afroditimar Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα! 😀 Σκέφτομαι να ξεκινήσω μία ξένη γλώσσα χωρίς δάσκαλο και είμαι ανάμεσα στα ιταλικά και τα ισπανικά. Υπάρχει κάποιο βιβλίο σχετικό που να έχετε μείνει ευχαριστημένοι; 1
burnthecity Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Στις 20/1/2023 στις 10:47 ΜΜ, afroditimar είπε Καλησπέρα! 😀 Σκέφτομαι να ξεκινήσω μία ξένη γλώσσα χωρίς δάσκαλο και είμαι ανάμεσα στα ιταλικά και τα ισπανικά. Υπάρχει κάποιο βιβλίο σχετικό που να έχετε μείνει ευχαριστημένοι; Καλησπέρα γενικά σα βιβλίο στα ισπανικα έχω το nuevo prisma fusion A1+A2 αλλά αν ειναι να κάνεις χωρίς δάσκαλο κοίτα να βρεις κάλλους τρόπους να μάθεις τη γλώσσα Πχ εγώ διαβάζω ένα βιβλίο στα ισπανικα και ψάχνομαι λίγο και με ισπανικα τραγούδια Αλλά πιστεύω το καλύτερο είναι να κάνεις εξάσκηση στην ομιλία
filip123go Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Εδώ είσαι . Εγώ τώρα μαθαίνω γαλλικά.
michael92 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 21 ώρες πριν, burnthecity είπε Καλησπέρα γενικά σα βιβλίο στα ισπανικα έχω το nuevo prisma fusion A1+A2 αλλά αν ειναι να κάνεις χωρίς δάσκαλο κοίτα να βρεις κάλλους τρόπους να μάθεις τη γλώσσα Πχ εγώ διαβάζω ένα βιβλίο στα ισπανικα και ψάχνομαι λίγο και με ισπανικα τραγούδια Αλλά πιστεύω το καλύτερο είναι να κάνεις εξάσκηση στην ομιλία Ψιλοχάσιμο χρόνου οι μέθοδοι (nuevo prisma κλπ) για τους αυτοδίδακτους κατά τη γνώμη μου. Ένα καλό βιβλίο γραμματικής (Gramática de uso del español) και όσο το δυνατόν περισσότερο input (άρθρα, ταινίες, σειρές, βιντεοπαιχνίδια κλπ), γίνεται. Όταν είναι να δώσεις εξετάσεις αγοράζεις βιβλία με μοντέλα εξετάσεων (past papers δεν υπάρχουν δυστυχώς). Οι εξετάσεις DELE είναι αρκετά απαιτητικές πάντως, πήρα το DELE C1 εντελώς οριακά, παρότι είχα κάνει πολύ καλή προετοιμασία. Το DELE C2 έχει τρελές απαιτήσεις και απευθύνεται καθαρά σε όσους στοχεύουν να μιλάνε ισπανικά καλύτερα από ότι μιλάνε αγγλικά. Μιας και ανέφερες τα τραγούδια σου παραθέτω τα 2 παρακάτω epic meme songs σε περίπτωση που δεν τα έχεις δει: Spoiler 20 ώρες πριν, filip123go είπε Εδώ είσαι . Εγώ τώρα μαθαίνω γαλλικά. To duolingo είναι καλό μόνο για να μάθεις τα απολύτως βασικά και καταντάει χάσιμο χρόνου από ένα σημείο και μετά (την είχα πατήσει παλιότερα). Κανάλια όπως το Easy (insert language of your choice) είναι πολύ καλύτερα και φυσικά όσο νωρίτερα μπορείς να αρχίσεις να βλέπεις ταινίες και σειρές στη γλώσσα που μαθαίνεις τόσο το καλύτερο.
filip123go Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 36 λεπτά πριν, michael92 είπε To duolingo είναι καλό μόνο για να μάθεις τα απολύτως βασικά και καταντάει χάσιμο χρόνου από ένα σημείο και μετά (την είχα πατήσει παλιότερα). Καλά δεν θέλω να πάρω Master. Να μπορώ να συνεννοηθώ για τα βασικά όταν πηγαίνω Γαλλία. Να παραγγείλω κανένα φαγητό, να ζητήσω οδηγίες, να μπορώ να καταλάβω ακόμα πινακίδα κλπ κλπ κλπ.
michael92 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 7 λεπτά πριν, filip123go είπε Καλά δεν θέλω να πάρω Master. Να μπορώ να συνεννοηθώ για τα βασικά όταν πηγαίνω Γαλλία. Να παραγγείλω κανένα φαγητό, να ζητήσω οδηγίες, να μπορώ να καταλάβω ακόμα πινακίδα κλπ κλπ κλπ. Να ξέρεις πάντως πως τα επίπεδα κάτω από το Β2 έχουν μεγάλο attrition rate. Επίσης, αφού μάθεις τα βασικά, η εκμάθηση της γλώσσας δε γίνεται πιο δύσκολη, γίνεται πιο εύκολη αλλά πιο χρονοβόρα. Τα γαλλικά ειδικά έχουν τα πάντα dubbed. Ακόμα και να μη σου αρέσει ο γαλλικός κινηματογράφος θα βρεις όλες τις αγαπημένες σου σειρές, ταινίες και βιντεοπαιχνίδια στα γαλλικά. Ένα πολύ καλό post σχετικό με το θέμα: https://old.reddit.com/r/languagelearning/comments/upyfd8/why_i_encourage_reaching_an_advanced_level/ 1
burnthecity Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 14 ώρες πριν, michael92 είπε Ψιλοχάσιμο χρόνου οι μέθοδοι (nuevo prisma κλπ) για τους αυτοδίδακτους κατά τη γνώμη μου. Ένα καλό βιβλίο γραμματικής (Gramática de uso del español) και όσο το δυνατόν περισσότερο input (άρθρα, ταινίες, σειρές, βιντεοπαιχνίδια κλπ), γίνεται. Όταν είναι να δώσεις εξετάσεις αγοράζεις βιβλία με μοντέλα εξετάσεων (past papers δεν υπάρχουν δυστυχώς). Οι εξετάσεις DELE είναι αρκετά απαιτητικές πάντως, πήρα το DELE C1 εντελώς οριακά, παρότι είχα κάνει πολύ καλή προετοιμασία. Το DELE C2 έχει τρελές απαιτήσεις και απευθύνεται καθαρά σε όσους στοχεύουν να μιλάνε ισπανικά καλύτερα από ότι μιλάνε αγγλικά. Μιας και ανέφερες τα τραγούδια σου παραθέτω τα 2 παρακάτω epic meme songs σε περίπτωση που δεν τα έχεις δει: Απόκρυψη περιεχομένων To duolingo είναι καλό μόνο για να μάθεις τα απολύτως βασικά και καταντάει χάσιμο χρόνου από ένα σημείο και μετά (την είχα πατήσει παλιότερα). Κανάλια όπως το Easy (insert language of your choice) είναι πολύ καλύτερα και φυσικά όσο νωρίτερα μπορείς να αρχίσεις να βλέπεις ταινίες και σειρές στη γλώσσα που μαθαίνεις τόσο το καλύτερο. 14 ώρες πριν, michael92 είπε Ψιλοχάσιμο χρόνου οι μέθοδοι (nuevo prisma κλπ) για τους αυτοδίδακτους κατά τη γνώμη μου. Ένα καλό βιβλίο γραμματικής (Gramática de uso del español) και όσο το δυνατόν περισσότερο input (άρθρα, ταινίες, σειρές, βιντεοπαιχνίδια κλπ), γίνεται. Όταν είναι να δώσεις εξετάσεις αγοράζεις βιβλία με μοντέλα εξετάσεων (past papers δεν υπάρχουν δυστυχώς). Οι εξετάσεις DELE είναι αρκετά απαιτητικές πάντως, πήρα το DELE C1 εντελώς οριακά, παρότι είχα κάνει πολύ καλή προετοιμασία. Το DELE C2 έχει τρελές απαιτήσεις και απευθύνεται καθαρά σε όσους στοχεύουν να μιλάνε ισπανικά καλύτερα από ότι μιλάνε αγγλικά. Μιας και ανέφερες τα τραγούδια σου παραθέτω τα 2 παρακάτω epic meme songs σε περίπτωση που δεν τα έχεις δει: Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου To duolingo είναι καλό μόνο για να μάθεις τα απολύτως βασικά και καταντάει χάσιμο χρόνου από ένα σημείο και μετά (την είχα πατήσει παλιότερα). Κανάλια όπως το Easy (insert language of your choice) είναι πολύ καλύτερα και φυσικά όσο νωρίτερα μπορείς να αρχίσεις να βλέπεις ταινίες και σειρές στη γλώσσα που μαθαίνεις τόσο το καλύτερο. χαχα τιναυτα ρεεεε στο 1ο τραγουδι ο τυπας μου θυμιζει εκπληκτικα αδωνη
airtrelomike13 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Βρες ενα φροντιστήριο και ξεκίνα Ιταλικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα