mechpanos Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 26 λεπτά πριν, c-max είπε 50-60 ευρω ουτε στην χονδρικη δεν το παιρνουν οι αλουμιναδες και χωρις φπα. Για να σου το αλαξουν καλυτερα υπολογισε 150 ευρω το τμ. Τότε το πήρα χονδρική (τέλος 2021 όμως...μετράει κι αυτό) 50€ το 2πλό. Και με αποστάτη swisspacer για καλύτερη θερμοδιακοπή. Βέβαια να πω και το άλλο, ότι αφορούσε τοποθέτηση σε νέα κουφώματα, του τα πήγε εκεί ο αλουμινάς και έκανε πέρασμα του τζαμιού. Η συμφωνία ήταν ξεχωριστά ο αλουμινάς ξεχωριστά ο τζαμάς της επιλογής μου.
Maurikycli Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, sarakats85 είπε 1 ώρα πριν, sarakats85 είπε Καλά ομάδα όταν κάτι δε το έχετε δει πως το προτείνετε απορώ... Πιο άθλιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί.. Υπάρχουν επαλληλες βαρέως τύπου που σφραγίζουν 100%...ο μηχανισμός έχει 600€ μονο..αυτη θα βάλω σε μια πόρτα 2.60.. Για δώσε πληροφορίες να διορθώσεις και την ομάδα Επεξ/σία 4 Απριλίου 2023 από Maurikycli 1
Doubt Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, whosethere είπε κουφώματα για μερακλήδες. https://kataskevastikh.gr/volkswagen-κούφωμα Το ξέρω, δε γλιτώνω από τη δόνηση, απλώς όσο το δυνατόν να περιορίσω τον αερόφερτο τουλάχιστον και παράλληλα να βελτιώσω θερμομόνωση. Σε ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες, λογικά στο μάστορα που θα κάνει το παράθυρο θα απευθυνθώ και για μπαλκονόπορτα (για την οποία θα έχω απορίες στο θέμα συντόμως) επομένως ελπίζω να τα δούνε πως αξίζουν το κόπο τους. Υπάρχει και βουρτσάκι αντικατάστασης με ενσωματωμένη μεμβράνη, φθηνή λύση αλλά το κατά πόσο θα σε καλύψει άγνωστο. https://www.giouvanidis.gr/proionta/vourtsakia-me-memvrani/ Από όσα γράφτηκαν, μου άρεσε τρελά το σπαστό της φωτογραφίας με το κουρτινάκι, κούκλα.
sarakats85 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 5 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Για δώσε πληροφορίες να διορθώσεις και την ομάδα Τα τύπου volkswagen έχουν έναν άθλιο μηχανισμό γκουμουτσα που δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που θα πλήρωνε αυτό το πράγμα... Έχει σαν εξωτερικό βράχιονα πανω κ κάτω ακριβώς όπως παλιά στα volkswagen.. Επίσης κουνάει οικτρά όταν το ανοίξεις.. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα συμβεί μετά από 5 χρόνια.. Τα επάλληλα βαρέως τύπου είναι ανασυρωμενα και δεν περνάει τίποτα.. Σφραγίζει 100% και δεν φαίνεται τίποτα από μηχανισμο.. Σε μια έκθεση αν πάει κάποιος θα πειστεί για τα λεγόμενα μου. 1
costas_ Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, Doubt είπε ... Από όσα γράφτηκαν, μου άρεσε τρελά το σπαστό της φωτογραφίας με το κουρτινάκι, κούκλα. Για τον καλό σου λόγο, να βάλω και μια ακόμα φωτογραφία ημέρας (as bonus) από το παράθυρο, οπου φαίνεται και ο μηχανισμός ανάκλισης 5
c-max Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, mechpanos είπε Τότε το πήρα χονδρική (τέλος 2021 όμως...μετράει κι αυτό) 50€ το 2πλό. Και με αποστάτη swisspacer για καλύτερη θερμοδιακοπή. Βέβαια να πω και το άλλο, ότι αφορούσε τοποθέτηση σε νέα κουφώματα, του τα πήγε εκεί ο αλουμινάς και έκανε πέρασμα του τζαμιού. Η συμφωνία ήταν ξεχωριστά ο αλουμινάς ξεχωριστά ο τζαμάς της επιλογής μου. Ακομα και για το 21 , 50 ευρω το τριπλεξ ενεργειακο ειναι πολυ καλη τιμη. Σημερα το 23, υπολογιζεις + 60% μνο πωληση σε χονδρικη
mechpanos Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, c-max είπε Ακομα και για το 21 , 50 ευρω το τριπλεξ ενεργειακο ειναι πολυ καλη τιμη. Σημερα το 23, υπολογιζεις + 60% μνο πωληση σε χονδρικη Τρίπλεξ είναι το ένα από τα 2, το εσωτερικό, για περισσότερη ασφάλεια μην πέσει πάνω κανένα μικρό παιδί. Το έξω είναι απλά ενεργειακό. Βέβαια αν ήξερα καλύτερα, θα έβαζα 3πλό τζάμι για ελαχιστοποίηση των απωλειών θέρμανσης, χωρίς ενεργειακές επιστρώσεις γιατί το χειμώνα τον θέλω τον ήλιο και το καλοκαίρι οι επιστρώσεις δεν κάνουν τίποτα και χρειάζεται οπωσδήποτε σκίαση για να γίνει δουλειά. Αλλά ΟΚ πάει τώρα μπήκαν...σε 20 - 30 χρόνια, βλέπουμε... Επεξ/σία 5 Απριλίου 2023 από mechpanos 1
star_cruiser Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Καλησπέρα ομάδα!!! Επειδή είμαι στο εξοικονομώ και περνω γνώμες εχω ένα θέμα.. Για αρχή θα γίνει θερμοπροσωψη και αλλαγή κουφωμάτων από αλουμίνιο σε pvc ενεργειακά 3πλα τζαμια... Αυτό που με απασχολει ειναι η μαρμαροποδια ανάμεσα στο κούφωμα και στο τοίχο.. είναι περιμετρικά το μάρμαρο σε όλα τα παράθυρα μου και πάνω και κάτω και δεξιά και αριστερά...Για να μπει ενα κουφωμα ειναι σωστο να φυγει η μαρμαρποδια ή να μείνει και να μπει πάνω σε αυτή??? Ο ενας αλουμινας με είπε ότι θα μπουν πάνω στην μαρμαροποδια και ο άλλος οτι πρέπει να φυγουν και να μείνει μόνο το κάτω μέρος του μαρμάρου για να γίνει πιο σωστη δουλειά, και να μονωθεί και ο τοίχος μετα με την θερμοπροσωψη, γιατί το μάρμαρο είναι καλος αγωγος... Πείτε καμία γνώμη
Maurikycli Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 ^ ιδανικά πρέπει να ξηλωθει και η κάτω μαρμαροποδια και να γίνει "θερμοδιακοπτομενη",αλλά ποιος το κάνει; 2
mechpanos Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 9 ώρες πριν, star_cruiser είπε Καλησπέρα ομάδα!!! Επειδή είμαι στο εξοικονομώ και περνω γνώμες εχω ένα θέμα.. Για αρχή θα γίνει θερμοπροσωψη και αλλαγή κουφωμάτων από αλουμίνιο σε pvc ενεργειακά 3πλα τζαμια... Αυτό που με απασχολει ειναι η μαρμαροποδια ανάμεσα στο κούφωμα και στο τοίχο.. είναι περιμετρικά το μάρμαρο σε όλα τα παράθυρα μου και πάνω και κάτω και δεξιά και αριστερά...Για να μπει ενα κουφωμα ειναι σωστο να φυγει η μαρμαρποδια ή να μείνει και να μπει πάνω σε αυτή??? Ο ενας αλουμινας με είπε ότι θα μπουν πάνω στην μαρμαροποδια και ο άλλος οτι πρέπει να φυγουν και να μείνει μόνο το κάτω μέρος του μαρμάρου για να γίνει πιο σωστη δουλειά, και να μονωθεί και ο τοίχος μετα με την θερμοπροσωψη, γιατί το μάρμαρο είναι καλος αγωγος... Πείτε καμία γνώμη Καλά το είπε ο 2ος αλουμινάς. Έχει ειδικά τεμάχια αντί για μαρμαροποδιά αλλά θα έχει μερεμέτι. Το κακό είναι ότι επειδή θα είναι φουλ θερμοδιακοπτόμενα τα νέα σου κουφώματα, αναμένεται να ενταθεί η σημειακή απώλεια θερμότητας από τις θερμογέφυρες (τα μικρά αμόνωτα τμήματα) και εκεί να σου κάνει υγροποιήσεις και μούχλες. Κοίτα αυτά να τα ελαχιστοποιήσεις, όσα μπορείς τουλάχιστον! Κλασσικά σημεία: στηθαία, μπαλκόνια, μαρμαροποδιές, γωνίες κτιρίου με γειτονικά κτίρια, κλπ... 1
Indalx Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Καλησπέρα σειρά SL-200 και W-450 per της aluminco είναι καλές;Mε 4 εποχών τζάμια διπλά.Επίσης για μπαλκονόπορτα 2345X2400 1000 με σήτα είναι κομπλέ;
sarakats85 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 13 ώρες πριν, mechpanos είπε Καλά το είπε ο 2ος αλουμινάς. Έχει ειδικά τεμάχια αντί για μαρμαροποδιά αλλά θα έχει μερεμέτι. Το κακό είναι ότι επειδή θα είναι φουλ θερμοδιακοπτόμενα τα νέα σου κουφώματα, αναμένεται να ενταθεί η σημειακή απώλεια θερμότητας από τις θερμογέφυρες (τα μικρά αμόνωτα τμήματα) και εκεί να σου κάνει υγροποιήσεις και μούχλες. Κοίτα αυτά να τα ελαχιστοποιήσεις, όσα μπορείς τουλάχιστον! Κλασσικά σημεία: στηθαία, μπαλκόνια, μαρμαροποδιές, γωνίες κτιρίου με γειτονικά κτίρια, κλπ... Συγνώμη τι ειδικά τεμάχια λέτε? Παραθέστε ένα link αν μπορείτε. Η μάρμαρο πόδια θέλει βγάλσιμο και κόψιμο στην μέση οριζοντια ακριβώς ώστε να τοποθετηθούν με αρμο η παλιά μάρμαρο πόδια χωρισμένη για να έχει θερμοδιακοπη. Οι περισσότεροι εδώ μιλάνε σαν την Πυθία και περισσότερο μπερδεύουν πάρα βοηθάνε. Στις 4/4/2023 στις 5:57 ΜΜ, Maurikycli είπε Βάλε ένα λινκ να πάρουμε μια ιδέα https://m.youtube.com/watch?v=yRQnli158sM 17 ώρες πριν, Maurikycli είπε ^ ιδανικά πρέπει να ξηλωθει και η κάτω μαρμαροποδια και να γίνει "θερμοδιακοπτομενη",αλλά ποιος το κάνει; Πανεύκολο ούτε 20 λεπτα δουλειά..Ο ίδιος αν πιάνετε το κάνει μόνο το κόψιμο θελει τροχό η να το πάει σε μάρμαρα.. Με τη σκυλα ίσα ίσα να κουνήσεις το μάρμαρο κ θα ξεκολλήσει από το τσιμέντο αν το ελευθερώσεις αριστερά κ δεξιά από τον σοβά.. Αυτό τίποτα άλλο.. Θα βγει πανεύκολα.. Απλά τα περισσότερα μάστορια επειδή είναι πανασχετοι( κ για αυτό ασχολούνται μόνο με την τοποθέτηση αλουμινιων που είναι παιχνίδι ) θα γκρινιάζουν.. Μπράβο στον αλουμινα που στο πρότεινε.. Επιτέλους υπάρχουν κ αυτοι.. 1
mechpanos Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, sarakats85 είπε Συγνώμη τι ειδικά τεμάχια λέτε? Παραθέστε ένα link αν μπορείτε. Τέτοια. https://www.norta-schuco-fenetres.fr/thermo-fba/ 1 ώρα πριν, sarakats85 είπε Η μάρμαρο πόδια θέλει βγάλσιμο και κόψιμο στην μέση οριζοντια ακριβώς ώστε να τοποθετηθούν με αρμο η παλιά μάρμαρο πόδια χωρισμένη για να έχει θερμοδιακοπη. Εννοείς κάτι τέτοιο; 4
kanesaxo Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 3 λεπτά πριν, mechpanos είπε Τέτοια. https://www.norta-schuco-fenetres.fr/thermo-fba/ Εννοείς κάτι τέτοιο; πολυ ωραίο. Επισης ΑΝ καποιος δε θελει να βγαλει και τα περιμετρικα μαρμαρα (ναι υπάρχουν και τετοιοι) μπορει να γινει κανάλι με τροχο ωστε να "κοπει" η θερμογέφυρα και να πληρωθεί με μαστίχη ή ανάλογο σφραγιστικό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα