Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

έχω μετακομίσει σε ένα διαμέρισμα εδώ και δυο χρόνια το οποίο έχει αύτονομη θέρμανση με δικό του καυστήρα και δεξαμενή στην ταράτσα (Γ' όροφος) κ το διαμέρισμα είναι στον Β' όροφο. Ο καυστήρας είναι 

Επειδή το σπίτι έχει ανοιχτό ορίζοντα και έχει πολλά παράθυρα, η μέση θερμοκρασία του χωρίς θέρμανση είναι γύρω στους 17 βαθμούς.

Φέτος, στην αρχη το αναβαμε στις 18.00 στους 18-18,5 βαθμους και σε 10 μερες ειχε καψει 100 λιτρα.

Τώρα που είπαμε να αλλαξουμε τακτικη μπας κ βοηθησει, το είχαμε αναμμένο όλη μέρα ώστε να έχει 18-18,2 βαθμούς και μέσα σε 5 μέρες έχει κάψει 50 λίτρα!!! Αρα ξανά 10λιτ/μερα περιπου. Μια από εκείνες τις μέρες που έτυχε να είμαι ολη μερα σπιτι, πρεπει να λειτουργησε συνολικα ο καυστηρας βαρια βαρια 40'. Συνηθως λειτουργει για 10' κ μετα μονο ο κυκλοφορητης. Εχει γινει και συντηρηση φετος και υποτιθεται βαλαμε κ εξαερισμο για να αποδιδει καλυτερα.

Mε βαση το φυλλο συντηρησης του λεβητα, η ονομαστικη ισχυς ειναι 2-5,6 kg/h και η περιοχη ισχυος ειναι 30.000 kW

Δεν ειναι υπερβολικα υψηλή κατανάλωση; Τι μπορει να φταιει;;; 

326459311_1130425380980209_3172976119911302091_n.jpg

326593794_5619537804824164_8526871473784713116_n.jpg

326491710_1317768755688439_5159894601774988383_n.jpg

326672788_6148731185159424_1232435414780146506_n.jpg

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Περιοχή και τετραγωνικά;

Ηλιουπολη Αττικης 100τ.μ.

Δημοσ.

Δεν μου φαίνεται τραγική η κατανάλωση .

Σε εμένα (Νέα Σμύρνη) χωρίς θέρμανση πέφτει στους 15 , επίσης ανοιχτό γύρω-γύρω και χωρίς ιδιαίτερες μονώσεις. Μου φαίνεται περίεργο που βρίσκεσαι σε μεγαλύτερο υψόμετρο αλλά έχεις μεγαλύτερη θερμοκρασία.

Ας δανειστούμε το εργαλείο υπολογισμού απωλειών από το θέμα με τα κλιματιστικά και βάλε τα στοιχεία να δούμε τί συμβαίνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Sug είπε

για το πόσα κιλά καις πρέπει να ξέρεις το Νο - τύπο του ακροφυσιου (μπεκ) και την πίεση που έχει ρυθμιστεί η αντλία Μετα πας στη σελίδα του κατασκευαστή και βλέπεις τι δίνει πχ https://www.telethermansi.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=a7ed2f72-4c26-4c5c-8332-99ceae7434e4#.Y8r0T9JBwSk Αν είναι υπερβολικη η όχι η κατανάλωση υπάρχουν πολλά που πρέπει να δεις

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Δεν μου φαίνεται τραγική η κατανάλωση .

Σε εμένα (Νέα Σμύρνη) χωρίς θέρμανση πέφτει στους 15 , επίσης ανοιχτό γύρω-γύρω και χωρίς ιδιαίτερες μονώσεις. Μου φαίνεται περίεργο που βρίσκεσαι σε μεγαλύτερο υψόμετρο αλλά έχεις μεγαλύτερη θερμοκρασία.

Ας δανειστούμε το εργαλείο υπολογισμού απωλειών από το θέμα με τα κλιματιστικά και βάλε τα στοιχεία να δούμε τί συμβαίνει.

Αυτό το αποτέλεσμα μου δίνει..

EA214856-507D-4214-869E-7FF72B6922EB.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άρα , στη χειρότερη περίπτωση , όταν δηλαδή συνεχίζει να στρώνει χιόνι για μέρες θες 2 λίτρα την ώρα, δεδομένου ότι 1 λίτρο πετρέλαιο έχει περίπου 10000kcal

*χωρίς να υπολογίζουμε βαθμους απόδοσης κλπ

Επεξ/σία από Maurikycli
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Άρα , στη χειρότερη περίπτωση , όταν δηλαδή συνεχίζει να στρώνει χιόνι για μέρες θες 2 λίτρα την ώρα, δεδομένου ότι 1 λίτρο πετρέλαιο έχει περίπου 10000kcal

*χωρίς να υπολογίζουμε βαθμους απόδοσης κλπ

Απλώς το θέμα είναι ότι εμένα μου καίει 10 λίτρα την ώρα, από τη στιγμή που το έχω πετύχει μια ολόκληρη μέρα να δουλευει 40’ συνολικά, όπως θα συμβαίνει κ τις υπόλοιπες πιστεύω..

32 λεπτά πριν, hp8 είπε

για το πόσα κιλά καις πρέπει να ξέρεις το Νο - τύπο του ακροφυσιου (μπεκ) και την πίεση που έχει ρυθμιστεί η αντλία Μετα πας στη σελίδα του κατασκευαστή και βλέπεις τι δίνει πχ https://www.telethermansi.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=a7ed2f72-4c26-4c5c-8332-99ceae7434e4#.Y8r0T9JBwSk Αν είναι υπερβολικη η όχι η κατανάλωση υπάρχουν πολλά που πρέπει να δεις

Τι θα μπορούσα να δω; Μίλησα και με τον υδραυλικό να έρθει να το κοιτάξει μες στη βδομάδα..

Δημοσ.

Για να βρείτε άκρη με το μπεκ , πρέπει να το έχετε στο χέρι αν και γράφουμε εντελώς θεωρητικά εδώ και κακώς ψάχνει ο ts να βρεί άκρη μέσα από ένα φόρουμ που καθένας γράφει ότι του καπνίσει.

Εγώ από τις φωτογραφίες βλέπω ένα μηχάνημα σε μέτρια κατάσταση με μαστούς και μούφες οξειδωμένες , σωλήνες χωρίς μόνωση , κύκλωμα παροχής καυσίμου από δεξαμενή σε καυστήρα χωρίς φίλτρο , ο λέβητας να είναι καρφωμένος στους 70 βαθμούς , δεν βλέπω πουθενά δοχείο διαστολής , και επίσης δεν βλέπω την καμινάδα - διάμετρο και κλίση. Φαντάζομαι επίσης πως το θερμικό του λέβητα είναι επαφής και όχι εμβαπτιζόμενο , και επίσης φαντάζομαι πως έχει γίνει πλήρης έλεγχος σε ασφαλιστικά , βάνα πλήρωσης κλπ (λολ) 

Τώρα αν έτσι βαφτίζουμε μια θερμουδραυλική εγκατάσταση ως "συντηρημένη" , θα πάω να κάνω κι εγώ το συντηρητή :) 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Sug είπε

Τι θα μπορούσα να δω; Μίλησα και με τον υδραυλικό να έρθει να το κοιτάξει μες στη βδομάδα..

θες θερμουδραυλικο - καυστηρατζη Τώρα σύμφωνα με τις απώλειες που έβαλες παραπάνω (αν και δεν συφωνω)  καθ όσον τα σώματα σου καθοριζουν τις ανάγκες Στο manual του καυστήρα παρακάτω σου δείχνει τι μπεκ και ανάλογα με την πίεση θα πάρεις τα kw που θέλει το Σπίτι

https://www.manualslib.com/manual/2402113/Bentone-Bentoflex-St-120-Ka.html?page=10#manual

ΥΓ Απ οτι φαίνεται τον μάστορα τον βρήκες κι ας μην το ξερεις

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ.

Ας πιάσουμε να δούμε τι απ όλα μπορεί να φταίει. Κακές μονώσεις, λάθος μπεκ, θερμοκρασία άνω των 70 προσαγωγή, δοχείο διαστολής, λάθος υπολογισμένα σώματα, λάθος καμινάδα, καλή συντήρηση κλπ κλπ κλπ....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Sug είπε

Mε βαση το φυλλο συντηρησης του λεβητα, η ονομαστικη ισχυς ειναι 2-5,6 kg/h και η περιοχη ισχυος ειναι 30.000 kW

326593794_5619537804824164_8526871473784713116_n.jpg

Πολλά μπορεί να φταίνε και ναι η κατανάλωση σου είναι υπερβολικά μεγάλη.για αρχή,επειδη τυχαίνει να είχα τον εν λόγο καυστήρα στην κατοχή μου φοράει μακρυά μπούκα και από ότι βλέπω εσένα είναι τέρμα μέσα.κανονικα η μπούκα θα πρέπει να είναι στην ευθεία της πόρτας(εσωτερικά)και με μια ελαφριά κλίση προς τα κάτω.

1.Επειδή τυχαίνει να είμαστε γείτονες (Αργυρούπολη εγώ)για σπίτι 62τμ τελευταίου ορόφου με μηχανολογική μελέτη θέρμανσης έχω 10.000 θερμίδες απώλειες ενώ την ίδια ώρα ο από κάτω όροφος έχει 6000 περίπου.Εγω με λέβητα μαντεμενιο δουλεύω μπεκ 0.50 80s

2.αλλαξε θερμοστάτη χώρου άμεσα και βάλε έναν ψηφιακό(πολύ καλός και φτηνός olympia electronics)γιατί αυτός που έχεις(υποθέτω έχεις παλιό μηχανικό)έχει πολύ μεγάλη απόκλιση θερμοκρασίας.αν βάλεις ψηφιακό θερμόμετρο χώρου θα δεις ότι με 18 βαθμούς κρυώνεις.

3.το ζεστό νερό έχει την τάση να φεύγει προς τα πάνω,εσύ πρέπει να το στείλεις προς τα κάτω οπωτε θα πρέπει το δοχείο διαστολής να έχει την σωστή πίεση αέρα και ο κυκλοφορητής να δουλεύει σωστά.

4.κολημενος αυτόματος πλήρωσης η κολλημένος κυκλοφορητής.

5.λαθος επιλογή μπεκ.θα μου πεις μα φέρνω καυστηρατζη κτλ κτλ.υπαρχουν αρκετοί καυστηρατζηδες έξω που είναι εντελώς άσχετοι.εμενα μετραγε 320 βαθμούς καυσαέρια και μου έλεγε είναι εντάξει.ενημερωτικα πάνω από 200 ζεσταίνεις τα περιστέρια.

6.ο λέβητας έχει μέσα κόφτες καυσαερίων και η δουλειά τους είναι να καθυστερούν τα καυσαέρια να βγουν από τον λέβητα έτσι ώστε να απορροφήσει περισσότερη θερμότητα το καζάνι,αν λείπουν/έχουν αφαιρεθεί θα καις τον απαχο.

7.αν έχεις τα παλιά σώματα τύπου φέτες δουλεύουν σε θερμοκρασίες 70-80 βαθμών.αλλαγη άμεσα με σώματα τύπου πάνελ να δουλεύεις 20 βαθμούς κάτω για μέγιστη οικονομία.

Υ.Γ

Αν πιάνουν τα χέρια σου σβήσε το καλοριφέρ πήγαινε στον λέβητα και λύσε την μακρυα βίδα που βρίσκεται πάνω στην μέση και κρατάει τον καυστήρα στον λέβητα.βγαλε έξω προσεκτικά τον καυστήρα,καθάρισε με ένα πανί το μπεκ και κοιτα τι νούμερα γράφει πάνω.

Επεξ/σία από davarisx
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Maurikycli είπε

^ Ο τύπος των σωμάτων δεν έχει σχέση με τις θερμοκρασίες λειτουργίας αλλά το μέγεθος των σωμάτων.

Έχεις λάθος σε αυτό.οι φέτες δούλευαν/ουν  στους 80 βαθμούς για να βγάλουν τις θερμίδες που έπρεπε.τα πάνελ έχουν πολύ καλή ροή αέρα και αν τα υπολογίσεις σωστά αντί για 80 θα δουλεύεις 60 βαθμούς max 

Δεν είναι τυχαίο που στις βόρειες χώρες δουλεύουν πάνελ και μάλιστα αλουμινίου σε αντίθεση με εμάς και πρώην κομμουνιστικές χώρες που έχουν ξεμείνει στις φέτες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...