαρή αξία ρεύματος χωρίς άλλες χρεώσεις. Είναι λογικό; Χωρίς αλλαγή προγράμματος. μαν συγνώμη αν ακούγομαι απότομος , αλλά δεν πήρες γραμμή το τι παίζει με το ρεύμα στην επιχείρησή σου που είναι σημαντικό έξοδο (χιλιάρικα) ? (επίσης αν είσαι στο zero ήταν ακριβό σε σχέση με άλλους πάροχους) απο Αύγουστο δημοσιεύονται τιμές ανα μήνα και βγαίνει και κρατική επιδότηση . Αυτό κάνε επαλήθευση Οι τιμές είναι στο site της watt&volt , οι επιδοτήσεις απο Αύγουστο είναι στο excel σύγκρισης προγραμμάτων (το κατεβάζετε & ανοίγετε αντίγραφο) τώρα κάνω διόρθωση μιας και ανακοινώθηκαν οι νέες τιμές , δες το φύλλο με τα επαγγελματικά , έχω κάτω χαμηλά το ιστορικό Επίσης αν πήρες τις έξτρα επιδοτήσεις και δεν κάνεις κινήσεις θα τις επιστρέψεις ,αν δεν τις πήρες πρέπει να κάνεις αίτηση (συνεννοήσου με τον πάροχο) δες το νήμα για τα αναδρομικά τι παίζει https://www.insomnia.gr/forums/topic/791952-αναδρομικά-έξτρα-επιδοτήσεων-μικρομεσαίων-επιχειρήσεων-φούρνων-αγροτικών-τιμολογίων-φεβρουάριος-νοέμβριος-2022/?do=getNewComment
nim0 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Η συνολική μέτρηση τετραμήνου είναι πχ 10000 kw. Η μέτρηση όμως γίνεται μια φορά το τετράμηνο. Πώς γίνεται να επιμερεσουν τα kw σε τέσσερις μήνες με την ανάλογη χρέωση κάθε μηνός, ενώ μπορεί τα 10000 kw να έχουν γίνει μόνο σε ένα μήνα;;;
korakios Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, nim0 είπε Η συνολική μέτρηση τετραμήνου είναι πχ 10000 kw. Η μέτρηση όμως γίνεται μια φορά το τετράμηνο. νομίζω σε επαγγελματικά η μέτρηση γίνεται ανα μήνα , 9 λεπτά πριν, nim0 είπε Πώς γίνεται να επιμερεσουν τα kw σε τέσσερις μήνες με την ανάλογη χρέωση κάθε μηνός, ενώ μπορεί τα 10000 kw να έχουν γίνει μόνο σε ένα μήνα;;; θα πάει τελευταία μέτρηση μείον προηγούμενη δια 4 (αναλογικά)
nim0 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, korakios είπε νομίζω σε επαγγελματικά η μέτρηση γίνεται ανα μήνα , θα πάει τελευταία μέτρηση μείον προηγούμενη δια 4 (αναλογικά) Επειδή η επιχείρηση που έχω είναι εποχιακή σε νησί ξέρω καλά ότι η μέτρηση γίνετε κάθε τετράμηνο. Επίσης θεωρώ λάθος για μια κατανάλωση που έχει γίνει αποκλειστικά σε ενάμιση μήνα να επιμερίζεται σε τέσσερις... Δεν βγαίνει σωστά.. Μπορεί και να έχω κέρδος.. μπορεί ζημιά.. πάντως δεν είναι ακριβής...
korakios Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, nim0 είπε Επειδή η επιχείρηση που έχω είναι εποχιακή σε νησί ξέρω καλά ότι η μέτρηση γίνετε κάθε τετράμηνο. Επίσης θεωρώ λάθος για μια κατανάλωση που έχει γίνει αποκλειστικά σε ενάμιση μήνα να επιμερίζεται σε τέσσερις... Δεν βγαίνει σωστά.. Μπορεί και να έχω κέρδος.. μπορεί ζημιά.. πάντως δεν είναι ακριβής... κέρδος απο τις ΤΕΜ έχεις, βέβαια αν γίνεται σε μήνα με φθηνή κιλοβατώρα και σπάει σε μήνες με ποιο ακριβή έχεις και ζημιά , τα βάζεις κάτω και τα υπολογίζεις ρώτα τον πάροχο αν δέχεται φωτό απο το ρολόι και να μη σπάει σε εκκαθάριση αλλά απο τις μηνιαίες τιμές που δίνεις
nim0 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Ερώτηση: Οι καινούργιοι ψηφιακοί μετρητές μήπως έχουν δυνατότητα τηλεμετρίας;
korakios Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, nim0 είπε Ερώτηση: Οι καινούργιοι ψηφιακοί μετρητές μήπως έχουν δυνατότητα τηλεμετρίας; όχι , δεν ξέρω αν παίζει πιλοτικά σε περιοχές , περισσότερα εκεί https://www.insomnia.gr/forums/topic/785338-νέοι-μετρητές-δεη/?do=getNewComment δώσε όμως βάση σε αυτό που δεν κατάλαβες 8 λεπτά πριν, korakios είπε κέρδος απο τις ΤΕΜ έχεις
takoulou Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, nim0 είπε Ερώτηση: Οι καινούργιοι ψηφιακοί μετρητές μήπως έχουν δυνατότητα τηλεμετρίας; Οχι... Μονο σε τεραστια εργοστασια... Μεγαλες εταιρειες- βιοτεχνιες υπαρχει η τηλεμετρηση...
Joshua21 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 37 λεπτά πριν, nim0 είπε Η συνολική μέτρηση τετραμήνου είναι πχ 10000 kw. Η μέτρηση όμως γίνεται μια φορά το τετράμηνο. Πώς γίνεται να επιμερεσουν τα kw σε τέσσερις μήνες με την ανάλογη χρέωση κάθε μηνός, ενώ μπορεί τα 10000 kw να έχουν γίνει μόνο σε ένα μήνα;;; Ακριβώς επειδή η μέτρηση γίνεται μια φορά το τετράμηνο, η κατανάλωση επιμερίζεται ανάλογα με τις ημέρες που αφορά ο κάθε λογαριασμός. Ακόμα και σε ένα μήνα να έγιναν όλες δεν κάνει διαφορά, 2,5k/μήνα θα χρεώσουν. 29 λεπτά πριν, korakios είπε νομίζω σε επαγγελματικά η μέτρηση γίνεται ανα μήνα , Όχι, ανά τετράμηνο γίνεται και σε επαγγελματικά. Τουλάχιστον αυτό ισχύει σε μια τριφασική παροχή 35 KVA που ξέρω από πρώτο χέρι. 16 λεπτά πριν, nim0 είπε Ερώτηση: Οι καινούργιοι ψηφιακοί μετρητές μήπως έχουν δυνατότητα τηλεμετρίας; Έχουν, ο ΔΕΔΔΗΕ όμως δεν έχει ακόμα δυνατότητα να τη λαμβάνει.
SabotazNic Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, nim0 είπε Επίσης θεωρώ λάθος για μια κατανάλωση που έχει γίνει αποκλειστικά σε ενάμιση μήνα να επιμερίζεται σε τέσσερις... Δεν βγαίνει σωστά.. Και για αυτο επιλεγεις να δινεις μονος τις μετρησεις. Πρεπει να γινεται και στα επαγγελματικα αυτο. Βεβαια εχει και τα αρνητικα του, γιατι οπως αντιστοιχα η kwh μπορει να ανεβει για τους μηνες που δεν εκανες χρηση, μπορει και να κατεβει.
korakios Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2023 45 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Και για αυτο επιλεγεις να δινεις μονος τις μετρησεις. Πρεπει να γινεται και στα επαγγελματικα αυτο. ναι αλλά αν σπαει αναλογικά στο τετράμηνο το ίδιο βγαίνει (απλά γλυτώνεις τα ότι να´ναι έναντι)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα