atheatos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, Πέτρος είπε Σιγά το bn βρε σε 6600. Εδώ ούτε οι 3090/6950ΧΤ δεν είχαν θέμα (ούτε στα όρια του στατιστικού λάθους δεν έβγαινε) και θα έχει η μικρή? Η κάρτα δουλεύει pcie 3 x 8 και όχι x 16 στο σύστημα του stelanou. Σε αυτά που ανέφερες είναι ,pcie 3 x16 .Αν δούλευε η 3090 ή 6950xt σε picie 3 x 8 δεν νομίζω να μην είχαν θέμα. 13 ώρες πριν, Aris-leme είπε Είχα τον 3600Χ με 6600ΧΤ και δεν είχα κανένα θέμα πουθενά τώρα πήρα και οθόνη 2Κ και έβαλα τον 5600(απλά και μόνο για να βάλω τον 3600Χ στης κόρης το πισι) δε βλέπω πουθενά κάτι περίεργο. Εδώ βλέπεις ότι ούτε με τη 6800ΧΤ σε 16 παιχνίδια δεν έχει θέμα σε 2Κ Και ένα ακόμη τεστ 2κ οθόνη στα ποσά hz ? Γιατί αν είναι στα 60 ή 75 hz χαίρω πολύ, δεν θα είχες κανένα πρόβλημα .Για πήγαινε την 6600xt σε 2κ 165hz που την είχε ο Στέλανος και του έσβηνε η οθόνη? Φαντάζομαι δεν εχεις πρόβλημα που η κάρτα σου δούλευει pcie3 x 8, σωστά? Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2023 από atheatos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, atheatos είπε Η κάρτα δουλεύει pcie 3 x 8 και όχι x 16 στο σύστημα του stelanou. Ε? Γιατί? Έχει αναφερθεί κάτι τέτοιο και για τις 6600ΧΤ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, Πέτρος είπε Ε? Γιατί? Έχει αναφερθεί κάτι τέτοιο και για τις 6600ΧΤ? Η κάρτα είναι pcie 4 x8 , όπου και να την βάλεις θα δουλεύει x8 . Έχει αναφερθεί αλλά λίγοι το πήραν χαμπάρι... Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2023 από atheatos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, atheatos είπε Η κάρτα είναι pcie 4 x8 , όπου και να την βάλεις θα δουλεύει x8 . Έχει αναφερθεί αλλά λίγοι το πήραν χαμπάρι... Νόμιζα πως αφορούσε μόνο κάτι 6500 και κάτω...ναι, εδώ ίσως όντως να έχει κάποια διαφορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris-leme Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 2K 144Hz οθόνη έχω. Η 6600ΧΤ δε νομίζω να έχει θέμα με pcie3 η 4. Σε 2 διαφορετικά Β-550 την είχα. https://www.lg.com/gr/othones/lg-27gn880-b Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnpopexi Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 To bottleneck μας είναι παντελώς αδιάφορο όταν το τρώει ο επεξεργαστής. Όσο η κάρτα καλύπτει τις ανάγκες σου , και αξιοποιείται στο 100% δε σε νοιάζει τι κάνει το cpu. Ας βαράει μύγες με 1% usage. Το παραδοσιακό bottleneck που θεωρείται πρόβλημα είναι το ανάποδο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 51 λεπτά πριν, Aris-leme είπε 2K 144Hz οθόνη έχω. Η 6600ΧΤ δε νομίζω να έχει θέμα με pcie3 η 4. Σε 2 διαφορετικά Β-550 την είχα. https://www.lg.com/gr/othones/lg-27gn880-b Δεν νομίζεις να έχει θέμα να τρέχει σε pcie 3 x 8 ,γιατί είχες pcie 4 μητρική. Όσο για την οθόνη και εγώ έχω 144hz αλλά την έχω στα 100hz γιατί βλέπω ταινίες. Αν ανεβάσω στα 144hz η Radeon Vii αρχίζει και ανεβάζει στροφές στους ανεμιστήρες. Όχι ότι έχει πρόβλημα αλλά είναι διάφορα. Πόσο μάλλον στα 165hz που την είχε ο Στέλανος και έπαιζε παιχνίδια. Η κάρτα δεν έχει πρόβλημα σε pcie 4 σύστημα να σπρώξει τα 165hz αλλά pcie 3 έχει γιατί παίρνει το μισό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ronnie1985 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, atheatos είπε Οσο για την οθόνη και εγώ έχω 144hz αλλά την έχω στα 100hz γιατί βλέπω ταινίες. Αν ανεβάσω στα 144hz η Radeon Vii αρχίζει και ανεβάζει στροφές στους ανεμιστήρες. Όχι ότι έχει πρόβλημα αλλά είναι διάφορα. Θεωρώ πως δουλεύει στο τέρμα, χωρίς να υπάρχει λόγος φυσικά, το memory clock της VRAM, οπότε ακόμα και σε idle, ανεβάζει θερμοκρασία, οπότε και στροφάρουν παραπάνω οι ανεμιστήρες. Αυτό είχα πάθει τουλάχιστον εγώ με την 5700xt που είχα (και αρκετός κόσμος από ότι γκουκλαρα) και μου το έκανε όταν εβαζα τα 144hz στην οθόνη. Αν το ριχνα στα 120hz συμπεριφερόταν το memory clock όπως θα πρεπε σε idle και με τη σειρά τους και οι θερμοκρασίες. Λύση δε βρήκα ποτέ, ήταν καθαρά θέμα drivers και ως γνωστό η κόκκινη ομάδα στο software υστερεί. Αναγκάστηκα να την δώσω και πήγα σε Nvidia. 144hz και όλα ήρεμα σε idle. Σορυ για το offtopic. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Θεωρώ πως δουλεύει στο τέρμα, χωρίς να υπάρχει λόγος φυσικά, το memory clock της VRAM, οπότε ακόμα και σε idle, ανεβάζει θερμοκρασία, οπότε και στροφάρουν παραπάνω οι ανεμιστήρες. Αυτό είχα πάθει τουλάχιστον εγώ με την 5700xt που είχα (και αρκετός κόσμος από ότι γκουκλαρα) και μου το έκανε όταν εβαζα τα 144hz στην οθόνη. Αν το ριχνα στα 120hz συμπεριφερόταν το memory clock όπως θα πρεπε σε idle και με τη σειρά τους και οι θερμοκρασίες. Λύση δε βρήκα ποτέ, ήταν καθαρά θέμα drivers και ως γνωστό η κόκκινη ομάδα στο software υστερεί. Αναγκάστηκα να την δώσω και πήγα σε Nvidia. 144hz και όλα ήρεμα σε idle. Σορυ για το offtopic. Τα hz ζορίζουν. Αν κατεβάσεις τα hz σε παιχνίδι θα δεις ότι πέφτει και η κατανάλωση της κάρτας. Στους drivers πιθανόν να ήταν με το variable refresh rate όπου εκεί όντως τα έκανε λίγο σαλάτα η amd. Θα έπρεπε δηλαδή σε idle να πέφτουν τα hz και να ανεβαίνουν στο max όταν χρειάζεται. Τελος πάντων μπορεί κάποιος να ρυθμίζει το max hz της οθόνης όταν δεν παίζει εκεί που τον βολεύει και να το αλλάζει ανάλογα την περίπτωση. Δεν είναι όλες οι κάρτες ικανές να δίνουν όλα τα hz σε όλες τις αναλύσεις. Ποσό μάλλον αυτές που δουλεύουν με την μιση ταχύτητα από αυτη που μπορούν να δεχτούν . Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2023 από atheatos 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Λύση stelanos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Λύση Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και πάλι.Λοιπον όπως είχα προαναφέρει ότι έχω μεγάλο κάλο δοκιμάσα το σύστημα μου όπως είναι σε μητρική b550 pcie 4 με dp φυσικά και δεν υπήρχε κανένα θέμα απολύτως ούτε λαμπάκια ούτε μαύρες οθόνες ούτε φλασιες..... πριν όμως δοκίμασα πάλι σε άλλη μία οθόνη με το παλιό σύστημα και πάλι τα ίδια όποτε μάγκες ασυμβατότητα με την μητρική είναι 100%. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2023 από stelanos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ronnie1985 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 45 λεπτά πριν, stelanos είπε Καλησπέρα και πάλι.Λοιπον όπως είχα προαναφέρει ότι έχω μεγάλο κάλο δοκιμάσα το σύστημα μου όπως είναι σε μητρική b550 pcie 4 με dp φυσικά και δεν υπήρχε κανένα θέμα απολύτως ούτε λαμπάκια ούτε μαύρες οθόνες ούτε φλασιες..... πριν όμως δοκίμασα πάλι σε άλλη μία οθόνη με το παλιό σύστημα και πάλι τα ίδια όποτε μάγκες ασυμβατότητα με την μητρική είναι 100%. Οπότε κρατάς τα πάντα να μη παιδευεσαι και να ψάχνεις αγοραστές και βάζεις μια b550 καινούρια μητρική. Την παλιά απλά πουλά τη σε όσο καλύτερη τιμή μπορείς να καλύψεις κάπως τη διαφορά, η κράτα τη καβατζα σε περίπτωση που φτιάξεις κάνα δεύτερο σύστημα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα