dimitris_st13 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Στις 16/5/2023 στις 12:02 ΠΜ, ford22 είπε Για τη σειρά EXALCO ALBIO 129C ADV Για ΔΙΦΥΛΛΟ ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΟ ΑΝΑΚΛΙΝΟΜΕΝΟ. ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ GU. ΤΖAMIA ΔΙΠΛΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ PLANISTAR EVO 6mm-15+Argon-5mm Τι γνωμη έχετε? Είναι καλύτερα από τα alumil σειρά s67 ? Αδιάφορες διαφορές θα έλεγα. Μια χαρά είμαι και τα exalco. 1
sarakats85 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Στις 24/4/2023 στις 10:04 ΜΜ, mechpanos είπε Πόσο θες να το μικρύνεις... Το αλφαμπλοκ δεν έχει τόσο θέμα από βάρος μόνο στα σημειακά φορτία έχει ένα θεματάκι. Οπότε φρόντισε να πατάει καλά σε όλο το μήκος το κούφωμα. Αλλιώς αυτό που λέει ο μάστορας από πάνω. ....5 χρόνων μπάνιο ξήλωσε φίλος που είχε κάνει χτισμένο τον πάγκο και κάτι εσοχες επειδη τράβηξε υγρασία το άλφα μπλοκ.. Ελπίζω να μην το έκανες φίλε αυτό σε περιβάλλον που σίγουρα θα περάσει υγρασία..το άλφα μπλοκ απαγορεύεται δια ροπάλου.. Μόνο για χωρίσματα εσωτερικα και πάλι σαν το τούβλο δεν έχει..
nzeppos Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Αν δεν κάνω λάθος και το τούβλο μπορεί να τραβήξει υγρασία υπό προϋποθέσεις, πχ σε διαρροές. Απ' όσο ξέρω άλφα μπλοκ/ytong χρησιμοποιούνται αρκετά στα μπάνια, ειδικά για πόδια σε νιπτήρες κλπ, όπου το τούβλο το αποφεύγουν για κάποιο λόγο που μου διαφεύγει τώρα (βάρος ίσως;) Στα δικά μου μπάνια βάλαμε ytong για τον πάγκο των νιπτήρων, ντυμένο περιμετρικά με πλακάκια προφανώς. Από τα λίγα που έχω διαβάσει και μου έχουν πει, σε τέτοιες περιπτώσεις για να μην υπάρχει θέμα με υγρασίες χρειάζονται στεγανωτικές επιστρώσεις και καλή κόλλα (πχ durostick gold που χρησιμοποιείται και σε εξωτερικούς χώρους, πισίνες κλπ, πρέπει να χρησιμοποιήσαμε τουλάχιστον 80 25άρια τσουβάλια από δαύτην, όχι μόνο για τους νιπτήρες προφανώς). Τώρα για να έβαζα τέτοιο πράγμα στο κούφωμα, όχι θα προτιμούσα παραδοσιακό τούβλο (όπως και έκανα). Επεξ/σία 17 Μαΐου 2023 από nzeppos
sarakats85 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 18 λεπτά πριν, nzeppos είπε Αν δεν κάνω λάθος και το τούβλο μπορεί να τραβήξει υγρασία υπό προϋποθέσεις, πχ σε διαρροές. Απ' όσο ξέρω άλφα μπλοκ/ytong χρησιμοποιούνται αρκετά στα μπάνια, ειδικά για πόδια σε νιπτήρες κλπ, όπου το τούβλο το αποφεύγουν για κάποιο λόγο που μου διαφεύγει τώρα (βάρος ίσως;) Στα δικά μου μπάνια βάλαμε ytong για τον πάγκο των νιπτήρων, ντυμένο περιμετρικά με πλακάκια προφανώς. Από τα λίγα που έχω διαβάσει και μου έχουν πει, σε τέτοιες περιπτώσεις για να μην υπάρχει θέμα με υγρασίες χρειάζονται στεγανωτικές επιστρώσεις και καλή κόλλα (πχ durostick gold που χρησιμοποιείται και σε εξωτερικούς χώρους, πισίνες κλπ, πρέπει να χρησιμοποίησα τουλάχιστον 80 25άρια τσουβάλια από δαύτην). Τώρα για να έβαζα τέτοιο πράγμα στο κούφωμα, όχι θα προτιμούσα παραδοσιακό τούβλο (όπως και έκανα). Φίλε αυτά τα υλικά επειδή είναι καινούργια και εύκολα στην τοποθετηση τα προτείνουν χώρις να σκεφτούν τις συνέπειες μετά από χρόνια.. Και το ytong τα ίδια προβλήματα έχει δυστυχώς.. Καλή συνέχεια σε όλους
nzeppos Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Να βγάλει κάποιο θέμα μετά από 15+ χρόνια το καταλαβαίνω, το τούβλο έχει καλύτερη συμπεριφορά στην υγρασία. Το να ξηλώσει όμως ο φίλος σου ολόκληρο τον πάγκο εντός πενταετίας δεν μου ακούγεται φυσιολογικό. Κάτι δεν θα πρέπει να είχε γίνει σωστά στην αρχική τοποθέτηση, δεν μπορεί να είναι τόσο ευαίσθητο. Όπως και να 'χει, αν σου φθαρεί ο πάγκος του νιπτήρα, συνήθως τον φτιάχνεις σχετικά εύκολα, φθηνότερα και με λιγότερη φασαρία από το να ξηλώνεις ολόκληρα κουφώματα. Γι' αυτό συμφωνώ ότι όπου μπορεί να μπει τούβλο που θα κρατήσει μια ζωή, ας μπει τούβλο.
Gingerbread Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Σχετικά με αλλαγή κουφωμάτων/παραθύρων είναι καλύτερα ρολά ή παντζούρια; Γιατί μου έχουν σπάσει λίγο τα νεύρα με τους ιμάντες και φοβάμαι ότι το να βάλεις διακόπτες ανεβάζει πολύ το κόστος.
Doubt Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, Gingerbread είπε Σχετικά με αλλαγή κουφωμάτων/παραθύρων είναι καλύτερα ρολά ή παντζούρια; Γιατί μου έχουν σπάσει λίγο τα νεύρα με τους ιμάντες και φοβάμαι ότι το να βάλεις διακόπτες ανεβάζει πολύ το κόστος. Τα ρολά παθαίνουν βλάβες, εγώ προσωπικά τα απορρίπτω, εκτός αν δεν υπάρχει άλλη λύση.
andreaspA Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Ειμαι στα τουβλα σε νεα οικοδομή , 70 μετρα απο την θαλασσα εξω απο την κορινθο. Προκειται κατα βαση για εξοχικο. Τωρα αν γερασω και αποφασισω να παω εκει μονιμα δεν το ξερω. Εχω δει exalco 225(11253€) και ETEM e52(9500€) καθως και Europa ESS 34 (14384€) Δουλεια εχω δει μονο του μαστορα με τα ΕΤΕΜ που μου εχει κανει σε αλλο σπιτι προσφατα. Δεν εχω να προσαψω κατι ιδιαιτερο. Εχει καποιες αστοχιες σε κλειδαριες και πρεπει να ερθει να ρεγουλαρει αλλα σε γενικες γραμμες καλα ειναι. Στοκαρισμα δεν εχει γινει, αλλα δεν φταιει αυτος. Φταιει ο εργολαβος που ηταν κουκουρουκου. Ολες οι τιμες ειναι σε ασπρο χρωμα. Σε καποιο ral χρώμα +250€ η exalco, +1000€ η ETEM και δεν ξερω ποσο η Europa. Προκειται κατα βαση για επαλληλα κουφωματα στα 2μ ανοιγμα, και ηλεκτρικά ρολλα. 2 ανοιγομενα με ανακλιση εχει το σπιτι και ενα ανοιγομενο οτι να ναι στην αποθηκη για εξαερισμο. Μεσα στην τιμη ειναι και μια αλουμινοπορτα για αποθηκη. Εχω δει και exalco 235 αλλα δεν μου φαινεται οτι υπαρχει λογος να ανεβω κατηγορια σε εξοχικο. Τι λέτε?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Καταλαβαίνω ότι δεν κάνω κουμάντο σε ξένη τσέπη, αλλά αν πχ ήταν να μπουν σε "εξοικονομώ" αυτά τα 3, αν δεν κάνω λάθος δεν θα περναγαν.
andreaspA Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, Thresh είπε Καταλαβαίνω ότι δεν κάνω κουμάντο σε ξένη τσέπη, αλλά αν πχ ήταν να μπουν σε "εξοικονομώ" αυτά τα 3, αν δεν κάνω λάθος δεν θα περναγαν. Γιατι δεν θα πέρναγαν? Το τι U εχει καθε σειρα ειναι συγκεκριμενο. Και οι 3 σειρες με καλυπτουν σε U max 2.6 που χρειαζομαι συμφωνα με την οικοδομική μου άδεια.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 4 minutes ago, andreaspA said: Γιατι δεν θα πέρναγαν? Το τι U εχει καθε σειρα ειναι συγκεκριμενο. Και οι 3 σειρες με καλυπτουν σε U max 2.6 που χρειαζομαι συμφωνα με την οικοδομική μου άδεια. Γιατί νομίζω ότι το Uw πρέπει να είναι ίσο ή κάτω από 2? Μπορεί να κάνω λάθος.
andreaspA Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 1 minute ago, Thresh said: Γιατί νομίζω ότι το Uw πρέπει να είναι ίσο ή κάτω από 2? Μπορεί να κάνω λάθος. Δεν ξερω τι κανει στο εξ οικονομω, αλλα η οικοδομικη μου αδεια θελει κατω απο 2.6 Το κατω απο 2 που λες ειναι εξωφρενικο. Αποκλειεται το εξ οικονομω να ζηταει κατι τετοιο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 4 minutes ago, andreaspA said: Δεν ξερω τι κανει στο εξ οικονομω, αλλα η οικοδομικη μου αδεια θελει κατω απο 2.6 Το κατω απο 2 που λες ειναι εξωφρενικο. Αποκλειεται το εξ οικονομω να ζηταει κατι τετοιο. Για Uw που πάει μαζί με τζάμι δεν μου φαίνεται τρελό, στα ανοιγόμενα είναι πιο εύκολα επιτεύξιμο. Ναι ίσως να είναι πιο χαλαρά εκεί, γιατί δεν στα επιδοτεί κάποιος για να αναβαθμιστείς ενεργειακά. 😛 Παραδόξως πάντως τα ΕΤΕΜ e52 έχουν χαμηλότερο συντελεστή από τα άλλα 2 ή είδα λάθος?
andreaspA Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 21 ώρες πριν, Thresh είπε Για Uw που πάει μαζί με τζάμι δεν μου φαίνεται τρελό, στα ανοιγόμενα είναι πιο εύκολα επιτεύξιμο. Ναι ίσως να είναι πιο χαλαρά εκεί, γιατί δεν στα επιδοτεί κάποιος για να αναβαθμιστείς ενεργειακά. 😛 Παραδόξως πάντως τα ΕΤΕΜ e52 έχουν χαμηλότερο συντελεστή από τα άλλα 2 ή είδα λάθος? Δεν εχω ιδεα. Χαμηλοτερο τι εννοεις? πιο κοντα στο 2 ? Εχε υποψιν σου οτι κατα βαση οι αλουμιναδες, οτι γουσταρουν γραφουν στα τιμολογια.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 2 hours ago, andreaspA said: Δεν εχω ιδεα. Χαμηλοτερο τι εννοεις? πιο κοντα στο 2 ? Yeap.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα