Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
6 hours ago, andreaspA said:

Δεν ξερω. Που το ειδες αυτο ? 

Αν googlάρεις τα μοντέλα, στις σελίδες των κατασκευαστών γράφουν στα τεχνικά χαρακτηριστικά το Uf της κάθε σειράς.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχει να μου προτείνει κάποιος εταιρία  για ξύλινα κουφώματα

:) Προφανώς με ενδιαφέρει ποιότητα  σε καλή τιμή

Δημοσ.
7 ώρες πριν, akou είπε

Ποιότητα και καλή τιμή σε ξύλινα κουφώματα έως απίθανο το κόβω. 

Η αγορά έχει 3 τάσεις.....σχετικά φθηνά και κακή ποιότητα , ακριβά και μέτρια ποιότητα, πολύ ακριβά και πολύ καλή ποιότητα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, akou είπε

Μια απο τις καλύτερες ελληνικές  εταιρίες ειναι αυτή.

Δεν χάνεις τίποτα  να επικοινωνήσεις  μαζί τους. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Jiakometi είπε

Μια απο τις καλύτερες ελληνικές  εταιρίες ειναι αυτή.

Δεν χάνεις τίποτα  να επικοινωνήσεις  μαζί τους. 

Εμπορική , χωρίς κατασκευαστικό και ΔΕΝ είναι η καλύτερη, ούτε καν στις 3-4 καλύτερες του χώρου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, paiktaras69 είπε

Εμπορική , χωρίς κατασκευαστικό και ΔΕΝ είναι η καλύτερη, ούτε καν στις 3-4 καλύτερες του χώρου

Έχω  τοποθετήσει  δικά τους (κατασκευής) ξύλινα κουφώματα σε ολική ανακαίνηση του σπιτιού μου. 
16 χρόνια μετά , τα κουφωματα ειναι σαν καινούργια. Δεν έχουν πετσικάρει πουθενά , οι μηχανισμοι,  δουλεύουν άριστα και παρ οτι η βόρεια  πλευρά  ταλαιπωρείται τον χειμωνα, όλα  είναι άριστα λειτουργικά

Οι πόρτες συρόμενες με πατζούρι κι τα παραθυρα ανοιγόμενα με πατζούρι.
Πολύ καλή θερμομόνωση / ηχομόνωση.
Ανά πενταετία τα συντηρούν, περνώντας τα απλώς  με ενα λάδι.

Μια και είστε τόσο κάθετος  πείτε  μας την δική σας  εμπειρία . Είχατε άσχημη εμπειρία απο αυτούς ? 
Ποιές κατα την γνώμη σας  ειναι οι καλύτερες εταιρίες ξυλίνων  κουφωμάτων στην Ελλάδα ?

Επεξ/σία από Jiakometi
  • Like 2
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Jiakometi είπε

Έχω  τοποθετήσει  δικά τους (κατασκευής) ξύλινα κουφώματα σε ολική ανακαίνηση του σπιτιού μου. 
16 χρόνια μετά , τα κουφωματα ειναι σαν καινούργια. Δεν έχουν πετσικάρει πουθενά , οι μηχανισμοι,  δουλεύουν άριστα και παρ οτι η βόρεια  πλευρά  ταλαιπωρείται τον χειμωνα, όλα  είναι άριστα λειτουργικά

Οι πόρτες συρόμενες με πατζούρι κι τα παραθυρα ανοιγόμενα με πατζούρι.
Πολύ καλή θερμομόνωση / ηχομόνωση.
Ανά πενταετία τα συντηρούν, περνώντας τα απλώς  με ενα λάδι.

Μια και είστε τόσο κάθετος  πείτε  μας την δική σας  εμπειρία . Είχατε άσχημη εμπειρία απο αυτούς ? 
Ποιές κατα την γνώμη σας  ειναι οι καλύτερες εταιρίες ξυλίνων  κουφωμάτων στην Ελλάδα ?

Πριν 16 χρόνια ήταν εταιρία με κατασκευαστικό και τώρα είναι μαγαζί εμπορικό που κάτι φέρνει από κάπου και τα κάνει μεταπώληση.

Ας δει ο φίλος, Καλογρίδη και Τσίγκα από εταιρίες που τα κατασκευάζουν εδώ και HAUFEN k DAUWIN από τις πολύ καλές εμπορικές εταιρίες

• Like 1
Δημοσ.

Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα μιας κι η ερώτηση είναι σχετική.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να μάθω τί κουφώματα pvc έχει το σπίτι μου;Το χω αγοράσει πέρσι, ωστόσο τα κουφώματα είναι δεκαετίας, κι ο παλιός ιδιωκτήτης εξαφανισμένος.

Σε καλή κατάσταση βρίσκονται, ωστόσο θέλω να τσεκάρω τα χαρακτηριστικά τους μιας και κάνω θερμομόνωση, οπότε ελέγχω γενικότερες απώλειες σπιτιού.

Το μόνο που γράφουν κάπου τα κουφώματα είναι Tedesco. 

Υπάρχει κάποιος τρόπος;

Ευχαριστώ. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, trelaras22 είπε

Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα μιας κι η ερώτηση είναι σχετική.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να μάθω τί κουφώματα pvc έχει το σπίτι μου;Το χω αγοράσει πέρσι, ωστόσο τα κουφώματα είναι δεκαετίας, κι ο παλιός ιδιωκτήτης εξαφανισμένος.

Σε καλή κατάσταση βρίσκονται, ωστόσο θέλω να τσεκάρω τα χαρακτηριστικά τους μιας και κάνω θερμομόνωση, οπότε ελέγχω γενικότερες απώλειες σπιτιού.

Το μόνο που γράφουν κάπου τα κουφώματα είναι Tedesco. 

Υπάρχει κάποιος τρόπος;

Ευχαριστώ. 

Γιατί δεν επικοινωνείς  μαζί τους ? 

https://www.tedesco.gr/

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 7/6/2023 στις 11:42 ΜΜ, andreaspA είπε

Γιατι δεν θα πέρναγαν? Το τι U εχει καθε σειρα ειναι συγκεκριμενο. Και οι 3 σειρες με καλυπτουν σε U max 2.6 που χρειαζομαι συμφωνα με την οικοδομική μου άδεια.

Σωστά, πιθανότατα γιατί είναι νεόδμητο ζώνη Β' ή ανακαίνιση ζώνη Δ' (χοντρικά, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις - υψόμετρο).

Το Uf είναι το U-value του πλαισίου (frame), το Ug του τζαμιού (glass) και το Uw το ολικό του κουφώματος (window).

Το Uw κοιτάμε για Κ.Εν.Α.Κ.

Άλλες παραλλαγές το Ud (door), Up (πάνελ) και το Ψg (συντελεστής θερμικής αντίστασης μεταξύ των υαλώσεων σε έναν υαλοπίνακα - χρήσιμο για τον υπολογισμό του Uw - στις περισσότερες των περιπτώσεων =0,11, γιατί κανείς δεν ασχολείται).

Όχι οτι δεν έχω δεί ιδιοκτήτες να τα γράφουν όλα τα παραπάνω στα παλιά τους τα παπούτσια, βέβαια (Τί Κ.Εν.Α.Κ. και πράσιν' άλογα).

30 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Τα εξηγεί όμορφα, τα λέει ωραία:

Σωστά επί το πλείστον, να προσθέσω μια πληροφορία την οποία δεν την αναφέρει στο video:

Σε νεόδμητο και με τις προϋποθέσεις οτι κάποιος έχει έρθει σε επαφή με τον κατασκευαστή των συστημάτων αλουμινίου, πρίν διαμορφώσει τα διάκενα της τοιχοποϊίας και θα εφαρμόσει εξωτερική μόνωση, υπάρχουν ειδικά αρμοκάλυπτρα τα οποία δεν είναι αυτά που δείχνει και τα οποία λειτουργούν όπως ο γάντζος της επαλληλίας στα επάλληλα (σφράγιση με υαλοενισχυμένα πολυαμίδια) σε συνδυασμό με διπλά βουρτσάκια μεμβράνης (και στα βουρτσάκια υπάρχουν ποιότητες) μειώνουν αισθητά το βαθμό της αεροδιαπερατότητας και κατά συνέπεια το φαινόμενο της θερμικής παγίδας.

Το ξέρω οτι την ύπαρξή τους την αγνοούν πολλοί κατασκευαστές, υπάρχουν δε. Σε ανακαίνιση τη ξεχνάμε τη πιθανότητα εφαρμογής τους κατά 99,9%.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Maurikycli είπε

Τα εξηγεί όμορφα, τα λέει ωραία:

Πες του μαστορα οτι οταν θα φτιαξω 400τμ σπιτι, θα βαλω ανοιγομενα. Μεχρι τοτε δεν χωρανε να ανοιγουν τα ανοιγομενα γιατι βρισκουν επανω στα κρεββατια και επανω στην τραπεζαρια και στον καναπε.
Επισης ισως βαλω σήμερα επαλληλα, αλλα και έτσι μειώνω στο ημιση τον αερισμο που με ενδιαφερει πολυ περισσοτερο καθώτι μένω στην Ελλάδα που γενικα εχει ζέστη και ήπιες θερμοκρασίες. Βεβαια μπορω να μεγαλωσω το κουφωμα και τελικα να μην εχω μειωσει τον αερισμο, αλλα ταυτοχρονα θελω τριπλασια λεφτα για το καθε κούφωμα, και μετά βράζω το καλοκαίρι απο τον ήλιο που χτυπάει επάνω στο παντζούρι και στο τζάμι και γινεται θερμοκηπιο

Εν ολιγης... υπάρχει λόγος που τα συρώμενα υπαρχουν και ειναι τα πιο συνηθισμενα κουφωματα στην αγορά και όχι κάποιο κόλλημα μας.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Πες του μαστορα οτι οταν θα φτιαξω 400τμ σπιτι, θα βαλω ανοιγομενα. Μεχρι τοτε δεν χωρανε να ανοιγουν τα ανοιγομενα γιατι βρισκουν επανω στα κρεββατια και επανω στην τραπεζαρια και στον καναπε.
Επισης ισως βαλω σήμερα επαλληλα, αλλα και έτσι μειώνω στο ημιση τον αερισμο που με ενδιαφερει πολυ περισσοτερο καθώτι μένω στην Ελλάδα που γενικα εχει ζέστη και ήπιες θερμοκρασίες. Βεβαια μπορω να μεγαλωσω το κουφωμα και τελικα να μην εχω μειωσει τον αερισμο, αλλα ταυτοχρονα θελω τριπλασια λεφτα για το καθε κούφωμα, και μετά βράζω το καλοκαίρι απο τον ήλιο που χτυπάει επάνω στο παντζούρι και στο τζάμι και γινεται θερμοκηπιο

Εν ολιγης... υπάρχει λόγος που τα συρώμενα υπαρχουν και ειναι τα πιο συνηθισμενα κουφωματα στην αγορά και όχι κάποιο κόλλημα μας.

Συμφωνώ ότι δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα οπότε κάνουμε συμβιβασμούς. Δεν γίνεται να απαιτούμε σε 70τμ να βγαίνει "τριάρι"  (2 υπνοδωμάτια+σαλόνι) με μπαλκονόπορτες παντού. 

Ή θα έχει μόνο παράθυρα ή θα το κάνεις άνετο δυάρι με μπαλκονόπορτες ( όλα ανοιγόμενα).

Επίσης ο απευθείας  αερισμός είναι προβληματικός. Μόνο η μηχανικός αερισμός με ανάκτηση προσφέρει θερμική άνεση και εξοικονόμηση. Για τον ήλιο υπάρχει η εξωτερική σκίαση και δεν εννοώ μόνο τις τέντες.

Τα χωνευτά είναι ένα τρικ που βολεύει μόνο χωροταξικά που έχει πιάσει στην Ελλάδα, αλλά είναι  εντελώς αποτυχημένο ενεργειακά (εκτός από τον τρόπο που αναφέρει ο ειδικός παραπάνω). Ο λόγος που υπάρχει είναι γιατί τα σαΐνια οι κατασκευαστές μπορούν να πουλάνε φυκια για μεταξωτές κορδέλες σε λίγα τετραγωνικά.

Εν ολίγης έχουμε ενστερνιστεί οπισθοδρομικές μεθόδους και τεχνικές και μετά μας φταίνε τα σύγχρονα μηχανήματα όπως οι αντλίες θερμότητας

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Συμφωνώ ότι δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα οπότε κάνουμε συμβιβασμούς. Δεν γίνεται να απαιτούμε σε 70τμ να βγαίνει "τριάρι"  (2 υπνοδωμάτια+σαλόνι) με μπαλκονόπορτες παντού. 

Ή θα έχει μόνο παράθυρα ή θα το κάνεις άνετο δυάρι με μπαλκονόπορτες ( όλα ανοιγόμενα).

Επίσης ο απευθείας  αερισμός είναι προβληματικός. Μόνο η μηχανικός αερισμός με ανάκτηση προσφέρει θερμική άνεση και εξοικονόμηση. Για τον ήλιο υπάρχει η εξωτερική σκίαση και δεν εννοώ μόνο τις τέντες.

Τα χωνευτά είναι ένα τρικ που βολεύει μόνο χωροταξικά που έχει πιάσει στην Ελλάδα, αλλά είναι  εντελώς αποτυχημένο ενεργειακά (εκτός από τον τρόπο που αναφέρει ο ειδικός παραπάνω). Ο λόγος που υπάρχει είναι γιατί τα σαΐνια οι κατασκευαστές μπορούν να πουλάνε φυκια για μεταξωτές κορδέλες σε λίγα τετραγωνικά.

Εν ολίγης έχουμε ενστερνιστεί οπισθοδρομικές μεθόδους και τεχνικές και μετά μας φταίνε τα σύγχρονα μηχανήματα όπως οι αντλίες θερμότητας

Δεν συμφωνω σε τιποτα απο οτι λες. Και στα 86τμ , σκατα τριαρι βγαινει με ανοιγομενα. Ανοιγομενα εχω δει σε σπιτι στον Γερακα που ειναι 500τμ και το κουφωμα απο τον καναπε ειναι 4 μετρα μακρια. Η κρεββατοκαμαρα ειναι 8χ6 μέτρα.
Ο απευθειας αερισμος και τα μεγαλα ανοιγματα για να γινεται ρευμα, ειναι δωρο θεου! Ειναι το μεγαλυτερο προσον που μπορει να εχει ενα σπιτι στην Ελλάδα.
Για τον ηλιο, ελα στην Αμαλιαδα στο σπιτι μου, απογευμα να δεις τι βαραει απο την Δυση και μιλα μου μετα για εξωτερική σκιαση. Κοντεύουν να λιώσουν τα αλουμινια!
Ο λογος που υπαρχει ειναι γιατι τα προτερήματα του ειναι πολυ περισσοτερα απο τα μειονεκτηματα του. Το οτι μετα απο 20 χρονια δεν θα μονωνει τοσο καλα το αλουμινακι που κλεινει το κενό , ειναι λεπτομερεια. ΤΙΠΟΤΑ απο οτι λεει στο βιντεο ο τυπος δεν εχω δει να ισχυει σε καινουργια αλουμινια σε καινουργιο σπίτι. Οι τοιχοι μου μια χαρα δροσεροι ειναι. Το βραδυ ομως που ανοιγω τα συρωμενα και κανει ρευμα με τον "κατεβατο" που φερνει απο την Ανατολη, ελα πες μου εσυ για αντλια θερμοτητας και για το αν εκανα λαθος που εβαλα συρωμενα και αν επρεπε να τα κανω επαλληλα (που θα μειωνα το ανοιγμα στο μισο) ή ανοιγόμενα που δεν χωράνε και δημιουργουν προβλημα. 
Ανοιγομενο βασικα σε σπιτι κανω ΜΟΝΟ του μπανιου που θα ανοιγει επανω στον τοιχο, αντε και αν υπαρχει κανενα παραθυρο κολλητα στον τοιχο που και αυτο θα ειναι μονιμα ανοιχτο επανω στον τοιχο.

Οτιδηποτε αλλο ειναι σιγουρο σκισιμο στο κεφαλι, ποδια, μικρα δάχτυλα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...