Προς το περιεχόμενο

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Market Pass

Bitbit

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε

Αυτό ισχύει τουλάχιστον μία 5 ετια.

Δεν αντιλεγω. Λεω οτι δεν εχει αναφερθει και μπορει να μην το σκεφτηκαν καποιοι. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, alexander098 είπε

Δεν αντιλεγω. Λεω οτι δεν εχει αναφερθει και μπορει να μην το σκεφτηκαν καποιοι. 

Τι να σκεφτούν, δηλαδή?

9 λεπτά πριν, alexander098 είπε

Παγιδα για οσους εχουν εξαρτωμενα ενηλικα τεκνα ή φιλοξενουμενους. Αν εχουν κανει φορολογικη δηλωση εμφανιζοντας εστω και 0,01€ αυτοματα μπαινει τεκμηριο 3.000€ και ανεβαζει το συνολικο οικογενειακο εισοδημα. Κατι το οποιο δεν ειχε αναφερθει.

Κάνεις 1 λάθος!!!

Στους φιλοξενούμενους ισχύει άλλη λογική.

Για κάθε φιλοξενούμενο, παίρνεις bonus εισοδήματος 5.000€ 

2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Τι να σκεφτούν, δηλαδή?

Κάνεις 1 λάθος!!!

Στους φιλοξενούμενους ισχύει άλλη λογική.

Για κάθε φιλοξενούμενο, παίρνεις bonus εισοδήματος 5.000€ 

Αυτο το γνωριζω. Αλλα νομιζω οτι αν εχει εισοδημα, επιβαρυνει το νοικοκυριο, συνεπως και το οικογενειακο, αν δεν κανω λαθος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, alexander098 είπε

Παγιδα για οσους εχουν εξαρτωμενα ενηλικα τεκνα ή φιλοξενουμενους. Αν εχουν κανει φορολογικη δηλωση εμφανιζοντας εστω και 0,01€ αυτοματα μπαινει τεκμηριο 3.000€ και ανεβαζει το συνολικο οικογενειακο εισοδημα. Κατι το οποιο δεν ειχε αναφερθει.

Για φιλοξενία:

Φιλοξενείς τον musk (λέει ότι δεν έχει σπίτι) η ένα άστεγο, το ΙΔΙΟ είναι. Ο νόμος σου δίνει bonus 5.000€.

Δηλαδή, ζευγάρι πχ χωρίς παιδιά έχει εισόδημα 25.000€. δεν το δικαιούται.

Φιλοξενεί κάποιον?.το παίρνει!

2 λεπτά πριν, alexander098 είπε

Αυτο το γνωριζω. Αλλα νομιζω οτι αν εχει εισοδημα, επιβαρυνει το νοικοκυριο, συνεπως και το οικογενειακο, αν δεν κανω λαθος.

Το αντίθετο!!!

Έχει δεν έχει εισόδημα, ΕΣΥ τσιμπας ένα τάλιρο bonus ενώ το εισόδημα του ΔΕΝ υπολογίζεται 

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα

παιδιά μια βοήθεια, κατά την δημιουργία του market pass ο αριθμός κινητού που θα δηλωθεί πρέπει να είναι στο όνομα του δικαιούχου; και 2ον αυτός ο αριθμός που δηλώνεται κατά τη δημιουργία του pass θα πρέπει να είναι ο ίδιος στον οποίο θα δημιουργηθεί και η άυλη προπληρωμένη κάρτα; Ένα παράδειγμα, αν βάλω στοιχεία market pass το τηλέφωνο της μητέρας μου θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω μετά στην δική μου συσκευή με nfc; (και κάτι τελευταίο για όποιον ξέρει αν μπορούν να μπουν παραπάνω από μία κάρτα δικαιούχου στο ίδιο κινητό για χρήση)

3 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Αρχικα, δεν κανετε καμια περαιτερω ενεργεια μεχρι να λαβετε το σχετικο email.

Μηπως υπαρχουν στην viva απο προηγουμενο pass?

Οχι είναι νεα νινα και δεν εχει ξαναπάρει ποτέ στο παρελθόν παςς.

Θα περιμένουμε το εμαιλ να δούμε 

4 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Οχι είναι νεα νινα

αρα πηγατε να κανετε λογαριασμο και το ειδατε αυτο? Περιμενετε το email οπως εχουμε πει, οπως λεει και το πλαισιο πανω πανω στην σελιδα της viva

21 λεπτά πριν, ChrisN.S. είπε

παιδιά μια βοήθεια, κατά την δημιουργία του market pass ο αριθμός κινητού που θα δηλωθεί πρέπει να είναι στο όνομα του δικαιούχου; και 2ον αυτός ο αριθμός που δηλώνεται κατά τη δημιουργία του pass θα πρέπει να είναι ο ίδιος στον οποίο θα δημιουργηθεί και η άυλη προπληρωμένη κάρτα;

οχι και οχι. Τα βηματα δημιουργιας λογαριασμου θα ερθουν στο email, και η καρτα μπορει να περαστει οπου θελετε. Ειναι σαν μια οποιαδηποτε αλλη καρτα, απλα μονο ψηφιακα

• Like 1

1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

αρα πηγατε να κανετε λογαριασμο και το ειδατε αυτο? Περιμενετε το email οπως εχουμε πει, οπως λεει και το πλαισιο πανω πανω στην σελιδα της viva

οχι και οχι. Τα βηματα δημιουργιας λογαριασμου θα ερθουν στο email, και η καρτα μπορει να περαστει οπου θελετε. Ειναι σαν μια οποιαδηποτε αλλη καρτα, απλα μονο ψηφιακα

Σε ευχαριστώ πολύ.

Γειά χαρά στην παρέα. 

Προσπαθώ να κάνω αίτηση Market Pass στη μητέρα μου. Παλιότερα έκανε φορολογική δήλωση μαζί με τον πατέρα μου, ο οποίος απεβίωσε πρίν μερικούς μήνες.

Όταν μπαίνω στην πλατφόρμα με το ΑΦΜ της μάνας μου, μου βγάζει τη μήνυμα "Δεν έχετε δικαίωμα εισόδου στην εφαρμογή καθώς μόνο το υπόχρεο ΑΦΜ: [ΑΦΜ του πατέρα μου] έχει δικαίωμα υποβολής αίτησης."

Όταν μπαίνω στην πλατφόρμα με το ΑΦΜ του πατέρα μου, μου βγάζει τη μήνυμα "Ο ΑΦΜ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ ΣΕ ΑΛΛΗ Φ.Δ."

Μήπως γνωρίζεται τι πρέπει να κάνω?

22 λεπτά πριν, Γιωργος356 είπε

Όταν μπαίνω στην πλατφόρμα με το ΑΦΜ της μάνας μου, μου βγάζει τη μήνυμα "Δεν έχετε δικαίωμα εισόδου στην εφαρμογή καθώς μόνο το υπόχρεο ΑΦΜ: [ΑΦΜ του πατέρα μου] έχει δικαίωμα υποβολής αίτησης."

Όταν μπαίνω στην πλατφόρμα με το ΑΦΜ του πατέρα μου, μου βγάζει τη μήνυμα "Ο ΑΦΜ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ ΣΕ ΑΛΛΗ Φ.Δ."

Λογικά ο πατέρας σου δήλωνε φιλοξενούμενος

• Like 1

1 ώρα πριν, ObeyWario! είπε

Λογικά ο πατέρας σου δήλωνε φιλοξενούμενος

A, οκ, κατάλαβα τι έχει γίνει. Ευχαριστώ.

Αλλα γιατί άραγε βγάινει στη μάνα μου το "Δεν έχετε δικαίωμα εισόδου στην εφαρμογή καθώς μόνο το υπόχρεο ΑΦΜ: [ΑΦΜ του πατέρα μου] έχει δικαίωμα υποβολής αίτησης"?

Μήπως πρέπει να γίνει κάτι για να "αποσυνδεθούν" τα ΑΦΜ των γονιών μου, τώρα που ο πατέρας μου δεν είναι πια εν ζωή?

2 λεπτά πριν, Γιωργος356 είπε

Αλλα γιατί άραγε βγάινει στη μάνα μου το "Δεν έχετε δικαίωμα εισόδου στην εφαρμογή καθώς μόνο το υπόχρεο ΑΦΜ: [ΑΦΜ του πατέρα μου] έχει δικαίωμα υποβολής αίτησης"?

Μήπως πρέπει να γίνει κάτι για να "αποσυνδεθούν" τα ΑΦΜ των γονιών μου, τώρα που ο πατέρας μου δεν είναι πια εν ζωή?

Αυτό συμβαίνει γιατί το σύστημα λαμβάνει υπόψη του τις φορολογικές δηλώσεις για το έτος 2021. (Δηλαδή αυτές που υποβάλαμε το 2022).

• Like 1

3 ώρες πριν, Γιωργος356 είπε

Γειά χαρά στην παρέα. 

Προσπαθώ να κάνω αίτηση Market Pass στη μητέρα μου. Παλιότερα έκανε φορολογική δήλωση μαζί με τον πατέρα μου, ο οποίος απεβίωσε πρίν μερικούς μήνες.

48 λεπτά πριν, Γιωργος356 είπε

Αν και τα λες λίγο μπερδεμένα...

Θα πρότεινα να μιλήσεις με τον λογιστή σου γιατί κάτι έχετε κάνει λάθος και θα το βρείτε μπροστά σας... ξανά αυτό το εμπόδιο με όποιες επιπτώσεις!

Εφόσον ο πατέρας σου "έχει φύγει" θα έπρεπε ο ΑΦΜ να έχει κλείσει στην εφορία!

Μφχ

• Like 3

28 λεπτά πριν, kormos είπε

Θα πρότεινα να μιλήσεις με τον λογιστή σου γιατί κάτι έχετε κάνει λάθος και θα το βρείτε μπροστά σας... ξανά αυτό το εμπόδιο με όποιες επιπτώσεις!

Εφόσον ο πατέρας σου "έχει φύγει" θα έπρεπε ο ΑΦΜ να έχει κλείσει στην εφορία!

Το είπε ο φίλος πριν, τις περσινές δηλώσεις για το τι χρήματα βγάλαμε το 2021 βλέπει το σύστημα

• Like 1

4 ώρες πριν, Γιωργος356 είπε

Tη δήλωση θα τη κάνει αυτός που φιλοξενούσε τον πατέρα σου (και τη μητέρα σου)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...