GREGORYMO Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 10 ώρες πριν, SabotazNic είπε Απο οτι φαινεται ομως δεν θα εκδοθει καρτα για τους φιλοξενουμενους, αλλα θα προστεθει το ποσο στην καρτα του σπιτιου Ακριβώς. Θα πάρει ο αιτών 10€ παραπάνω και θα τα δώσει στον φιλοξενούμενο. 1 ώρα πριν, Bitbit είπε Για να μη γράφω ολόκληρο κατεβατό, θα απαντήσω με ένα link κι ένα ακόμα Είναι το θαύμα που έλεγα που μισό εκ. έλληνες έπαψαν να είναι φιλοξενούμενοι μέσα σε ένα χρόνο όταν είδαν πως δε τους συμφέρει. Τι έγινε εδώ; οι νεαροί 4ωροι βρήκαν ξαφνικά λεφτά να νοικιάσουν παγκάκι; Πολλοί από αυτούς που δηλώνουν φιλοξενούμενοι το κάνουν για φορολογικούς λόγους. Όπως το κλασικό που αγοράζουν οι γονείς αυτοκίνητο για το παιδί και το έχουν στο όνομα τους γιατι δε καλύπτεται το τεκμήριο Δυστυχώς μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Έτσι την πατάνε άτομα που όντως χρειάζονται βοήθεια. Άντε βρες όμως ποια είναι αυτά τα άτομα. Αδικίες υπάρχουν, δε λέμε. Αλλά μερικοί τα θέλουν όλα Ακριβώς!!! 500.000 Έλληνες σε 1 χρόνο έπαψαν να είναι φιλοξενούμενοι !!!!!
Tsino Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Μπαίνει το pass σε άλλο κινητό που υποστηρίζει NFC? Διαφορετικό από του δικαιούχου? 1
GREGORYMO Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 28 λεπτά πριν, Tsino είπε Μπαίνει το pass σε άλλο κινητό που υποστηρίζει NFC? Διαφορετικό από του δικαιούχου? Άσε να ανοίξουν οι αιτήσεις.... 1
bjj-p Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 14 ώρες πριν, Tsino είπε Μπαίνει το pass σε άλλο κινητό που υποστηρίζει NFC? Διαφορετικό από του δικαιούχου? στο fuel pass εμπαινε. φανταζομαι και εδω το ιδιο θα συμβαινει. 1
tzitzikas2 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 καλησπέρα. Εφόσον επιλέξω άυλη κάρτα είναι απλή η διαδικασία έκδοσής της? Γίνεται απο συγκεκριμένη τράπεζα? αν δεν είμαι πελάτης της τράπεζας αυτής τι γίνεται? Ζητάνε χαρτούρα για να βγεί ή όλα γίνονται ηλεκτρονικά? το κινητό μου διαθέτει nfc, αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ για αγορές, ούτε είχα fuel pass για ν ξέρω την διαδικασία, Ευχαριστώ
NikosKallithea Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε καλησπέρα. Εφόσον επιλέξω άυλη κάρτα είναι απλή η διαδικασία έκδοσής της? Γίνεται απο συγκεκριμένη τράπεζα? αν δεν είμαι πελάτης της τράπεζας αυτής τι γίνεται? Ζητάνε χαρτούρα για να βγεί ή όλα γίνονται ηλεκτρονικά? το κινητό μου διαθέτει nfc, αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ για αγορές, ούτε είχα fuel pass για ν ξέρω την διαδικασία, Ευχαριστώ Τα χρηματα πανε συνήθως σε μια αυλή καρτα στο viva wallet μετα αυτη την καρτα την βαζεις στο gpay και πληρώνεις με το κινητό σου 2
foul Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Το Market Pass πρόκειται να ανοίξει από την Τρίτη https://vouchers.gov.gr/marketpass. Θα ανοίξει σε δύο μέρες. Πρώτα θα υποβάλλουν οι πολίτες που το ΑΦΜ τους λήγει σε 1 έως 4, ενώ τη δεύτερη μέρα θα μπορούν να υποβάλλουν οι πολίτες που το ΑΦΜ τους λήγει σε 5 έως 0. Επίσης δεν χρειάζεται ο πολίτης να υποβάλει κανένα πρόσθετο δικαιολογητικό. Αν ενδιαφέρεσαι για την ψηφιακή κάρτα και δεν έχεις κινητό με nfc λειτουργεία, θα πρέπει να έχεις ένα έμπιστο άτομο που διαθέτει και να συμπεριλάβει τη κάρτα σου. Το τηλέφωνο και το email που θα δηλώσεις θα είναι το δικό σου (κι ας μην έχεις nfc). Αν δεν έχεις φίλο/συγγενή με nfc έμπιστο, η πίστωση σε λογαριασμό είναι νομίζω μονόδρομος, χάνοντας έτσι το 20% όσων δικαιούσαι. Για κατάθεση σε λογαριασμό δεν υπάρχει δέσμευση ή υποχρέωση αγορών. Για την κάρτα είναι για μένα άγνωστο τι θα ισχύσει (ευχαριστώ SabotazNic) η μόνη υποχρέωση είναι να γίνουν οι αγορές από συγκεκριμένα καταστήματα Κατηγορία εμπόρου (MCC) Περιγραφή 5411 Παντοπωλεία, Σούπερ μάρκετ 5422 Κρεοπωλεία 5441 Καταστήματα ζαχαροπλαστικής 5451 Καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων 5462 Αρτοποιεία 5499 Διάφορα καταστήματα τροφίμων Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2023 από foul 2
SabotazNic Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 8 λεπτά πριν, foul είπε Αυτό που δε γνωρίζω είναι πως θα γίνει η επιβεβαίωση ότι χάλασες x10 για να πάρεις το 10% πίσω. Υπολογισαν οτι Μ.Ο. ο καθενας ξοδευει 220/μηνα, οποτε δινουν τα 22 ευρω/μηνα. 1
foul Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Άρα η μόνη υποχρέωση (μόνο όσων αιτηθούν κάρτα) είναι να γίνουν οι αγορές από συγκεκριμένα καταστήματα (ακόμα κι online). Παντοπωλεία, Σούπερ μάρκετ, Κρεοπωλεία, Καταστήματα ζαχαροπλαστικής, Καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, Αρτοποιεία, Διάφορα καταστήματα τροφίμων (5499). Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2023 από foul
Haldol Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 6 ώρες πριν, foul είπε Άρα η μόνη υποχρέωση (μόνο όσων αιτηθούν κάρτα) είναι να γίνουν οι αγορές από συγκεκριμένα καταστήματα (ακόμα κι online). Ούτε αυτό είναι "υποχρέωση", υπό την αυστηρή έννοια του όρου. Απλά η άυλη κάρτα θα εγκρίνει συναλλαγές μόνο από τις κατηγορίες εμπόρων που ανέφερες, και έως το όριο που σε κατατάσσουν. Αν π.χ. είσαι στην χαμηλότερη κατηγορία (22 ευρώ) δικαιούσαι αγορές με την κάρτα έως 22 ευρώ, ανεξάρτητα από πόσες θα κάνεις, και ανεξάρτητα από τυχόν αγορές που ήδη έχεις κάνει. Αν έχεις ήδη κάνει αγορές 50, 220, ή και 1.000 ευρώ, αυτό δεν απασχολεί το πρόγραμμα. Πάλι θα πάρεις μία ψηφιακή άυλη κάρτα με όρια τα 22 ευρώ. Δε χρειάζεται να χαλάσεις όντως Χ10 τα χρήματα αυτά. Θεωρούν ότι η συγκεκριμένη κατηγρία (μονοπρόσωπο νοικοκυριό) κάνει μηνιαίως αγορές ~220 ευρώ από super market και συναφή, οπότε επιδοτούν το 10%. Φυσικά εγώ πάντα προτείνω τη λύση του τραπεζικού λογαριασμού (είτε έχεις κινητό με NFC ή όχι) για να μην... "παίζουμε" με άυλες κάρτες και κινητά. Κατ' εμέ μόνο ταλαιπωρία "προσφέρουν" οι άυλες, είτε είσαι συνηθισμένος στη χρήση τους, ή όχι. 2
Vassilis_24 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 9 ώρες πριν, SabotazNic είπε Υπολογισαν οτι Μ.Ο. ο καθενας ξοδευει 220/μηνα, οποτε δινουν τα 22 ευρω/μηνα. Υπαρχει κάποιος εδώ μέσα που να ξοδεύει για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό 220 ευρώ το μήνα;
SabotazNic Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 13 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε Υπαρχει κάποιος εδώ μέσα που να ξοδεύει για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό 220 ευρώ το μήνα; Δεν καταλαβα, τα θεωρεις λιγα ή πολλα?
korakios Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 25 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε Υπαρχει κάποιος εδώ μέσα που να ξοδεύει για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό 220 ευρώ το μήνα; είναι σαν να ρωτάς πόσα δίνεις στο ενοίκιο , αν ένα αμάξι καίει πολύ βενζίνη , πόσο ρεύμα/αέριο καις κτλ πολύ γενική αόριστη ερώτηση και φυσικά δεν υπάρχει απάντηση 1
Narayan Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 37 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε Υπαρχει κάποιος εδώ μέσα που να ξοδεύει για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό 220 ευρώ το μήνα; Υπήρχε μία περίοδος στην ενήλικη ζωή μου όπου η διατροφή μου και τα καθαριστικά προϊόντα για το σπίτι ήταν σύνολο το πολύ €20 εβδομαδιαίως. 2 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα