Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες καλησπέρα. 

Αρχικά, να πω ότι το πρόβλημα μου είναι το εξής: ανοίγω το pc χωρίς πρόβλημα τουλάχιστον εξ όψεως, και δεν έχω σήμα στο ποντίκι, πληκτρολόγιο και οθόνη. 

Όλα τα φανάκια , leds  στην μητρική λειτουργούν.

Το build: 

Motherboard: PC mate b350

Cpu: Amd ryzen 5 2400g

Rams: 2 dims of 8gb each G.skill

Psu: Cx 550w

Ssd: m2 , and normal ssd

Έβγαλα την μπαταρία αρχικά , την άφησα κανένα διλεπτο και την ξαναεβαλα χωρίς αποτέλεσμα (την μέτρησα και είναι 3V).

Tις ραμ μια μια σε κάθε θέση στην μητρική μόνες τους αλλά και πάλι τίποτα.

Αφαίρεσα τους SSD και δοκίμασα έναν έναν χωρίς αποτέλεσμα και πάλι. 

Δοκίμασα μόνο την οθόνη χωρίς αλλά περιφερειακά, τίποτα. 

Αποφόρτισα την μητρική αφαιροντας τα καλώδια τροφοδοσίας και πατώντας το κουμπί εκκίνηση 20δευτερα. 

Δεν ξέρω μάγκες αν είναι θέμα λογισμικού η hardware γιατί πριν να τον κλείσω και να τον ανοίξω είχα κατεβάσει το oracle vm virtual box και έτρεξα την εντολή bcdedit hypervisorlaunchtype off στο admin cmd.

Καμία βοήθεια κανένας ;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, him8 είπε

Παίδες καλησπέρα. 

Αρχικά, να πω ότι το πρόβλημα μου είναι το εξής: ανοίγω το pc χωρίς πρόβλημα τουλάχιστον εξ όψεως, και δεν έχω σήμα στο ποντίκι, πληκτρολόγιο και οθόνη. 

Όλα τα φανάκια , leds  στην μητρική λειτουργούν.

Το build: 

Motherboard: PC mate b350

Cpu: Amd ryzen 5 2400g

Rams: 2 dims of 8gb each G.skill

Psu: Cx 550w

Ssd: m2 , and normal ssd

Έβγαλα την μπαταρία αρχικά , την άφησα κανένα διλεπτο και την ξαναεβαλα χωρίς αποτέλεσμα (την μέτρησα και είναι 3V).

Tις ραμ μια μια σε κάθε θέση στην μητρική μόνες τους αλλά και πάλι τίποτα.

Αφαίρεσα τους SSD και δοκίμασα έναν έναν χωρίς αποτέλεσμα και πάλι. 

Δοκίμασα μόνο την οθόνη χωρίς αλλά περιφερειακά, τίποτα. 

Αποφόρτισα την μητρική αφαιροντας τα καλώδια τροφοδοσίας και πατώντας το κουμπί εκκίνηση 20δευτερα. 

Δεν ξέρω μάγκες αν είναι θέμα λογισμικού η hardware γιατί πριν να τον κλείσω και να τον ανοίξω είχα κατεβάσει το oracle vm virtual box και έτρεξα την εντολή bcdedit hypervisorlaunchtype off στο admin cmd.

Καμία βοήθεια κανένας ;

Πάνω από το 24πινο  έχει leds cpu -ram - vga -boot , δες σε ποιο κολλάει μήπως σε βοηθήσει.

Δημοσ.

Δοκίμασα ένα παλιό , πλήρως λειτουργικό τροφοδοτικό που έχω σε ένα άλλο pc που χρησιμοποιώ με την διαφορά ότι για τον επεξεργαστή έχει μόνο 4 πίνς βισμα ενώ το δικό μου 8 πίνς. Κανονικα ξεκινάει το pc και αν θα είχε κάποιο θέμα σε περίπτωση που δεν θα τροφοδοτούνταν από το άλλο τροφοδοτικό θα το έβγαζε το led τις μητρικης

@Dark_Nightfallόχι η μητρική δεν βγαζει στο debug led κάτι. Πχ αν δεν συνδέσω το βισμα για τον επεξεργαστή μου αναβει κόκκινο. Ξεκινάει κανονικότητα.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, him8 είπε

Δοκίμασα ένα παλιό , πλήρως λειτουργικό τροφοδοτικό που έχω σε ένα άλλο pc που χρησιμοποιώ με την διαφορά ότι για τον επεξεργαστή έχει μόνο 4 πίνς βισμα ενώ το δικό μου 8 πίνς. Κανονικα ξεκινάει το pc και αν θα είχε κάποιο θέμα σε περίπτωση που δεν θα τροφοδοτούνταν από το άλλο τροφοδοτικό θα το έβγαζε το led τις μητρικης

@Dark_Nightfallόχι η μητρική δεν βγαζει στο debug led κάτι. Πχ αν δεν συνδέσω το βισμα για τον επεξεργαστή μου αναβει κόκκινο. Ξεκινάει κανονικότητα.

Επειδη δεν εχω πιει καφε ακομα και δεν καταλαβα με αλλο τροφοδοτικο ξεκιναει κανονικα η και με αυτο παλι δεν ξεκιναει; Δεν εχει σημασια που δεν ειναι 8 πιν δεν θα το ζορισεις.

Δημοσ.

Όχι άλλο λέω, ούτε με το άλλο τροφοδοτικό ξεκινάει. Δεν βγάζει κάποια φωτεινή ένδειξη στην μητρική ότι υπάρχει κάποιο θέμα. Βάζω και το ένα τροφοδοτικό πάνω , βάζω και το άλλο και το μόνο που κάνει είναι με το που πατάω το power on , ανάβει το cpu led για ένα δευτερόλεπτο και μετά σβήνει. Απ' όσο ξέρω στην pcmate 350 είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό.

Έψαξα και βρήκα κάπου στο φόρουμ toms hardware κάποιον με ένα παρόμοιο πρόβλημα. Ο τύπος ανάφερε ότι το θέμα του ήταν η μητρική εν τέλη. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...