Προς το περιεχόμενο

Θέμα με rx 6600xt υπάρχει λύση;

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από stelanos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάρε αυτό όπως το έγραψες:

Και κάντο copy/paste στο forum της MSI και στο reddit της MSI. 

Εκεί ίσως βρεις καλύτερη απάντηση. Το θέμα είναι να δοκιμάσεις και την κάρτα σε κάποιο αλλο PC για να δεις αν κάνει τα ίδια.

Τότε κάνε RMA. 

Α και κάτι ακόμη, δοκίμασες την κάρτα στις άλλες θύρες PCI-E της μητρικής να δεις αν το κανει και εκει; 

• Like 1
  • Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Πάρε αυτό όπως το έγραψες:

Και κάντο copy/paste στο forum της MSI και στο reddit της MSI. 

Εκεί ίσως βρεις καλύτερη απάντηση. Το θέμα είναι να δοκιμάσεις και την κάρτα σε κάποιο αλλο PC για να δεις αν κάνει τα ίδια.

Τότε κάνε RMA. 

Α και κάτι ακόμη, δοκίμασες την κάρτα στις άλλες θύρες PCI-E της μητρικής να δεις αν το κανει και εκει; 

Δοκιμασα και σε αλλες θυρες ναι δυστηχως χωρις αποτελεσμα....Σας εγραψα στην αρχη οτι το εχω γραψει και αλλου .

Επεξ/σία από stelanos
  • Like 1
Δημοσ.

Καλώδιο είναι φίλε μου. 

Βρες ένα κοντό, καλό DP με μόνωση και θα λύσεις το πρόβλημά σου. To ξέρω ότι δοκίμασες πολλά DP - αλλά εάν ήταν θέμα μητρικής/bios/οδηγών/οθόνης θα είχες και πολλά άλλα προβλήματα. Τα στιγμιαία μαυρίσματα και επαναφορά της εικόνας είναι χαρακτηριστική περίπτωση ακατάλληλου καλωδίου.

Για να μην αγοράζεις, εάν έχεις κάνα μαγαζί / γνωστό με οπτικοηχητικά, δανείσου ένα καλό DP και θα λυθεί το θέμα σου.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει δηλωσει το s/n της καρτας ηδη στην msi θα πρεπει να συννενοηθω μαζι του για το πως θα γινει,το μονο που μενει ειναι να δοκιμασω ενα τριτο οντως dp certified και να δοκιμασω σε αλλο pc

6 λεπτά πριν, this.is.elia είπε

Καλώδιο είναι φίλε μου. 

Βρες ένα κοντό, καλό DP με μόνωση και θα λύσεις το πρόβλημά σου. To ξέρω ότι δοκίμασες πολλά DP - αλλά εάν ήταν θέμα μητρικής/bios/οδηγών/οθόνης θα είχες και πολλά άλλα προβλήματα. Τα στιγμιαία μαυρίσματα και επαναφορά της εικόνας είναι χαρακτηριστική περίπτωση ακατάλληλου καλωδίου.

Για να μην αγοράζεις, εάν έχεις κάνα μαγαζί / γνωστό με οπτικοηχητικά, δανείσου ένα καλό DP και θα λυθεί το θέμα σου.

Οταν λες κοντο ποσο κατω απο 1.8?Πηγα την παρασκευη σε ενα μεγαλο τετοιου τυπου γνωστο καταστημα στο Περιστερι και μου εδωσαν ενα οτι να'ναι σε ενα πλαστικο σακουλακι χωρις χαρτια χωρις τιποτα τον ρωτησα αν ειναι πιστοποιημενο και μου ειπε χαρακτηριστικα ΄΄made in china ειναι τι να σου πω τωρα΄΄ και οπως ειναι φυσικο δεν το πηρα.

2 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Μέσα από adrenaline, σου βλέπει κανονικά το free-sync premium και τα όριά του?

Ναι βλεπει το freesync premium κανονικα οταν λες τα ορια τι εννοεις;

Επεξ/σία από stelanos
Δημοσ.

@stelanos ας είναι vesa certified για 4Κ@125Hz οπωσδήποτε (ώστε να είναι σίγουρα ικανό για 1440p(;)@165Hz που υποθέτω παίζεις στην AOC). 

Δεν είναι πολύ ακριβά (βρίσκεις και στα ~15€) - γι'αυτό ανέφερα εάν έχεις κάποιον γνωστό που ασχολείται με το άθλημα να δανειστείς. Η σε κάνα μαγαζί κοντά σου με τηλεοράσεις, συνήθως έχουν καλά καλώδια (για να πάνε σε dp/hdmi hub/splitter και να στέλνουν σήμα σε πολλές τηλεοράσεις από μια πηγή).

Αλήθεια, με το hdmi η AOC πάει >144Hz ή φτάνει μέχρι 100; Συνήθως όσες οθόνες δεν μπορούν να περάσουν τα 100Ηz στο hdmi είναι πολύ επιλεκτικές με dp καλώδια - έχουν φτηνά ramdacs (τρόπος του λέγειν ramdacs σε led οθόνες) τα οποία οριακά καλύπτουν τις προϋποθέσεις για freesync/gsync. Απλά να το γράψουν στην ούγια και να μειώσουν όσο γίνεται το κόστος.

Επιπλέον, έχεις δοκιμάσεις να παίξεις σε 720p για να δεις καταστάσεις όπου δεν πνίγεται το dp; 

To τεστ με τα ουφάκια στα 120Hz το περνάει ή έχεις πολλά και ορατά stutters; 

• Like 1
Δημοσ.

Σε δειχνω μια αξιολογηση της μητρικης σου αν τυχον δεν την εχεις δει.........

''***Μετά 2 μήνες σχεδόν χρήσης μια χαρά.
Έχω βάλει monitor (Dell S2721HGF Curved Gaming Monitor 27" FHD 144Hz) και από τότε στο boot μένει αναμμένο το λαμπάκι VGA της μητρικής (led indicators) ,χωρίς αυτό να επηρεάζει σε κάτι. Ανοίγει κανονικά το pc και η οθόνη.
Δεν έχω βρει κάτι σημαντικό. Όταν ανοίγω το pc χωρίς το HDMI καλώδιο σβήνει το ledaki και μετά κουμπώνω το HDMI και δεν ανάβει. Στο restart όμως με το καλώδιο πάνω κάνει τα ίδια.
***To Display Port καλώδιο έλυσε το πρόβλημα.''

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, this.is.elia είπε

@stelanos ας είναι vesa certified για 4Κ@125Hz οπωσδήποτε (ώστε να είναι σίγουρα ικανό για 1440p(;)@165Hz που υποθέτω παίζεις στην AOC). 

Δεν είναι πολύ ακριβά (βρίσκεις και στα ~15€) - γι'αυτό ανέφερα εάν έχεις κάποιον γνωστό που ασχολείται με το άθλημα να δανειστείς. Η σε κάνα μαγαζί κοντά σου με τηλεοράσεις, συνήθως έχουν καλά καλώδια (για να πάνε σε dp/hdmi hub/splitter και να στέλνουν σήμα σε πολλές τηλεοράσεις από μια πηγή).

Αλήθεια, με το hdmi η AOC πάει >144Hz ή φτάνει μέχρι 100; Συνήθως όσες οθόνες δεν μπορούν να περάσουν τα 100Ηz στο hdmi είναι πολύ επιλεκτικές με dp καλώδια - έχουν φτηνά ramdacs (τρόπος του λέγειν ramdacs σε led οθόνες) τα οποία οριακά καλύπτουν τις προϋποθέσεις για freesync/gsync. Απλά να το γράψουν στην ούγια και να μειώσουν όσο γίνεται το κόστος.

Επιπλέον, έχεις δοκιμάσεις να παίξεις σε 720p για να δεις καταστάσεις όπου δεν πνίγεται το dp; 

To τεστ με τα ουφάκια στα 120Hz το περνάει ή έχεις πολλά και ορατά stutters; 

Η οθονη ειναι 165hz στα 1080p.... τα ουφο 120 ειναι πρασινο για το hdmi που λες δεν το εχω δει καθολου.

3 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Σε δειχνω μια αξιολογηση της μητρικης σου αν τυχον δεν την εχεις δει.........

''***Μετά 2 μήνες σχεδόν χρήσης μια χαρά.
Έχω βάλει monitor (Dell S2721HGF Curved Gaming Monitor 27" FHD 144Hz) και από τότε στο boot μένει αναμμένο το λαμπάκι VGA της μητρικής (led indicators) ,χωρίς αυτό να επηρεάζει σε κάτι. Ανοίγει κανονικά το pc και η οθόνη.
Δεν έχω βρει κάτι σημαντικό. Όταν ανοίγω το pc χωρίς το HDMI καλώδιο σβήνει το ledaki και μετά κουμπώνω το HDMI και δεν ανάβει. Στο restart όμως με το καλώδιο πάνω κάνει τα ίδια.
***To Display Port καλώδιο έλυσε το πρόβλημα.''

Χαχαχα σε μενα εγινε το αντιθετο

Επισης ξεχασα να σας πω οτι οταν βλεπω ενα βιντεο π.χ. YT - netflix η οθονη μαυριζει και αναγκαζομαι και την κλεινω απο το κουμπι και την ανοιγω ξανα και παιζει κανονικα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, stelanos είπε

Η οθονη ειναι 165hz στα 1080p.... τα ουφο 120 ειναι πρασινο για το hdmi που λες δεν το εχω δει καθολου.

Στα 1080p δύσκολο να κάνει τέτοια κόλπα το dp μιας και δεν μεταφέρει πολλά δεδομένα. Νόμιζα ότι παίζεις σε 1440p με freesync - οπότε η αρχική μου υπόθεση ότι είναι καλώδιο ίσως να μην στέκει.

Όπως και να'χει, δεν θα απέκλεια το θέμα καλωδίου. Πριν λίγες ημέρες είχα ακρίβως το ίδιο πρόβλημα με ένα ultrawide qhd monitor (huawei). Για τα lol δοκίμασα μερικά παλιά dp και παρουσίαζαν ακριβώς την ίδια σσυμπεριφορά. Τα μόνο που έπαιζαν σωστά ήταν το dp που ήταν στην συσκευασία της οθόνης και ένα άλλο που βρήκα σε κουτί (ακριβής) κάρτας γραφικών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν για κάποιο λογο δεν μπορούσε να συνεργαστεί η οθόνη με την gpu και να ξεκίναγε δεν θα έβγαινε από stand by/μαυρίλα. Και γω πιστευω κανα καλωδιο θα είναι, όπως λένε τα παιδιά παραπάνω. Αν υπάρχει κανα άλλο pc να δοκιμαστούνε  καρτα- οθόνη- καλώδιο ακόμη καλύτερα.

Μήπως χρησιμοποιείς  διπλο-τριπλο μόνιτορ  set up διαφορετικών αναλύσεων και refresh?. Γιατί οι drivers της AMD είναι γτπ , αρκετοί εχουνε θέματα.

Επεξ/σία από Apaleytos80
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Apaleytos80 είπε

Μήπως χρησιμοποιείς  διπλο-τριπλο μόνιτορ  set up διαφορετικών αναλύσεων και refresh?. Γιατί οι drivers της AMD είναι γτπ , αρκετοί εχουνε θέματα.

Ένα μόνιτορ έχω μόνο.... και μία διόρθωση.Οταν βλέπω κάποιο βιντεάκι ή ταινία και ανοίγω σε full screen τότε καμιά φορά όχι πάντα η οθόνη μαυρίζει οπότε πατάω το κουμπί της οθόνης να κλείσει και το ξαναπαταω να ανοίξει τότε παίζει κανονικά σε full screen.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

UP....Το προβλημα επιδεινωθηκε το led αναβει ακομα και σε standby οθονη οποτε χωρις δευτερη σκεψη εβαλα hdmi μεχρι να παραλαβω dp vesa και ενημερωνω εκ νεου.....Πρεπει να σας πω οτι εχω και καλυτερα fps λογικο μιας και το dp δεν αποδιδει αυτο που πρεπει.

Επεξ/σία από stelanos
  • Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, stelanos είπε

UP....Το προβλημα επιδεινωθηκε το led αναβει ακομα και σε standby οθονη οποτε χωρις δευτερη σκεψη εβαλα hdmi μεχρι να παραλαβω dp vesa και ενημερωνω εκ νεου.....Πρεπει να σας πω οτι εχω και καλυτερα fps λογικο μιας και το dp δεν αποδιδει αυτο που πρεπει.

Δεν το παρέλαβες τελικά το καλώδιο χθες;

Δημοσ.
Στις 21/1/2023 στις 6:05 ΜΜ, stelanos είπε

Αλλαγή καλώδιο dp.

Δοκιμάσα το dp από τις 2 διαφορετικές παλαιότερες κάρτες γραφικών μου (rx 560 oc saphire) και (gtx 1660 oc gigabyte) χωρίς προβλήματα. Η έκδοση dp σε όλα τα gpus είναι 1,4 και η οθόνη 1,2, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα νομίζω.

Δοκίμασα το καλώδιο hdmi στην νέα gpu χωρίς προβλήματα.

Φίλε μου αν αυτά που γράφεις ισχύουν, το καλώδιο DP πρέπει να έχει πρόβλημα μόνο στην συγκεκριμένη κάρτα. Ελπίζω να είναι το καλώδιο αλλά το βλέπω χλωμό. 

Στις 22/1/2023 στις 2:22 ΠΜ, Πέτρος είπε

Gen3 μητρική με gen4 κάρτα έχω κι εγώ (και πόσος κόσμος). Αν είναι κάποια χαζοασυμβατότητα μεταξύ vBIOS, monitor f/w κλπ, δύσκολα θα βγει άκρη.

Η μόνη ασυμβατότητα είναι ότι η συγκεκριμένη κάρτα είναι x8  και εκμεταλλεύεται την μιση pci-e gen 3 x16. Δηλαδή δουλεύει με την μισή ταχύτατα από ότι μια κάρτα gen 3 x16.  Στην ουσία δουλεύει με ταχυτητα gen 3 x8. 

Θα μου πείτε ναι αλλά και πάλι δεν έπρεπε να σβήνει κτλ. Τότε η κάρτα έχει κακό managment και ίσως χρειάζεται αλλαγή το firmware που καλό είναι να γίνει από την msi. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά παρελαβα σήμερα το καλώδιο δυστυχώς έκανε το ίδιο είμαι πλήρως απογοητευμένος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...