Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, kanesaxo είπε

Επισης ΑΝ καποιος δε θελει να βγαλει και τα περιμετρικα μαρμαρα (ναι υπάρχουν και τετοιοι) μπορει να γινει κανάλι με τροχο ωστε να "κοπει" η θερμογέφυρα και να πληρωθεί με μαστίχη ή ανάλογο σφραγιστικό.

Η ουσία είναι ότι όλες αυτές οι λύσεις  (με μάρμαρο) κάνουν θερμογέφυρα, απλά την κάνουμε λιγότερο έντονη. Ο μόνος τρόπος να μην έχεις, είναι να πατήσει το κούφωμα πάνω σε θερμομονωτικό υλικό υψηλής πυκνότητας (xps 300-400 και άνω). Το οποίο μετά καλύπτεις με μεταλλικό προφίλ για τις υγρασίες, και είσαι τζετ. 

• Like 2
  • Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ωραία ευχαριστώ για τις απαντήσεις...ο 2ος μάστορας είπε ότι θα βγάλει τα μάρμαρα αλλά το κάτω θα το αφήσει, δεν ξέρω γιατί..τι εννοείτε με την μούχλα και την υγρασία;;;το σπίτι ποτέ δεν είχε υγρασία ούτε μούχλα...πως γίνεται να μην αποκτήσω;; Θα πάρω και από έναν ακόμη μάστορα γνώμη και θα δω τι θα μου πει και αυτός...και λογικά θα πάω στον πρώτο και θα του πω να βγάλει και τα μάρμαρα γιατί μου έκανε την καλύτερη τιμή ως τώρα

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, star_cruiser είπε

Ωραία ευχαριστώ για τις απαντήσεις...ο 2ος μάστορας είπε ότι θα βγάλει τα μάρμαρα αλλά το κάτω θα το αφήσει, δεν ξέρω γιατί..τι εννοείτε με την μούχλα και την υγρασία;;;το σπίτι ποτέ δεν είχε υγρασία ούτε μούχλα...πως γίνεται να μην αποκτήσω;; Θα πάρω και από έναν ακόμη μάστορα γνώμη και θα δω τι θα μου πει και αυτός...και λογικά θα πάω στον πρώτο και θα του πω να βγάλει και τα μάρμαρα γιατί μου έκανε την καλύτερη τιμή ως τώρα

Ε, αυτό δεν είναι και τόσο απλό να απαντηθεί θέλει υγροθερμική ανάλυση. Σε γενικές γραμμές όπου έχεις στηθαία, κάλυψε τα (η θερμοπρόσοψης να γυρίσει και επάνω και μέσα από το στηθαίο, μέχρι να συναντήσει την θερμομόνωση της ταράτσας)... όπου έχεις κεραμίδι, η θερμοπρόσοψη  πάει τέρμα μέχρι το κεραμίδι!!!...να φροντίζεις δηλαδή να κόβεις όλα τα σημεία από όπου μπορεί να χάσει το σπίτι. Δεν είναι και εύκολο αλλά ας πιάσεις τα πιο πολλά τέτοια σημεία. Γιατί το πρόβλημα που δημιουργείται όταν θερμομονώσεις τούμπανο το σπίτι, είναι ότι η θερμότητα βρίσκει τα πιο αδύναμα σημεία για να διαφύγει... εκεί πέφτει η θερμοκρασία κάτω από το σημείο δρόσου σημειακά, και δημιουργείται η  υγροποίηση και η μούχλα.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mechpanos είπε

Τέτοια.

https://www.norta-schuco-fenetres.fr/thermo-fba/

Εννοείς κάτι τέτοιο;

IMG_20210605_094803.jpg

Συγνώμη αλλά πρότεινεις στον άνθρωπο να βάλει τεμάχιο schuco? Αυτό δεν υπάρχει στην Ελλάδα και να το παραγγείλεις θέλει ανάλογα κούφωματα από πάνω και η τιμή του είναι πάνω από 500€ χωρίς μεταφορικά..googlarete και ανεβάζετε ότι σας κατέβει.. Ο άνθρωπος κάνει ανακαίνιση και πιθανότατα η απώλεια από τις μάρμαρο ποδιές είναι το λιγότερο που θα τον απασχολεί.. Ουτε μόνωση δεν θα έχει και εσείς του λέτε για τεμάχια schuco.. Τι να πω.. 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, sarakats85 είπε

Συγνώμη αλλά πρότεινεις στον άνθρωπο να βάλει τεμάχιο schuco? Αυτό δεν υπάρχει στην Ελλάδα και να το παραγγείλεις θέλει ανάλογα κούφωματα από πάνω και η τιμή του είναι πάνω από 500€ χωρίς μεταφορικά..googlarete και ανεβάζετε ότι σας κατέβει.. Ο άνθρωπος κάνει ανακαίνιση και πιθανότατα η απώλεια από τις μάρμαρο ποδιές είναι το λιγότερο που θα τον απασχολεί.. Ουτε μόνωση δεν θα έχει και εσείς του λέτε για τεμάχια schuco.. Τι να πω.. 

Όχι δεν το προτείνω στον άνθρωπο ρε μάστορα. Είπα ΚΑΝΟΝΙΚΑ θέλει ειδικό τεμάχιο ή σκληρή πολυστερίνη. Αλλά θέλει μερεμέτι. 

Οπότε πάμε πάσο.

• Like 1
Δημοσ.

Όχι παιδιά στον 2ο όροφο 3οροφης οικοδομής είναι το σπίτι και στην ουσία είναι ένα Γ που θα γίνει η θερμοπροσωψη γιατί είναι γωνιακό το διαμέρισμα...και ο από επάνω έχει κάνει και αυτός ήδη θερμοπροσωψη

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Όχι δεν το προτείνω στον άνθρωπο ρε μάστορα. Είπα ΚΑΝΟΝΙΚΑ θέλει ειδικό τεμάχιο ή σκληρή πολυστερίνη. Αλλά θέλει μερεμέτι. 

Οπότε πάμε πάσο.

Ζορίστηκες και ειρωνευτηκες κατευθείαν Πατριωτη.. Ωραίος..

Πάμε και στη συνέχεια λοιπόν και δεν ξανά ασχολούμαι ειδικά με εσένα γιατι γράφεις ένα καρο αρλούμπες σε κόσμο άσχετο με την οικοδομή δήθεν να βοηθήσεις και βεβαια τους αποπροσανατολιζεις.. 

Του πρότεινες σκληρή πολυστερινη ως βάση κουφώματος και να την καλύψει με μετάλλικο προφίλ.. Τόσο βάρος και κραδασμούς που έχει ένα κούφωμα πάνω σε πολυστερινη.. Μάλιστα. Το έχεις κάνει κάπου εσύ ή το γκουγλαρες και αυτό? Αν το έκανες στείλε μας και εμάς την τοποθέτηση που πρότεινες με προφίλ μεταλλικό (ότι πρέπει για την υγρασία).. 

Καλές γιορτές με υγεία και βέβαια καλά κρασιά σου εύχομαι. 

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, sarakats85 είπε

Ζορίστηκες και ειρωνευτηκες κατευθείαν Πατριωτη.. Ωραίος..

Πάμε και στη συνέχεια λοιπόν και δεν ξανά ασχολούμαι ειδικά με εσένα γιατι γράφεις ένα καρο αρλούμπες σε κόσμο άσχετο με την οικοδομή δήθεν να βοηθήσεις και βεβαια τους αποπροσανατολιζεις.. 

Του πρότεινες σκληρή πολυστερινη ως βάση κουφώματος και να την καλύψει με μετάλλικο προφίλ.. Τόσο βάρος και κραδασμούς που έχει ένα κούφωμα πάνω σε πολυστερινη.. Μάλιστα. Το έχεις κάνει κάπου εσύ ή το γκουγλαρες και αυτό? Αν το έκανες στείλε μας και εμάς την τοποθέτηση που πρότεινες με προφίλ μεταλλικό (ότι πρέπει για την υγρασία).. 

Καλές γιορτές με υγεία και βέβαια καλά κρασιά σου εύχομαι. 

Δεν συνηθίζω να ειρωνεύομαι, αν θες επισήμανέ μου πού ειρωνεύτηκα. Αντίθετα εσένα σε βλέπω ψιλοειρωνικό εξαρχής αλλά σου απαντάω σοβαρά.
Πολυστερίνη υπάρχει που αντέχει όσους κραδασμούς και βάρος θες.
https://fibran.gr/portfolio-item/fibranxps-700/
Και αυτό που postαρα πολυστερίνη είναι. 
Εγώ δεν το έχω κάνει γιατί όταν έφτιαχνα  το σπίτι μου δεν είχα ψαχτεί τόσο με passive house, αντιμετώπιση θερμογεφυρών κλπ, ψάχτηκα στην πορεία αλλά είχαν ήδη μπει οι μαρμαροποδιές με τον τρόπο που σου έδειξα (η φωτό που postαρα ήταν από το δικό μου σπίτι, δική μου υπόδειξη στον πλακά που μου έβαλε τα μάρμαρα).
Έκανα και άλλα λάθη τα έχω γράψει. Πχ αν το ξαναέφτιαχνα θα έβαζα 3πλό τζάμι χωρίς ενεργειακές επιστρώσεις γιατί δεν είδα ιδιαίτερη απόδοση το καλοκαίρι στον  ήλιο, μόνο με σκίαση κάνω δουλειά, ενώ τον χειμώνα ίσα - ίσα τον θέλω τον ήλιο μέσα. Η 3πλή υάλωση όμως βελτιώνει αρκετά την απώλεια θερμότητας. Επίσης ίσως πήγαινα σε PVC, αντί για αλουμίνιο, δεν ξέρω. Επέλεξα αλουμίνιο λόγω της φήμης ότι το pvc δεν αντέχει στις συνθήκες της Ελλάδας, που δεν ισχύει ουσιαστικά σε επώνυμες φίρμες και γιατί είχα μεγάλα ανοίγματα και μου είχαν πει τότε να το αποφύγω. Μέχρι που είδα σειρές PVC σε τεράστια ανοίγματα, άρα ούτε και αυτό ισχύει, οπότε σήμερα αν το ξαναέφτιαχνα θα είχα και τα PVC στις επιλογές μου και δεν ξέρω τι θα επέλεγα τελικά.... Επίσης έβαλα σιδερένιες ψευτόκασες, ενώ θα μπορούσα και εκεί να βάλω XPS (τουλάχιστον τις γέμισα EPS μέσα και έκοψα το κάτι τις μου από απώλεια).

Αυτά... γιατί πλατιάσαμε!

• Like 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Δεν συνηθίζω να ειρωνεύομαι, αν θες επισήμανέ μου πού ειρωνεύτηκα. Αντίθετα εσένα σε βλέπω ψιλοειρωνικό εξαρχής αλλά σου απαντάω σοβαρά.
Εγώ δεν το έχω κάνει γιατί όταν έφτιαχνα  το σπίτι μου δεν είχα ψαχτεί τόσο με passive house, αντιμετώπιση θερμογεφυρών κλπ, ψάχτηκα στην πορεία αλλά είχαν ήδη μπει οι μαρμαροποδιές με τον τρόπο που σου έδειξα (η φωτό που postαρα ήταν από το δικό μου σπίτι, δική μου υπόδειξη στον πλακά που μου έβαλε τα μάρμαρα).
Έκανα και άλλα λάθη τα έχω γράψει. Πχ αν το ξαναέφτιαχνα θα έβαζα 3πλό τζάμι χωρίς ενεργειακές επιστρώσεις γιατί δεν είδα ιδιαίτερη απόδοση το καλοκαίρι στον  ήλιο, μόνο με σκίαση κάνω δουλειά, ενώ τον χειμώνα ίσα - ίσα τον θέλω τον ήλιο μέσα. Η 3πλή υάλωση όμως βελτιώνει αρκετά την απώλεια θερμότητας. Επίσης ίσως πήγαινα σε PVC, αντί για αλουμίνιο, δεν ξέρω. Επέλεξα αλουμίνιο λόγω της φήμης ότι το pvc δεν αντέχει στις συνθήκες της Ελλάδας, που δεν ισχύει ουσιαστικά σε επώνυμες φίρμες και γιατί είχα μεγάλα ανοίγματα και μου είχαν πει τότε να το αποφύγω. Μέχρι που είδα σειρές PVC σε τεράστια ανοίγματα, άρα ούτε και αυτό ισχύει, οπότε σήμερα αν το ξαναέφτιαχνα θα είχα και τα PVC στις επιλογές μου και δεν ξέρω τι θα επέλεγα τελικά.... Επίσης έβαλα σιδερένιες ψευτόκασες, ενώ θα μπορούσα και εκεί να βάλω XPS (τουλάχιστον τις γέμισα EPS μέσα και έκοψα το κάτι τις μου από απώλεια).

Με βλέπεις ειρωνικό ενώ με αποκαλείς μάστορα και ρε? Από τη στιγμή που είδες pvc σε τεράστια ανοίγματα?? και τα είδες με ίδια σταθερότητα με τα αλουμινια τότε δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε την συζήτηση.. Αυτά για XPS και EPS είναι για γέλια τουλάχιστον.Xps όταν τράβηξει υγρασία θα δεις που θα στείλει τον σοφά και τη θέση του κουφώματος.. 

Η ψεύτοκασα είναι απαραίτητη με τα μειονέκτηματα που έχει για κάθε σωστή τοποθέτηση κουφώματων και για μελλοντικά ραγισματα στους σοβαδες ειδικά όταν κάνεις ανακαίνιση.. Καλές γιορτές με υγεία φίλε μου δεν ξανασχολιαζω.Γραφε ότι σου κατέβει χωρίς να έχεις μπει ποτέ σε οικοδομή. 

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, mechpanos είπε

Η ουσία είναι ότι όλες αυτές οι λύσεις  (με μάρμαρο) κάνουν θερμογέφυρα, απλά την κάνουμε λιγότερο έντονη. Ο μόνος τρόπος να μην έχεις, είναι να πατήσει το κούφωμα πάνω σε θερμομονωτικό υλικό υψηλής πυκνότητας (xps 300-400 και άνω). Το οποίο μετά καλύπτεις με μεταλλικό προφίλ για τις υγρασίες, και είσαι τζετ. 

Σίγουρα.

Όμως, αποτελεί βέλτιστη λύση ΑΝ δε θέλει να βγάλει κάποιος τα μάρμαρα.

Η ορθή λύση βέβαια, είναι αυτή που αναφέρεις εσύ.

5 ώρες πριν, sarakats85 είπε

Έμπα στα γκρουπ του παθητικού κτιρίου να δεις πως το κάνουν με ψευτοκασες ή/και εξηλασμένη πολυστερίνη.

Όσο να πεις έχουν μπει σε μερικές οικοδομές κι αυτοί...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, kanesaxo είπε

Σίγουρα.

Όμως, αποτελεί βέλτιστη λύση ΑΝ δε θέλει να βγάλει κάποιος τα μάρμαρα.

Η ορθή λύση βέβαια, είναι αυτή που αναφέρεις εσύ.

Έμπα στα γκρουπ του παθητικού κτιρίου να δεις πως το κάνουν με ψευτοκασες ή/και εξηλασμένη πολυστερίνη.

Όσο να πεις έχουν μπει σε μερικές οικοδομές κι αυτοί...

Μάλλον μπήκαν και βγήκαν πολύ γρήγορα λεβέντη..και το σημαντικότερο δεν επέστρεψαν ποτέ αφού παρέδωσαν το έργο...

6 ώρες πριν, mechpanos είπε

Κάτι πραγματικά τελευταίο γιατί έχεις και θιασώτη που με παραπεμπει να ενημερωθώ.. Το fibran που πάλι γκουγκλαρες αντέχει κραδασμούς και βάρος έτσι μόνο του? Δηλαδή να καταλάβει κ ο κάθε ένας που συμβουλεύεις και συμφωνεί μαζί σου..το στρώνουν σε γκαράζ κτλπ κ το πατάνε αυτοκίνητα? Η το τοποθετούν κάτω από βιομηχανίκο δάπεδο κτλπ? 

Εσύ προτείνεις εντελώς διαφορετικη τοποθέτηση με το fibran μόνο του  και καπάκι το αλουμίνιο.. .Εξήγησε το σε παρακαλώ γιατί ειλικρινά θα έχει ενδιαφέρον η απάντηση σας.. 

Επεξ/σία από sarakats85
Δημοσ.
12 ώρες πριν, sarakats85 είπε

Συγνώμη τι ειδικά τεμάχια λέτε? Παραθέστε ένα link αν μπορείτε. 

Η μάρμαρο πόδια θέλει βγάλσιμο και κόψιμο στην μέση οριζοντια ακριβώς ώστε να τοποθετηθούν με αρμο η παλιά μάρμαρο πόδια χωρισμένη για να έχει θερμοδιακοπη. Οι περισσότεροι εδώ μιλάνε σαν την Πυθία και περισσότερο μπερδεύουν πάρα βοηθάνε. 

https://m.youtube.com/watch?v=yRQnli158sM

Πανεύκολο ούτε 20 λεπτα δουλειά..Ο ίδιος αν πιάνετε το κάνει μόνο το κόψιμο θελει τροχό η να το πάει σε μάρμαρα..

Με τη σκυλα ίσα ίσα να κουνήσεις το μάρμαρο κ θα ξεκολλήσει από το τσιμέντο αν το ελευθερώσεις αριστερά κ δεξιά από τον σοβά.. Αυτό τίποτα άλλο.. Θα βγει πανεύκολα.. Απλά τα περισσότερα μάστορια επειδή είναι πανασχετοι( κ για αυτό ασχολούνται μόνο με την τοποθέτηση αλουμινιων που είναι παιχνίδι ) θα γκρινιάζουν.. Μπράβο στον αλουμινα που στο πρότεινε.. Επιτέλους υπάρχουν κ αυτοι.. 

Ενδιαφέρον το βιντεάκι αλλά εξακολουθώ να έχω επιφυλάξεις. Μάλλον είναι ανώτερο από απλό επάλληλο αλλά δεν μου φαίνεται ισάξιο στις επιδόσεις αεροστεγανότητας και ηχομόνωσης των ανοιγόμενων και "φολκσβαγκεν". Αν τα βάλεις πες μας εντυπώσεις.

Μια δυσκολία λινκ έχεις κι εσύ καθώς έβαλες αφού στο ζήτησα 2 φορές 😕

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Ενδιαφέρον το βιντεάκι αλλά εξακολουθώ να έχω επιφυλάξεις. Μάλλον είναι ανώτερο από απλό επάλληλο αλλά δεν μου φαίνεται ισάξιο στις επιδόσεις αεροστεγανότητας και ηχομόνωσης των ανοιγόμενων και "φολκσβαγκεν". Αν τα βάλεις πες μας εντυπώσεις.

Μια δυσκολία λινκ έχεις κι εσύ καθώς έβαλες αφού στο ζήτησα 2 φορές 😕

Με το έτσι φαίνεται έβγαλες συμπέρασμα? Ωραίος...

Πήγα σε περισσότερες απο 10 εκθέσεις τους τελευταίους μήνες και δεν απουσίαζε από πουθενά αυτός ο τύπος μηχανισμου πορτας.. Είναι ό τελευταίος μηχανισμός επαλληλης..παλι καλά που μένουν αυτά που γράφουμε κ λέμε.. 

Φολκςβαγκεν είδα τελευταία φορά σε εκθεση σε κάτι pvc ελληνικης παραγωγής με έδρα την Λάρισα..(ελκο) 

Επίσης για το λινκ δεν είχα πραγματικά καμία δυσκολία.. στο παρέθεσα αμέσως μόλις είχα χρόνο.. 

Ενημερωσου λοιπον κ αν δεν έχεις ιδέα και είσαι ανημερωτος μην γέμιζεις το νήμα χωρίς λόγο. Επίσης ότι γράφουμε μέσα εδω το γράφουμε με αγαπη για να βοηθήσουμε.Εσύ όπως και στο νήμα με τους ηλιακούς συνέχεια διαπλικτιζεσαι και γεμίζεις τα νήματα χωρίς λόγο. Δεν υπάρχει κάτι προσωπικό με κανέναν..Καλές γιορτές σε όλους. 

Επεξ/σία από sarakats85
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, sarakats85 είπε

αντέχει κραδασμούς και βάρος έτσι μόνο του?

Ναι. Αλλά δεν θα καθίσω να σου κάνω άλλο σεμινάριο, σειρά σου να γκουγκλάρεις και να μάθεις.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, sarakats85 είπε

Με το έτσι φαίνεται έβγαλες συμπέρασμα? Ωραίος...

Πήγα σε περισσότερες απο 10 εκθέσεις τους τελευταίους μήνες και δεν απουσίαζε από πουθενά αυτός ο τύπος μηχανισμου πορτας.. Είναι ό τελευταίος μηχανισμός επαλληλης..παλι καλά που μένουν αυτά που γράφουμε κ λέμε.. 

Φολκςβαγκεν είδα τελευταία φορά σε εκθεση σε κάτι pvc ελληνικης παραγωγής με έδρα την Λάρισα..(ελκο) 

Επίσης για το λινκ δεν είχα πραγματικά καμία δυσκολία.. στο παρέθεσα αμέσως μόλις είχα χρόνο.. 

Ενημερωσου λοιπον κ αν δεν έχεις ιδέα και είσαι ανημερωτος μην γέμιζεις το νήμα χωρίς λόγο. Επίσης ότι γράφουμε μέσα εδω το γράφουμε με αγαπη για να βοηθήσουμε.Εσύ όπως και στο νήμα με τους ηλιακούς συνέχεια διαπλικτιζεσαι και γεμίζεις τα νήματα χωρίς λόγο. Δεν υπάρχει κάτι προσωπικό με κανέναν..Καλές γιορτές σε όλους. 

Μια επιθετικοτητα την έχεις και ένα στόλισμα το κάνεις με ευκολία χωρίς να μπαίνεις στην ουσία. 

Προς στο παρόν κι εσύ στο  " φαίνεται " βρίσκεσαι καθώς μόνο σε εκθέσεις τα έχεις δει, τόσο αυτά που λατρεύεις όσο και αυτά που μισείς και όχι τοποθετημένα σε πραγματικές συνθήκες. 

Τύπου φολκσβαγκεν είχα συναντήσει σε μπαλκονοπορτα ξενοδοχείου και είχα πάθει πλάκα με την ηχομόνωση. Τα συγκεκριμένα ήταν  pvc rehaou. Επίσης όταν το κλείνεις έρχονται και τα δύο φύλλα στο ίδιο επίπεδο και αισθητικά δίνουν ενιαία όψη και όχι αυτό το σκαλί των επαλληλων. 

Δεν καταλαβαίνω την έκρηξη σου  😕

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...