nikos thermo Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 11 ώρες πριν, Alejandro είπε Είναι οι θωρακισμένες της Θερμοπλαστικής. Η Kommerling δεν έχει θωρακισμένες. Πάρτε μια θωρακισμένη πόρτα από SIAMO να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο 1
korniza Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Καλησπέρα, η παρακάτω φώτο είναι από stop για συρόμενες 2φυλλες μπαλκονοπορτες. Επειδή ήδη έχει καταστραφεί σε ένα από τα πλαίσια το συγκεκρινένο (έσπασε το πάνω μέρος που είναι πιο λεπτό) σκέφτηκα μήπως έχει κανείς καμιά ίδεα αν μπορώ να βρω αντίστοιχο από άλλο ανθεκτικότερο υλικό (πχ. χαλυβα). Δεν είναι απαραίτητο να έχει την ίδια πατούρα. Γενικά κοιτάζω να ενισχύσω τα υπάρχοντα κουφώματα/πόρτες. Είδα στο http://fenestral.gr/products/μηχανισμοι/productsμηχανισμοικλειδαριές-συρόμενων-πο/ μια πατέντα τους που έχουν για πολλαπλό κλείδωμα αλλά δεν ξέρω αν μπορούν να μπουν σε άλλα κουφώματα και πόσσο τελικά θα έκαναν δουλειά. Καμιά πρόταση από τους ειδικούς?
thodoris1985 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Επανέρχομαι με μια ερώτηση σχετικά με μια συρόμενη χωνευτή μπαλκονόπορτα. Θέλω να αλλάξω τον οδηγό σε ένα κούφωμα αλουμινίου παλιού τύπου μιας και ο οδηγός έχει "φαγωθεί" σε τέτοιο βαθμό που χρειάζεται αρκετή δύναμη για να ανοίξει/κλείσει το τζαμιλίκι. Γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποια εταιρεία που να το αναλαμβάνει αυτό; Ή αρκούνται όλοι σε επισκευές/επιδορθώσεις στα βουρτσάκια, ροδάκια κτλ;
Alejandro Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 15 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε Επανέρχομαι με μια ερώτηση σχετικά με μια συρόμενη χωνευτή μπαλκονόπορτα. Θέλω να αλλάξω τον οδηγό σε ένα κούφωμα αλουμινίου παλιού τύπου μιας και ο οδηγός έχει "φαγωθεί" σε τέτοιο βαθμό που χρειάζεται αρκετή δύναμη για να ανοίξει/κλείσει το τζαμιλίκι. Γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποια εταιρεία που να το αναλαμβάνει αυτό; Ή αρκούνται όλοι σε επισκευές/επιδορθώσεις στα βουρτσάκια, ροδάκια κτλ; Δεν υπάρχουν πια στην αγορά τα προφίλ της 700 για να βρεις. Η λύση είναι να αλλαχθούν τα ροδάκια όταν αρχίσει να δουλεύει σκληρά. Όσο αναβάλλεται η αλλαγή, τόσο τρώγεται ο οδηγός. Τα καινούργια ροδάκια είναι από τεφλόν ώστε αν χαλάσουν να υποστούν φθορά τα ροδάκια και όχι ο οδηγός. Αυτό που μπορείς να κάνεις τώρα είναι να πάρεις ανοξείδωτη βέργα που μπαίνει κουμπωτά πάνω στον οδηγό και φυσικά καινούργια ροδάκια. Για βουρτσάκι δεν αξίζει ούτε 1 ευρώ να δώσεις.
thodoris1985 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 41 minutes ago, Alejandro said: Δεν υπάρχουν πια στην αγορά τα προφίλ της 700 για να βρεις. Η λύση είναι να αλλαχθούν τα ροδάκια όταν αρχίσει να δουλεύει σκληρά. Όσο αναβάλλεται η αλλαγή, τόσο τρώγεται ο οδηγός. Τα καινούργια ροδάκια είναι από τεφλόν ώστε αν χαλάσουν να υποστούν φθορά τα ροδάκια και όχι ο οδηγός. Αυτό που μπορείς να κάνεις τώρα είναι να πάρεις ανοξείδωτη βέργα που μπαίνει κουμπωτά πάνω στον οδηγό και φυσικά καινούργια ροδάκια. Για βουρτσάκι δεν αξίζει ούτε 1 ευρώ να δώσεις. Βουρτσάκια δε θα άλλαζα, ευχαριστώ για την επισήμανση πάντως. Όσον αφορά αυτή την ανοξείδωτη βέργα για να μπεί κουμπτά στον οδηγό, τι εννοείς; Αν το πω έτσι όπως το λες στον αλουμινά θα καταλάβει; Όπως και να έχει, θα ήθελα να ξέρω τι εννοείς για να σιγουρέψω.
Alejandro Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 2 ώρες πριν, thodoris1985 είπε Βουρτσάκια δε θα άλλαζα, ευχαριστώ για την επισήμανση πάντως. Όσον αφορά αυτή την ανοξείδωτη βέργα για να μπεί κουμπτά στον οδηγό, τι εννοείς; Αν το πω έτσι όπως το λες στον αλουμινά θα καταλάβει; Όπως και να έχει, θα ήθελα να ξέρω τι εννοείς για να σιγουρέψω. Ανοξείδωτη βέργα για τον κάτω οδηγό της 700 σειρά. Πρέπει να το ξέρει. 1
thodoris1985 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Alejandro said: Ανοξείδωτη βέργα για τον κάτω οδηγό της 700 σειρά. Πρέπει να το ξέρει. Όλα τα παλιά είναι σειρά 700; Αυτό έχω εγώ: Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2018 από thodoris1985
Alejandro Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 2 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε Όλα τα παλιά είναι σειρά 700; Αυτό έχω εγώ: Λογικά ναι. Μια φωτογραφία του φύλλου θα βοηθούσε περισσότερο.
thodoris1985 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 1 hour ago, Alejandro said: Λογικά ναι. Μια φωτογραφία του φύλλου θα βοηθούσε περισσότερο. Αυτή κάνει;
Alejandro Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 6 ώρες πριν, thodoris1985 είπε Αυτή κάνει; Ναι 700 είναι. 1
n4sleep Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 6/4/2018 στις 7:39 ΜΜ, powerup είπε Επιλογη κουφωματων παραθυρων pvc αναμεσα σε komerling ,salamanter, gealan, roplasto με τιμη περιπου 50€ διαφορα ανα διπλο παραθυρο( θελω 3 αρα 150€ )διαφορα ακριβοτερη η komerling και salamander) με σειρα ,φθηνοτερη ropasto.Με τριπλα τσαμια μαλιτα η roplasto λεει οτι ενωνει τα δυο εξωτερικα κι θα εχω( 4 -16-4+4 )Ειναι ποιο θερμομονωτικο κι ηχομονωτικο ετσι ?Η καλυτερα (4-12-4-12-4) ? Ποια μαρκα να προτιμησω? Και εξωπορτα επειδη ειναι μονοκατοικια μου προτεινουν με φυλλο αλουμινιου για αντοχη .Τι να προσεξω εκει? (η kemerling εχει πιστοποιηση αντιδιαρυκτικη 3/5 και θερμομονωση 1,7) για τις αλλες δεν βρηκα πιστοποιησεις) Το 4-12-4-12-4 είναι κορυφή από πλευράς ηχομόνωσης και θερμομόνωσης. Το 4-16-4-4 δεν θεωρείται τριπλό τζάμι ενεργειακά. Υπολογίζεται σαν διπλό. Την πρώτη λύση μακράν.. Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2018 από n4sleep
Alejandro Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, n4sleep είπε Το 4-12-4-12-4 είναι κορυφή από πλευράς ηχομόνωσης και θερμομόνωσης. Το 4-16-4-4 δεν θεωρείται τριπλό τζάμι ενεργειακά. Υπολογίζεται σαν διπλό. Την πρώτη λύση μακράν.. Βασικά το 1ο είναι τριπλό τζάμι και το 2ο διπλό με το ένα από τα 2 να είναι triplex (το triplex είναι συνένωση 2 ή περισσότερων τζαμιών με μεμβράνη). Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2018 από Alejandro
n4sleep Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 12 λεπτά πριν, Alejandro είπε Βασικά το 1ο είναι τριπλό τζάμι και το 2ο διπλό με το ένα από τα 2 να είναι triplex (το triplex είναι συνένωση 2 ή περισσότερων τζαμιών με μεμβράνη). Ακριβώς. Και ενεργειακά/ηχομονωτικά δεν προσφέρει τίποτα το 2ο σενάριο. Μόνο αντιδιαρρηκτικά είναι καλύτερο λόγω της μεμβράνης. Στο πρώτο πάμε σε ενα Ug=0,7-1,0W/m2K και στο δεύτερο 1.2-1,6W/m2K.
Alejandro Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 6 λεπτά πριν, n4sleep είπε Και ενεργειακά/ηχομονωτικά δεν προσφέρει τίποτα το 2ο σενάριο. Για το θέμα της ηχομόνωσης δεν είμαι 100% σίγουρος. Νομίζω ότι υπάρχει ηχομονωτική μεμβράνη η οποία κάνει δουλειά.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 Καλημέρα και από μένα! Είμαι σε φάση που θέλω να αλλάξω δύο σταθερές τζαμαριες με διαστάσεις 2.35*1:20 pvc σε χρώμα ξύλου (σκούρο). Ο λόγος είναι ότι βρωμιζει το τσαμι παρότι το είχα πάρει ως αυτοκαθαριζόμενο. Έχετε να μου προτείνετε μάρκα και τιμές. Το κλίμα είναι ψυχρό το χειμώνα. Ευχαριστώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα