Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Super Moderators Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Αν δεν κάνω λάθος με το τριπλό τζάμι έχεις και καλύτερη θερμομόνωση και καλύτερη ηχομόνωση. Το τριπλό παίρνει και triplex? Φαντάζομαι θα είναι θέμα του "προφίλ" κουφώματος που επιλέγεις.
beatshooter Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 6/8/2018 στις 10:13 ΜΜ, 4saken είπε Τι γνωμη εχετε για ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ELVIAL 4600i2 MULTILOCK ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ WINKSHAUS ΔΥΟ ΛΑΒΕΣ ΔΥΟ ΑΝΑΚΛΙΣΗΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ENERGYPLUS 4mm-ARGON-16mm-4mm. ΧΡΩΜΑ ΡΑΛ Φίλε είναι πολύ καλή σειρά κ το τζάμι καλο επιπλέον 2 ΛΑΒΕΣ δείχνει μερακλη μάστορα Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2018 από beatshooter 1
Alejandro Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 6 ώρες πριν, beatshooter είπε Φίλε είναι πολύ καλή σειρά κ το τζάμι καλο επιπλέον 2 ΛΑΒΕΣ δείχνει μερακλη μάστορα Βασικά τα 2 χερούλια είναι πατέντα και δεν τα εγκρίνουν οι κατασκευαστές.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Super Moderators Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 49 minutes ago, Alejandro said: Βασικά τα 2 χερούλια είναι πατέντα και δεν τα εγκρίνουν οι κατασκευαστές. Σε ποια περίπτωση? Προφανώς όχι όταν πχ η μπαλκονόπορτα έχει 2 φύλλα...
Alejandro Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 4 ώρες πριν, ThReSh είπε Σε ποια περίπτωση? Προφανώς όχι όταν πχ η μπαλκονόπορτα έχει 2 φύλλα... Στα δίφυλλα, το στάνταρ είναι χερούλι και ανάκληση στο 1ο φύλλο και σύρτης μόνο για άνοιγμα στο 2ο. Η πατέντα είναι ότι βάζουν χερούλι στο 2ο φύλλο και κάποιες φορές και ανάκληση.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Super Moderators Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 1 hour ago, Alejandro said: Στα δίφυλλα, το στάνταρ είναι χερούλι και ανάκληση στο 1ο φύλλο και σύρτης μόνο για άνοιγμα στο 2ο. Η πατέντα είναι ότι βάζουν χερούλι στο 2ο φύλλο και κάποιες φορές και ανάκληση. Στις μπαλκονόπορτες σύρτης?
Alejandro Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ThReSh είπε Στις μπαλκονόπορτες σύρτης? Δε βρίσκω φωτό τώρα. Όχι με την κυριολεκτική εννοια, έτσι το λέμε εμείς. Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2018 από Alejandro Βρήκα φωτογραφία!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Super Moderators Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 1 hour ago, Alejandro said: Δε βρίσκω φωτό τώρα. Όχι με την κυριολεκτική εννοια, έτσι το λέμε εμείς. Είναι σαν μοχλάκι στην μέσα πλευρά του προφιλ έτσι? Αν ναι το έχω δει σε παράθυρα αλλά όχι σε μπαλκονόπορτες...
Alejandro Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 3 ώρες πριν, ThReSh είπε Είναι σαν μοχλάκι στην μέσα πλευρά του προφιλ έτσι? Αν ναι το έχω δει σε παράθυρα αλλά όχι σε μπαλκονόπορτες... Το ίδιο μπαίνει και σε πόρτα και σε παράθυρο. Αρκεί να είναι περιμετρικός ο μηχανισμός.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Super Moderators Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δεν βολεύει όμως και τόσο στο να "χειριζεσαι"/ανοιγοκλείνεις το φύλλο σε σχέση με ένα κλασικό πόμολο.
beatshooter Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Φίλε κατασκευαστής είμαι και αυτό δεν το έχω ακούσει πουθενά σε όσα σεμινάρια και αν πήγα. Αν θες δείξε μου τεκμηρίωμενα τον λόγο που δεν κάνει η δεύτερη λαβή. Γιατί πολλοί τσομπανηδες βάζουν το συρτακι και δώσε τις μετανοιες ο πελάτης κ να τρώει τα χέρια του με τον συρτη.
Alejandro Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 7 λεπτά πριν, beatshooter είπε Φίλε κατασκευαστής είμαι και αυτό δεν το έχω ακούσει πουθενά σε όσα σεμινάρια και αν πήγα. Αν θες δείξε μου τεκμηρίωμενα τον λόγο που δεν κάνει η δεύτερη λαβή. Γιατί πολλοί τσομπανηδες βάζουν το συρτακι και δώσε τις μετανοιες ο πελάτης κ να τρώει τα χέρια του με τον συρτη. Οι εταιρείες που βγάζουν μηχανισμούς, βάζουν συρτή για 2ο φύλλο αλλά εσύ τους χαρακτηρίζεις τσομπάνηδες... Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γράψω κάτι περισσότερο.
bill999r Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Πάντως κ εγώ σε ανοιγόμενα κουφώματα έχω λαβή σε κάθε φύλλο. Σε σχέση με τον συρτή που έχω στο πατρικό μου βολεύουν πολύ περισσότερο.
CoinUp Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Στο περιμετρικό μηχανισμό μπορείς να βάλεις είτε σύρτη είτε πόμολο στο δεύτερο φύλλο. Οι περισσότεροι κατασκευαστές το αποφεύγουν γιατί χρειάζεται εξτρά κατεργασία για το πόμολο συν το κόστος της ανάκλισης. Διαφορά δεν έχει στη λειτουργία του παραθύρου γιατί και στις δύο περιπτώσεις για να ανοίξεις το δεύτερο φύλλο ακόμη και στην ανάκλιση θα πρέπει να είναι ανοιχτό το πρώτο φύλλο. Ακόμα και το ύψος που τοποθετείτε ο σύρτης δεν είναι απαγορευτικό σε μία μπαλκονόπορτα (περίπου 80cm - αν θυμάμαι καλά). Για τα τζάμια που αναγράφονται παραπάνω, να αποφεύγεται το ίδιο πάχος τζαμιού μέσα-έξω λόγω συντονισμού. Ιδανικά ένα ενεργειακό τζάμι 4_16_5 από καλή εταιρεία (Saint-Cobain, Guardian) με συντελεστή Ug γύρω στο 1.3
beatshooter Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 8 ώρες πριν, Alejandro είπε Οι εταιρείες που βγάζουν μηχανισμούς, βάζουν συρτή για 2ο φύλλο αλλά εσύ τους χαρακτηρίζεις τσομπάνηδες... Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γράψω κάτι περισσότερο. Μην γράφεις εγώ πουλάω 99% με 2 λαβες στα κουφώματα μου. Η εταιρεία το βγαζει έτσι και εσύ σαν κατασκευαστής το κάνεις extra για εργονομια. Τσομπανηδες ειπα τους "αλουμιναδες".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα