mouxaxa Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Καλημέρα, Για τον α β λόγο έχω ένα modem-router της inalan στο μπαλκόνι. Έχω ethernet θύρα στο μπαλκόνι και απο κεντρικό μέρος του σπιτιού με switch μοιράζω σε όλο το σπίτι το internet με άλλο wifi router και στις υπόλοιπες ethernet του σπιτιού. Η κεντρική διανομή για τις τηλεφωνικές γραμμές / πρίζες βρίσκεται και αυτή εκεί που είναι το switch και μέχρι πρότινως το modem/router άλλο παρόχου, οπότε και μοίραζα το τηλέφωνο από εκει. Πως μπορώ να φτάσω το VOIP της Inalan σε αυτό το σημείο για να κάνω διαμοιρασμό; Δεν έχω πρίζα τηλεφώνου στο μπαλκόνι. Καμιά ιδέα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Δίνει η Inlan τα voip credentials; Αν και η πιο "απλή" λύση είναι να περάσεις και ένα τηλεφωνικό μέσα, αν σου δίνει τα voip info ίσως να μπορέσεις να το περάσεις σε κάποιο softphone σε pc ή κινητό πχ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Η VoIP τηλεφωνία μπορεί να μεταφερθεί μέσω ethernet δικτύου (ενσύρματα ή ασύρματα), αλλά όλες οι συσκευές των παροχών μας την δίδουν ως απλή αναλογική τηλεφωνία σε κατάλληλη θύρα στην οποία συνδέουμε απλές τηλεφωνικές συσκευές. Το απλό τηλεφωνικό σήμα ΔΕΝ μπορεί να μεταφερθεί μέσω δικτυακών συσκευών, όπως π.χ. το switch και ποτέ μην επιχειρήσεις τέτοιο πράγμα, αν δεν θέλεις να χαλάσει η συσκευή σου. Ευκολότερη και οικονομικότερη επιλογή που έχεις είναι να κάνεις χρήση ασύρματης τηλεφωνικής συσκευής ή να περάσεις επιπλέον τηλεφωνικό καλώδιο στα σημεία που θέλεις πρόσβαση της υπηρεσίας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mouxaxa Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Αν ειναι να περάσω καλώδιο θα περάσω την ινα να βάλω και το ρουτερ μέσα στο "κουτι" με τα άλλα. Το θέμα ειναι αν μπορώ να μεταφέρω ίσως ασύρματα απο τη voip θύρα αυτό το σήμα αλλά επειδή δεν έχω τις γνώσεις δεν ξέρω και πως να το ψάξω. Σκέφτηκα μέχρι και τις διπλές συσκευές ασυρμάτων τηλεφώνων ώστε να χρησιμοποιήσω την δεύτερη σαν αναμεταδότη και αν ειχε "εξοδο σήματος" να την έριχνα στην κεντρική πρίζα ώστε να μοιραζε το σήμα 32 λεπτά πριν, comfuzio είπε Δίνει η Inlan τα voip credentials; Αν και η πιο "απλή" λύση είναι να περάσεις και ένα τηλεφωνικό μέσα, αν σου δίνει τα voip info ίσως να μπορέσεις να το περάσεις σε κάποιο softphone σε pc ή κινητό πχ Μπορώ να αλλάξω κάτι στο ρουτερ δλδ αν μου δώσει η Ιναλαν αυτά τα στοιχεία ώστε αντί να βγαίνει απο τη καθορισμένη θύρα το voip να βγαίνει από την ethernet 1 ας πουμε? Θα μπλέκει όμως το internet με το voip ή θα μεταφέρονται μαζι; (συγνώμη αν λέω κουλά απλά δεν γνωρίζω από δίκτυα) Και αν την περάσω απο ethernet μπορώ να περάσω το σήμα απο το εσωτερικό switch στο switch των τηλεφώνων με καλώδιο που στην μια άκρη ειναι ethernet και στην αλλη rj45 τηλεφώνου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Ναι, αν σου δώσει τα voip info η inalan μπορείς να πάρεις μέσω του δικτύου σε ότι συσκευή θες μετά τηλεφωνία. Απλά δεν δίνουν όλοι (οι πιο πολλοί) πάροχοι τα voip info για να κάνεις ότι θες μετά 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Λέτε διαφορετικά πράγματα. Ο comfuzio αναφέρεται στο να κάνεις χρήση των credentials της VoIP τηλεφωνίας κατευθείαν σε άλλη συσκευή δική σου, όπως για στο κινητό. Εσύ ζητάς να την μεταφέρεις ενσύρματα μέσω δικτύου, κάτι που δεν μπορεί να γίνει με τις συσκευές που έχεις. Γίνεται εφόσον ο router θα είχε δυνατότητα να παίξει ως SIP server, αλλά το δικό σου (και όλων των συσκευών που δίνουν οι πάροχοι στον πλανήτη) δεν έχει. Μπορεί να γίνει με έξτρα συσκευές, αλλά το κόστος είναι αρκετά μεγάλο, οπότε δε συμφέρει οικονομικά με τίποτα. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2023 από jkoukos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mouxaxa Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, jkoukos είπε Λέτε διαφορετικά πράγματα. Ο comfuzio αναφέρεται στο να κάνεις χρήση των credentials της VoIP τηλεφωνίας κατευθείαν σε άλλη συσκευή δική σου, όπως για στο κινητό. Εσύ ζητάς να την μεταφέρεις ενσύρματα μέσω δικτύου, κάτι που δεν μπορεί να γίνει με τις συσκευές που έχεις. Γίνεται εφόσον ο router θα είχε δυνατότητα να παίξει ως SIP server, άλλου δικό σου (και όλων των συσκευών που δίνουν οι πάροχοι στον πλανήτη) δεν έχει. Μπορεί να γίνει με έξτρα συσκευές, αλλά το κόστος είναι αρκετά μεγάλο, οπότε δε συμφέρει οικονομικά με τίποτα. Τι συσκευή δλδ χρειάζομαι για να τις εισάγω τα στοιχεία του voip? Αυτή θα μιλάει με το router με ethernet και μετά θα έχει έξοδο τηλεφώνου? EDIT: Αυτό ? Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2023 από mouxaxa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Υπάρχουν IP ασύρματες και ενσύρματες τηλεφωνικές συσκευές αλλά και εφαρμογές. Μπορείς π.χ. να κάνεις χρήση μιας εφαρμογής στο κινητό σου και να παίζει σε αυτό η τηλεφωνία. Καλύτερη επιλογή είναι μία ασύρματη DECT IP Gigaset βάση στην οποία θα ρυθμισθεί η τηλεφωνία και μπορεί να μοιραστεί σε έως 6 απλές ασύρματες τηλεφωνικές συσκευές. Βέβαια η ίδια βάση μπορεί να δουλέψει και τώρα συνδεδεμένη στην θύρα ΡΗΟΝΕ του router, λαμβάνοντας το αναλογικό τηλεφωνικό σήμα αντί να παίξει κατευθείαν σε αυτό το VoIP. Αυτά είναι τα εύκολα και φθηνότερα. Για άλλες επιλογές ετοιμάσου να βάλεις βαθειά το χέρι στην τσέπη. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2023 από jkoukos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Ναι το grandstream όπως και άλλα κάνουν αυτή την δουλειά, αλλά θα πρέπει να έχεις τα voip info του παρόχου, χωρίς αυτά δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Γενικά αν έχεις τα voip info της γραμμής σου, μπορείς να περάσεις και σε απλά voip τηλέφωνα των 30€ ή σε app στο κινητό σου ή στο pc σου χωρίς να θες εξτρά hardware ή αν το έχεις το πράγμα να κάνεις κάποιο freepbx κέντρο και να κάνεις παπάδες 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mouxaxa Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) @jkoukos@comfuzio Μίλησα με τεχνικό της inalan και μου ειπε ότι επειδή δεν ειναι αυτοί παροχοι της τηλεφωνίας, με όποιον αποφασίσω να κάνω σύνδεση (πχ yuboto) μου δίνουν τα στοιχεία κανονικά και ίσως αγοράζω απο αυτούς ή το εμπόριο ενα κουτάκι σαν το granstream. Δεν ειναι απαραίτητο δλδ να περάσει απο το ρουτερ τους το voip. Θα μιλήσω και με τους άλλους και μόλις βγάλω άκρη θα το γράψω εδώ να υπάρχει μήπως το χρειαστεί και κανένας άλλος Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2023 από mouxaxa 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2023 οκ! και εγώ τέτοιο voip νούμερο έχω πάρει από το modulus απλά το έχω βάλει σε ένα freepbx vm στο νετ για να μου κάνει δουλειά τηλεφωνικού κέντρου πχ όταν καλείς σου λέει πάτα 1 για να βγεις στον comfuzio 2 για κάποιο άλλο μέλος κτλ πλάκα έχει μετά αν θες αντί για το grandstream, τα περνάς σε app στο κινητό σου και θα έχεις το σταθερό μαζί σου όπου έχεις internet Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mouxaxa Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Καλησπέρα και πάλι, Απλά για ενημέρωση στο θέμα, Αγοράστηκε https://www.skroutz.gr/s/24357793/Grandstream-HT801-VoIP-Gateway-με-1-FXS-και-1-Ethernet.html και τοποθετήθηκε με ethernet στο router. Μετά συνδέεις και το τηλέφωνο και από την συσκευή του τηλεφώνου "καλείς" την συσκευή πατώντας *** και μετά το 02 και σου λεει την ip του. Μπαίνεις από browser και βάζεις admin admin (user-pass) . Μετά ακολουθείς τις οδηγίες απο το site της Yuboto (ή όποιου πάρουχου voip έχετε επιλέξει ) και boom εχετε τηλέφωνο. Οπότε όλα καλά 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Λύση tyf Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Λύση Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Σωστά με grandstream μπορείς να το κάνεις. Είχα κάνει εγώ στην δουλειά μου στην οποία μετέφερα με ασύρματο link και internet και δύο γραμμές τηλεφώνου έως ότου συνδέσουν στο νέο κτήριο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VanJ Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Μετά μπορείς να συνδέσεις όποια τηλεφωνική συσκευή θέλεις πάνω στο HT801; Για να κάνεις μια κλήση εξερχόμενη καλείς από το σταθερό σου (που είναι συνδεμένο πλέον στο grandstream) τον αριθμό που θέλεις, ή προσθέτεις μηδενικά ή αστεράκια πριν τον αριθμό που θέλεις να καλέσεις; Καλεί άμεσα ή υπάρχει κάποια καθυστέρηση με τη σύνδεση στον server της yuboto; Οι εισερχόμενες κλήσεις χτυπάνε άμεσα, ή μετά από 2-3 δευτερόλεπτα; Στέλνει CLID (στοιχεία αναγνώρισης καλούντων) στο τηλέφωνο ή δεν υπάρχει αναγνώριση κλήσεων; Είμαι κι εγώ σε αναμονή σύνδεσης Inalan-Yuboto και αγχώνομαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα