Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 hours ago, eidikos33 said:

Επίσης πως θα είναι καλυμμένος όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα και ότι δεν θα τσιμπήσει την προκαταβολή και μετα θα πάει με τα δικά του κέφια;

Για να μην κάνεις τα ίδια λάθη που έκανα εγώ (που μου προκάλεσαν καθυστερήσεις μηνών και έξτρα κόστος), θα πρότεινα να τους ζητήσεις εξαρχής να σου δώσουν εγγράφως ένα χρονοδιάγραμμα εργασιών. Τότε θα παραγγείλουν τα υλικά, τότε αναμένεται να παραλάβουν, τότε αναμένεται να κάνουν τη συναρμολόγηση, τότε θα τα έχουν έτοιμα για τοποθέτηση και θα έρθουν να τα βιδώσουν, τότε θα τα τελειώσουν, τότε θα γίνει ο έλεγχος, τότε θα γίνουν τυχόν διορθώσεις/ρεγουλαρίσματα, τότε θα γίνει η εξόφληση.

Καλά όχι προφανώς με στρογγυλή σφραγίδα ή ρήτρες, αλλά έστω ένα χαρτί που να δείχνει ότι είναι σοβαροί επαγγελματίες, έχουν ένα συγκεκριμένο πλάνο και ότι κάπως δεσμεύονται να τελειώσουν το έργο στο περιθώριο που αυτοί έχουν τάξει.

Τυχόν καθυστερήσεις νομίζω ότι οφείλονται συνήθως είτε στον προμηθευτή (που εκεί δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ούτε ο μάστορας, ούτε ο πελάτης), είτε στο μάστορα που έχει κλείσει παράλληλα καμια δεκαριά δουλειές και δεν τις προλαβαίνει.

Οπότε επέμεινε να μάθεις ποιος είναι ο προμηθευτής, πόσες περίπου άλλες δουλειές έχουν τώρα  οι μάστορες και πόσες περιμένουν να ανοίξουν στο ενδιάμεσο. Γιατί οι προκαταβολές που ζητάνε είναι πάντα προς δικό τους όφελος για να δεσμεύσουν τον πελάτη, ο οποίος αν αρχίσει να διαμαρτύρεται για καθυστερήσεις κλπ δεν θα μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα για να πιέσει, αφού δεν θα τον συμφέρει να υπαναχωρήσει (καλή τύχη να πάρει πίσω τα λεφτά του μετά).

Αν σε οτιδήποτε από τα παραπάνω δεις ότι δεν απαντάνε ή σου τα μασάνε ή δεν φαίνονται να είναι βέβαιοι, πάτα τους στον κάλο και επέμεινε να σου δώσουν σαφή απάντηση και έστω προφορική δέσμευση. Το τι μπορείς να κάνεις αν δεν την τηρήσουν είναι άλλη ιστορία, πάντως αν τους πεις εξαρχής κάτι του στυλ "για κάθε μέρα/βδομάδα εκτός χρονοδιαγράμματος εγώ θα σου κόβω ένα 50άρικο από την εξόφληση", είτε το εννοείς είτε όχι θα τους κάνεις να καταλάβουν ότι δεν αστειεύεσαι.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Thanks 1
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 28/2/2025 στις 12:30 ΠΜ, efib είπε

Για 6 παράθυρα uPVC kommerling 76d και salamander 76d πήρα προσφορές 4000€+ ΦΠΑ και 3200€+ ΦΠΑ αντίστοιχα. Τζάμια 4 εποχών και στις 2 περιπτώσεις.

Πόσα τετραγωνικά είναι αυτά τα 6 παράθυρα (ή τί διαστάσεις έχουν);

Δημοσ.
15 ώρες πριν, apollo_el είπε

Πόσα τετραγωνικά είναι αυτά τα 6 παράθυρα (ή τί διαστάσεις έχουν);

1.16m*1.58m (Π*Υ)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...