kanesaxo Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 20 ώρες πριν, sarakats85 είπε Tο fibran που πάλι γκουγκλαρες αντέχει κραδασμούς και βάρος έτσι μόνο του? Δηλαδή να καταλάβει κ ο κάθε ένας που συμβουλεύεις και συμφωνεί μαζί σου..το στρώνουν σε γκαράζ κτλπ κ το πατάνε αυτοκίνητα? Η το τοποθετούν κάτω από βιομηχανίκο δάπεδο κτλπ? Ναι. Έχει αντοχή στη θλίψη τόση ώστε να αντέχει. Για αυτό έχει και διαφορετικής αντοχής εξηλασμένη. Τόσο, που καρφί καρφώνεις με το ζόρι. Ένα παράδειγμα από βιομηχανικό κτίριο προσφάτως, δύο σειρές 10εκ εξηλασμένης πάνω στο επιχωμα και από πάνω 20εκ βιομηχανικό σκυρόδεμα με Τ131. Υπάρχουν εφαρμογές ακόμη και σε "μπαζώματα" γεφυρών. Αυτά τα ολίγα. 2
sarakats85 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 39 λεπτά πριν, kanesaxo είπε Ναι. Έχει αντοχή στη θλίψη τόση ώστε να αντέχει. Για αυτό έχει και διαφορετικής αντοχής εξηλασμένη. Τόσο, που καρφί καρφώνεις με το ζόρι. Ένα παράδειγμα από βιομηχανικό κτίριο προσφάτως, δύο σειρές 10εκ εξηλασμένης πάνω στο επιχωμα και από πάνω 20εκ βιομηχανικό σκυρόδεμα με Τ131. Υπάρχουν εφαρμογές ακόμη και σε "μπαζώματα" γεφυρών. Αυτά τα ολίγα. Ακριβώς αυτό ειπα και βέβαια έγραψα αν διάβάσες και μάλιστα με μόνο 10εκ από πάνω κονίαμα... Άρα η τοποθέτηση που προτείνει ο φίλος είναι λάθος από όπου και να την πιάσεις.. Άρα κάνε παράθεση σε δικό του μήνυμα και όχι σε δικό μου.
kanesaxo Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 13 λεπτά πριν, sarakats85 είπε Ακριβώς αυτό ειπα και βέβαια έγραψα αν διάβάσες και μάλιστα με μόνο 10εκ από πάνω κονίαμα... Άρα η τοποθέτηση που προτείνει ο φίλος είναι λάθος από όπου και να την πιάσεις.. Άρα κάνε παράθεση σε δικό του μήνυμα και όχι σε δικό μου. Όχι δεν είναι λάθος. Εδώ αντέχει τόσο σκυρόδεμα από πάνω, δεν αντέχει ένα κούφωμα; Τεσπα, σου είπα τι να ψάξεις για να πάρεις μια ιδέα. Όσο ζούμε μαθαίνουμε... Σκέψου πως όταν εκανα το σπίτι μου θερμοπροσοψη με κορόιδευαν.
sarakats85 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 6 λεπτά πριν, kanesaxo είπε Όχι δεν είναι λάθος. Εδώ αντέχει τόσο σκυρόδεμα από πάνω, δεν αντέχει ένα κούφωμα; Τεσπα, σου είπα τι να ψάξεις για να πάρεις μια ιδέα. Όσο ζούμε μαθαίνουμε... Σκέψου πως όταν εκανα το σπίτι μου θερμοπροσοψη με κορόιδευαν. Εδώ ακριβώς είναι το λάθος λεβέντη μου και για αυτό γκρινιαζω στους άλλους δύο που το πρότεινουν..ΔΕΝ ΠΑΤΆΕΙ ΤΟ ΚΟΥΦΩΜΑ ΑΠΕΥΘΕΊΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΣΤΕΡΊΝΗ...αλλά θέλει προστασία από πάνω του όπως ανέφερες πχ σκυρόδεμα. Αν βάλεις εξηλασμένη +10 τουλάχιστον εκατοστά κονιαμα (γαρμιλομπετον?) να πατησει πάνω σε αυτό το κούφωμα τότε για να μπαίνοβγαινεις στις μπαλκονοπορτες θα βγαίνεις με αλμα εις ύψος. Άσε που θα χαθεί λόγω του κονιαματος η θερμοδιακοπη..Για τα παράθυρα αντε να πούμε πως μπορεί να λειτουργήσει αν βέβαια σπάσεις όλα τα σιναζια από πάνω να αυξήσεις το ύψος τους.. Δεν ξανασχολιαζω οποίος κατάλαβε κατάλαβε πλέον.
piranhagr Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Καλησπέρα σας, Σκέφτομαι να αγοράσω απο μεγάλο πολυκατάστημα PVC έτοιμα κουφώματα, οι τιμές αν και χωρίς σίτα ειναι αρκετά μεγάλες και θέλω να βάλω κατι προσωρινό μέχρι να βγει κάποιο εξοικονομώ. Θα μικρύνω το πλάισιο που έχει ήδη το κούφωμα το παλιο με αλφαμπλόκ οπότε μπορώ να φτιάξω το μέγεθος που θα χρειαστώ. Έχει φόβο να σπάσει απο βάρος το αλφαμπλοκ; Έχετε εμπειρια σε τέτοια αγορά; Η επιλογή του αλφαμπλοκ θα είναι καλη για μικρύνω το πλαίσιο; Ευχαριστώ για όποια απάντηση
Maurikycli Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Αν έχεις εμπειρία με τα αλφαμπλόκ και σου βγαίνει εύκολα , προχώρα ως προσωρινή λύση. Προσωπικά, θα προτιμούσα να φτιάξω κάτι σαν ψευτόκασα στα μέτρα των παραθύρων από υλικά για σκελετούς γυψο-τσιμεντοσανίδας και να συμπλήρωνα τα κενά με πυκνό πετροβάμβακα και τελείωμα με ανθυγρή γυψοσανίδα ή τσιμεντοσανίδα. Το κόστος όμως έχει τεράστια διαφορά από γύψο, σε τσιμεντοσανίδα 1
mechpanos Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 45 λεπτά πριν, piranhagr είπε Καλησπέρα σας, Σκέφτομαι να αγοράσω απο μεγάλο πολυκατάστημα PVC έτοιμα κουφώματα, οι τιμές αν και χωρίς σίτα ειναι αρκετά μεγάλες και θέλω να βάλω κατι προσωρινό μέχρι να βγει κάποιο εξοικονομώ. Θα μικρύνω το πλάισιο που έχει ήδη το κούφωμα το παλιο με αλφαμπλόκ οπότε μπορώ να φτιάξω το μέγεθος που θα χρειαστώ. Έχει φόβο να σπάσει απο βάρος το αλφαμπλοκ; Έχετε εμπειρια σε τέτοια αγορά; Η επιλογή του αλφαμπλοκ θα είναι καλη για μικρύνω το πλαίσιο; Ευχαριστώ για όποια απάντηση Πόσο θες να το μικρύνεις... Το αλφαμπλοκ δεν έχει τόσο θέμα από βάρος μόνο στα σημειακά φορτία έχει ένα θεματάκι. Οπότε φρόντισε να πατάει καλά σε όλο το μήκος το κούφωμα. Αλλιώς αυτό που λέει ο μάστορας από πάνω. 2
panosno1com Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Τι τιμές παίζουν ή ας το πω καλύτερα, απο τι τιμές ξεκινάνε οι αντικαταστασεις κουφωματων? Ποιες είναι οι τίμιες μάρκες ? Μπαλκονοπορτα και 3 παραθυρα διφυλλα , τα παραθυρα υψος 1.20 και πλατος 0.80, η διφυλλη μπαλκονοπορτα υψος 2 μετρα σε μήκος δε θυμαμαι. Τωρα ειναι ξυλινα με μονο τζαμι . Επεξ/σία 24 Απριλίου 2023 από panosno1com
piranhagr Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Maurikycli είπε Αν έχεις εμπειρία με τα αλφαμπλόκ και σου βγαίνει εύκολα , προχώρα ως προσωρινή λύση. Προσωπικά, θα προτιμούσα να φτιάξω κάτι σαν ψευτόκασα στα μέτρα των παραθύρων από υλικά για σκελετούς γυψο-τσιμεντοσανίδας και να συμπλήρωνα τα κενά με πυκνό πετροβάμβακα και τελείωμα με ανθυγρή γυψοσανίδα ή τσιμεντοσανίδα. Το κόστος όμως έχει τεράστια διαφορά από γύψο, σε τσιμεντοσανίδα Τώρα δεν θελω να λεω μεγάλες κουβέντες αλλα πιστευω μέσα σε ένα ετος θα τα έχω αλλάξει. Το αλφαμπλοκ ο άνθρωπος που θα μου το φτιάξει εχει ξανα φτιάξει πράγματα και εξωτερικά θα το μονώσουμε με Αστάρι Μετάλου και μετά Σοβά ελαστομερές* (και μετά βάψιμο) EDIT 2 ώρες πριν, mechpanos είπε Πόσο θες να το μικρύνεις... Το αλφαμπλοκ δεν έχει τόσο θέμα από βάρος μόνο στα σημειακά φορτία έχει ένα θεματάκι. Οπότε φρόντισε να πατάει καλά σε όλο το μήκος το κούφωμα. Αλλιώς αυτό που λέει ο μάστορας από πάνω. Το ένα θα γίνει απο 57x90 σε 45x60 και το δεύτερο δεν θα βαλουμε καθόλου απο κάτω μόνο δεξια και αριστερά 20 εκατοστά. Υπάρχει και το ερώτημα πόσο κακοφτιαχμένα μπορει να είναι ένα έτοιμο κούφωμα PVC σε σχέση απο ενα κατασκευαστή (Στην Ελλάδα εχουμε 2 μεγάλα πολυκαταστήματα που έχουν τέτοια είδη απλα δεν θελω να τα αναφέρω για θέμα διαφήμησης ή αλλα νομικά θεματα) Επεξ/σία 25 Απριλίου 2023 από piranhagr
Maurikycli Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 ^ Θα σου έρθει ακριβά πολύ όλο αυτό. Δεν βάζεις ένα κάγκελο και μια ζελατίνα αν είναι για τόσο προσωρινό;
piranhagr Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 14 λεπτά πριν, Maurikycli είπε ^ Θα σου έρθει ακριβά πολύ όλο αυτό. Δεν βάζεις ένα κάγκελο και μια ζελατίνα αν είναι για τόσο προσωρινό; Περίπου 700€ ... Ζελατίνα και να μείνω μέσα δεν θα το ήθελα!
Maurikycli Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Εσύ αποφασίζεις. Μην τα υποτιμάς τόσο τα ετοιματζήδικα pvc. Μπορεί να σου αρέσουν και να μείνεις για χρόνια μ'αυτά! 2
mechpanos Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 38 λεπτά πριν, piranhagr είπε Ελαχισομερές Κόντεψα να πνιγώ!!! Γιατί κάποιος το αποκαλεί "το σπέρμα της φάλαινας"... Ελαχυσομερές μου αρέσει καλύτερα!!! 41 λεπτά πριν, piranhagr είπε Υπάρχει και το ερώτημα πόσο κακοφτιαχμένα μπορει να είναι ένα έτοιμο κούφωμα PVC σε σχέση απο ενα κατασκευαστή Αναλόγως του κατασκευαστή, από ελάχιστες διαφορές έως καλύτερα τα έτοιμα σε ποιότητα κατασκευής και συναρμογής. Σε γενική ποιότητα ανάλογα τα υλικά κατασκευής. Και γιατί να μην τα βάλεις για μόνιμα... 2
piranhagr Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 13 λεπτά πριν, mechpanos είπε Κόντεψα να πνιγώ!!! Γιατί κάποιος το αποκαλεί "το σπέρμα της φάλαινας"... Ελαχυσομερές μου αρέσει καλύτερα!!! Αναλόγως του κατασκευαστή, από ελάχιστες διαφορές έως καλύτερα τα έτοιμα σε ποιότητα κατασκευής και συναρμογής. Σε γενική ποιότητα ανάλογα τα υλικά κατασκευής. Και γιατί να μην τα βάλεις για μόνιμα... Ατιμα τυπογραφικά χαχαχαχαχα sorry παίδες !
ford22 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Για τη σειρά EXALCO ALBIO 129C ADV Για ΔΙΦΥΛΛΟ ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΟ ΑΝΑΚΛΙΝΟΜΕΝΟ. ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ GU. ΤΖAMIA ΔΙΠΛΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ PLANISTAR EVO 6mm-15+Argon-5mm Τι γνωμη έχετε? Είναι καλύτερα από τα alumil σειρά s67 ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα