Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, andreaspA είπε

Πες του μαστορα οτι οταν θα φτιαξω 400τμ σπιτι, θα βαλω ανοιγομενα. Μεχρι τοτε δεν χωρανε να ανοιγουν τα ανοιγομενα γιατι βρισκουν επανω στα κρεββατια και επανω στην τραπεζαρια και στον καναπε.
Επισης ισως βαλω σήμερα επαλληλα, αλλα και έτσι μειώνω στο ημιση τον αερισμο που με ενδιαφερει πολυ περισσοτερο καθώτι μένω στην Ελλάδα που γενικα εχει ζέστη και ήπιες θερμοκρασίες. Βεβαια μπορω να μεγαλωσω το κουφωμα και τελικα να μην εχω μειωσει τον αερισμο, αλλα ταυτοχρονα θελω τριπλασια λεφτα για το καθε κούφωμα, και μετά βράζω το καλοκαίρι απο τον ήλιο που χτυπάει επάνω στο παντζούρι και στο τζάμι και γινεται θερμοκηπιο

Εν ολιγης... υπάρχει λόγος που τα συρώμενα υπαρχουν και ειναι τα πιο συνηθισμενα κουφωματα στην αγορά και όχι κάποιο κόλλημα μας.

και ετσι νόμιζα αλλά η διαφορά είναι τεράστια σε θερμομόνωση και ηχομόνωση.

Περισσότερο θεμα συνήθειας είναι.

Αλλωστε πόσες φορές θα ανοιγοκλείνεις και τα δύο φύλλα της πόρτας για να εμποδίζει;  Συνήθως ένα φύλλο αρκεί ή ανάκλιση. Εμένα μια χαρά βόλεψαν σε σπίτι 78τμ.

Εξαρτάται βέβαια από την διάταξη του χώρου και τις ανάγκες του κάθε σπιτιού, δεν ταιριάζουν τα πάντα.

• Like 4
  • Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρεη... τελειώνετε με τα χωνευτά... είναι ένα ενεργειακό απολίθωμα...Βασικά τζάμπα τα λεφτά που δίνουμε για θερμοπροσόψεις και θερμοδιακοπτόμενα προφίλ, όταν πάμε και βάζουμε χωνευτά...

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, andreaspA είπε

Δεν συμφωνω σε τιποτα απο οτι λες.

Τα βλέπεις μονοδιάστατα, γι αυτό 

Επεξ/σία από Maurikycli
  • Like 2
Δημοσ.

Πάντως τα ανοιγόμενα pvc της kommerling ίσως δεν κάνουν για μικρά παράθυρα. Από ένα άνοιγμα 41 πόντων κατέληξα να έχω άνοιγμα 27 πόντων (εννοώ μεταξύ των στενότερων τοιχωμάτων του κουφώματος).

Άρχισα να σκέφτομαι μήπως το ξηλώσω και ξαναβάλω κάποιο σάπιο (όπως το μεταλλικό που είχε παλιά). :(

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Antretng είπε

Πάντως τα ανοιγόμενα pvc της kommerling ίσως δεν κάνουν για μικρά παράθυρα. Από ένα άνοιγμα 41 πόντων κατέληξα να έχω άνοιγμα 27 πόντων (εννοώ μεταξύ των στενότερων τοιχωμάτων του κουφώματος).

Άρχισα να σκέφτομαι μήπως το ξηλώσω και ξαναβάλω κάποιο σάπιο (όπως το μεταλλικό που είχε παλιά). :(

τι εννοείς; πιάνει μεγάλο χώρο το πλαίσιο του;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Antretng είπε

Πιο πολύ σε φεγγίτη μου κάνει 😕

Κάνε το σταθερό και βάλε μηχανικό αερισμό

Η διεθνής τάση είναι να μην ανοίγουν τα παράθυρα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Οταν ηταν με το μεταλλικό, παλευόταν αφού δεν ηταν πανω απο 3 εκατοστά η κάθε πλευρά. Τώρα είτε θα πάει ξήλωμα και επιστροφή σε κάτι πιο μαζεμένο (και ας χάνει σε μόνωση) είτε θα βαλω βεντιλατερ πάνω του. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, andreaspA είπε

Δεν συμφωνω σε τιποτα απο οτι λες. Και στα 86τμ , σκατα τριαρι βγαινει με ανοιγομενα. Ανοιγομενα εχω δει σε σπιτι στον Γερακα που ειναι 500τμ και το κουφωμα απο τον καναπε ειναι 4 μετρα μακρια. Η κρεββατοκαμαρα ειναι 8χ6 μέτρα.
Ο απευθειας αερισμος και τα μεγαλα ανοιγματα για να γινεται ρευμα, ειναι δωρο θεου! Ειναι το μεγαλυτερο προσον που μπορει να εχει ενα σπιτι στην Ελλάδα.
Για τον ηλιο, ελα στην Αμαλιαδα στο σπιτι μου, απογευμα να δεις τι βαραει απο την Δυση και μιλα μου μετα για εξωτερική σκιαση. Κοντεύουν να λιώσουν τα αλουμινια!
Ο λογος που υπαρχει ειναι γιατι τα προτερήματα του ειναι πολυ περισσοτερα απο τα μειονεκτηματα του. Το οτι μετα απο 20 χρονια δεν θα μονωνει τοσο καλα το αλουμινακι που κλεινει το κενό , ειναι λεπτομερεια. ΤΙΠΟΤΑ απο οτι λεει στο βιντεο ο τυπος δεν εχω δει να ισχυει σε καινουργια αλουμινια σε καινουργιο σπίτι. Οι τοιχοι μου μια χαρα δροσεροι ειναι. Το βραδυ ομως που ανοιγω τα συρωμενα και κανει ρευμα με τον "κατεβατο" που φερνει απο την Ανατολη, ελα πες μου εσυ για αντλια θερμοτητας και για το αν εκανα λαθος που εβαλα συρωμενα και αν επρεπε να τα κανω επαλληλα (που θα μειωνα το ανοιγμα στο μισο) ή ανοιγόμενα που δεν χωράνε και δημιουργουν προβλημα. 
Ανοιγομενο βασικα σε σπιτι κανω ΜΟΝΟ του μπανιου που θα ανοιγει επανω στον τοιχο, αντε και αν υπαρχει κανενα παραθυρο κολλητα στον τοιχο που και αυτο θα ειναι μονιμα ανοιχτο επανω στον τοιχο.

Οτιδηποτε αλλο ειναι σιγουρο σκισιμο στο κεφαλι, ποδια, μικρα δάχτυλα.

Με σεβασμό, θα διαφωνήσω. Τα πάντα, τα πάντα, αποτελούνται απο πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Εφόσον αυτός που πληρώνει είναι ενήμερος και έχει συμβιβαστεί και με τα πλεονεκτήματα και με τα μειονεκτήματα της κάθε λύσης, εμένα δεν μου πέφτει λόγος. Με ενδιαφέρει εξαιρετικά όμως να σιγουρευτώ οτι τα έχει κατανοήσει πλήρως.

Βάλε συρόμενα χωνευτά σε ανακαίνιση σε 5ο, 6ο όροφο σε Υμητττό, Λυκαβηττό, Φάληρο ή στον 3ο στη Βούλα, Σαρωνίδα, σε κτήριο που είναι εκτεθειμένο σε ισχυρές ανεμοπιέσεις (6+ Beaufort, 12kg/m2) και δείξε μου βίντεο που δεν θα κάνει η τραβηγμένη κουρτίνα, βόλτες. Αυτό υποδηλώνει υψηλή αεροδιαπερατότητα (Class 3 ή 2). Μάντεψε τί μειονεκτήματα πάνε μαζί; Μειωμένη ηχομείωση (αερόφερτοι ήχοι), ενεργειακή μόνωση (εισροή θερμού ή ψυχρού αέρα) και αν δεν έχει τέντες / στέγαστρο και έχουμε και βροχή μαζί με δυνατό αέρα και το κενό μεταξύ της τοιχοποιίας δεν έχει σωστές κλίσεις ή δεν σου βάλει ο κατασκευαστής υδατολεκάνες και μέσα (τί είναι αυτό;) έχεις θέμα και με την υδατοστεγανότητα (όχι απαραίτητα εισροή υδάτων στο σπίτι, αλλά στάσιμα νερά - εμφάνιση μούχλας).

Εάν - ξανατονίζω - τα γνωρίζεις όλα αυτά και οτι δεν μπορεί κανείς να σου εγγυηθεί κάτι διαφορετικό στη περίπτωση ανακαίνισης και το αποδέχεσαι, για να μπορέσεις να κολλήσεις το καναπέ στα 50εκ. απο τη μπαλκονόπορτα, τότε κανένα πρόβλημα. Πρόβλημα υπάρχει όταν ο περισσότερος κόσμος δεν έχει ενημέρωση ή δεν θέλει να ακούσει (δεν πηγαίνει σε εσένα αυτό, καημός είναι), οτί μαζί με τα πλεονεκτήματα, υπάρχουν και μειονεκτήματα.

Επεξ/σία από Silent_Society
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω και ανοιγόμενα και συρόμενα. Η διαφορά ειναι τεράστια σε ολους τους τομείς υπερ των ανοιγόμενων. 

Υπάρχει ένα ΑΛΛΑ. Στη δική μου πολυκατοικία δεν θα έβαζα ανοιγόμενα. Ο λόγος είναι πως με τα συρόμενα, περνάει κ ελάχιστον θόρυβος και καλύπτει τους θορύβους των γειτόνων. Με ανοιγόμενα, δεν γίνεται αυτό και ο παραμικρός θόρυβος καταντά ενοχλητικός. Σε άλλη πολυκατοικία με καινούργιο διαμέρισμα με απόλυτη ησυχία, τρελάθηκα κ έφυγα απο όλους αυτούς τους μικροθορύβους των γειτόνων. 

Σε μονοκατοικία που έβαλα μια αρκετά καλή σειρά ανοιγόμενων, μια εβδομάδα που την άφησα κλειστή φούσκωσαν τα πάντα, κάηκαν κάμποσες ηλεκτρικές συσκευές κλπ. Απο τότε όλο το χρόνο αφήνω στην ανάκληση ένα παράθυρο να αερίζεται το σπίτι. Συνοπτικά δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση, αυτό ειναι καλό και αυτό κακό. 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

Υπάρχει ένα ΑΛΛΑ. Στη δική μου πολυκατοικία δεν θα έβαζα ανοιγόμενα. Ο λόγος είναι πως με τα συρόμενα, περνάει κ ελάχιστον θόρυβος και καλύπτει τους θορύβους των γειτόνων. Με ανοιγόμενα, δεν γίνεται αυτό και ο παραμικρός θόρυβος καταντά ενοχλητικός. Σε άλλη πολυκατοικία με καινούργιο διαμέρισμα με απόλυτη ησυχία, τρελάθηκα κ έφυγα απο όλους αυτούς τους μικροθορύβους των γειτόνων.

Αυτό λύνεται με μουσικό χαλί της προτίμησης μας.

1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

Σε μονοκατοικία που έβαλα μια αρκετά καλή σειρά ανοιγόμενων, μια εβδομάδα που την άφησα κλειστή φούσκωσαν τα πάντα, κάηκαν κάμποσες ηλεκτρικές συσκευές κλπ. Απο τότε όλο το χρόνο αφήνω στην ανάκληση ένα παράθυρο να αερίζεται το σπίτι.

Κι αυτό λύνεται.

Το σπίτι = ενεργειακό σουρωτήρι πως θα το λύσει κάποιος με χωνευτά; Την έχω πατήσει και ξέρω, στερνή μου γνώση κλπ κλπ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Doubt είπε

Το σπίτι = ενεργειακό σουρωτήρι πως θα το λύσει κάποιος με χωνευτά; Την έχω πατήσει και ξέρω, στερνή μου γνώση κλπ κλπ

Έχει κ αυτό παραμέτρους. Που είναι το σπίτι. Οχ Προσανατολισμό, ύψος, όροφο, πόσο εκτεθειμένο είναι στις καιρικές συνθήκες κλπ. 

Εγώ με καλά συρομενα, δεν έχω απολύτως κανένα παράπονο σε ενεργειακές απώλειες. 

Παλιότερα κοιμόμουν με 20 βαθμούς κ ξύπναγα το πρωί με 13. Με τα καλά συρομενα, κοιμάμαι με 20 και ξυπνάω με 18~19. 

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Προσανατολισμό, ύψος, όροφο, πόσο εκτεθειμένο είναι στις καιρικές συνθήκες κλπ. 

Worst case scenario, ρετιρέ 4ου, ανοιχτό από 3,5 πλευρές και κατασκευή 80s. Ευτυχώς στην Αθήνα.

Εν τω μεταξύ είχα αλλάξει τα χωνευτά που είχε αρχικά κι έβαλα καλύτερα χωνευτά πάλι, με διπλό τζάμι κλπ. Ίσως είναι τα πιο τζάμπα έξοδα που έκανα ποτέ, λόγω άγνοιας.

• Like 1
Δημοσ.

Εχω 2 προβληματα σε ανοιγομενα καλης ποιοτητας, διπλα τζαμια, αγορας του 2005, αλλά με πολυ κακη τοποθετηση:

α) Βαρανε γκαπ γκουπ στο ανοιξε-κλεισε. Και δεν κανουν ολα ανακλιση, ενω υπαρχει ο μηχανισμος.

β) Απο τις ακρες περιμετρικα (στο κασωμα να το πω?) μπαζει εξωτερικους ηχους και μερικα και αερα (οταν φυσαει το παρατηρησα). Δεν ξερω τι φταιει. Δεν γεμισαν με μονωτικο υλικο περιμετρικα?

Τι μπορει να γινει? Διορθωνεται? Αν ναι, αξιζει το κοστος ή να παω σε καινουρια μεσω καποιου προγραμματος εξοικονομω?

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Τα βλέπεις μονοδιάστατα, γι αυτό 

18 ώρες πριν, Maurikycli είπε

15 ώρες πριν, Silent_Society είπε

Βάλε συρόμενα χωνευτά σε ανακαίνιση σε 5ο, 6ο όροφο σε Υμητττό, Λυκαβηττό, Φάληρο ή στον 3ο στη Βούλα, Σαρωνίδα, σε κτήριο που είναι εκτεθειμένο σε ισχυρές ανεμοπιέσεις (6+ Beaufort, 12kg/m2) και δείξε μου βίντεο που δεν θα κάνει η τραβηγμένη κουρτίνα, βόλτες. Αυτό υποδηλώνει υψηλή αεροδιαπερατότητα (Class 3 ή 2). Μάντεψε τί μειονεκτήματα πάνε μαζί; Μειωμένη ηχομείωση (αερόφερτοι ήχοι), ενεργειακή μόνωση (εισροή θερμού ή ψυχρού αέρα) και αν δεν έχει τέντες / στέγαστρο και έχουμε και βροχή μαζί με δυνατό αέρα και το κενό μεταξύ της τοιχοποιίας δεν έχει σωστές κλίσεις ή δεν σου βάλει ο κατασκευαστής υδατολεκάνες και μέσα (τί είναι αυτό;) έχεις θέμα και με την υδατοστεγανότητα (όχι απαραίτητα εισροή υδάτων στο σπίτι, αλλά στάσιμα νερά - εμφάνιση μούχλας).

Εάν - ξανατονίζω - τα γνωρίζεις όλα αυτά και οτι δεν μπορεί κανείς να σου εγγυηθεί κάτι διαφορετικό στη περίπτωση ανακαίνισης και το αποδέχεσαι, για να μπορέσεις να κολλήσεις το καναπέ στα 50εκ. απο τη μπαλκονόπορτα, τότε κανένα πρόβλημα. Πρόβλημα υπάρχει όταν ο περισσότερος κόσμος δεν έχει ενημέρωση ή δεν θέλει να ακούσει (δεν πηγαίνει σε εσένα αυτό, καημός είναι), οτί μαζί με τα πλεονεκτήματα, υπάρχουν και μειονεκτήματα.

τα βλεπω συμφωνα με τις εμπειριες μου. Σιγουρα επανω σε ενα βουνο στα 2χλμ υψομετρο με -30 τον χειμωνα, τα ανοιγομενα ειναι καλυτερα. Πιθανα και εκει που λεει ο φιλος στον Υμμητο , λυκαβυτο κλπ να εχει δικιο.
Σιγουρα δε μου φαινεται αστειο τα παραθυρα που δεν ανοιγουν. Εγω ξυπνησα πριν απο λιγο και ανοιξα τα παντα διαμπερες να μπει αερα και ηλιος. Εξαλλου μην νομιζεις οτι ξερουν και ολοι να φτιαχνουν σπιτια. Φτιαχνουμε απο τα καλυτερα σπιτια στον κοσμο. Ο κεντροευρωπαιος τι να τον κανει τον αερισμο? ο φιλανδος ακομα χειροτερα! ετσι και αλλιως τα παραθυρα του τον χειμωνα δεν ανοιγουν απο την υποπιεση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...