foul Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ευχαριστούμε όσους επέλεξαν τη κατάθεση (-20%) στηρίζοντας έτσι την εθνική οικονομία, δηλαδή όλους μας! (Δεν αναφέρομαι σε όσους δεν είχαν την δυνατότητα ή τον έμπιστο συγγενή/φίλο να τους βοηθήσει, που είναι προφανώς άδικο και χάνεται κάθε έννοια ισονομίας) Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2023 από foul 3
Ducatista Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 43 λεπτά πριν, foul είπε Ευχαριστούμε όσους επέλεξαν τη κατάθεση (-20%) στηρίζοντας έτσι την εθνική οικονομία, δηλαδή όλους μας! (Δεν αναφέρομαι σε όσους δεν είχαν την δυνατότητα ή τον έμπιστο συγγενή/φίλο να τους βοηθήσει, που είναι προφανώς άδικο και χάνεται κάθε έννοια ισονομίας) Τα ευχαριστώ στον κράτος που πάντα βρίσκει λύσεις να μας κάνει να φαινόμαστε Ουγκάντα! Λες και αυτοί που θα πάρουν τα χρήματα σε λογαριασμό δεν πάνε σούπερ και έπρεπε να είναι -20% 6
haris_216 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 43 λεπτά πριν, foul είπε Ευχαριστούμε όσους επέλεξαν τη κατάθεση (-20%) στηρίζοντας έτσι την εθνική οικονομία, δηλαδή όλους μας! (Δεν αναφέρομαι σε όσους δεν είχαν την δυνατότητα ή τον έμπιστο συγγενή/φίλο να τους βοηθήσει, που είναι προφανώς άδικο και χάνεται κάθε έννοια ισονομίας) Να 'σαι καλά. Χαίρομαι που βοήθησα. 2 1
Witcher1st Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Σοβαρα τωρα το market pass κοιταει το εισοδημα του 2021; Δεν το δικαιουμαι, ενω το 2022 εχω βγαλει σχεδον τα μισα σε σχεση με το 2021.. Ο,τι να'ναι..
haris_216 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, Ducatista είπε Τα ευχαριστώ στον κράτος που πάντα βρίσκει λύσεις να μας κάνει να φαινόμαστε Ουγκάντα! Λες και αυτοί που θα πάρουν τα χρήματα σε λογαριασμό δεν πάνε σούπερ και έπρεπε να είναι -20% Μα δεν έχει σημασία που θα καταλήξουν τα φράγκα (supermarket) αλλά να δοθεί "κίνητρο" για το αϋλο ή "τιμωρία" για το μετρητό (όποια εξήγηση σε βολεύει διαλέγεις) Βέβαια, αν εξετάσει κανείς τη σημειολογία της διατύπωσης (δεν λέει ότι οι μεν παίρνουν παραπάνω αλλά ότι οι δε λιγότερα) μάλλον προς την κατεύθυνση της "τιμωρίας" θα καταλήξει 4
Ducatista Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 12 λεπτά πριν, haris_216 είπε Μα δεν έχει σημασία που θα καταλήξουν τα φράγκα (supermarket) αλλά να δοθεί "κίνητρο" για το αϋλο ή "τιμωρία" για το μετρητό (όποια εξήγηση σε βολεύει διαλέγεις) Βέβαια, αν εξετάσει κανείς τη σημειολογία της διατύπωσης (δεν λέει ότι οι μεν παίρνουν παραπάνω αλλά ότι οι δε λιγότερα) μάλλον προς την κατεύθυνση της "τιμωρίας" θα καταλήξει Σωστα και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο νοημα
tzotzo Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Να πω και εγώ τον καημό μου. Προσωπικά δικαιούμαι 22€ ως ελεύθερος και ωραίος. Τα χρήματα αυτά δεν φτάνουν ούτε για το ψωμί του μήνα. Και απ' ότι φαίνεται τα χρήματα αυτα θα τα πάρουν τα σουπερμάρκετ αφού ήδη έχουν αρχίσει να προσαρμόζουν τις τιμές τους προς τα πάνω. Δηλαδή όχι μόνο δεν φτάνουν για να πεις οτι έβγαλα ένα έξοδο από το κεφάλι μου, αλλά ουσιαστικά είναι σα να μην τα έχεις πάρει ούτε και φυσικά έχεις εξοικονόμησει κάτι εφόσον τα έχει "φάει" η αυξηση. Δεν συζητάω δε για τα κριτήρια που τελικά είναι αντικειμενικά άδικα, και μένουν έξω άνθρωποι που τα έχουν ανάγκη σήμερα, προσμετροντας οικογενειακη και οικονομική κατάσταση 2 χρόνια πίσω, ή αλλάζοντας το ποσό ανάλογα με το ποσό πληρωμής. Μάλλον το μέτρο δεν φτιάχτηκε για τους πολίτες αλλά για τα σούπερ μάρκετ. Ακόμα υπάρχει και ένα ηθικό δίλημμα, λαμβάνοντας υπόψιν ότι δεν εξοικονομείς καθολου χρήματα. Γιατι να τα πάρεις; Γιατι να πάρεις χρήματα που δεν θα σε βοηθήσουν πουθενά; Απλά για να πεις ότι τα πήρες; Υπάρχει ένα γνωμικό, just because you can, doesn't mean you should. Και τέλος υπάρχει ακόμα ένα ζήτημα. Ότι η ανάγκη που πραγματικά υπάρχει από τεράστιο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας εργαλειοποιειται πολιτικά, και εκμεταλλευεται προεκλογικα ως ένα επιτυχημένο κοινωνικό μέτρο. Και λεφτά(ουσιαστικά) δεν παίρνεις και σε εκμεταλλεύονται πολιτικα( οποίος και να είναι) ότι έχει κανει κοινωνικό έργο. Η αξιοπρέπεια δεν είναι κάτι που δεν μπορεί να στην πάρει κάποιος,παρά μόνο να την χάσεις μόνος σου. Προσωπικά δεν θα αιτηθω καν. Το βρίσκω ξεφτίλα, ειδικά εφόσον δεν αλλάζει κάτι. Καταλαβαίνω απόλυτα αυτούς που το αιτουνται και πόσο δύσκολα περνάνε αλλά δεν έχει απολύτως κανένα νόημα αυτό το επίδομα και απλά κάνει την κατάσταση χειρότερη ΥΓ. Μην πεταχτεί κάποιος έξυπνος και πει ότι βάζω τα 22€ της ενδεχόμενης αύξησης των τιμών εξαιτίας του επιδοματος από την τσεπη μου. Το γνωρίζω, και θα συνεχίσω τις καταναλωτικές μου συνήθειες όπως και πριν το επίδομα, όπως και μετά. 4 1
gorilas13 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Το 21 φαίνομαι φιλοξενούμενος στον πατέρα μου, ο οποίος και μας άφησε την ίδια χρονιά. Έπειτα όλα τα μέλη της οικογένειας κατοικούν μόνοι τους. Δεν το πάιρνει κανένας γιατί όλοι είναι φιλοξενούμενοι στο σύστημα και ευτυχώς ούτε ο πεθαμένος πατέρας μου γιατί τον βγάζει off το ΑΦΜ. Είχα την ελπίδα ότι θα το έπαιρνε το foodpass ο πεθαμένος και θα γέλαγα. 2 1
foul Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Το ότι ο ένας δικαιούται 22 ευρά κι οι υπόλοιποι 10 ? Πως σας φαίνεται ? Δηλαδή εγώ 22 κι οι υπόλοιποι τα υπόλοιπα... Η γυναίκα και τα παιδιά να... κάνουν δίαιτα. Ειδικά τα παιδιά, που δεν μπορείς να παίζεις με την διατροφή τους. Μοιάζει με ''αχαριστία'' αλλά εκτός από την τιμωρία των αδαών και μη εχόντων κινητό, τιμωρεί και τις πολυμελείς οικογένειες. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2023 από foul 2
kover Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 έκανα την αίτηση και επέλεξε να εκδώσω ψηφιακή κάρτα από την alpha bank. τώρα θα πρέπει η τράπεζα να μου στείλει κωδικούς;
foul Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kover είπε έκανα την αίτηση και επέλεξε να εκδώσω ψηφιακή κάρτα από την alpha bank. τώρα θα πρέπει η τράπεζα να μου στείλει κωδικούς Λογικά από την άλλη εβδομάδα, ίσως κι αρχές Μάρτη... συγκεκριμένα 2/3. Spoiler Όσοι κάνουν αίτηση μετά τις 28/2, να περιμένουν πληρωμή μετά τις 15/3. Καιρός γαρ εγγύς... Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2023 από foul 1
xxatziva Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 παιρνει τα δεδομενα του 2021 φορολογικη δηλωση που καναμε το 2022. το 2023 για φορολογικη δηλωση 2022 δεν εχει ανοιξει ακομα. αν θελετε περιμενετε να δηλωσετε φετος για περσι ωστε να φανει το εισοδημα 2022. αλλα ετσι θα πεσει αρκετα κατω τα χρηματα που θα δωσουν αν τα δωσουν και αυτα. 1
foul Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, xxatziva είπε εριμενετε να δηλωσετε φετος για περσι ωστε να φανει το εισοδημα 2022 Χλωμό το κόβω, για να τσεκάρει το 22 πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η φετινή δήλωση (καλό Αύγουστο στην καλύτερη), οπότε δεν παίζει.. Αν το Σεπτέμβρη Αύγουστο συνεχιστεί το market pass τότε ίσως ''προλάβει'' και μπει η νέα δήλωση ως κριτήριο. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2023 από foul
Witcher1st Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 23 λεπτά πριν, xxatziva είπε παιρνει τα δεδομενα του 2021 φορολογικη δηλωση που καναμε το 2022. το 2023 για φορολογικη δηλωση 2022 δεν εχει ανοιξει ακομα. αν θελετε περιμενετε να δηλωσετε φετος για περσι ωστε να φανει το εισοδημα 2022. αλλα ετσι θα πεσει αρκετα κατω τα χρηματα που θα δωσουν αν τα δωσουν και αυτα. Δεν εχω αλλη επιλογη, αφου τωρα δε το δικαιουμαι καθολου. Αναθεμα τις κωλομετοχες. Ειχα ενα σοβαρο κερδος μεσα στο 2021 ( που μετρηθηκε ως εισοδημα ), το οποιο το εχασα ολο το 2022. Οποτε και ολο το κερδος μου + 70% απο το αρχικο κεφαλαιο εχασα, και δεν πηρα τα επιδοματα του 2022, και τωρα δε παιρνω και του 2023; Ζημιωμενος στο τετραγωνο.. 1
SabotazNic Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Witcher1st είπε Σοβαρα τωρα το market pass κοιταει το εισοδημα του 2021; Δεν το δικαιουμαι, ενω το 2022 εχω βγαλει σχεδον τα μισα σε σχεση με το 2021.. Ο,τι να'ναι.. To be fair, αλλα πως ξερει το κρατος τι εχεις βγαλει αφου δεν εχουν γινει ακομα οι δηλωσεις? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα