Προς το περιεχόμενο

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Market Pass

Bitbit

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν και έχω μετακομίσει και έχω δηλώσει τη νέα μου διεύθυνση και ΔΟΥ, μου εμφανίζει μήνυμα "Ο ΑΦΜ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ ΣΕ ΑΛΛΗ Φ.Δ."

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

27 λεπτά πριν, infini είπε

Αν και έχω μετακομίσει και έχω δηλώσει τη νέα μου διεύθυνση και ΔΟΥ, μου εμφανίζει μήνυμα "Ο ΑΦΜ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ ΣΕ ΑΛΛΗ Φ.Δ."

Το θέμα είναι τι φαίνεται στις φορολογικές δηλώσεις του 2021. (αυτές που κάναμε δηλαδή το 2022)

Αν εκεί έχεις δηλωθεί ως φιλοξενούμενος, δεν δικαιούσαι τώρα το επίδομα κι ας έχουν αλλάξει πολλά από τότε.....

• Like 1

Καλό μέτρο, αλλά πολύ "κρίμα" πάντως που και πάλι όσοι δεν έχουν τρόπο περάσματος της άϋλης κάρτας στο κινητό, "τιμωρούνται" με λιγότερα ευρώ..

εγώ οκ έκανα κ για τους γονείς μου την αίτηση, με β αριθμό κ β email, αλλά δεν είναι για όλους εξίσου εύκολο το workaround αυτό...

Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στο 1980 επειδή κάποιοι δεν έχουν κινητό και e-mail.

και εγώ έχω βγάλει κάρτα και κινητό για την μαμά μου που είναι κάποιας ηλικίας για να μπορούμε να κάνουμε εύκολα ότι δουλειές χρειάζονται για gov/εξουσιοδοτήσεις κλπ.

Αν κάποιος δεν μπορεί να πάει στο ΚΕΠ/δεν μπορεί να το κάνει ηλεκτρονικά/δεν μπορεί μέσω email-κινητού/δεν μπορεί να το κάνει μέσω λογιστή... δεν δεν δεν.

Ποια άλλη λύση υπάρχει; Να μοιράζουν τα χρήματα σε μετρητά από σακούλες χωρίς εξουσιοδότηση σε οποιονδήποτε τρίτο;

Μόνο φαουλ είναι το ότι πρέπει να έχεις NFC. δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο work around λογικά θα γίνεται αν δώσει κάποιος τα στοιχεία της κάρτας.

• Like 1

1 hour ago, Gatoskylo8 said:

Επίσης, κάθε φορά που γίνεται κάτι το οποίο σχετίζεται με τεχνολογία (π.χ. πληρωμές nfc) θα βρεθούν οι ''ευαίσθητοι'' που θα αναφέρουν τους ηλιθ  τεχνολογικά αναλφάβητους οι οποίοι δεν έχουν email ή δεν μπορούν να χειριστούν ένα κινητό smartphone.

Ξέρεις ότι υπάρχουν και ηλικιωμένοι άνθρωποι, ετσι? 

• Like 4

1 ώρα πριν, dtk-386 είπε

Ας πάει στο ΚΕΠ. Ξέρω είναι έσχατη λύση αλλά .....

Εντελώς απάνθρωπα τα πράγματα στην χώρα μας. Πήγα να δηλώσω το κινητό της γιαγιάς μου στα κεπ που είναι κατάκοιτη και μου είπαν δεν γίνεται μόνος, πρέπει να την φέρετε από εδώ να την δούμε και να την ρωτήσουμε. Αφού δεν τους τα έσπασα όλα εκεί καλά ήταν 

• Like 2

1 ώρα πριν, dtk-386 είπε

ούτε εγώ το δικαιούμαι αλλά για πολλά άτομα τρίτης ηλικίας (χαμηλοσυνταξιούχους) είναι μία σημαντική βοήθεια όταν αποτελεί το 1/3 ή 1/4 της σύνταξης τους.

τα 22 ευρω τον μηνα ποιας συνταξης ειναι το 1/3 ή το 1/4?

Δεν έχω καταλάβει κάτι. Έκανα την αίτηση, οκ, εγκρίθηκε. 2 λεπτά υπόθεση, δεν είναι αυτό το θέμα.

Δήλωσα πληρωμή μέσω ψηφιακής κάρτας. Αυτό πως δουλεύει; Έχω κινητό με NFC αλλά τα στοιχεία της κάρτας πότε θα τα λάβουμε και με ποια διαδικασία; Στην ερώτηση για το συνεργαζόμενο τραπεζικό ίδρυμα, είχε την τράπεζα μου, Alpha. Θα εκδοθεί από την τράπεζα;

• Like 1

13 λεπτά πριν, greekbusters είπε

Εντελώς απάνθρωπα τα πράγματα στην χώρα μας. Πήγα να δηλώσω το κινητό της γιαγιάς μου στα κεπ που είναι κατάκοιτη και μου είπαν δεν γίνεται μόνος, πρέπει να την φέρετε από εδώ να την δούμε και να την ρωτήσουμε. Αφού δεν τους τα έσπασα όλα εκεί καλά ήταν 

Ε πάρτην κι εσύ και πήγαινέ την, αφού στο ζητάει το κράτος.

9 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Τα 220€ εννοούν λογικά.

• Like 1

1 ώρα πριν, Gatoskylo8 είπε

Δηλαδή, επειδή κάποιοι ζουν στον 19ο αιώνα, θα πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να συμμορφωθούμε στις ειδικές ανάγκες τους ακόμα και αν αυτές μας κρατάνε πίσω ή μας βλάπτουν! 

Αυτό λέγεται ενσυναισθηση και ο σκοπός δεν ειναι να γινουμε ιδιοι με αυτούς αλλά να τους δωσουμε κατάλληλη προσβαση για αυτά που κάνουμε εμείς. Εσυ μπορεις να ανέβεις σκάλες, ο άλλος δε μπορεί. Το ίδιο ισχύει και με τα κινητά.

1 ώρα πριν, Gatoskylo8 είπε

Δεν φτάνει που το κράτος πρέπει να μεριμνά και να επιδοτεί όσους απέτυχ  δεν τους τα έφερε η ζωή όπως έπρεπε,  κλαίγονται και από πάνω οι αχάριστοι!

Δε ξέρω αν το έχεις καταλάβει αλλά το λιγότερο που μπορει να κάνει ένα κράτος ειναι η μέριμνα προς τους αδύναμους. Αυτό ορίζει και η Ευρωπαική Ένωση της οποίας τυγχάχνεις μέλος. 

• Like 4

8 λεπτά πριν, imvrios είπε

Δεν έχω καταλάβει κάτι. Έκανα την αίτηση, οκ, εγκρίθηκε. 2 λεπτά υπόθεση, δεν είναι αυτό το θέμα.

Δήλωσα πληρωμή μέσω ψηφιακής κάρτας. Αυτό πως δουλεύει; Έχω κινητό με NFC αλλά τα στοιχεία της κάρτας πότε θα τα λάβουμε και με ποια διαδικασία; Στην ερώτηση για το συνεργαζόμενο τραπεζικό ίδρυμα, είχε την τράπεζα μου, Alpha. Θα εκδοθεί από την τράπεζα;

και εγω την ιδια απορια εχω...καπου διβασα οτι υπαρχει 10 μερες αναμονη μεχρι να εγκριθει η αυλη καρτα απο την ALPHA τραπεζα...τοσο εκανε νομιζω καιμε το βενζινης pass!

Ας περιμενουμε να εκδωθει η καρτα της ALPHA απλα....

Να ρωτησω εγω κατι επιπλεον....οι καρτες αυτες οσες τις κατεχουν ή αποκτησουν.... μονο στον Σκλαβενιτη - Μασουτη - Βασιλοπουλο μπορουν να εξαργυρωθουν? 

Μπορει ο μαναβης της Δημοτικης Αγορας ή το μαγαζακι το μικρο να αποζημειωθει με την αυλη?

2 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ε πάρτην κι εσύ και πήγαινέ την, αφού στο ζητάει το κράτος.

Ο υπάλληλος του ΚΕΠ προφανως δεν ειχε ενημέρωση πως σε τέτοιες περιπτώσεις, το χαρτί του ΚΕΠΑ, υποχρεωνει κάποιον απ τον Δημο ή το ΚΕΠ να πάει στο σπιτι για την επιβεβαίωση

• Like 1

12 λεπτά πριν, tzotzo είπε

ο παππούς μου δικαιούται 32 ευρώ με κάρτα.

32 Χ 6 = 192 ευρώ

ένας συνταξιούχος των 600 ή 800 ευρώ δηλ.

hai capito?:P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...