Επισκέπτης Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 5 ώρες πριν, aGka8l είπε ερωτηση αν δεν εξαργυρώσεις 1 μηνα τα χάνεις οπως το fuel pass η μεταφέρονται στον επόμενο? ΤΙ γινεται οταν αγοράσεις πραγματα πχ 25€? πως θα δωσεις τα αλλα 3€ ? εκτος απο την λυση να πεις στο ταμια μετρα μεχρι εκει Ό,τι μένει μπορεί να χρησιμοποιηθεί και τους επόμενους μήνες. Ουσιαστικά, μπορείς να τα ξοδέψεις όποτε θες, αρκεί να γίνει πριν την ημερομηνία λήξης τής κάρτας - ισχύει μέχρι και τον Αύγουστο. Τώρα, για το άλλο ερώτημα, ισχύει ό,τι ισχύει γενικότερα με τις κάρτες. Δεν ξέρω εάν μπορείς να πληρώσεις μέχρι τα 22 ευρώ και να συμπληρώσεις, ή εάν πρέπει να κάνεις αγορές μέχρι 22 ευρώ. Δεν μου έτυχε ποτέ και δεν έχω ρωτήσει.
Bitbit Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, Mrs. Hyde είπε Τώρα, για το άλλο ερώτημα, ισχύει ό,τι ισχύει γενικότερα με τις κάρτες. Δεν ξέρω εάν μπορείς να πληρώσεις μέχρι τα 22 ευρώ και να συμπληρώσεις, ή εάν πρέπει να κάνεις αγορές μέχρι 22 ευρώ. Δεν μου έτυχε ποτέ και δεν έχω ρωτήσει. το έχω κάνει μερικές φορές στο λιδλ. είχα πχ λογαριασμό 25€ και πλήρωνα 15€ με κάρτα και 10€ μετρητά. Δεν είναι τίποτα. Προφανώς θα ισχύει και σε άλλα καταστήματα. Υποθέτω όμως κάποια δε θα το δέχονται
foul Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, phanispal είπε Αντί να σας απασχολεί ότι οι τιμές θα ανέβουν κι άλλο με αφορμή το μοίρασμα χρημάτων και το χειρότερο, δεν πρόκειται να πέσουν, ασχολείστε με τα 22€ και τα 10€. Σαφώς κι είναι ''κατάντια'' να ασχολείσαι με ''επιδοματάκια'' για αυτό κι είπα να το πάρουν όλοι (χωρίς καν αίτηση), αφού δεν θέλουν να βρουν άλλη λύση στην ακρίβεια. και να μην βρεθούν κάτι τύποι να μας τη λένε ''δόξα τω Θεώ, δεν το δικαιούμαι'', δηλαδή είμαι άξιος, ενώ εσείς οι αναξιοπαθούντες ζητιανεύετε επιδόματα (δημιουργείται και ταξική/ρατσιστική τάση) Το 22 vs 10 το σημείωσα σε τι εκτίμηση έχει τα παιδιά και την πολυμελή οικογένεια το κράτος. Μαζί με τη Μενεγάκη εκείνη την εποχή έπαιρνε επίδομα κι ο Σουμάχερ ο οποίος δήλωνε περήφανος που τον υποστήριζε η πατρίδα του και τον επιβράβευε για την πολυμελή οικογένεια. Και δε φαντάζομαι να μπήκε σε διαδικασία αίτησης κλπ, όλα γίνονταν αυτόματα κι αυτοδίκαια. Δεν είναι μόνο οικονομική, πρωτίστως είναι ηθική η ανταμοιβή. Αφού βγήκε η απόφαση (για market pass) δόσ' το σε όλους ανεξαιρέτως, χωρίς αιτήσεις κι ιστορίες. Υπάρχουν άτομα που δεν έχουν πληροφορηθεί καν την ύπαρξή του. Spoiler Για μένα κακώς βάζουν κριτήρια, ούτως ή άλλως τον ''λεφτά'' δεν τον αγγίζουν τα ψίχουλα, άσε που -υποτίθεται- φορολογείται κι αυτός. Έτσι θα αποφεύγονταν οι αδικίες που είναι πολλές σαν τη δικιά σου κ.α. όπως η αποζημίωση που μπορεί να μην φορολογείται (ως 60χιλ) αλλά αυξάνει το εισόδημα, χάνοντας έτσι τα επιδόματα στην χειρότερη -οικονομικά κι όχι μόνο- στιγμή της ζωής του (από απόλυση). Ας τα πάρουν κι οι λίγοι λεφτάδες που δεν τα έχουν ανάγκη, δεν θα 'ρθει κι η καταστροφή. Έτσι ξεκίνησε, κάποτε έγινε ντόρος, ότι παίρνει επίδομα ποια? η Μενεγάκη και βρήκαν αφορμή να βάλουν κριτήρια στους πολύτεκνους... Ας το έπαιρνε κι η Μενεγάκη (που δεν την αγγίζει) κι oi υπόλοιποι κοινοί θνητοί να δώσει και κίνητρo για τη βελτίωση του δημογραφικού και της γήρανσης του πληθυσμού. Κι όλα αυτά για μία Μενεγάκη.... και καλά (δε μου φταίει η γυναίκα, αλλά αυτοί που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς...). Με την ίδια λογική κόβει κι από τα παιδιά το market pass από 22 στα 10 (αντικίνητρο κι εκεί δηλαδή) Όπως κι αντικίνητρο στην εργασία (κι όμως ισχύει), υπάρχουν περιπτώσεις που συμφέρει να κάθεσαι απ το να δουλεύεις. Τιμωρία και στην εργασία κι όλα αυτά λόγω των εισοδηματικών κριτηρίων... Σώζουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος... Κριτήρια προνοιακά επιβάλλεται να υπάρχουν (για σίτιση, ένδυση, εκπαίδευση των παιδιών), όχι όμως εισοδηματικά για τους παραπάνω λόγους. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2023 από foul 1
txcellas Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Παιδια μια ερωτηση αν ξερετε. Μου γραφει οτι δεν ειμαι δικαιουχος λογο εισοδηματικων κριτηριων. Πηρα καποια χρηματα απο αλλου αλλα το εισοδημα μου ειναι κατω του ποσου που αναφερει. Γι αυτο δεν ειμαι δικαιουχος;
NikosKallithea Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, txcellas είπε Παιδια μια ερωτηση αν ξερετε. Μου γραφει οτι δεν ειμαι δικαιουχος λογο εισοδηματικων κριτηριων. Πηρα καποια χρηματα απο αλλου αλλα το εισοδημα μου ειναι κατω του ποσου που αναφερει. Γι αυτο δεν ειμαι δικαιουχος; Απάντησες μόνος
txcellas Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Σωθηκε το κρατος τωρα που δε θα χρησιμοποιησουμε τα 32 τους ευρω. Τομαρια.. 3
foul Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, txcellas είπε το εισοδημα μου ειναι κατω του ποσου που αναφερει Μήπως σε πιάνουν τα τεκμήρια διαβίωσης (ή ακόμα χειρότερα: πολυτελούς διαβίωσης) και σου ανεβάζουν το δηλωθέν εισόδημα? Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2023 από foul
enrique19 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Ενας ηλικιωμενος που δεν εχει κινητο αλλα μονο σταθερο χανει το επιδομα γιατι δεν δεχεται το συστημα τιποτα αλλο εκτος απο κινητο.. αθλιος εμπαιγμος ουστ...
foul Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, enrique19 είπε που δεν εχει κινητο μπορεί να χρησιμοποιήσει άλλο κινητό (που δεν θα δηλωθεί σε άλλο market pass) κάποιου συγγενή/φίλου που εμπιστεύεται. Εγώ για τον πεθερό μου έδωσα κινητό κι email της γυναίκας μου κι όλα κομπλέ. (άσε που αν δεν έχεις κινητό δεν μπορείς να έχεις ούτε τραπεζικό λογαριασμό πλέον, δυστυχώς). Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2023 από foul
GREGORYMO Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 6 ώρες πριν, txcellas είπε Σωθηκε το κρατος τωρα που δε θα χρησιμοποιησουμε τα 32 τους ευρω. Τομαρια.. Τις αυξήσεις καλύπτει. Όχι, την αξία των προϊόντων 3 ώρες πριν, enrique19 είπε Ενας ηλικιωμενος που δεν εχει κινητο αλλα μονο σταθερο χανει το επιδομα γιατι δεν δεχεται το συστημα τιποτα αλλο εκτος απο κινητο.. αθλιος εμπαιγμος ουστ... Να αλλάξει ΟΛΟ το σύστημα επειδή ο κ. Γιώργος δεν έχει κινητό? 7 ώρες πριν, txcellas είπε Παιδια μια ερωτηση αν ξερετε. Μου γραφει οτι δεν ειμαι δικαιουχος λογο εισοδηματικων κριτηριων. Πηρα καποια χρηματα απο αλλου αλλα το εισοδημα μου ειναι κατω του ποσου που αναφερει. Γι αυτο δεν ειμαι δικαιουχος; Πολλά? 3 ώρες πριν, enrique19 είπε Ενας ηλικιωμενος που δεν εχει κινητο αλλα μονο σταθερο χανει το επιδομα γιατι δεν δεχεται το συστημα τιποτα αλλο εκτος απο κινητο.. αθλιος εμπαιγμος ουστ... Φορολογική δήλωση κάνει? Γιατί και για την φορολογικη είναι υποχρεωτικά 6 ώρες πριν, txcellas είπε Σωθηκε το κρατος τωρα που δε θα χρησιμοποιησουμε τα 32 τους ευρω. Τομαρια.. Δεν θα τα χρησιμοποιήσεις ? Θα είσαι ο μοναδικός. Βραβείο! 7 ώρες πριν, txcellas είπε Παιδια μια ερωτηση αν ξερετε. Μου γραφει οτι δεν ειμαι δικαιουχος λογο εισοδηματικων κριτηριων. Πηρα καποια χρηματα απο αλλου αλλα το εισοδημα μου ειναι κατω του ποσου που αναφερει. Γι αυτο δεν ειμαι δικαιουχος; ΜΗΠΩΣ τα 2.000.000€ του Τζόκερ? 8 ώρες πριν, foul είπε Σαφώς κι είναι ''κατάντια'' να ασχολείσαι με ''επιδοματάκια'' για αυτό κι είπα να το πάρουν όλοι (χωρίς καν αίτηση), αφού δεν θέλουν να βρουν άλλη λύση στην ακρίβεια. και να μην βρεθούν κάτι τύποι να μας τη λένε ''δόξα τω Θεώ, δεν το δικαιούμαι'', δηλαδή είμαι άξιος, ενώ εσείς οι αναξιοπαθούντες ζητιανεύετε επιδόματα (δημιουργείται και ταξική/ρατσιστική τάση) Το 22 vs 10 το σημείωσα σε τι εκτίμηση έχει τα παιδιά και την πολυμελή οικογένεια το κράτος. Μαζί με τη Μενεγάκη εκείνη την εποχή έπαιρνε επίδομα κι ο Σουμάχερ ο οποίος δήλωνε περήφανος που τον υποστήριζε η πατρίδα του και τον επιβράβευε για την πολυμελή οικογένεια. Και δε φαντάζομαι να μπήκε σε διαδικασία αίτησης κλπ, όλα γίνονταν αυτόματα κι αυτοδίκαια. Δεν είναι μόνο οικονομική, πρωτίστως είναι ηθική η ανταμοιβή. Αφού βγήκε η απόφαση (για market pass) δόσ' το σε όλους ανεξαιρέτως, χωρίς αιτήσεις κι ιστορίες. Υπάρχουν άτομα που δεν έχουν πληροφορηθεί καν την ύπαρξή του. Απόκρυψη περιεχομένων Για μένα κακώς βάζουν κριτήρια, ούτως ή άλλως τον ''λεφτά'' δεν τον αγγίζουν τα ψίχουλα, άσε που -υποτίθεται- φορολογείται κι αυτός. Έτσι θα αποφεύγονταν οι αδικίες που είναι πολλές σαν τη δικιά σου κ.α. όπως η αποζημίωση που μπορεί να μην φορολογείται (ως 60χιλ) αλλά αυξάνει το εισόδημα, χάνοντας έτσι τα επιδόματα στην χειρότερη -οικονομικά κι όχι μόνο- στιγμή της ζωής του (από απόλυση). Ας τα πάρουν κι οι λίγοι λεφτάδες που δεν τα έχουν ανάγκη, δεν θα 'ρθει κι η καταστροφή. Έτσι ξεκίνησε, κάποτε έγινε ντόρος, ότι παίρνει επίδομα ποια? η Μενεγάκη και βρήκαν αφορμή να βάλουν κριτήρια στους πολύτεκνους... Ας το έπαιρνε κι η Μενεγάκη (που δεν την αγγίζει) κι oi υπόλοιποι κοινοί θνητοί να δώσει και κίνητρo για τη βελτίωση του δημογραφικού και της γήρανσης του πληθυσμού. Κι όλα αυτά για μία Μενεγάκη.... και καλά (δε μου φταίει η γυναίκα, αλλά αυτοί που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς...). Με την ίδια λογική κόβει κι από τα παιδιά το market pass από 22 στα 10 (αντικίνητρο κι εκεί δηλαδή) Όπως κι αντικίνητρο στην εργασία (κι όμως ισχύει), υπάρχουν περιπτώσεις που συμφέρει να κάθεσαι απ το να δουλεύεις. Τιμωρία και στην εργασία κι όλα αυτά λόγω των εισοδηματικών κριτηρίων... Σώζουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος... Κριτήρια προνοιακά επιβάλλεται να υπάρχουν (για σίτιση, ένδυση, εκπαίδευση των παιδιών), όχι όμως εισοδηματικά για τους παραπάνω λόγους. Δεν πάει έτσι. Μια παροχή δεν μπορεί να είναι για όλους γιατί θα πάρουν ΠΙΟ λίγα. Έκανες μια σκέψη αλλά δεν σκέφτονται έτσι όλοι . Το κράτος πχ αποφάσισε να μοιράσει 10.000.000€ και θα τα δώσει στο 70% του πληθυσμού, οπότε βγαίνει 22€ στο άτομο. Αν έδινε στο 100% θα έβγαιναν 15€ και κάποιοι θα γκρινιάζαν διπλά 3 3
Konstantinos84 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Στις 21/2/2023 στις 9:54 ΠΜ, SilentVoice είπε Το δευτερο παιδάκι μας είναι 10 μηνών και δεν εμφανίζεται στην αίτηση market pass . Ακουσα πως έχουν και αλλοι πρόβλημα με νεογέννητα που δεν εμφανίζονται. Το επίδομα παιδιού το παίρνουμε κανονικά και γενικά είναι μια χαρά δηλωμένο σε ότι γνωρίζουμε. Είναι στην αναμονή του τηλεφώνου η γυναικα μπας και βγάλουμε άκρη. Αν έχει αλλος το ίδιο πρόβλημα , ας ενημερώσει εδώ. Αν βγάλω ακρη, θα ενημερώσω και εγώ. Και εμας το δευτερο παιδακι 8 μηνων.Κανει αντληση μεσω taxis και οχι απο μητρωο οπως το επιδομα παιδιου για να βλεπει κανονικα ολα τα εξαρτωμενα μελη. Δεν προκειται να ενημερωσουν κανενα θεωρω πως ειναι σκοπιμο και δεν θα διορθωθει. Οποτε κανετε κανονικα την αιτηση σας και ας φαινεται το ενα παιδι.
SilentVoice Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 26 λεπτά πριν, Konstantinos84 είπε Και εμας το δευτερο παιδακι 8 μηνων.Κανει αντληση μεσω taxis και οχι απο μητρωο οπως το επιδομα παιδιου για να βλεπει κανονικα ολα τα εξαρτωμενα μελη. Δεν προκειται να ενημερωσουν κανενα θεωρω πως ειναι σκοπιμο και δεν θα διορθωθει. Οποτε κανετε κανονικα την αιτηση σας και ας φαινεται το ενα παιδι. Ναι, είπα στην γυναικα μου να το προχωρήσει. Χθες που μίλησε ξανά στο τηλέφωνο , της είπαν πως τα παιδιά του 2022 δεν θα το πάρουν (έγινε έξαλλη φυσικά η γυναίκα μου). Αυτό επίσημα δεν το λένε πουθενά όμως.
mindlord Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Οδηγίες για την δημιουργία κάρτας στη vivawallet https://help.vivawallet.com/el/articles/6899452-πώς-ενεργοποιώ-την-ψηφιακή-χρεωστική-κάρτα-market-pass?utm_source=intercom&utm_medium=post&utm_campaign=market-pass Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2023 από mindlord 5
kokos23 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) εντέλει την έκανα την αίτηση στο 93χρονο πεθερό, με ξεχασμένο λογαριασμό σε άλλη τράπεζα σαν συνδικαιούχος... και εδώ γελάμε, 405 ευρά σύνταξη, 17 ευρά το μήνα... μάλλον θέλουν να τους πεθάνουν, δεν εξηγείται αλλιώς... Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2023 από kokos23 4
smpan123 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Αν κάνεις ακύρωση της αίτησης μετά μπορείς να κάνεις καινούργια;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα