Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 ώρες πριν, FoZzZ είπε

Καλημερα

Έχει κανείς άποψη για την εταιρία profilco?

Έχει βάλει ο αδελφός μου τέτοια κουφώματα.  Πολύ λεπτά και δεν είναι pvc.  Επίσης δεν είχανε ηχομόνωση.  Στην μητέρα μου που βάλαμε pvc πολύ πιο δυνατά και παχιά και έχει και ηχομόνωση.  Τα πήραμε από Leroy Merlin προτίμησε τα pvc.  

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, johnmegarythmos είπε

Έχει βάλει ο αδελφός μου τέτοια κουφώματα.  Πολύ λεπτά και δεν είναι pvc.  Επίσης δεν είχανε ηχομόνωση.  Στην μητέρα μου που βάλαμε pvc πολύ πιο δυνατά και παχιά και έχει και ηχομόνωση.  Τα πήραμε από Leroy Merlin προτίμησε τα pvc.  

Νομίζω pvc σε επάλληλα κ συρόμενα δεν βγαίνουν. Σωστα?

Δημοσ.
12 ώρες πριν, FoZzZ είπε

Νομίζω pvc σε επάλληλα κ συρόμενα δεν βγαίνουν. Σωστα?

Δεν ξέρω δεν το έχω ψάξει 

Εγώ για μπαλκονόπορτα σου λέω αλλά και για παράθυρο. 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, sakks80 είπε

Για κουφώματα αλουμινίου τι να επιλέξω? Exalco η aloumil? Τα aloumil είναι κάπως ακριβότερα 

Σε συρωμενο,ανασυρωμενο,ανοιγομένο,μπαλκονόπορτα;;;

Τι ακριβώς ψάχνεις 

Επεξ/σία από XronisR
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, XronisR είπε

Σε συρωμενο,ανασυρωμενο,ανοιγμένο,μπαλκονόπορτα;;;

Τι ακριβώς ψάχνεις 

Ανοιγμένο. 6 μπαλκονόπορτες και ένα παράθυρο 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, sakks80 είπε

Ανοιγμένο. 6 μπαλκονόπορτες και ένα παράθυρο 

Alumil μόνο η καλή σειρά,exalco είναι καλή και σε απλή σειρά.Europa και Elvial πάρε προσφορές 

Δημοσ.

Exalco σειρά 129 . Πολύ καλά κουφώματα . Βέβαια το προφίλ είναι το ένα τρίτο από το παζλ . Πολύ σημαντική  είναι η συναρμολόγηση και ακόμα πιο σημαντική η τοποθέτηση . 

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους,

Αναζητώ εδώ και λίγο καιρό κουφώματα για 5 διαμερίσματα + πόρτες για την οικοδομή (ενοικιαζόμενα προορίζονται αλλά γενικά τοποθετώ καλά υλικά).

Το τι ζήτησα φαίνεται παρακάτω.

Spoiler

ΜΠΑΛΚΟΝΟΠΟΡΤΕΣ: (1,60 Χ 2,10) ΜΕ ΡΟΛΟ  ΚΑΙ ΣΙΤΑ ΣΥΡΡΟΜΕΝΗ - 5 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΜΠΑΛΚΟΝΟΠΟΡΤΕΣ: (1,40 Χ 2,10) ΜΕ ΡΟΛΟ  ΚΑΙ ΣΙΤΑ ΣΥΡΡΟΜΕΝΗ - 5 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΕΙΣΟΔΟΥ: (0,50 Χ 1,30) ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΟ ΜΕ ΑΝΑΚΛΙΣΗ ΜΕ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΣΙΤΑ ΚΑΘΕΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ - 1 ΤΕΜΑΧΙΟ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ: (0,80 Χ 1,30) ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΟ ΜΕ ΑΝΑΚΛΙΣΗ ΜΕ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΣΙΤΑ ΚΑΘΕΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ - 3 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΜΠΑΝΙΟΥ: (0,50 Χ 0,60) ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΟ ΜΕ ΑΝΑΚΛΙΣΗ ΚΑΙ ΣΙΤΑ ΚΑΘΕΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ - 3 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΠΟΡΤΑ ΤΑΡΑΤΣΑΣ: (1,00 Χ 2,20) ΠΡΟΦΙΛ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΜΕ ΤΖΑΜΙ - 1 ΤΕΜΑΧΙΟ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΑΡΑΤΣΑΣ: (0,80 Χ 1,00) ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΟ ΜΕ ΑΝΑΚΛΙΣΗ ΚΑΙ ΣΙΤΑ ΚΑΘΕΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ - 1 ΤΕΜΑΧΙΟ

ΠΟΡΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ: (1,40 Χ 2,20) - 1 ΤΕΜΑΧΙΟ

Οι προσφορές που έχω πάρει μέχρι τώρα από διάφορους κατασκευαστές στην περιοχή μου συνοψίζονται πάνω κάτω στα εξής:

1. Alumil σειρά S350 / M9660 -> ~23K-25K (+/-2K, ανάλογα το μαγαζί)
  2. Alumil σειρά S450 / M450 -> ~26K
  3. Elvial σειρά Ε4600 / W59i2 - Ε6500 / S33 -> ~21K
  4. Rehau (PVC) σειρά Euro Design 70 -> ~20K
  5. Rehau (PVC) σειρά Geneo -> ~22K
  6. Rehau (PVC) σειρά Slinova -> ~24K
  7. Schuco (PVC) σειρά 82MD / S74 -> ~20K
  8. Salamander (PVC) σειρά evoDrive 76mm / Green Evolution 76mm Comfort -> ~21Κ
  9. Aluplast (PVC) σειρά ideal 4000 -> ~19.5K

Παρατηρώ τα εξής και θα ήθελα και την γνώμη των πιο έμπειρων:

1. Με προβληματίζει / εκπλήσει η χαμηλή τιμή για τη σειρά S67 / M450 της Alumil σε σχέση με την πιο οικονομική, όπως όλοι μου λένε, σειρά 350. Επίσης όλοι μου λένε ότι η 350 είναι υπεραρκετή καθώς δεν έχω μεγάλα ανοίγματα. Η προσφορά που έχω ωστόσο είναι πολύ δελεαστική καθώς, θεωρητικά, βάση των προδιαφγραφών των 2 σειρών, η 450 είναι ανώτερη (Note που δεν ξέρω αν παίζει ρόλο: την προσφορά την πήρα από κατάστημα που δεν είχα επικοινωνήσει εγώ μαζί του καθώς με αυτό, επικοινώνησε η ίδια η Alumil στην οποία είχα κάνει αίτημα για προσφορά).
  2. Δεν έχω καταλήξει ακόμη στο αν θα κινηθώ σε PVC ή αλουμινίου. Οι προσφορά που πήρα για τα Rehau μου αρέσει μιας και αναφέρει και εγγυήσεις, πιστοποιήσεις κτλ. αλλά με προβληματίζει πολύ πχ. το γεγονός της εξτρά "ταινίας" (aluminum foil) που χρησιμοποιείται για να τους δωθεί το επιθυμητό χρώμα (θέλω να το δω και από κοντά για να κρίνω).
  3. Βλέπω ότι όλα τα PVC έχουν πολύ καλύτερους συντελεστές (ανεμοπίεση, αεροδιαπερατότητα κτλ) σε σχέση με τα αλουμινίου.
  4. Κάποιοι μου αναφέρουν (τηλεφωνικώς) ότι χρησιμοποιούν κρύσταλλα Βελγίου (μάρκα δεν ξέρω), κάποιοι ότι δεν γνωρίζουν και τα της Rehau ότι δουλεύουν με Saint-Gobain.

Με βάση τα παραπάνω, θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς να προσέξω και τι να ζητήσω γραπτώς από αυτό που θα επιλέξω τελικά. Προσπαθώ να τα βάλω σε 1 σειρά αλλά οι επικαλύψεις μεταξύ των χαρακτηριστικών και των προσφορών είναι πολύ μεγάλες και πολύ κοντά γενικά.

Αντιλαμβάνομαι ότι τεράστιο ρόλο παίζει ο κατασκευαστή και ο τοπθετητής αλλά είναι (νομίζω;) δύσκολο να το κρίνω αυτό μέσα από μία επίσκεψη σε ένα μαγαζί.

Οποιαδήποτε συμβούλη ευπρόσδεκτη!

Σημείωση: έχω πάρει προσφορά και από Exalco αλλά απορρίπτεται λόγω κακών σχολίων που έχω ακούσει για την τοπθέτηση / κατασκευή του μάστορα στην περιοχή μου. Γενικά ότι προσφορές έχω πάρει φαίνονται παραπάνω, παρόλο που ζήτησα από όλους τους γνωστούς (Etem, Europa, Exalco, Alumil κτλ.)

Επεξ/σία από icsd08063

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...