Προς το περιεχόμενο

Μελλοντικες σκεψεις αναβαθμισης.

ASFE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Σας ευχαριστω παιδια.

Σχεδον ολα καλα με την αλλαγη. Καποια φλασια εφαγε η μητρικη και 2 δισκους δεν τους βρισκει ενω ειναι κανονικα συνδεδεμενοι.Αλλαξαμε και καλωδια (που δουλευαν με αλλους δισκους και τιποτα)

Επειδη ειχα παρει και τον παρακατω fury  εριξα εκει καποια παιχνιδια και τους εβγαλα τους δισκους. (εναν 250αρη 850 evo + εναν 1TB sandisk)

Δεν ειχαμε χρονο να ασχοληθουμε αλλο.

Τωρα προσανατολιζομαι σε κατι τετοιο

https://www.skroutz.gr/s/25256497/DeLock-Κάρτα-PCIe-σε-2-εσωτερικές-θύρες-SATA-III-και-2-εξωτερικές-θύρες-USB-3-0-89359.html

για να ξανα βαλω τους δισκους.

rsz_20230128_144502.jpeg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 20/1/2023 στις 11:20 ΠΜ, thetiesthatbind είπε

Για AMD θα πρέπει να περιμένεις μέχρι το Φλεβάρη να βγούνε οι καινούργιοι της σειράς 3D. Δε ξέρω αν είναι προτιμότερο να αλλάξεις κάρτα (4070Ti/4080) μιας και είσαι στα 1440p240Hz αντί για μητρική, ραμ, cpu.

Σε αυτους αναφεροσουν?

• 1 χρόνο αργότερα...

Ενα up παιδια γιατι μαλλον σκεφτομαι εκει κοντα στο Πασχα να αλλαξω το build που φαινεται στην υπογραφη.

Παλι εχασα επαφη και δεν ξερω τι καινουριο εχει κυκλοφορησει καθως και αν ειναι να παιξει αλλαγη στρατοπεδου απο Intel σε amd,

Καθε συμβουλη ευπροσδεκτη.

Τα parts ειναι

mobo-cpu-ψυξη-ram.

1 ώρα πριν, ASFE είπε

Θα πηγαινατε σε intel build ή σε amd σε πρωτη φαση?

Δεν έχει πολύ σημασία.

Και οι δύο πλατφόρμες έχουν πολύ ικανούς επεξεργαστές για τα πάντα.

Η ερώτηση είναι πρώτον η χρήση. Σε κάποια θέματα είναι προτιμότερη η Intel σε εργασία κυρίως ενώ η Amd υπερτερεί σε άλλους τομείς.

Επίσης το σεταρισμα με την πιθανή κάρτα γραφικών εάν είναι πχ Amd είναι προτιμότερο να είναι και η CPU Amd όχι για ασυμβατότητες αλλά για μεγαλύτερη βελτιστοποιηση.

Ενα tricky point είναι ότι η Intel ήδη ετοιμάζει την νέα πλατφόρμα (LGA 1851 νομίζω ότι λέγεται) για την νέα γενιά επεξεργαστών ενώ η Amd λογικά θα μείνει τουλάχιστον για άλλη μια γενιά στην ίδια.

Άπειρες οι επιλογές οπότε τα όρια τα θέτει το budget και τις επιλογές οι ανάγκες σου

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι στην ίδια φάση με το φίλο πιο πάνω για μελλοντική αγορά σταθερού.

Χρήση δουλειά γραφείου, gaming, και ίσως μελλοντικά 3d σχέδιο με rendering.

Το πρώτο δίλημμα είναι Ryzen 7 7800x3D ή κάποιος Intel 1ΧΧΧΧk στο ίδιο level;

H αλήθεια έιναι ότι ο παλιός μου της σειραα 2500k αποδείχθηκε πραγματικά σκύλος..

Και δεύτερη βασική ερώτηση, μπορώ να μείνω για κάποιο διάστημα με τα γραφικά της cpu για την παραπάνω χρήση ώστε μελλοντικό budget να κουμπώσει κάρτα γραφικών;

Επεξ/σία από spid_x

8 λεπτά πριν, spid_x είπε

H αλήθεια έιναι ότι ο παλιός μου της σειραα 2500k αποδείχθηκε πραγματικά σκύλος..

Και δεύτερη βασική ερώτηση, μπορώ να μείνω για κάποιο διάστημα με τα γραφικά της cpu για την παραπάνω χρήση ώστε μελλοντικό budget να κουμπώσει κάρτα γραφικών;

Κρινοντας απο την επικη επιτυχια και διαρκεια του AM4, θα πηγαινα σιγουρα σε AM5.

Πανευκολες και φτηνες αναβαθμισεις cpu στο μελλον με απλα ενα bios update.

Και γω για 7800Χ3D σκεφτομαι. Να αφησω την Ιντελ μετα απο πολλα χρονια.

Και μητρικες βλεπω εχουν βγει τρελλα κομματια.

Μνημες ευτυχως εχουν πεσει και οι τιμες ειναι σε λογικα επιπεδα.

Ψυξη μαλλον για corsair..Και η MSI εχει βγαλει μια δυνατη απο τι βλεπω,

47 λεπτά πριν, spid_x είπε

Complicate λίγο γιατι μπλεκεις διαφορετικά πράγματα και δεν ξερω με ποια ειναι η προτεραιότητα και το focus point και σε ποιο level χρειαζεται να ειναι το καθενα.

Γιατι εαν παμε σε 3D rendering οι κορυφαίες επιλογές ειναι ξεκάθαρα AMD Threadripper. Αλλά μιλάμε για αρκετά χιλιάρικα μόνο για τον επεξεργαστή. Δεν πιστεύω ότι ειναι αυτό το ζητούμενο. Οπότε θα αρκεστείς σε μια καλή GPU για τις αναγκες σου.

Σε 3D rendering η ποσότητα της μνημης είναι σημαντική. Οπότε δεν μιλάμε για τιποτε λιγότερο από 32gb με τα 64gb να είναι προτιμότερα φυσικά.

Σε κάρτες για 3D rendering και παλι η μνημη είναι σημαντικότατο στοιχείο. Οι AMD καρτες εχουν περισσοτερη μεχρι σημερα.

Εαν παμε σε καθαρό gaming ο 7800x3d είναι ότι πιο value form money για αυτη την δουλεια. Αλλά ο 7900X θα ειναι καλύτερος σε productivity ειδικα για εφαρμογές που χρησιμοποιούν ολους τους πυρήνες του.

Εαν παμε σε χρήση γραφείου και σε συνδιασμό με σχέδιο κλπ αλλες πιθανές επιλογές πιθανά ενας Intel να είναι καπως καλύτερος (αναλογως την εφαρμογή).

Σε φυσιολογικά επίπεδα απόδοσης και κόστους δεν εχουν πια ιδιαίτερη διαφορά οι Intel με τους AMD.

Ναι μπορείς να περιμενεις οσο θελεις με τα ενσωματωμένα γραφικά κανοντας εφοσον εισαι ενταξει με πολύ υψηλότερους χρονους στο rendering και σε low settings στα παιχνίδια σου.

Τοση σκεψη!!!

Διαβολακι απο την μια για να προχωρησω..

Αγγελακι απο την αλλη οτι μια χαρα ειναι και αυτο που εχω για τις αναγκες μου...

Ποοοο μια παω να το πατησω , μια κλεινω την καρτελα....

καλησπέρα παιδιά, ήθελα να σας ρωτήσω κάτι, ποιά πλατφόρμα αξίζει για να κάνεις ένα καινούργιο pc build intel ή AMD? γιατί σας το ρωτάω αυτό θα μου πείτε, γιατί έχω ακούσει πολλά πράγματα και από τον τεχνικό μου και από αλλους τεχνικούς και από μαγαζιά(που αυτοί θέλουν να πουλήσουν, άλλο αυτό), το καινούριο pc build θα είναι για χρήση ελαφρύ gaming(racing gaming, EA Sports) και χρήση γραφείου(κείμενα, σερφάρισμα στο internet) κ.τ.λ., έχω ακούσει από τεχνικούς το εξής μην πας σε amd γιατί η καινούργια πλατφόρμα AM5 υπάρχει ασυμβατότητα μετεαξύ των μνημών και πρέπι να αλλάξεις συνέχεια μνήμες μέχρι να βρείς αυτή που θα κωτσάρει/ταιριάζει στην μητρική, ένας άλλος μου είπε να μην πάω καθόλου σε amd μόνο intel ο τεχνικός μου(και προσωπικός μου φίλος) μου λέει να πάω σε AMD αλλά σε AM4, έχω χάσει το μπούσουλα με όλα αυτά. πείτε μου εσείς την δική σας γνώμη παιδιά και να βοηθήσετε εμένα και μέσω εμού να βοηθήσουμε(εαν δεν έχει βοηθηθεί και ο Κος/Κα ASFE). Καλό σας μεσημέρι.

• Thanks 1

5 ώρες πριν, panagossss13 είπε

καλησπέρα παιδιά, ήθελα να σας ρωτήσω κάτι, ποιά πλατφόρμα αξίζει για να κάνεις ένα καινούργιο pc build intel ή AMD? γιατί σας το ρωτάω αυτό θα μου πείτε, γιατί έχω ακούσει πολλά πράγματα και από τον τεχνικό μου και από αλλους τεχνικούς και από μαγαζιά(που αυτοί θέλουν να πουλήσουν, άλλο αυτό), το καινούριο pc build θα είναι για χρήση ελαφρύ gaming(racing gaming, EA Sports) και χρήση γραφείου(κείμενα, σερφάρισμα στο internet) κ.τ.λ., έχω ακούσει από τεχνικούς το εξής μην πας σε amd γιατί η καινούργια πλατφόρμα AM5 υπάρχει ασυμβατότητα μετεαξύ των μνημών και πρέπι να αλλάξεις συνέχεια μνήμες μέχρι να βρείς αυτή που θα κωτσάρει/ταιριάζει στην μητρική, ένας άλλος μου είπε να μην πάω καθόλου σε amd μόνο intel ο τεχνικός μου(και προσωπικός μου φίλος) μου λέει να πάω σε AMD αλλά σε AM4, έχω χάσει το μπούσουλα με όλα αυτά. πείτε μου εσείς την δική σας γνώμη παιδιά και να βοηθήσετε εμένα και μέσω εμού να βοηθήσουμε(εαν δεν έχει βοηθηθεί και ο Κος/Κα ASFE). Καλό σας μεσημέρι.

Οπου και να πας υπαρχουν αστερια CPUs που θα σε βολεψουν σε κάθε περίπτωση. Οι διαφορες πια δεν υπαρχουν στην πραξη. Ολα εξαρτώνται κυρίως από το διαθέσιμο Budget σου. 

Ολοι οι επεξεργαστές ειναι εξαιρετικά δυνατοί και η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών δεν μπορει καν να τους φτάσει στα πραγματικά τους ορια. Μονο επαγγελματίες σε βαριές εργασίες μπορουν να το κανουν. Ολοι εμεις οι υπολοιποι μονο σε stress tests μπορουμε να δουμε αυτα τα ορια. Καλό ειναι αυτό.

Απο εκει και μετά στο gaming το βασικό ρόλο παίζει η κάρτα και οχι η CPU εαν ειναι Intel ή AMD. Εχεις καλή καρτα? Ολα καλά. Εχεις μετρια κάρτα? Δεν θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα να τα σκάσεις σε καλύτερη CPU. Αλλά οι κάρτες ειναι πανάκριβες δυστυχως! Σε ελαφρύ gaming δεν θα εχεις γενικά πρόβλημα αλλα πρεπει να δεις και την αναλυση και τα fps που θελεις να εχεις και φυσικά την οθονη σου τι υποστηρίζει και σε τι refresh rates.

Αυτα που σου λενε για συμβατοτητες μνημων στην ΑΜ5 πλατφόρμα ειναι ιστορίες που ισχυαν μεν αλλα πριν 2 χρονια οταν πρωτοβγήκαν οι μητρικές και τα BIOS ειναι σε νηπιακη μορφη ακομη. Εχουν ξεπεραστει πια πανω απο ενα χρονο. Καποιες ασυμβατοτητες θα υπαρχουν παντα σε ολες τις πλατφόρμες βεβαια. Αλλα γενικά δεν υπαρχει προβλημα και οι περισσοτεροι πανε σε δοκιμασμενες επιλογες. Ολες οι εταιρειες εχουν κανει πια catch up. Δεν συμφερει να μεινουν πισω.

Intel: την προτιμουν πολλοι οταν εχουν πιο επαγγελματικές ανάγκες με προγραμματα που όντως χρησιμοποιούν του πολλαπλους πυρήνες (τα gaming οχι ιδιαιτερα) γιατι ας πουμε οτι κατα περιπτωση ειναι πιο γρηγοροι οι Intel. Οχι καμία τρομερη διαφορα. Αν και η νεες γενιες εχουν βελτιωθεί στις θερμοκρασιες κατα κανονα ειναι πιο θερμοί κατα την χρήση τους και θελεις καλυτερες ψυξεις και κουτια. Μειονεκτημα ότι ήδη ετοιμάζεται το νεο προτυπο CPU slot αρα οτι νεο κυκλοφορησει στο μελλον δεν θα κουμπώνει στην υπαρχουσα πλατφορμα. Θετικό ότι υπαρχουν τοσο δυνατοί επεξεργαστές ήδη που πιθανοτατα δεν θα χρειαστείς δυνατοτερο και θα ειναι και πιο φθηνοι σαν μεταχειρισμενοι λογω αλλαγης πλατφορμας.

AMD - AM5: Η τελευταία πλατφόρμα της AMD που οπως φαίνεται μαλλον θα την χρησιμοποιήσει και για την νεα γενια CPU της. Αρα υπαρχει πολυ μέλλον. Μειονεκτημα οτι ειναι η πιο ακριβη πλατφορμα αυτη την στιγμη. Θετικό ότι υπαρχουν πολύ Value for money CPUs να επιλέξεις σε σεταρισμα με DDR5 μνημες.

AMD - AM4: Η προηγουμενη πλατφόρμα της AMD. Μειονεκτημα οτι δεν θα βγουν αλλοι επεξεργαστες και οι μνημες ειναι DDR4. Πλεονεκτημα ότι ειναι πιο φθηνη, θα παραμείνει πιο φθηνή και οτι οι υπάρχοντες επεξεργαστές ειναι αρκετά δυνατοί για να σε καλύψουν για πολλά χρονια ακόμη. Πιθανότατ μεχρι να ξαναλάξουν ολες οι πλατφόρμες.

Οπως ειπα: Θετεις το budget, θετεις τους προσωπικούς σου στόχους και κοιτάς τι θα σε καλύψει καλύτερα για σημερα και για τις αναγκες που εσυ προβλέπεις στο μελλον.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...