Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 hours ago, eidikos33 said:

Επίσης πως θα είναι καλυμμένος όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα και ότι δεν θα τσιμπήσει την προκαταβολή και μετα θα πάει με τα δικά του κέφια;

Για να μην κάνεις τα ίδια λάθη που έκανα εγώ (που μου προκάλεσαν καθυστερήσεις μηνών και έξτρα κόστος), θα πρότεινα να τους ζητήσεις εξαρχής να σου δώσουν εγγράφως ένα χρονοδιάγραμμα εργασιών. Τότε θα παραγγείλουν τα υλικά, τότε αναμένεται να παραλάβουν, τότε αναμένεται να κάνουν τη συναρμολόγηση, τότε θα τα έχουν έτοιμα για τοποθέτηση και θα έρθουν να τα βιδώσουν, τότε θα τα τελειώσουν, τότε θα γίνει ο έλεγχος, τότε θα γίνουν τυχόν διορθώσεις/ρεγουλαρίσματα, τότε θα γίνει η εξόφληση.

Καλά όχι προφανώς με στρογγυλή σφραγίδα ή ρήτρες, αλλά έστω ένα χαρτί που να δείχνει ότι είναι σοβαροί επαγγελματίες, έχουν ένα συγκεκριμένο πλάνο και ότι κάπως δεσμεύονται να τελειώσουν το έργο στο περιθώριο που αυτοί έχουν τάξει.

Τυχόν καθυστερήσεις νομίζω ότι οφείλονται συνήθως είτε στον προμηθευτή (που εκεί δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ούτε ο μάστορας, ούτε ο πελάτης), είτε στο μάστορα που έχει κλείσει παράλληλα καμια δεκαριά δουλειές και δεν τις προλαβαίνει.

Οπότε επέμεινε να μάθεις ποιος είναι ο προμηθευτής, πόσες περίπου άλλες δουλειές έχουν τώρα  οι μάστορες και πόσες περιμένουν να ανοίξουν στο ενδιάμεσο. Γιατί οι προκαταβολές που ζητάνε είναι πάντα προς δικό τους όφελος για να δεσμεύσουν τον πελάτη, ο οποίος αν αρχίσει να διαμαρτύρεται για καθυστερήσεις κλπ δεν θα μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα για να πιέσει, αφού δεν θα τον συμφέρει να υπαναχωρήσει (καλή τύχη να πάρει πίσω τα λεφτά του μετά).

Αν σε οτιδήποτε από τα παραπάνω δεις ότι δεν απαντάνε ή σου τα μασάνε ή δεν φαίνονται να είναι βέβαιοι, πάτα τους στον κάλο και επέμεινε να σου δώσουν σαφή απάντηση και έστω προφορική δέσμευση. Το τι μπορείς να κάνεις αν δεν την τηρήσουν είναι άλλη ιστορία, πάντως αν τους πεις εξαρχής κάτι του στυλ "για κάθε μέρα/βδομάδα εκτός χρονοδιαγράμματος εγώ θα σου κόβω ένα 50άρικο από την εξόφληση", είτε το εννοείς είτε όχι θα τους κάνεις να καταλάβουν ότι δεν αστειεύεσαι.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Thanks 1
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 28/2/2025 στις 12:30 ΠΜ, efib είπε

Για 6 παράθυρα uPVC kommerling 76d και salamander 76d πήρα προσφορές 4000€+ ΦΠΑ και 3200€+ ΦΠΑ αντίστοιχα. Τζάμια 4 εποχών και στις 2 περιπτώσεις.

Πόσα τετραγωνικά είναι αυτά τα 6 παράθυρα (ή τί διαστάσεις έχουν);

Δημοσ.
15 ώρες πριν, apollo_el είπε

Πόσα τετραγωνικά είναι αυτά τα 6 παράθυρα (ή τί διαστάσεις έχουν);

1.16m*1.58m (Π*Υ)

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, έχει κάποιος κάνει την πατέντα αλλαγής τζαμιών σε δίπλα ενεργειακά σε υπάρχοντα ξύλινα κουφώματα και προσθήκη λάστιχων γύρω γύρω ώστε να κλείνουν πιο αεροστεγώς?

Έχω ένα διαμέρισμα με παλιά ξύλινα σε πολύ καλή κατάσταση και μου αρέσουν πιο πολύ από τα αλουμινένια οπτικά. Έχει κάποιος κάποιον ξυλουργό στην Αθήνα που να αναλαμβάνει? 

Κόστος και εμπειρίες? Έχω βρει μόνο woodeca προς το παρόν. Με ενδιαφέρει εάν υπάρχει κάποιος με εμπειρία είτε από αυτούς είτε από άλλο ξυλουργο

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, sisitio είπε

Έχω ένα διαμέρισμα με παλιά ξύλινα σε πολύ καλή κατάσταση και μου αρέσουν πιο πολύ από τα αλουμινένια οπτικά. Έχει κάποιος κάποιον ξυλουργό στην Αθήνα που να αναλαμβάνει? 

Μήπως να ρωτήσεις κι έναν τζαμά;

Δημοσ.
10 ώρες πριν, sisitio είπε

Καλησπέρα, έχει κάποιος κάνει την πατέντα αλλαγής τζαμιών σε δίπλα ενεργειακά σε υπάρχοντα ξύλινα κουφώματα και προσθήκη λάστιχων γύρω γύρω ώστε να κλείνουν πιο αεροστεγώς?

Κόστος και εμπειρίες? Έχω βρει μόνο woodeca προς το παρόν. Με ενδιαφέρει εάν υπάρχει κάποιος με εμπειρία είτε από αυτούς είτε από άλλο ξυλουργο

Αν το κάνεις για να βελτιώσεις απλά την κατάσταση νομίζω τζάμπα έξοδο, αν πραγματικά θέλεις να δεις διαφορά θα πρέπει να βάλεις ένα τζάμι πάχους τουλάχιστον 20mm που δε νομίζω να χωράει στο υπάρχων (4_12_4 και 6mm τα ελαστικά)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 12/03/2025 at 10:47, sisitio said:

Έχω κάνει τη σχετική μετατροπή με τη woodeco σε ξύλινα κουφώματα δεκαετίας 60 με μεγάλη επιτυχία. Τοποθετήθηκαν ενεργειακοί υαλοπίνακες χαμηλής θερμοπερατότητας, εξωτερικά 6 mm, διάκενο 10 mm, εσωτερικά 4 mm, συνολικό πάχος 20 mm. Στην κάσα και στο κούφωμα τοποθετήθηκε περιμετρικά λάστιχο σιλικονούχο καλής ποιότητας. Αυτά έγιναν με το εξοικονομώ οπότε πέρασαν ενεργειακές επιθεωρήσεις κλπ. Συνολική θερμοπερατότητα πχ για μια μεγάλη δίφυλλη μπαλκονόπορτα 1,93 W/(m2*K). Στην πράξη εξαφανίστηκαν τα ρεύματα αέρα, μειώθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι απώλειες και από τον υαλοπίνακα, μειώθηκε κατά πολύ ο θόρυβος από το δρόμο. Μαζί με τη μόνωση που έγινε στο δώμα ανέβηκα τρεις ενεργειακές κατηγορίες. Βέβαια ξεκίνησα από πολύ χαμηλά.

Το συνεργείο είναι αξιόπιστο, έκαναν καθαρή και γρήγορη δουλειά. Είχαν πάρει μέτρα και είχαν παραγγείλει τους υαλοπίνακες και περίπου δύο μήνες μετά τη μέτρηση ήρθαν και μέσα σε 6-7 ώρες είχαν τελειώσει τις εργασίες. Καλό είναι να γίνει με καλοκαιρία αυτή η δουλειά καθώς το σπίτι μένει ανοιχτό γι' αυτές τις ώρες. Ξαναζύγιασαν τα κουφώματα για να ανοιγοκλείνουν σωστά και έκαναν και μικροεπισκευές στους παλιούς εξωτερικούς ταμπλάδες που ήταν από καπλαμά και είχαν ξεφτίσει. Τα κουφώματα έπρεπε να βαφούν έτσι κι αλλιώς, οπότε αργότερα χρειάστηκε να αφαιρέσω τα λάστιχα για να βάψω και τα ξανατοποθέτησα μόνος μου με ένα εργαλειάκι των 10 ευρώ. Γλύτωσα κάπου 10 χιλιάρικα, τις "καταστροφικές" εργασίες στο σπίτι αλλά και κράτησα την αισθητική που ταιριάζει στην ηλικία και το στυλ του σπιτιού και φυσικά δεν πέταξα το εξαιρετικό oregon pine των κουφωμάτων. Είχε αντέξει 50+ χρόνια κακομεταχείρισης με μηδενική συντήρηση χωρίς να σαπίσει πουθενά ή να πιάσει μύκητες, σαράκι κλπ.

Μειονέκτημα που βλέπω είναι πως δεν υπάρχει η ευκολία της ανάκλισης όπως σε κάποιο κούφωμα αλουμινίου ή pvc. Πέντε χρόνια τώρα δεν έχει χρειαστεί κάποια συντήρηση, οι πορταδέλες δεν δείχνουν σημάδια πως έχουν ταλαιπωρηθεί από το αυξημένο βάρος του υαλοπίνακα, δεν τρίζει κάτι, όλα εφαρμόζουν όπως την πρώτη μέρα. Εμπειρία συνολικά πολύ θετική.

13 hours ago, koprodogis said:

Αν το κάνεις για να βελτιώσεις απλά την κατάσταση νομίζω τζάμπα έξοδο, αν πραγματικά θέλεις να δεις διαφορά θα πρέπει να βάλεις ένα τζάμι πάχους τουλάχιστον 20mm που δε νομίζω να χωράει στο υπάρχων (4_12_4 και 6mm τα ελαστικά)

Κι όμως χωράει!

Επεξ/σία από BigBlack
  • Like 3
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

παιδια τα pvc ποσα χρονια εχουν αντοχη?

Όσα και τα αλουμίνια.

• Like 1
Δημοσ.

δε το νομιζω, οχι οτι ειμαι ειδικος βεβαια, αλουμιναδες μου εχουν πει αν τα pvc έχουν 25-30 χρονια τα αλουμινια εχουν 50-60..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε οι αλουμινάδες τι θα λέγανε... τα 50+ μου φαίνονται πάρα πολλά πάντως εκτός αν μιλάμε για ιδανικές συνθήκες, συχνή συντήρηση κλπ. Αντίστοιχα τα νούμερα για τα uPVC φαίνονται πιο λογικά, αν και φαντάζομαι παίζει ρόλο η ποιότητά τους, η τοποθεσία, το πόσο τα χτυπάει ο ήλιος κ.α. Αν όμως σκεφτεί κάποιος ότι συνήθως τα uPVC κοστίζουν τα μισά λεφτά, τα βάζουμε κάτω και βλέπουμε τι συμφέρει τον καθένα.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, nzeppos είπε

Ε οι αλουμινάδες τι θα λέγανε... τα 50+ μου φαίνονται πάρα πολλά πάντως εκτός αν μιλάμε για ιδανικές συνθήκες, συχνή συντήρηση κλπ. Αντίστοιχα τα νούμερα για τα uPVC φαίνονται πιο λογικά, αν και φαντάζομαι παίζει ρόλο η ποιότητά τους, η τοποθεσία, το πόσο τα χτυπάει ο ήλιος κ.α. Αν όμως σκεφτεί κάποιος ότι συνήθως τα uPVC κοστίζουν τα μισά λεφτά, τα βάζουμε κάτω και βλέπουμε τι συμφέρει τον καθένα.

Στην δικη μου περιπτωση η διαφορα ειναι 7000 τα pvc και 10-10500 τα αλουμινιο

Δημοσ.

Για να το εξηγήσω. Σαν υλικά το αλουμίνιο ως μέταλλο έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από το συνθετικό (pvc). Όμως.
Εκεί που θα αρχίσουν να πονάνε μετά από λίγα χρόνια όλα τα κουφώματα, είναι οι μηχανισμοί, ράουλα, λάστιχα, κλπ. Οκ άντε πες αυτά αλλάζονται, θα τα αλλάξεις.
Μετά κάτι θα έχει βγει καινούργιο, πιο μοντέρνο, πιο ενεργειακά αποδοτικό κλπ. 
Μετά κάτι θα έχει βγει διαφορετικό σε design, θα γίνει κάποια ανακαίνιση, οτιδήποτε.

Άρα σε ωφέλιμη διάρκεια ζωής, 30-40 χρόνια θα κρατηθούν και τα μεν, και τα δε, μετά είτε για τον ένα είτε για τον άλλο λόγο, θα χρήζουν αλλαγής. Και ο πατέρας μου τα αλουμίνια που έβαλε το '95, ήρθε η ώρα να αλλαχθούν, δεν έχουν τίποτα σαν αλουμίνια απλά τα ξεπέρασε η εποχή. PVC, θα του πω να βάλει.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nzeppos είπε

Όλοι έχουν υδρορροές από pvc κάτι δεκαετίες τώρα, πολύ ευτελές υλικό και σε πολύ αντίξοες συνθήκες. Παρόλα αυτά αντέχουν και δεν έχει βρεθεί κάτι που να υπερέχει για τη χρήση αυτή.

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...