Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας μην ξεφύγουμε από το αρχικό θέμα "dash cam για περιπτώσεις τρακαρισμάτων σε πορεία αλλά κυρίως για στάθμευση (όταν λείπουμε από το αμάξι)

Με ενδιαφέρει το τεχνικό κομμάτι του θέματος, αν κάποιος έχει κάνει χρήση / άποψη, ευκολία λειτουργίας, χαρακτηριστικά, ποιότητα, κτλ. 

Τα σκέτα χαρακτηριστικά που αναφέρουν οι κατασκευαστές στα sites δεν λένε όλη την αλήθεια. 

Προσωπικά δεν πρόκειται να ασχοληθώ με νομοθεσίες. 

Θέλω μόνο να έχω απόδειξη σε βίντεο ή φώτο ότι το τάδε αμάξι με τράκαρε την τάδε ώρα κ έφυγε

Ακολούθως, θα χειριστώ την κάθε υπόθεση κατά περίπτωση. 

Όλοι έχουμε δει αμέτρητα βιντεακια από dash cams σε Ελλάδα κ εξωτερικό, αλλά προσωπικά δεν έχω σκοπό ποτέ να ανεβάσω τέτοιο βίντεο. 

@Georgram

Λίγο που το έχω ψάξει, συνήθως καταγράφουν συνεχομενα πολύ σύντομα βιντεακια (1 ίσως λεπτού) σε sd card, που όταν γεμίσει γίνεται overwrite το πιο παλιό. Δεν ασχολείσαι δλδ καθόλου.

Σε ορισμένες μάρκες / μοντέλα μπορείς να τα δεις κ από εφαρμογές στο κινητό, να τα κατεβάσεις και γενικά να τα διαχειριστείς. 

• Like 2
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 ώρες πριν, red66phone είπε

Με έχουν χτυπήσει μπροστά, πίσω κ στη πόρτα του οδηγού σε 3 διαφορετικά περιστατικά. 

Πάρκινγκ να νοικιάσω κοντά στο σπίτι μου δεν υπάρχει. 

Μπορώ να δω κ στο Ali κ skroutz, αλλά ρωτάω αν χρησιμοποιεί κάποιος κάτι αντίστοιχο ή έχει ψάξει / ακούσει από γνωστό. 

Στο πλάι πως θα καταγράψει κάτι η κάμερα;Που και στο μπροστά ή πίσω θα πρέπει να την έχεις να κοιτάει χαμηλά για να πιάσει πινακίδες.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, red66phone είπε

Λίγο που το έχω ψάξει, συνήθως καταγράφουν συνεχομενα πολύ σύντομα βιντεακια (1 ίσως λεπτού) σε sd card, που όταν γεμίσει γίνεται overwrite το πιο παλιό. Δεν ασχολείσαι δλδ καθόλου.

Σε ορισμένες μάρκες / μοντέλα μπορείς να τα δεις κ από εφαρμογές στο κινητό, να τα κατεβάσεις και γενικά να τα διαχειριστείς. 

Ας πούμε ότι σε χτύπησε κάποιος το βράδυ που το είχες εσυ παρκαρισμένο και η καρτα ήδη έχει κάνει overwrite,το επόμενο πρωί που θα το δεις εσυ υπάρχει περίπτωση να έχεις χάσει εκείνη την στιγμή η υπάρχει κάποιος σενσορας για παράδειγμα που κατάλαβε ότι υπήρξε επαφή στο αυτοκίνητο όποτε το αποθηκεύει ότι και να γίνει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Georgram είπε

Ας πούμε ότι σε χτύπησε κάποιος το βράδυ που το είχες εσυ παρκαρισμένο και η καρτα ήδη έχει κάνει overwrite,το επόμενο πρωί που θα το δεις εσυ υπάρχει περίπτωση να έχεις χάσει εκείνη την στιγμή η υπάρχει κάποιος σενσορας για παράδειγμα που κατάλαβε ότι υπήρξε επαφή στο αυτοκίνητο όποτε το αποθηκεύει ότι και να γίνει;

Οι περισσότερες έχουν αισθητήρα κραδασμού και τραβάνε κλιπ από τον κραδασμό και 1-2-5 λεπτά μετά.

Δεν καταγράφουν 24/7 στη λειτουργία parking (για εξοικονόμηση μπαταρίας-σκέψου να το έχεις καμιά βδομάδα ακίνητο και να μην φορτίζει).

Από εκει και πέρα 1 ώρα βίντεο 1080p θέλει περίπου 1 gb (αναλόγως τη συμπίεση), οπότε ανάλογα την κάρτα που θα βάλεις έχεις αντίστοιχη αυτονομία.

Οπότε το σενάριο να σε χτύπησε κάποιος την προηγούμενη και να έχει γίνει overwrite το αρχείο την επόμενη δεν παίζει (αν έλεγες για 2-3 εβδομάδες μετά εκεί το συζητάγαμε)...

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Που και στο μπροστά ή πίσω θα πρέπει να την έχεις να κοιτάει χαμηλά για να πιάσει πινακίδες.

Οι dashcam έχουν σούπερ- υπερ- ευρυγώνιο φακό. Πιάνουν πολλά περισσότερα απ' ότι πιστεύεις :P

Άμα θες ανεβάζω και footage.

Δημοσ.

Πολύ απλά αγοράζεις μεταχειρισμένο 10ετιας και ησυχάζεις….τα καινούργια είναι μόνο από γκαράζ σε γκαράζ εάν είναι δικά μας. Εάν είναι εταιρικό στα πα…ρια σου! Στη ζούγκλα τις Αθήνας δυστυχώς έτσι είναι !!

Δημοσ.
14 ώρες πριν, chaosmaster είπε

Εγώ θα επανέλθω κ θα το πάω λίγο παραπέρα. Αν έχεις το αυτοκίνητο παρκαρισμένο κ η κάμερα γράφει δημόσιο δρόμο άτομα κλπ κ εγώ σου κάνω καταγγελία δε θα έχεις θέμα; δεν είμαι από αυτούς απλά ρωτάω για να ξέρω τι γίνεται. Στη γειτονιά μου πάντως γραφείο security είχε κάμερα έξω που έγραφε τον δρόμο κ του τη ξήλωσαν μετά από ένα μήνα 

Δεν ξέρω για πιο λογο την ξηλωσαν , επιτρεπεται να καταγραφεις την εισοδο απ'οτι ξέρω οπως εχουν όλα τα καταστηματα. Μάλλον δεν αρεσε σε κάποιον ...

Σε εμας εχει ερθει η αστυνομια  2 φορες  και δωσαμε και το υλικο για να να βρουν οχηματα για ληστεια και το καταγραφικο καταγραφει και τον δρομο

14 ώρες πριν, chaosmaster είπε

Εγώ θα επανέλθω κ θα το πάω λίγο παραπέρα. Αν έχεις το αυτοκίνητο παρκαρισμένο κ η κάμερα γράφει δημόσιο δρόμο άτομα κλπ κ εγώ σου κάνω καταγγελία δε θα έχεις θέμα; δεν είμαι από αυτούς απλά ρωτάω για να ξέρω τι γίνεται. Στη γειτονιά μου πάντως γραφείο security είχε κάμερα έξω που έγραφε τον δρόμο κ του τη ξήλωσαν μετά από ένα μήνα 

Δεν ξέρω για πιο λογο την ξηλωσαν , επιτρεπεται να καταγραφεις την εισοδο απ'οτι ξέρω οπως εχουν όλα τα καταστηματα. Μάλλον δεν αρεσε σε κάποιον ...

Σε εμας εχει ερθει η αστυνομια  2 φορες  και δωσαμε και το υλικο για να να βρουν οχηματα για ληστεια και το καταγραφικο καταγραφει και τον δρομο

Δημοσ.
1 ώρα πριν, agnostos13 είπε

Οι περισσότερες έχουν αισθητήρα κραδασμού και τραβάνε κλιπ από τον κραδασμό και 1-2-5 λεπτά μετά.

Δεν καταγράφουν 24/7 στη λειτουργία parking (για εξοικονόμηση μπαταρίας-σκέψου να το έχεις καμιά βδομάδα ακίνητο και να μην φορτίζει).

Από εκει και πέρα 1 ώρα βίντεο 1080p θέλει περίπου 1 gb (αναλόγως τη συμπίεση), οπότε ανάλογα την κάρτα που θα βάλεις έχεις αντίστοιχη αυτονομία.

Οπότε το σενάριο να σε χτύπησε κάποιος την προηγούμενη και να έχει γίνει overwrite το αρχείο την επόμενη δεν παίζει (αν έλεγες για 2-3 εβδομάδες μετά εκεί το συζητάγαμε)...

Κατάλαβα,ευχαριστώ!! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, teodgeor είπε

Αυτο ειναι το νομιμο .Μονο την εισοδοτου σπιτιου σου και αυτο με συγκεκριμενες διαδικασιες αν προκειτε για εισοδο πολυκατοικιας.Αν καταγραφεις και το δρομο και καποιος κανει καταγγελεια τοτε ξηλώνεται.Οσο  δεν υπαρχει δεν σε ενοχλει η αστυνομια και μια χαρα παίρνει και το υλικο που φυσικά δεν το χρησιμοποιεί αυτούσιο στο δικαστηριο αλλα για να λυσει τη υποθεση με αλλα στοιχεια.Υπαρχουν φυσικα και σοβαρες υποθέσεις δημοσιου συμφεροντος οπου το βιντεο χρησιμοποιείτε σαν αποδειξη.

Επεξ/σία από filipprin
Δημοσ.

Να βοηθήσω πριν ξοδέψεις χρήματα..έχω μια διπλή 2K+full hd, οι κάμερες σε δυνατότητες πλέον είναι άψογες,ευρυγωνιοι φακοί, οι αισθητήρες κίνησης λειτουργούν μια χαρά, το πρόβλημα είναι η τροφοδοσία ρεύματος σε κατάσταση πάρκινγκ!!

Οι λύσεις είναι 2 και είναι και οι 2 προβληματικές δυστυχώς. 

1) Τεράστιο power bank με διάρκεια max 1 μέρας και κάθε μέρα να το φορτίζεις. 

2)Μπορείς να πάρεις ρεύμα από την obd, εγώ δοκίμασα αυτήν την λύση σε αυτοκίνητο με μεγάλη μπαταρία AGM(start-stop) η οποία ήταν και καινούρια, στον μήνα επάνω την αδυνάτησε πολύ σε σημείο που το start-stop σταμάτησε να λειτουργεί. Σε έρευνα που έκανα μετά(δυστυχώς) σε ξένα φόρουμ το βρήκα να το αναφέρουν πολλοί (dashcam obd power car battery drain). 

Όλα αυτά πριν 1 χρόνο, από τότε δεν ξανά ασχολήθηκα,εχασα πολύ χρόνο και ένα σεβαστό ποσό χωρίς αποτέλεσμα. 

Για εγγραφή σε κίνηση όλα είναι μια χαρά. 

• Thanks 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, chaosmaster είπε

Η εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων επιτήρησης σε δημόσιους χώρους γίνεται μόνο από κρατικές αρχές (άρθρο 14 παρ. 2 Ν. 3917/2011). Αυτές οι δημόσιες αρχές μπορεί να είναι ιδίως η Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή

Δεν είναι σύστημα επιτήρησης η dashcam ούτε το κινητό τηλέφωνο, ούτε η βιντεοκάμερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H dash camera (έχω και στα δυο μου αυτοκίνητα) θα σου χρησιμεύσει σε καποιο βαρύ ατύχημα που θα πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Όταν υπάρχει τραυματισμός  το δέχονται το βιντεο στο δικαστήριο.

Τώρα για το κομμάτι του σε χτύπησαν και έφυγαν, μου έτυχε και στο μονο που σε βοηθάει ειναι το να βρεις την πινακίδα του άλλου. Στην αστυνομία λές οτι το είδες με τα μάτια σου (με αυτόν τον τρόπο το δέχονται) και δηλώνεις τον εαυτό σου ως μάρτυρας (πρέπει να είσαι και ιδιοκτήτης).

Όταν βρήκα αυτόν που με χτύπησε και έκανε την πάπια του έστειλα φωτο απο την κάμερα και του είπα οτι θα το τραβήξω δικαστικά. Αγχώθηκε και το παραδέχτηκε.

Επεξ/σία από cyberguy
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

@Iraklisiras obd? Εννοείς αυτό το έξτρα hardware kit - καλώδιο που συνήθως πωλείται ξεχωριστά και συνδέεται στο πινακάκι με τις ασφάλειες του αυτοκινήτου? Αφού δεν τραβάει συνεχόμενα δικαιολογείται τέτοιο battery drain? 

@cyberguy ναι αυτό ήταν εξ αρχής  το σκεπτικό μου για την χρησιμότητα της. 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, red66phone είπε

@Iraklisiras obd? Εννοείς αυτό το έξτρα hardware kit - καλώδιο που συνήθως πωλείται ξεχωριστά και συνδέεται στο πινακάκι με τις ασφάλειες του αυτοκινήτου? Αφού δεν τραβάει συνεχόμενα δικαιολογείται τέτοιο battery drain? 

@cyberguy ναι αυτό ήταν εξ αρχής  το σκεπτικό μου για την χρησιμότητα της. 

Είναι έξτρα το καλώδιο όπως αναφέρεις και συνδέεται στη θύρα obd(εκεί που συνδέουν και τα διαγνωστικά), όχι στις ασφάλειες. 

Δυστυχώς ναι την εξαντλεί επειδή την διατηρεί σε κατάσταση αναμονής με τον αισθητήρα κίνησης σε λειτουργία, διαρκής ανίχνευση. 

Αν έχει κάποιος διαφορετική εμπειρία ή λύση με χαρά να την ακούσουμε. 

Μόλις τώρα, Iraklisiras είπε

Είναι έξτρα το καλώδιο όπως αναφέρεις και συνδέεται στη θύρα obd(εκεί που συνδέουν και τα διαγνωστικά), όχι στις ασφάλειες. 

Δυστυχώς ναι την εξαντλεί επειδή την διατηρεί σε κατάσταση αναμονής με τον αισθητήρα κίνησης σε λειτουργία, διαρκής ανίχνευση. 

ΥΓ:Νομίζω υπάρχουν και για σύνδεση στις ασφάλειες. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Iraklisiras είπε

Έξτρα 12βολτη μπαταρία που θα φορτίζει από τη μπαταρία του αυτοκινήτου όταν το αμάξι κινείται. Θέλει ηλεκτρολόγο όμως για τέτοια εγκατάσταση

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...