Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχει λίγο καιρό τελευταια που όταν ανάβω το ζεστό χρήσης από το καλοριφέρ λεβητα να  αρχίζουν να  ζεσταίνονται και τα σώματα με αποτέλεσμα να μην έχω ζεστο νερό μπάνιο.

Ανεκαθεν το σπίτι δεν είχε μποιλερ  και το νερό ήτανε πάντα χλιαρό όταν δούλευε και το καλοριφέρ γιατί έτρωγαν τα σώματα το ζεστό νερό  οποτε αν ήθελες να κάνεις μπάνιο έπρεπε να κλείσεις πρωτα το καλοριφέρ και μετά να ανάψεις το ζεστό νερό χρήσης. 

Ο κυκλοφορητής φαίνεται να μην δουλεύει γιατί δεν ζεσταίνονται όλα τα σώματα αλλά τα 3 4 που είναι πιο κοντά στην κεντρική παροχή. 

πήγα κάτω και έριξα την πίεση από 1,5 που ήταν στο 1 bar 

δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να ανεβαίνει το νερό πάνω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντί να κάνεις δικά σου πειράματα φώναξε καυστηρατζή υδραυλικό να κάνει ένα πλήρες έλεγχο.

Τα λεφτά που θα του δώσεις στην επισκευή αλλαγές θα τα εξοικονομήσεις από τη χρήση ζεστού που θα κάνεις πιο σωστά χωρίς απώλειες. 

Επεξ/σία από greekfragma
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 20/1/2023 στις 5:54 ΜΜ, xphobus είπε

έχει λίγο καιρό τελευταια που όταν ανάβω το ζεστό χρήσης από το καλοριφέρ λεβητα να  αρχίζουν να  ζεσταίνονται και τα σώματα με αποτέλεσμα να μην έχω ζεστο νερό μπάνιο.

Ανεκαθεν το σπίτι δεν είχε μποιλερ  και το νερό ήτανε πάντα χλιαρό όταν δούλευε και το καλοριφέρ γιατί έτρωγαν τα σώματα το ζεστό νερό  οποτε αν ήθελες να κάνεις μπάνιο έπρεπε να κλείσεις πρωτα το καλοριφέρ και μετά να ανάψεις το ζεστό νερό χρήσης. 

Ο κυκλοφορητής φαίνεται να μην δουλεύει γιατί δεν ζεσταίνονται όλα τα σώματα αλλά τα 3 4 που είναι πιο κοντά στην κεντρική παροχή. 

πήγα κάτω και έριξα την πίεση από 1,5 που ήταν στο 1 bar 

δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να ανεβαίνει το νερό πάνω 

Δε πολυκαταλαβα για να είμαι ειλικρινής.  Λες ότι το σπίτι ανέκαθεν δεν είχε μποιλερ. Με Το ρεύμα τον ανάβεις; Έχεις μικρό θερμοσίφωνα στο πατάρι; ή λεβητοστασίου; 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, troi.g είπε

Δε πολυκαταλαβα για να είμαι ειλικρινής.  Λες ότι το σπίτι ανέκαθεν δεν είχε μποιλερ. Με Το ρεύμα τον ανάβεις; Έχεις μικρό θερμοσίφωνα στο πατάρι; ή λεβητοστασίου; 

έχει ζεστό νερό κατευθείαν από το λέβητα με πετρελαιο δουλευει. 

Στις 20/1/2023 στις 6:42 ΜΜ, greekfragma είπε

Αντί να κάνεις δικά σου πειράματα φώναξε καυστηρατζή υδραυλικό να κάνει ένα πλήρες έλεγχο.

Τα λεφτά που θα του δώσεις στην επισκευή αλλαγές θα τα εξοικονομήσεις από τη χρήση ζεστού που θα κάνεις πιο σωστά χωρίς απώλειες. 

Και εγω τεχνικος ειμαι απλα δεν ασχολούμαι  με καυστηρες καλοριφερ τελικά πήγα πάλι κάτω και δεν είχε  αέρα το δοχειο διαστολης . φαίνεται πως την  εκτονώνοι στο δίκτυο καλοριφέρ την πίεση .

και αυτό το έβαλα αέρα φέτος και πάλι τον έχασε και είναι και αλλαγμένο από "επιστήμονα " υδραυλικό 

ανάθεμα αυτοί οι "υδραυλικοί " γνώριζαν από δουλειές 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, xphobus είπε

έχει ζεστό νερό κατευθείαν από το λέβητα με πετρελαιο δουλευει. 

Και εγω τεχνικος ειμαι απλα δεν ασχολούμαι  με καυστηρες καλοριφερ τελικά πήγα πάλι κάτω και δεν είχε  αέρα το δοχειο διαστολης . φαίνεται πως την  εκτονώνοι στο δίκτυο καλοριφέρ την πίεση .

και αυτό το έβαλα αέρα φέτος και πάλι τον έχασε και είναι και αλλαγμένο από "επιστήμονα " υδραυλικό 

ανάθεμα αυτοί οι "υδραυλικοί " γνώριζαν από δουλειές 

Μονάδα έχεις; όπου δουλεύει και ζεσταίνει το νερό εκείνη τη στιγμή; SATURN; 

Αέρα πως βάζεις στο δοχείο; Όπως είναι βιδωμενο πάνω στην εγκατάσταση;

Δημοσ.

Αν το ανάβεις απευθείας σαν φυσική ροή πάει πάνω το ζεστό αλλά φυσικά το δοχείο διαστολής πρέπει να έχει αέρα που συνήθως από κατασκευαστή έχει 1,5 bar

Αναφορικά με αυτό που λες, σε γνωρίζω περίπτωση να μην έχει boiler και να ζεσταίνει το νερό βρύσης (μήπως έχεις ηλιακό με κάνα ενσωματωμένο boiler;) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, troi.g είπε

Μονάδα έχεις; όπου δουλεύει και ζεσταίνει το νερό εκείνη τη στιγμή; SATURN; 

Αέρα πως βάζεις στο δοχείο; Όπως είναι βιδωμενο πάνω στην εγκατάσταση;

10 ώρες πριν, PETROS13 είπε

Αν το ανάβεις απευθείας σαν φυσική ροή πάει πάνω το ζεστό αλλά φυσικά το δοχείο διαστολής πρέπει να έχει αέρα που συνήθως από κατασκευαστή έχει 1,5 bar

Αναφορικά με αυτό που λες, σε γνωρίζω περίπτωση να μην έχει boiler και να ζεσταίνει το νερό βρύσης (μήπως έχεις ηλιακό με κάνα ενσωματωμένο boiler;) 

Στο πατρικο ξερω οτι εχει boiler. Σε αυτο για οικονομία του εργολάβου  δεν έχει ούτε ηλιακό ούτε boiler. Ο λεβητας εκτός από της μεγάλες σωλήνες που πάνε στα καλοριφέρ έχει μια εισάγωγη _ εξαγωγή που πάει κατευθείαν πάνω 

αέρα βάζω με τρομπα ποδηλάτου, από κάτω έχει ένα βρυσακι βγάζεις το νερό  και βάζεις 2- 3 φορές μεχρι 1,5 bar 

θα το δω και άμα δεν φτιάξει μπορεί κάποιον να φωνάξουμε γιατί θέλεις και εργαλεία άμα θες να είσαι μάστορας 🤣

Επεξ/σία από xphobus
Δημοσ.
Στις 20/1/2023 στις 5:54 ΜΜ, xphobus είπε

Ανεκαθεν το σπίτι δεν είχε μποιλερ 

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι γράφεις…

Αν δεν έχεις μπόιλερ τότε πως θα έχεις ζεστό νερό χρήσης;

Επίσης στο δοχείο διαστολής βάζεις αέρα στα κουτουρού ενώ το δοχείο είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο και υπό πίεση;;;;;;;;

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, xphobus είπε

Στο πατρικο ξερω οτι εχει boiler. Σε αυτο για οικονομία του εργολάβου  δεν έχει ούτε ηλιακό ούτε boiler. Ο λεβητας εκτός από της μεγάλες σωλήνες που πάνε στα καλοριφέρ έχει μια εισάγωγη _ εξαγωγή που πάει κατευθείαν πάνω 

αέρα βάζω με τρομπα ποδηλάτου, από κάτω έχει ένα βρυσακι βγάζεις το νερό  και βάζεις 2- 3 φορές μεχρι 1,5 bar 

θα το δω και άμα δεν φτιάξει μπορεί κάποιον να φωνάξουμε γιατί θέλεις και εργαλεία άμα θες να είσαι μάστορας 🤣

Αυτό ακριβώς που γράφει και ο φίλος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφου κατεβηκες κατω δεν γινεται να μην ξερεις αν βλεπεις μποιλερ...Μποιλερ znx είναι ενας κυλινδρικός  θερμοσίφωνας 

να φεύγει νερό απο κει μέσα προς καλοριφέρ είναι φειλ..μπορεί να έχει βάνα αποδεσμευσης

κυκλοφορητής δεν γίνεται να ανάψει γιατί ανήκει /ανοίγει μόνον για καλοριφερ

τελικά έχεις αυτόνομο καυστήρα+λέβητα ?αυτά συνήθως έχουν απλά έξοδο για ζεστό νερό χρήσης κ δουλεύουν απευθειας σαν ταχυθερμαντηρες

μεγάλα znx/boiler 300 500+ λίτρα ίσως να μην έχουν νόημα πλέον από θέμα οικονομίας..

Επεξ/σία από kage

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...