Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1 ώρα πριν, davarisx είπε

Έχεις λάθος σε αυτό.οι φέτες δούλευαν/ουν  στους 80 βαθμούς για να βγάλουν τις θερμίδες που έπρεπε.τα πάνελ έχουν πολύ καλή ροή αέρα και αν τα υπολογίσεις σωστά αντί για 80 θα δουλεύεις 60 βαθμούς max 

Δεν είναι τυχαίο που στις βόρειες χώρες δουλεύουν πάνελ και μάλιστα αλουμινίου σε αντίθεση με εμάς και πρώην κομμουνιστικές χώρες που έχουν ξεμείνει στις φέτες.

Καθρεφτάκι, εσύ κάνεις λάθος!

Η πιστοποίηση για τις θερμίδες των ακαν (φέτες) είναι ενιαία και νομίζω είναι για περίπου 18 βαθμούς θερμοκρασία χώρου  και είσοδο 80 , έξοδο 60 (πάντα με επιφύλαξη για τις ακριβείς τιμές).

Τα σώματα τύπου πάνελ δεν έχουν ενιαία πιστοποίηση και ο κάθε κατασκευαστής δίνει ό,τι θέλει σε ό,τι θερμοκρασίες θέλει.

Ένας ειδικός μπορεί να βρει την αντιστοίχηση ενός σώματος στις χαμηλότερες θερμοκρασίες και όχι μόνο με το ταμπελάκι του προϊόντος χρησιμοποιώντας ένα ακάν μεγαλύτερης ονομαστικής ισχύως σε σχέση με το παλιό. Επίσης ένα παλιό δίκτυο θέρμανσης είναι επιβαρυμένο και τα τύπου πάνελ με τις περίεργες και λεπτότερες διαδρομές νερού είναι ευάλωτα σε βουλώματα. Πολύς κόσμος την έχει πατήσει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, davarisx είπε

Δεν είναι τυχαίο που στις βόρειες χώρες δουλεύουν πάνελ και μάλιστα αλουμινίου σε αντίθεση με εμάς και πρώην κομμουνιστικές χώρες που έχουν ξεμείνει στις φέτες.

εγώ που έχω fan coil που ανήκω ? :)

Δημοσ.

Δεν θα μπω σε καμοια αντιπαράθεση,κάθε ένας ας κάνει ότι πιστεύει.

Θέλει φέτες ας κρατήσει φέτες με τα οποία μειονεκτήματα τους.θελει πάνελ ας βάλει πάνελ με τα οποία πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα τους,το ίδιο ισχύει και για τα fancoil.

Μια σωστή εγκατάσταση με σώματα πάνελ η  fancoil  έχει μόνο πλεονεκτήματα άσχετα αν σε κάποιους δεν αρέσει αυτό.

Τέλος η συζήτηση εκτός θέματος από εμένα.

Αν μπορείτε βοηθήστε στα προβλήματα του αρχικου ποστ.

3 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Καθρεφτάκι, εσύ κάνεις λάθος!

Αν μπορείς εξήγησε μου τι σημαίνει το καθρεφτάκι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλες οι εγκαταστάσεις θέρμανσης που υπάρχουν (εννοώ παλιές), εκτός εάν έχει γίνει άλλη μελέτη που γνωρίζουμε, είναι υπολογισμενες για 80-60 θερμοκρασία νερού. Το ίδιο και τα σώματα είτε είναι φέτες είναι είναι πάνελ. Τα fcu ανήκουν αλλού. Το κάθε σώμα θεωρητικά καλύπτει τις απώλειες του χώρου που είναι τοποθετημένο. Μπορείτε να δείτε εδώ πχ. 

http://www.gvarv.gr/Panels.php

Οσον αφορά το πρόβλημα έχουν ειπωθεί πολλές λύσεις. Αν τις ψάξεις όλες αυτές θα λυθεί το πρόβλημα σου. Αλλά βρες έναν καλό τεχνικό.. 

Επεξ/σία από @pnea1973
  • Like 1
  • 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Να ρωτήσω κι εγώ εδώ για να μη.ν ανοίγω καινούργιο θέμα. Σε καινούργια πολυκατοικία με μόνωση,80 τμ,230 λίτρα σε 45 μέρες. Στο προηγούμενο σπίτι πήγαινε παραπάνω. Μόνο το βράδυ το ανάβω κατά βάση.Απλά εκεί όταν άνοιγα τα καλοριφέρ ζεσταίνοταν και το νερό ενώ τώρα όχι. Δε ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό.Τώρα πρέπει ν ανάψω ξεχωριστά το μποιλερ. Επειδή είμαι άσχετος μπορεί να γίνει τώρα να ζεσταίνεται το νερό όταν ανάβω τα καλοριφέρ;

Δημοσ.

Πολλά μπορεί να φταίνε. Μπορεί να έχει βάνα και να είναι κλειστή. Να θέλει εξαέρωση. Να μην φτάνει το νερό εκεί πάνω γιατί έχει χάσει αέρα το δοχείο διαστολής. Και άλλα.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτά είναι για τα ζεστά νερά χρήσης. Το μπόιλερ που είναι; Στο πατάρι; Έχει συνδεδεμένες σωλήνες του καλοριφέρ;

Δες πως είναι το δικό μου.

20231005_065729.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...