Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Aurumnus είπε

Πολύ ενδιαφέρον αυτό.

Υπάρχει κάποια εκτίμηση για αντοχή στο χρόνο για τη συγκεκριμένη γούνα.

Ο γείτονάς μου την έχει 10 χρόνια και εγώ 4-5 χρόνια. Δεν έχει πάθει κάτι. Οπως είπα βγαίνει εύκολα, καθαρίζεται πανεύκολα με την ηλεκτρική σκούπα και παραμένει καινούρια. 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχω πάρει προσφορά για 3 ανοιγόμενες μπαλκονόπορτες θερμοδιακοπής

Ανάμεσα σε

Exalco albio 125 c

Alumil M 9660

Europa eos 60

Τι γνώμη έχετε;;

Προσωπικά οι  δύο πρώτες μου φαίνονται παραπλήσιες ενώ η Europa φαίνεται να έχει καλύτερη μόνωση σαν κούφωμα.

Σίγουρα παίζει ρόλο και ο μάστορας αλλά σαν τιμή είναι κοντά γενικά .

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 25/10/2024 at 09:11, Dinos1973 said:

Δυστυχως στην ελλαδα οι μαστορες που τα τοποθετουν στην πλειοψηφια τους ειναι το λιγοτερο απαραδεκτοι

Πώς ξέρεις οτι η τοποθέτηση έγινε σωστά;

Δημοσ.
3 hours ago, li@m said:

Πώς ξέρεις οτι η τοποθέτηση έγινε σωστά;

Εάν η τοποθέτηση είναι σωστή εκτός από την λειτουργική συμπεριφορά τους δεν θα πρέπει να ακούς κανέναν εξωτερικό θόρυβο! 

• Super Moderators
Δημοσ.
On 07/02/2025 at 18:18, iliaswbm said:

Τι γνώμη έχετε;;

Προσωπικά οι  δύο πρώτες μου φαίνονται παραπλήσιες ενώ η Europa φαίνεται να έχει καλύτερη μόνωση σαν κούφωμα.

Yeah το Exalco είναι χειρότερο από αυτά τα 2. Τώρα οι διαφορές ανάμεσα στα άλλα 2 είναι μικρές.

19 minutes ago, Dinos1973 said:

Εάν η τοποθέτηση είναι σωστή εκτός από την λειτουργική συμπεριφορά τους δεν θα πρέπει να ακούς κανέναν εξωτερικό θόρυβο! 

Λίγο δύσκολο για κανένα θόρυβο. 😛

Δημοσ.
29 minutes ago, Thresh said:

Yeah το Exalco είναι χειρότερο από αυτά τα 2. Τώρα οι διαφορές ανάμεσα στα άλλα 2 είναι μικρές.

Λίγο δύσκολο για κανένα θόρυβο. 😛

Εάν βρεθείς ποτέ στο εξωτερικό, Ευρώπη, θα καταλάβεις τι εννοώ!

• Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, Dinos1973 said:

Εάν βρεθείς ποτέ στο εξωτερικό, Ευρώπη, θα καταλάβεις τι εννοώ!

Έχω πολύ καλά Elvial με τριπλό (όχι triplex) τζάμι και με πολύ καλή τοποθέτηση, αλλά κάποιοι θόρυβοι περνάνε, εξάλλου όλα τα κουφώματα έχουν μια ηχομόνωση x db, πάνω από αυτά δεν κάνουν μαγικά.

• Like 1
Δημοσ.
11 minutes ago, Thresh said:

Έχω πολύ καλά Elvial με τριπλό (όχι triplex) τζάμι και με πολύ καλή τοποθέτηση, αλλά κάποιοι θόρυβοι περνάνε, εξάλλου όλα τα κουφώματα έχουν μια ηχομόνωση x db, πάνω από αυτά δεν κάνουν μαγικά.

Την καλή τοποθέτηση πως την κρίνεις;

• Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, Dinos1973 said:

Την καλή τοποθέτηση πως την κρίνεις;

Από αυτά που έκαναν σε σύγκριση με αυτά που βλέπω σε videos εξωτερικού.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για 6 παράθυρα 2 μπαλκονόπορτες και μια πόρτα εισόδου για κουφώματα αλουμίνια είναι καλή τιμή τα 10κ αναφέρομαι για ρολα με ιμαντα? Επίσης τι να προσέξω; Είμαι σε διαδικασία εύρεσης αλουμινα ώστε να άλλαξα κουφώματα ξύλινα 50ετιας. Για τα παραπάνω σε pvc πήρα προσφορά 7κ, αξίζει κανείς να βάλει pvc? Τι μπορώ να κάνω ώστε να παζαρεψω την τιμή?

Επεξ/σία από eidikos33
Δημοσ.
57 minutes ago, eidikos33 said:

Για 6 παράθυρα 2 μπαλκονόπορτες και μια πόρτα εισόδου για κουφώματα αλουμίνια είναι καλή τιμή τα 10κ αναφέρομαι για ρολα με ιμαντα? Επίσης τι να προσέξω; Είμαι σε διαδικασία εύρεσης αλουμινα ώστε να άλλαξα κουφώματα ξύλινα 50ετιας. Για τα παραπάνω σε pvc πήρα προσφορά 7κ, αξίζει κανείς να βάλει pvc? Τι μπορώ να κάνω ώστε να παζαρεψω την τιμή?

Ποια κουφωματα; 

Δημοσ.

Για 6 παράθυρα uPVC kommerling 76d και salamander 76d πήρα προσφορές 4000€+ ΦΠΑ και 3200€+ ΦΠΑ αντίστοιχα. Τζάμια 4 εποχών και στις 2 περιπτώσεις.

• Thanks 1
Δημοσ.

Πώς μπορώ να διαπραγματευτώ την προσφορά που μου δίνουν; Επίσης πως θα είναι καλυμμένος όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα και ότι δεν θα τσιμπήσει την προκαταβολή και μετα θα πάει με τα δικά του κέφια;

Δημοσ.

Ρωτάς εάν μπορεί να γίνει καλύτερη τιμή. Εγώ λέω ότι θα τα δώσω όλα μπροστά και όλο και κάτι κόβουν. Όμως να είναι αξιόπιστος ο μάστορας. Ζήτησε γραπτώς τις λεπτομέρειες και γενικά να πιέζεις αν δεις ότι δεν κάνουν αυτό που πρέπει, μην τους αφήσεις λασκα.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...