Προς το περιεχόμενο

Μετά από LPG τι;

JimxxZe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρεται,

Εχω στη κατοχή μου 1μιση χρόνο το Renault Clio LPG 2021 και μεχρι στιγμής με έχει αφήσει πολύ ικανοποιημένο. Ωστόσο, επειδή οι ανάγκες αλλάζουν, θέλω κάτι μεγαλύτερο πλέον, κοιτάω στη κατηγορία των B SUV και έχω βρεί κάποια που μου αρέσουν πολύ όπως το T-ROC. Το θέμα μου είναι ότι έχω συνηθίσει με το να φουλάρω το αμάξι με 25€ και να ταξιδεύω 340χλμ μεχρι το πατρικό μου μόλις με 20€ και μου χτυπάει άσχημα στο να πάω σε ένα κλασικό κινητήρα βενζίνης και να καίω τα διπλάσια έως τριπλάσια χρήματα.

Ήθελα να ρωτήσω αν οι εκδόσεις, mid Hybrid, Hybrid βενζίνης φτάνουν σε οικονομία το LPG. Αν όχι το ίδιο, έστω να μην έχουν μεγάλες αποκλίσεις. Δηλαδή, κάτι πιο οικονομικό πέραν του LPG, τι επιλογές υπάρχουν;

Επεξ/σία από JimxxZe
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

CNG.

Εξαρτάται όμως από το δίκτυο πρατηρίων 

CNG δε βρίσκω πουθενά πέραν της Αττικής όμως. Και πάλι περιορίζομαι σε συγκεκριμένα μοντέλα αυτοκινήτων όπως και με το LPG. Ενώ Hybrid πλέον βγάζουν όλες οι μάρκες.

Επεξ/σία από JimxxZe

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Το T-ROC, βγαίνει σε φυσικό αέριο.

Το T-ROC ΔΕΝ βγαίνει σε φ.α.

Suvειδή Φ.Α. Seat Arona & Skoda Kamiq

47 λεπτά πριν, JimxxZe είπε

CNG δε βρίσκω πουθενά πέραν της Αττικής όμως. 

Για ποιες περιοχές δεν βρίσκεις ;

Επεξ/σία από terry308

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Κι αυτό, τί είναι;

Ποια ακριβώς έκδοση ;;

Tsi δεν είναι φ.α.

Φ.Α = t g

Επεξ/σία από terry308

Αν δεν μπορεις να πας σε ηλεκτρικο μεινε στο LPG. Με ενα υβριδικο θα εχεις λιγο μεγαλυτερο κοστος χρησης, πολυ λιγο αλλα αν ειναι να δωσεις λεφτα για υβριδικο δωσε κατι παραπανω και παρε ηλεκτρικο ( αν εχεις θεση σταθμευσης παντα).

• Like 1

Μια που αναφέρθηκε η οδήγηση σε ανοιχτό δρόμο και σε απόσταση, η συνεισφορά του υβριδικού είναι μηδενική οπότε ουσιαστικά συμπεριφέρεται ως βενζινοκίνητο.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βγάζει το Captur το οποίο είναι το clio απλά υπερυψωμένο. Αν έβγαζε το Megane θα το έπαιρνα με κλειστά μάτια, αλλά το καινούργιο που εβγαλε είναι αμιγως ηλεκτρικό.

Άρα τα highbrid σε ταξίδια καίνε απλά με τον θερμικό κινητήρα. Όποτε κόστος ίδιο με lpg δε βλέπω να έχουν.

Για ηλεκτρικό που αναφέρθηκε δεν ενδιαφέρομαι, δεν έχω θέση πάρκινγκ στην Αθήνα και ακόμα είναι σε μη ώριμο στάδιο για ταξίδια. Δε θέλω να έχω το άγχος θα φτάσω δε θα φτάσω στο προορισμό μου. Άσε που είναι και πανάκριβα ακόμα.

Επεξ/σία από JimxxZe
  • Like 1

3 ώρες πριν, JimxxZe είπε

Χαίρεται,

Εχω στη κατοχή μου 1μιση χρόνο το Renault Clio LPG 2021 και μεχρι στιγμής με έχει αφήσει πολύ ικανοποιημένο. Ωστόσο, επειδή οι ανάγκες αλλάζουν, θέλω κάτι μεγαλύτερο πλέον, κοιτάω στη κατηγορία των B SUV και έχω βρεί κάποια που μου αρέσουν πολύ όπως το T-ROC. Το θέμα μου είναι ότι έχω συνηθίσει με το να φουλάρω το αμάξι με 25€ και να ταξιδεύω 340χλμ μεχρι το πατρικό μου μόλις με 20€ και μου χτυπάει άσχημα στο να πάω σε ένα κλασικό κινητήρα βενζίνης και να καίω τα διπλάσια έως τριπλάσια χρήματα.

Ήθελα να ρωτήσω αν οι εκδόσεις, mid Hybrid, Hybrid βενζίνης φτάνουν σε οικονομία το LPG. Αν όχι το ίδιο, έστω να μην έχουν μεγάλες αποκλίσεις. Δηλαδή, κάτι πιο οικονομικό πέραν του LPG, τι επιλογές υπάρχουν;

Duster

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Μια που αναφέρθηκε η οδήγηση σε ανοιχτό δρόμο και σε απόσταση, η συνεισφορά του υβριδικού είναι μηδενική οπότε ουσιαστικά συμπεριφέρεται ως βενζινοκίνητο.

Αυτό απο πού προκύπτει; Έχω υβριδικό 1,5 τόνο, και στην κυριολεξία ξεχνάω ποτέ έβαλα βενζίνη. Σε ανοιχτό δρόμο με 100-110 καίω 4,3-4,5 και εντός πόλης 3,8-4,0. Το αυτοκίνητο δουλεύει πάντα συνδυαστικά με την μπαταρία είτε πηγαίνεις με 60 είτε με 160. Με 40 λίτρα βγάζει χοντρικά 800-1000 χλμ εντός πόλης. Είναι δύσκολο να υπάρχει κάτι πιο οικονομικό, εκτός από cng, και αν φυσικά οδηγάς νορμαλ.

Επεξ/σία από G.bar
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...