Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Δεν βέπω κανένα ρουξούνι βρύσης να εξέχει οπότε δεν βλέπω λόγο ανησυχίας 

άρα για εσένα ξήλωμα ολόκληρου του κουφώματος και τοποθέτηση καινούργιου ανοιγόμενου;

4 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Στην παραπάνω φωτογραφία αν ήταν ένα μονόφυλλο ανοιγόμενο θα μου άρεσε περισσότερο. 

θα ήταν τεράστιο, είναι 107x100 όπως το βλέπεις όλο, εκτός βεβαίως εάν τα κανόνιζα διαφορετικά με τον αρχιτέκτονα πριν σχεδόν μια πενηνταετία.

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχασα την αίσθηση της κλίμακας!

Στο πατρικό μου αλλάξαμε το ξύλινο παράθυρο σε επάλληλο αλουμινίου και δεν απέδωσε τα προσδοκόμενα. Ό,τι και να κάνεις στο επάλληλο δεν θα μείνεις ικανοποιημένος ειδικά στο θέμα της ηχομόνωσης.

Στο συγκεκριμένο θα μπορούσες να το κάνεις μονόφυλλο μόνο με ανάκλιση αν γενικά αερίζεται καλά ο χώρος.

* Τώρα που θυμήθηκα για λιγότερη φασαρία, όταν πας από ξύλινο σε αλουμινένιο, υπάρχουν κάσες που καβαλάνε τα ξύλινα χωρίς να χρειαστεί να τα ξηλώσεις. Ρώτα αν υπάρχει κάτι ανάλογο για αλουμινένιες κάσες 

Επεξ/σία από Maurikycli
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ έχω ανοιγόμενο παράθυρο πάνω από το νεροχύτη και μια χαρά κάνω τη δουλειά μου. Απλώς έβαλα σπαστή μπαταρία. Το κακό βέβαια είναι ότι δεν έχω βρει ακόμα σπαστή μπαταρία που να είναι και ντουζ-σπιράλ και να ταιριάζει στον πάγκο μου, αλλά που θα μου πάει.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 2
Δημοσ.

Είχα και εγώ ακριβώς το ίδιο επαλληλο στην κουζίνα πάνω από τον νεροχύτη. Επειδή είναι βορεινο, έμπαζε πάρα πολύ. Αποφάσισα λοιπον να το αλλάξω και είπα στον μάστορα την δική μου τρελή έμπνευση. "Μάστορα θα μπορούσες να το κάνεις μέχρι την μέση σταθερό και από την μέση και πάνω ανοιγμένο προς τα πάνω με κλιμακωτο άνοιγμα;". Και μου απαντά "Φυσικά ναι και θα γίνει και όμορφο".  Αυτό ήταν! Το νέο παράθυρο είναι αρκετά πρωτότυπο, λειτουργικό, δεν μπάζει και πραγματικά μου άρεσε πολυ

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nzeppos είπε

Εγώ έχω ανοιγόμενο παράθυρο πάνω από το νεροχύτη και μια χαρά κάνω τη δουλειά μου. Απλώς έβαλα σπαστή μπαταρία. Το κακό βέβαια είναι ότι δεν έχω βρει ακόμα σπαστή μπαταρία που να είναι και ντουζ-σπιράλ και να ταιριάζει στον πάγκο μου, αλλά που θα μου πάει.

Πως είναι αυτή η "σπαστή";

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, costas_ είπε

Είχα και εγώ ακριβώς το ίδιο επαλληλο στην κουζίνα πάνω από τον νεροχύτη. Επειδή είναι βορεινο, έμπαζε πάρα πολύ. Αποφάσισα λοιπον να το αλλάξω και είπα στον μάστορα την δική μου τρελή έμπνευση. "Μάστορα θα μπορούσες να το κάνεις μέχρι την μέση σταθερό και από την μέση και πάνω ανοιγμένο προς τα πάνω με κλιμακωτο άνοιγμα;". Και μου απαντά "Φυσικά ναι και θα γίνει και όμορφο".  Αυτό ήταν! Το νέο παράθυρο είναι αρκετά πρωτότυπο, λειτουργικό, δεν μπάζει και πραγματικά μου άρεσε πολυ

ακούγεται ενδιαφέρον (εάν έχεις και καμία φωτογραφία για να δούμε πως φαίνεται θα το εκτιμούσα), έβαλες και σίτα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@costas_ να υποθέσω πως φτου και από την αρχή ξήλωσες το προηγούμενο και έβαλες αυτό; πόσο πήγε το μαλλί, για τί διαστάσεις, τζάμι κλπ;

1 ώρα πριν, Maurikycli είπε

Τώρα που θυμήθηκα για λιγότερη φασαρία, όταν πας από ξύλινο σε αλουμινένιο, υπάρχουν κάσες που καβαλάνε τα ξύλινα χωρίς να χρειαστεί να τα ξηλώσεις. Ρώτα αν υπάρχει κάτι ανάλογο για αλουμινένιες κάσες 

αν μπορούσε να γίνει ωραία θα ταν αλλά πολύ αισιόδοξο μου ακούγεται

Επεξ/σία από whosethere
Δημοσ.

Η διάσταση είναι 85 x 100 (Π x Y). Από κόστος τι να σου πω? Τα άλλαξα όλα μαζί στο σπιτι και θα πρέπει να δω την προσφορά για να βρω πόσο έκανε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, costas_ είπε

Η διάσταση είναι 85 x 100 (Π x Y). Από κόστος τι να σου πω? Τα άλλαξα όλα μαζί στο σπιτι και θα πρέπει να δω την προσφορά για να βρω πόσο έκανε.

φαινόταν μεγαλύτερο (είναι πολύ ωραίο), εάν μπορέσεις, στο περίπου θα ήθελα να ξέρω πόσο πάει κάτι τέτοιο.

άσχετο αλλά επειδή θα ήθελα να ψάξω για αντίστοιχο τύπο κουρτίνας, πως λέγεται, ο μηχανισμός είναι εύκολος να βρεθεί/εγκατασταθεί;

εδιτ: η σίτα είναι σταθερή μόνο στο ανοιγόμενο μέρος;

Επεξ/σία από whosethere
Δημοσ.

Η σιτα είναι μισή μόνο στο επάνω ανοιγομενο μέρος και σταθερή. Το κουρτίνακι είναι από το Leroy Merlin σε χρώμα γκρι γραφίτη ενώ το αλουμίνιο είναι ral 9030. Η ποιότητα είναι κορυφαία για αυτό και έχω εξαιρετικά αποτελέσματα ως προς την μόνωση, τον ήχο κλπ. Που να δεις και την πόρτα της κουζίνας δίπλα... Υπερπαραγωγή 

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Στο πατρικό μου αλλάξαμε το ξύλινο παράθυρο σε επάλληλο αλουμινίου και δεν απέδωσε τα προσδοκόμενα. Ό,τι και να κάνεις στο επάλληλο δεν θα μείνεις ικανοποιημένος ειδικά στο θέμα της ηχομόνωσης.

Σε αυτο συμφωνω, και ειναι προβληματισμος μου για νεα οικοδομη για τα δυο κεντρικα κουφωματα στο σαλονι. Σκεφτομαι αντι για 1.50 * 2.00 συρωμενο μεσα στον τοίχο, να το κάνω επάλληλο για να γλυτώσω 15 ποντους πάχος τοίχου που χρειάζεται το συρώμενο με παντζούρι και σίτα.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Σε αυτο συμφωνω, και ειναι προβληματισμος μου για νεα οικοδομη για τα δυο κεντρικα κουφωματα στο σαλονι. Σκεφτομαι αντι για 1.50 * 2.00 συρωμενο μεσα στον τοίχο, να το κάνω επάλληλο για να γλυτώσω 15 ποντους πάχος τοίχου που χρειάζεται το συρώμενο με παντζούρι και σίτα.

Το έχουν γράψει πολύ και πολλοί. Όχι χωνευτά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Doubt είπε

Το έχουν γράψει πολύ και πολλοί. Όχι χωνευτά.

Οχι χωνευτα , όχι επάλληλα. Οταν θα φτιαξω 500τμ σπιτι θα βαλω ανοιγόμενα.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Οχι χωνευτα , όχι επάλληλα. Οταν θα φτιαξω 500τμ σπιτι θα βαλω ανοιγόμενα.

Βάλε τύπου  " Volkswagen "

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...