fotini_20 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2024 Καλησπέρα σε όλους,μια ερώτηση αν γνωρίζεται θα ήμουν υπόχρεη..σε μπαλκονόπορτα αλουμινίου λογικά τις σειρας alumil που τοποθετήθηκαν περίπου πριν 20 χρόνια με ελαστικές φούσκες περιμετρικά στα φύλλα που στην άκρη του έχουν πορτοκάλι χρώμα,μπορούν να βγουν αυτα και να μπουν κουμπωτα αφρωδη λάστιχα??
nick_gr2 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) .... Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2024 από nick_gr2
panosena Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 5/2/2024 στις 11:32 ΜΜ, nzeppos είπε Χωρίς να είμαι του επαγγέλματος, νομίζω ότι οι καινούριες γενιές κουφωμάτων PVC (δηλ. τα ανθεκτικότερα uPVC) έχουν τυπικό χρόνο ζωής 25-30 χρόνια Στην Eco-Bau που ρώτησα, μου είπαν ότι δεν ισχύει αυτό, τα uPVC φτάνουν τα 40 χρόνια, δεν πετσικάρουν, δεν πολυμερίζονται. Από μέσα έχουν μεταλλική ενίσχυση (για ασφάλεια κατά ληστείας). Γενικώς δεν έχουν κανένα μειονέκτημα έναντι των αλουμινένιων. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2024 από panosena
costas_ Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2024 Νομίζω το έχουμε αναλύσει αρκετά, αλλά ας πούμε και μερικές ακόμα πληροφορίες περι alu vs pvc. Αυτός που είπε ότι δεν πολυμερίζεται το PVC .. καλύτερα να μην το ξαναπεί γιατί δεν ισχύει. Για μεγάλα ανοίγματα, τα PVC δεν μπορούν να σηκώσουν τα μεγάλα τζάμια, ενω τα αλουμινίου δεν έχουν τέτοιους περιορισμούς. Οπως αντιλαμβάνονται όλοι, τα κράματα μετάλλου αλουμινίου έχουν πολύ καλύτερες ιδιότητες έναντι του πολυμερούς , όπως η ακαμψία, η αντοχή, η καλύτερη επαφή με την βαφή & το τεράστιο χρωματολόγιο, το ότι είναι άφλεκτα, το ότι φορμάρονται όπως επιθυμεί ο σχεδιαστής, είναι αναλυκλώσιμα, μη τοξικά κλπ κλπ Μια ποιο ρεαλιστική προσέγγιση θα ήταν να πουμε "άλλη κατηγορία το PVC και άλλη το αλουμίνιο, αντίστοιχα και στην τιμή τους" και όχι ότι "γενικώς (τα pvc) δεν έχουν κανένα μειονέκτημα έναντι των αλουμινένιων" 3 1 1
jorgedas Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) Elvial γνώμη; s33 s12 το μοντέλο Συρόμενο κούφωμα, στα 3.5k ευρώ για τοποθέτηση 4 κουφωματων Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2024 από jorgedas
nick_gr2 Δημοσ. 26 Απριλίου 2024 Δημοσ. 26 Απριλίου 2024 Γνωρίζει κάποιος τι πρόβλημα θα μπορούσε να δημιουργήσει σε ένα κούφωμα αλουμινίου μια υάλωση στο όριο παχους του κατασκευαστή και κατά συνέπεια ένα πολύ λεπτό πηχάκι;
mechpanos Δημοσ. 26 Απριλίου 2024 Δημοσ. 26 Απριλίου 2024 39 λεπτά πριν, nick_gr2 είπε Γνωρίζει κάποιος τι πρόβλημα θα μπορούσε να δημιουργήσει σε ένα κούφωμα αλουμινίου μια υάλωση στο όριο παχους του κατασκευαστή και κατά συνέπεια ένα πολύ λεπτό πηχάκι; Φαντάζομαι αν δεν είναι κατάλληλης αντοχής, το πολύ μεγάλο πάχος υάλωσης θα σήμαινε παραπάνω βάρος οπότε καταπόνηση στα κινούμενα μέρη του κουφώματος (ράουλα, κλάπες κλπ). Αν όμως το κούφωμα αναφέρει στις προδιαγραφές του ότι μπορεί να δεχτεί τέτοια υάλωση, σημαίνει ότι έχει υπολογιστεί για τα φορτία αυτά.
nick_gr2 Δημοσ. 26 Απριλίου 2024 Δημοσ. 26 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Φαντάζομαι αν δεν είναι κατάλληλης αντοχής, το πολύ μεγάλο πάχος υάλωσης θα σήμαινε παραπάνω βάρος οπότε καταπόνηση στα κινούμενα μέρη του κουφώματος (ράουλα, κλάπες κλπ). Αν όμως το κούφωμα αναφέρει στις προδιαγραφές του ότι μπορεί να δεχτεί τέτοια υάλωση, σημαίνει ότι έχει υπολογιστεί για τα φορτία αυτά. Το προφιλ ειναι το alumil s67. Στα χαρακτηριστικά του λέει "ΒΑΡΟΣ ΦΥΛΛΟΥ έως 180 Kg". Με τα δικά μου ανοίγματα το μέγιστό μου βάρος υάλωσης ανά φύλλο είναι κάτω από το μισό δλδ 70-80kg. Και αυτό με πολύ extreme υποθέσεις. Υποθέτω λοιπόν πως από βάρος δεν θα έχω θέμα. Είναι και ένας από τους λόγους που πήγα σε αλουμίνιο. Το "οριακά λεπτό πηχάκι", (δλδ "το λεπτότερο που βγάζει η alumil για αυτή τη σειρά") θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά όσον αφορά την άρτια λειτουργία και την αντοχή στο χρόνο που θα έχει ένα κούφωμα; Επεξ/σία 26 Απριλίου 2024 από nick_gr2
brokesmack Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους. Κάνω ανακαίνιση σε σπίτι με 12 ανοίγματα (κυρίως μονόφυλλα χωνευτά με τζάμι - σίτα). Εχω πάρει διάφορες προσφορές για αλουμίνια και έχω καταλήξει σε 2 πιστοποιημένους εγκαταστάτες, έναν europa και έναν exalco. Οι προσφορές αφορούν ESS34 για την europa και ALBIO 227 για την exalco. Η προσφορά της exalco είναι 1500ευρώ οικονομικότερη, αλλα τα είδα απο κοντά και μου φάνηκαν κάπως "ψευτικα" και πολύ ελαφριά. Της europa το ESS34 δεν το εχω δει απο κοντά. Πιστευετε οτι αξίζει να ανέβω 1500ευρώ για τα europa; Παρακαλώ για την πολύτιμη βοήθεια σας. ΥΣ Οι εγκαταστάτες είναι και οι 2 το ίδιο αξιόπιστοι. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2024 από brokesmack
andreaspA Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Καλα σου φανηκαν Και ναι αξιζει. Μια φορα τα βαζεις τα κουφωματα, για τα επομενα 30 χρονια. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2024 από andreaspA
zanskou Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 έβαλα τα ESS34 πρόσφατα σε διαμέρισμα που έκανα ολική ανακαίνιση. όντως είναι εξαιρετικά στιβαρά. επαφή με θερμοδιακοπτόμενα δεν είχαν ποτέ πριν στη ζωή μου και έπαθα πλάκα με το πώς δουλεύουν. μιλάμε για σπίτι του 1978 που δεν είχε ούτε για δείγμα μονώση.
kostakis81 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 ρε μαγκες ξερει κανενας κανεναν οικονομικο αλουμινα να φτοιαξω 7 μπαλκονοπορτες αλουμινιου με ρολα και σιτες ... θελω λπτομεριες για το εαν χρειαζετε να βαλω θερμοδιακοπη η δεν αξιζει για το νοτο (πυλος) διαστασεισ 1,3 χ 2,40 μου εχουν πει 2 ατομα διαφορετικες αποψεις (ο ενας λεει οτι δεν χρειαζετε θερμοδιακοπη ο αλλος οτι ειναι απαραιτητη ...
Doubt Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 17 λεπτά πριν, kostakis81 είπε ρε μαγκες ξερει κανενας κανεναν οικονομικο αλουμινα να φτοιαξω 7 μπαλκονοπορτες αλουμινιου με ρολα και σιτες ... θελω λπτομεριες για το εαν χρειαζετε να βαλω θερμοδιακοπη η δεν αξιζει για το νοτο (πυλος) διαστασεισ 1,3 χ 2,40 μου εχουν πει 2 ατομα διαφορετικες αποψεις (ο ενας λεει οτι δεν χρειαζετε θερμοδιακοπη ο αλλος οτι ειναι απαραιτητη ... Η θερμοδιακοπή κάνει δουλειά και στο κρύο και στη ζέστη. Θα άφηνες τους τοίχους αμόνωτους;
kostakis81 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 23 ώρες πριν, Doubt είπε Η θερμοδιακοπή κάνει δουλειά και στο κρύο και στη ζέστη. Θα άφηνες τους τοίχους αμόνωτους; ναι δεν θα κανω καποιο συστημα με κελυφος η μονοση απο εξω απο το σπιτη μονο κουφωματα θελω να αλαξω και απο τα ξυλινα να βαλω αλουμινια για σπιτη που παω για 30 ημερες το χρονο σηνηθος πασχα χρισουγεννα και αυγουστο . ψαχνω κατι οικονομικο και σε 2 αλουμιναδεσ που πηγα απογοητευτηκα καθωσ θελουν να πουλησουν βαριες σειρες που δεν τισ χρειαζομε αφου δεν μενω μονιμα εκει .... κατι απλο φτηνο αλουμινιου
SeNNinhA Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, kostakis81 είπε ναι δεν θα κανω καποιο συστημα με κελυφος η μονοση απο εξω απο το σπιτη μονο κουφωματα θελω να αλαξω και απο τα ξυλινα να βαλω αλουμινια για σπιτη που παω για 30 ημερες το χρονο σηνηθος πασχα χρισουγεννα και αυγουστο . ψαχνω κατι οικονομικο και σε 2 αλουμιναδεσ που πηγα απογοητευτηκα καθωσ θελουν να πουλησουν βαριες σειρες που δεν τισ χρειαζομε αφου δεν μενω μονιμα εκει .... κατι απλο φτηνο αλουμινιου Βάλε συνθετικό. Πιο φθηνό και πιο θερμομονωτικο χειμώνα καλοκαίρι. Μόνο ουσιαστικό πρόβλημα ότι αναγκαστικά τα πλαίσια του έχουν μεγαλύτερο πλάτος από τα αλουμινίου και αφήνουν λιγότερη επιφάνεια τζαμιού κάτι που σε μικρά παράθυρα πχ είναι κάπως θέμα. Εάν δεν θέλεις για τους δικούς λόγους αλουμίνια πάρε μια προσφορα και για Kommerling από Tedesco (εργοστάσιο στην Βέροια). Πάντα είχα τις καλύτερες τιμές και πολύ καλή εξυπηρέτηση. Τοποθετούν παντού απ όσο ξέρω. Στις 26/4/2024 στις 12:10 ΜΜ, nick_gr2 είπε Το προφιλ ειναι το alumil s67. Στα χαρακτηριστικά του λέει "ΒΑΡΟΣ ΦΥΛΛΟΥ έως 180 Kg". Με τα δικά μου ανοίγματα το μέγιστό μου βάρος υάλωσης ανά φύλλο είναι κάτω από το μισό δλδ 70-80kg. Και αυτό με πολύ extreme υποθέσεις. Υποθέτω λοιπόν πως από βάρος δεν θα έχω θέμα. Είναι και ένας από τους λόγους που πήγα σε αλουμίνιο. Το "οριακά λεπτό πηχάκι", (δλδ "το λεπτότερο που βγάζει η alumil για αυτή τη σειρά") θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά όσον αφορά την άρτια λειτουργία και την αντοχή στο χρόνο που θα έχει ένα κούφωμα; Όχι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα --- Προς όλους. Την μεγαλύτερη διαφορά σε απόδοση κάνουν οι υαλοπίνακες σας. Εάν θέλετε να δώσετε παραπάνω χρήματα αναβαθμηστε τα τζάμια σας ακόμη και σε παλιά κουφώματα. Απλά υπολογιστε ότι οι υαλοπίνακες είναι πάνω από το 70% της επιφάνειας ενός κουφώματος οπότε η οποιαδήποτε βελτιωση το επηρεαζει τουλάχιστον κατά το διπλάσιο. Είναι μακράν η πιο value for money επέμβαση. Προτείνονται ενεργειακα τζάμια με επιστρωση low-e για επιπλέον αντανάκλαση της θερμικής ακτινοβολίας προς τα μέσα το χειμώνα και πλήρωση του κενού με αέριο argon. Προτιμήστε τα πιστοποιημενα με εγγύηση. Η επίστρωση low-e μπαινει στην εσωτερική πλευρά του εσωτερικού τζαμιού. Επιπλέον για ανοίγματα εκτεθημενα η μερικώς εκτεθημενα σε άμεση ηλιακή αντινοβολια μπορείτε να τοποθέτησετε και επιπλέον αντανακλαστικη επίστρωση στην μέσα πλευρά του εξωτερικού τζαμιού. Το επιπλέον κόστος είναι ελάχιστο ανα τετραγωνικό κουφώματος και η βελτιώση πολύ μεγαλύτερη από μια καλύτερη σειρά κουφώματος. Από ένα σημείο και πάνω στα κουφώματα πληρώνετε τους καλύτερους μηχανισμούς στήριξης και ανοίγματος κάτι που έχει πρακτική σημασία για όσους το αντέχουν οικονομικά. Στις 3/3/2024 στις 10:08 ΜΜ, nick_gr2 είπε Περι υαλοπινάκων ο λόγος, με πρώτο ζητούμενο την ηχομόνωση... έχω τις εξής απορίες: 1. Ψάχνοντας για ηχομονωτικούς υαλοπίνακες στο google έπεσα πάνω σε αρκετά site του εξωτερικού που λένε πως το διπλό τζάμι με ένα εκ των δυο laminated (τρίπλεξ) είναι καλύτερο ηχονομωτικά, καθώς με το τρίτο τζάμι δημιουργούνται κραδασμοί κλπ... Ξέρει κανείς αν ισχύει στην πράξη; 2. Θα ήταν καλή ιδέα ένα τριπλό τζάμι στο οποίo η μία στρώση να είναι laminated (triplex); πχ. 44.1 + 6mm + 5mm 3. Υπάρχει laminated με διαφορετικά πάχη; πχ. 4mm + pvb + 5mm. Θα βοηθούσε αυτό ηχομονωτικά; 4. υπάρχει ηχομονωτική μεμβράνη ή όλες είναι PVB; Είδα ότι υπάρχει δυνατότητα διπλής μεμβράνης (44.2). Θα βοηθούσε ηχομονωτικά; 5. Τί λέτε για αυτό: https://www.saint-gobain-glass.com/products/stadip-silence ; Στο πινακάκι βλέπω αρκετά μεγάλα πάχη, άρα και βάρος. Θα μπορούσε κάτι τετοιο να υποστηρικτεί από τα uPVC που κυκλοφορούν στην αγορά Kommerling, Rehau, Salamander κλπ; Οταν μιλάμε για ηχομόνωση το κρίσιμο μέγεθος είναι το πάχος του τζαμιού. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά τρικς. Το διπλό τζάμι με ένα εκ των δυο laminated (τρίπλεξ) είναι καλύτερο ηχονομωτικά από το τριπλό. Δεν τίθεται θέμα. Το πάχος κάνει την διαφορά και επίσης στο triplex το πάχος μοιράζεται και μαζι με την ενδιάμεση μεμβράνη βελτιώνει ακόμη περισσότερο το τελικό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση για αποφυγή φαινομένων συντονισμού και ηχείου τα πάχη τζαμιών ωφειλουν να είναι διαφορετικά. Αντι για τριπλό τζαμι όπως το περιγράφεις είναι και πάλι καλύτερο να βάλεις διπλό με μαγαλυτερα πάχη. Το κάθε μοντέλο κουφώματος έχει διαφορετικά όρια βάρους υαλοπινακων. Αφού επιλέξεις τον τύπο υαλοπίνακα θα πρέπει μετά να επιλέξεις και το κατάλληλο μοντέλο κουφώματος. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2024 από SeNNinhA 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα