Προς το περιεχόμενο

Θέμα με rx 6600xt υπάρχει λύση;

stelanos
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από stelanos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρόσφατα αναβάθμισα τον υπολογιστή μου αγοράζοντας μια gpu ''msi mech x2 8g oc rx 6600xt'' και αντιμετωπίζω ένα περίεργο πρόβλημα.

Όταν ανοίγω τον υπολογιστή μου και η οθόνη μου είναι απενεργοποιημένη από το κουμπί τροφοδοσίας, η λυχνία vga στη mobo είναι αναμμένη, αυτό είναι ένα πρόβλημα. Όταν η οθόνη βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής και ανοίγω ξανά τον υπολογιστή, το led vga δεν ανάβει . Επίσης, παρατήρησα ότι μερικές φορές (όχι στο gaming) η οθόνη αναβοσβήνει για κλάσματα του δευτερολέπτου όπως επίσης έχω μερικές φορές και black screen (και στο gaming) πατάω το κουμπί να σβήσει η οθόνη και την ξανά ανάβω και παίζει μια χαρά.Και ξεκινω λοιπόν και δοκιμάζω τα παρακάτω.

Χρησιμοποιήσα το DDU και το Revo για τη διαγραφή παλαιών προγραμμάτων οδήγησης της Nvidia. Χρησιμοποιήσα επίσης τις ίδιες εφαρμογές για τη διαγραφή του adrenaline και το εγκατατεστήσα ξανά.

Έβγαλα την gpu και την ξαναεβαλα πάνω από δύο φορές.

Έβγαλα την μπαταρία από την mobo.

Αλλάξα το psu από 520w σε 750w

Ενημερώσα το mobo bios, τα προγράμματα οδήγησης της κάρτας γραφικών και τα προγράμματα οδήγησης οθόνης.

Απενεργοποιήσα τα upls από την registry.

Αλλαγή καλώδιο dp.

Δοκιμάσα το dp από τις 2 διαφορετικές παλαιότερες κάρτες γραφικών μου (rx 560 oc saphire) και (gtx 1660 oc gigabyte) χωρίς προβλήματα. Η έκδοση dp σε όλα τα gpus είναι 1,4 και η οθόνη 1,2, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα νομίζω.

Δοκίμασα το καλώδιο hdmi στην νέα gpu χωρίς προβλήματα.

Απενεργοποιήσα το freesync.

Επικοινωνήσα με την AOC για την αντικατάσταση της οθόνης, ήρθε η νέα οθόνη αλλά έχω το ίδιο πρόβλημα οπότε κράτησα την πρώτη μου. Η οθόνη είναι επίσης καινούργια.

Επίσης δοκίμασα κάτι άλλο και βρήκα αυτά:

Hdmi to vga = λειτουργεί 

Dp to vga = λειτουργεί 

Dp to dp = δεν λειτουργεί

Παρακαλώ μπορείτε να με βοηθήσετε; Όπου και να κοίταξα όπου και να έγραψα δεν βρήκα λύση ούτε κάποια απάντηση σοβαρή.

ΟΘΟΝΗ:AOC C27G2U/BK 27''CURVED 165HZ

CPU:AMD RYZEN 5 3600XT

GPU: MSI MECH X2 8G OC RX 6600XT

MOBO:GIGABYTE B450 AORUS PRO

RAM:2 x 8 CORSAIR VENGEANCE 15CL

PSU: 750W SEASONIC FOCUS 80+ GOLD

ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ:AOC AGK700

ΠΟΝΤΙΚΙ:RAZER VIPER MINI-AOC AGM700

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εννοώ καλώδιο hdmi  και dp που βγαίνει από την κάρτα με ανταπτορα vga να πηγαίνει στην οθόνη 

Επίσης δοκίμασα και σε αλλη θύρα pcie

Επεξ/σία από stelanos

Μέσα στα win, πόσα hz έχεις ορίσει την οθόνη?

Αν είναι στα 165, δοκίμασα λίγο χαμηλότερα, στα 144πχ, και αντιστοιχα στα παιγνίδια με 144 μέσα από τις επιλογές τους, και δες αν συνεχίζεται αυτή η συμπεριφορά.

Επίσης, παίζεις fullscreen ή windowed full?

Ναι στα 165.Παιζω και full screen και  windowed αλλά δεν έχω εντοπίσει σε ποιο κυρίως στο God of war μου το κάνει αλλά αυτό θα λύσει το πρόβλημα στο led της μητρικής;Θα δοκιμάσω.

Ρε παιδιά όταν άλλαξα το psu δεν άλλαξα τα καλώδια λέτε να είναι αυτό;

Να είναι το καλώδιο τροφοδοσίας που πάει στην μητρική;

Αφού όπως λες δοκίμασες άλλες κάρτες χωρίς προβλήματα κάτι τρέχει με την κάρτα. 

Θερμοκρασίες κάρτας έχουμε? Αυτό με το DP to DP δεν μου ακούγεται καλά να μην δουλεύει. 

Δες μες το bios αν έχει ρύθμιση για το pci-e x 16 και βάλτο   manual αν είναι στον αυτόματο για δοκιμή. Αν τα καλώδια δουλεύουν στις άλλες κάρτες τότε δεν είναι αυτά το πρόβλημα. 

Υπάρχει μια περίπτωση να φταίει το pci express του Mobo που είναι version 3 και η κάρτα είναι version 4.

Θερμοκρασία παίζει στους 44 σε idle και 60+ σε παιχνίδια ίσως και 70.Οταν λέω το  dp to dp ότι δεν λειτουργεί εννοώ ότι μου κάνει τα θεματακια που ανέφερα στην αρχή .

Στο bios έχει  auto kai gen 1 gen 2 kai gen 3

Να και ένα short που έστειλα στην aoc 

2 ώρες πριν, atheatos είπε

Υπάρχει μια περίπτωση να φταίει το pci express του Mobo που είναι version 3 και η κάρτα είναι version 4.

Ναι έχεις δίκιο πολύ πιθανό να είναι αυτό 

Θα πρέπει να βρω μια mobo να την δοκιμάσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, stelanos είπε

Ναι έχεις δίκιο πολύ πιθανό να είναι αυτό 

Θα πρέπει να βρω μια mobo να την δοκιμάσω.

Δεν πειραζει το ότι η pci express είναι έκδοση 3 ενώ η κάρτα έκδοση 4. Απλά η κάρτα θα δουλέψει σαν έκδοση 3 (και δύσκολο να καταλάβεις κάποια διαφορά αν δεν ασχολείσαι με benchmark).

Τσάμπα θα ταλαιπωρηθείς να δοκιμάζεις άλλη μητρική. 

Αυτό που περιγράφεις με το led αναμμενο παρόλο που είναι σβηστός ο υπολογιστης κλπ, μου θυμίζει περιπτώσεις που ψαχναμε καλώδιο displayport με 19pin και όχι με 20pin όπως κυκλοφορούν πολλά (ίσως τα περισσότερα) στην αγορά διότι γυρναγε το ρεύμα πίσω.

Θα επιλεξεις σίγουρα certified καλώδιο displayport

https://www.displayport.org/product-category/cables-adaptors/

και στις πληροφορίες (datasheet) αναφέρουν πόσα pin είναι. Προσπάθησε να βρεις 19pin. Είχα πάρει τότε θυμάμαι ένα της DeLock που ήταν και certified και 19pin αλλά δε ξέρω αν είναι πλέον διαθέσιμα.

Για να καταλάβεις στο περίπου το 20pin γυρνάει μια τάση 3.3V+-10%, 500mA πίσω στη κάρτα γραφικών πράγμα το οποίο μακροπρόθεσμα μπορεί να είναι και επιβλαβές για την κάρτα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ 

http://monitorinsider.com/displayport/dp_pin20_controversy.html

Επεξ/σία από Ronnie1985
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μητρική σου φοράει το τελευταίο bios ; αν όχι πέρνα το τελευταίο κα δοκίμασε πάλι. (αν δεν ξέρεις πως γίνεται μην το κάνεις.)

Επεξ/σία από Dark_Nightfall
  • Like 2

6 ώρες πριν, stelanos είπε

Ναι στα 165.Παιζω και full screen και  windowed αλλά δεν έχω εντοπίσει σε ποιο κυρίως στο God of war μου το κάνει αλλά αυτό θα λύσει το πρόβλημα στο led της μητρικής;Θα δοκιμάσω.

Ρε παιδιά όταν άλλαξα το psu δεν άλλαξα τα καλώδια λέτε να είναι αυτό;

Να είναι το καλώδιο τροφοδοσίας που πάει στην μητρική;

Πρέπει να παρατηρήσεις πότε ακριβώς, σε τί συνθήκες στο κάνει το αναβοσβήσιμο.

Το θέμα με το led της μητρικής δεν απασχολεί και τόσο. Γιατί, όμως, σβήνεις την οθόνη από το power? Γιατί όχι στο auto standby? Η κατανάλωση είναι πόση? Κάποια ελάχιστα κάθε μέρα?

Εννοείται ότι πρέπει να αλλάξεις τα καλώδια του psu, για κάθε ενδεχόμενο, ακόμα και σε ίδιας σειράς τροφοδοτικό.

Το έκανα πρόσφατα το ίδιο λάθος, κι έψαχνα να βρω τί φταίει. Νοικοκύρεμα, στα πάντα.

5 ώρες πριν, stelanos είπε

Θερμοκρασία παίζει στους 44 σε idle και 60+ σε παιχνίδια ίσως και 70.Οταν λέω το  dp to dp ότι δεν λειτουργεί εννοώ ότι μου κάνει τα θεματακια που ανέφερα στην αρχή .

Στο bios έχει  auto kai gen 1 gen 2 kai gen 3

Να και ένα short που έστειλα στην aoc 

Αν η κάρτα λειτουργεί σωστά στη βασική της χρήση, ας κάνει το led ότι θέλει. Το άναψα-σβήσε/black screen είναι θέμα. Δες αυτά που προτείνονται για σωστό dp καλώδιο, να φύγει κι αυτό από τη μέση.

Gen3 μητρική με gen4 κάρτα έχω κι εγώ (και πόσος κόσμος). Αν είναι κάποια χαζοασυμβατότητα μεταξύ vBIOS, monitor f/w κλπ, δύσκολα θα βγει άκρη.

Μέσα από adrenaline, σου βλέπει κανονικά το free-sync premium και τα όριά του?

• Like 1

Υπάρχει περίπτωση να δοκιμάσεις την κάρτα σε άλλο σύστημα να δεις πως συμπεριφέρεται;

Υπάρχει πιθανότητα και για προβληματικό Displayport στην κάρτα γραφικών.

εγω βλεπω οτι δεν συνεργαζεται η μητρικη σου με την καρτα ..............οταν σβηνεις και αναβεις την οθονη στη μητρικη σβηνει το led?

4 λεπτά πριν, triplex1 είπε

εγω βλεπω οτι δεν συνεργαζεται η μητρικη σου με την καρτα ..............οταν σβηνεις και αναβεις την οθονη στη μητρικη σβηνει το led?

πάντως, φίλος έχει την 6600 hellhound με B450 ds3h και παίζει άψογα με freesync και τα συναφή. Να έχουν τόσο διαφορετικό bios οι κάρτες λες;

Μόλις τώρα, Xristaras12 είπε

πάντως, φίλος έχει την 6600 hellhound με B450 ds3h και παίζει άψογα με freesync και τα συναφή. Να έχουν τόσο διαφορετικό bios οι κάρτες λες;

Γιατι οχι;  η helllound ειναι καρταρα , εδω εχουμε εναν συνδιασμο gigabyte/msi  απο κει και μετα το χαος , παντως κατα ενα μεγαλο ποσοστο συμφωνω και με τον Dark_Nightfall

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...