tarantules Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, Antretng είπε Πριν από αυτά τι κουφώματα είχες; Αλουμινίου με θερμοδιακοπή; Ψυχρά; Τα παλιά ξύλινα; Κάτι παλιά ξύλινα της κακιάς ώρας.Μόνο στην κουζίνα είχα κάτι επίσης παλιά αλλά σιδερένια.Σπίτι του '70 1
mindreader Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Τα κουφωματα μας, αλουμινιου με διπλα τζαμια, ειναι πλεον 20ετιας. Βεβαια, μια χαρα σε γενικες γραμμες, και δεν υπαρχει χρημα για αλλαγη... Μου λεει ο συγγενης αλουμινας (πολυ καλος στη δουλεια του), 'και μονο τζαμια αν αλλαξει καποιος ακομη και σε παλια κουφωματα, θα δει μεγαλη διαφορα!', και μου ειπε οτι τα νεα τζαμια εχουν ειδικη επιστρωση θερμομονωτικη/ανακλαστικη. Ισχυει κατι τετοιο, ή ειναι σχετικα φουσκωμενο να εχεις πολλες προσδοκιες απο μονωση τζαμιων;
Antretng Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, tarantules είπε Κάτι παλιά ξύλινα της κακιάς ώρας.Μόνο στην κουζίνα είχα κάτι επίσης παλιά αλλά σιδερένια.Σπίτι του '70 Ο,τι και να βαζες θα εβλεπες μεγάλη διαφορά. Τα παλιά ξύλινα δεν κρατάνε τίποτα. Μεχρι και ρεύμα αέρα νίωθεις να περνάει.
tarantules Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, Antretng είπε Ο,τι και να βαζες θα εβλεπες μεγάλη διαφορά. Τα παλιά ξύλινα δεν κρατάνε τίποτα. Μεχρι και ρεύμα αέρα νίωθεις να περνάει. Το μόνο που μετάνοιωσα ήταν οτι δεν έβαλα τρίπλεξ τζάμια.Δεν το γνώριζα οτι υπήρχαν.Το έμαθα αφού τα είχα βάλει.
Antretng Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 12 λεπτά πριν, tarantules είπε Το μόνο που μετάνοιωσα ήταν οτι δεν έβαλα τρίπλεξ τζάμια.Δεν το γνώριζα οτι υπήρχαν.Το έμαθα αφού τα είχα βάλει. Δεν νομιζω να σου εκαναν τοσο μεγάλη διαφορά. Από κάποιο σημείο και πέρα περισσότερα θα σου δώσει μια μόνωση/πρόσοψη στους τοίχους.
Maurikycli Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 27 λεπτά πριν, tarantules είπε Το μόνο που μετάνοιωσα ήταν οτι δεν έβαλα τρίπλεξ τζάμια.Δεν το γνώριζα οτι υπήρχαν.Το έμαθα αφού τα είχα βάλει. Τριπλεξ τζάμια δεν σημαίνει απαραίτητα θερμομονωτικά
tarantules Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 15 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Τριπλεξ τζάμια δεν σημαίνει απαραίτητα θερμομονωτικά Για περισσότερη ηχομόνωση τα ήθελα.
Maurikycli Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Ο κύριος λόγος να μπει τριπλεξ είναι η ασφάλεια. Μάλλον εννοείς 3 τζάμια με 2 κενά 1
filipprin Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, bill999r είπε Δεν θα έπρεπε. Λόγω του υλικού έχουν πολύ μεγαλύτερες ανοχές σε σχέση με τα μέταλλα, αν και τα PVC έχουν κ αυτά στο εσωτερικό τους μεταλλικό σκελετό. Γενικότερα πάντως το ξεφλούδισμα και οι υψηλές θερμοκρασίες είναι ένας μύθος. Και μενα τα αλλα που εχουν τεντα απο πανω δεν εχουν παθει τιποτα.Για ξεφλουδισμα οχι ενα κιτρινισματακι όμως το εχουν παρει.Δεν ταιριαζουν ολα τα υλικα σε ολες τις συνθηκες και αυτο δεν ειναι μυθος. 1
Doubt Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, filipprin είπε Και μενα τα αλλα που εχουν τεντα απο πανω δεν εχουν παθει τιποτα.Για ξεφλουδισμα οχι ενα κιτρινισματακι όμως το εχουν παρει.Δεν ταιριαζουν ολα τα υλικα σε ολες τις συνθηκες και αυτο δεν ειναι μυθος. Υπάρχουν εκτεθειμένες υδρορροές από pvc σε πολύ αντίξοες συνθήκες και δεν παθαίνουν τίποτα για δεκαετίες. Δεν υπάρχει φόβος. 2
filipprin Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Έχεις δει λουκι που το βαραει ο ηλιος 10χρονια να δεις σε τι χαλια ειναι που το τραβας με το χερι και γινεται θρυματα.Γενικα το πβσ ειναι μοδα που ηρθε απο την ευρωπη και δεν ταιριάζει στην ελλαδα.Εβαλα αλουμινια στην αθηνα και πβσ στο νησι την ιδια περιοδο και βλεπω τις διαφορες. 1 1
nikoschania Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα. μένω Κρήτη και έχω σκοπό να αλλάξω τα παράθυρα. σκέφτομαι να βάλω pvc της εταιρίας aluplast. Θα έχω θέμα σε μερικά χρόνια λόγω του ήλιου; Έχετε καμιά γνώμη για την ανωτέρω εταιρία;
tarantules Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, filipprin είπε Έχεις δει λουκι που το βαραει ο ηλιος 10χρονια να δεις σε τι χαλια ειναι που το τραβας με το χερι και γινεται θρυματα.Γενικα το πβσ ειναι μοδα που ηρθε απο την ευρωπη και δεν ταιριάζει στην ελλαδα.Εβαλα αλουμινια στην αθηνα και πβσ στο νησι την ιδια περιοδο και βλεπω τις διαφορες. Tα συγκεκριμένα της Kommerling που έχω βάλει , δεν είναι το κλασικό απλό PVC που λέμε όταν αναφερόμαστε στα κουφώματα αλλά polycarbonate που έχει διαφορετικές ιδιότητες , φυσικά ανώτερες από το απλό PVC.Δεν γνωρίζω εαν η Kommerling χρησιμοποιεί το ίδιο σε όλες τις σειρές της (φτηνές και ακριβές). Θυμάμαι όταν τα έβαλα είχα κι εγώ τις επιφυλάξεις μου σχετικά με την αντοχή στο χρόνο και κατά πόσο θα μου "κιτρινίσουν" και ο εγκαταστάτης μου χαμογέλασε και μου εξήγησε οτι το υλικό αυτό αντέχει σε ήλιο , υγρασία και αλμύρα.Επίσης μου είπε οτι κατά κόρον σε νησιά τέτοια βάζουν.Οι δε μηχανισμοί είναι για βαρειά χρήση με αντοχές για χιλιάδες ανοιγοκλεισίματα.Δεν είναι χαζοί να σου δίνουν τόσο μεγάλη εγγύηση.Επίσης παρέχουν ισόβιο service. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2023 από tarantules 1
Silenzio Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 4 ώρες πριν, tarantules είπε και αργότερα που άλλαξα το θερμοστάτη σε ηλεκτρονικό με διαφορικό και λειτουργία autolearning έπεσε στο μισό.Καίγαμε πάνω από 1000 λίτρα πετρέλαιο και πλέον κάθε σεζόν καίμε 600. καλησπέρα, αυτό θα με ενδιέφερε να μάθω τι είναι, το διαφορικό με λειτουργία autolearning, έχω ένα αναλογικό απλό siemens..Σου είναι εύκολο να μου πεις τα υλικά που πήρες ? το διαφορικό μέσα στο πίνακα ? Το έχεις όλη μέρα ανοικτό ? γιατί εμείς στα κρύα 2-3 ώρες το βράδυ το ανοίγουμε.. ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα