Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Πριν από λίγες μέρες εβαλα οπτική ίνα fiber to the home Vodafone 100mb/s download και 10 up. Η ταχύτητα στο κινητό μου βγάζει κοντά στο ρουτερ σχεδόν 100 και σε ένα δωματιο που έχω και σταθερό pc 45 με 65. Για τον σταθερό υπολογιστή έχω πάρει αυτήν την κεραία TP-LINK Archer T2U Plus v1 και πιάνω ταχύτητα 1mb/s με 4mb/s. Με την ίδια κεραία σε wifi διαμερίσματος του επάνω ορόφου σε σύνδεση κατοστάρα πιάνω 25 με 35 στα 2.4 MHZ. Στο δικό μου δίκτυο η πιο πάνω ταχύτητα που ανέφερα είναι επίσης στα 2.4 MHZ καθώς στα 5 συνδέεται αλλά χωρίς σύνδεση στο ιντερνετ. Σκέφτηκα να πάω σε powerline αλλά νομίζω κάτι φτάνει που μπορεί να διορθωθεί. Έχετε καμία ιδέα; 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, stelios.s είπε

Καλώδιο. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα.

Προφανώς και το καλώδιο είναι λύση, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Ρωτάω αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος σχετικά με την ταχύτητα του δικού μου δικτύου που είναι 1-4 και από το wifi του πάνω σπιτιού που είναι 35 με την ίδια κεραία 

Δημοσ.

Καλησπέρα, όλα αυτά τα νούμερα που γράφεις είναι ΜΒ/s ή Μbps ;

Αυτή η USB κεραία που έχεις μπορεί να δώσει θεωρητικά μέχρι 200Mbps sta 2,4 kai 400Mbps sta 5GHz.

Ο wifi router, η απόσταση από τον wifi router, το πάχος και υλικο των τοίχων και οι παρεμβολές απο αλλα δίκτυα ειναι παράγοντες που επηρεάζουν την ταχυτητα για

αυτο και παίρνεις διαφορετικά αποτελέσματα. 

Για αρχή εγκατέστησε τους τελευταίους drivers της κεραίας στο pc, βεβαιώσου οτι συνδεεσε στο σωστο δικτυο του κατω διαμερισματος και ξαναδοκίμασε.

Δημοσ.

Οι μετρήσεις είναι σε mbps, η θέση του ρουτερ είναι στο ίδιο σημείο στο επάνω σπίτι. Για τους drivers μπήκα στο site της tplink και οι τεκαιται έκδοση είναι από το 19. Δεν είναι πάντως θέμα driver γιατί από επναω πιάνει 35 mbps. Και είμαι συνδεμένος στο δικό μου Wifi. 

Δημοσ.

το επόμενο βήμα που μπορείς να κάνεις για να βελτιωθεί ελαφρώς η κατάσταση είναι να δεις σε τι μπάντα παίζουν τα γειτονικά δίκτυα με το inssider (δωρεαν είναι) και να βάλεις μια μπάντα στο δικό σου όσο πιο μακριά γίνεται απο τα υπόλοιπα 2.4 δίκτυα της περιοχής.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ, υπάρχει περίπτωση αν φύγεις κάτω απο το 4 η πάνω απο το 11 το tp link η κάποια άλλη συσκευή να ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ να συνδεθεί ασύρματα στο δίκτυό σου οπότε θα χρειαστεί να αλλάξεις πάλι

Για τον ίδιο όροφο, το powerline θα σώσει την κατάσταση πάντως (προσοχή αν έχεις τριφασικό ρεύμα θέλει άλλον εξοπλισμό) αλλιώς άλλη λύση και πιο ακριβή είναι το wifi mesh (access points)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

το επόμενο βήμα που μπορείς να κάνεις για να βελτιωθεί ελαφρώς η κατάσταση είναι να δεις σε τι μπάντα παίζουν τα γειτονικά δίκτυα με το inssider (δωρεαν είναι) και να βάλεις μια μπάντα στο δικό σου όσο πιο μακριά γίνεται απο τα υπόλοιπα 2.4 δίκτυα της περιοχής.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ, υπάρχει περίπτωση αν φύγεις κάτω απο το 4 η πάνω απο το 11 το tp link η κάποια άλλη συσκευή να ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ να συνδεθεί ασύρματα στο δίκτυό σου οπότε θα χρειαστεί να αλλάξεις πάλι

Για τον ίδιο όροφο, το powerline θα σώσει την κατάσταση πάντως (προσοχή αν έχεις τριφασικό ρεύμα θέλει άλλον εξοπλισμό) αλλιώς άλλη λύση και πιο ακριβή είναι το wifi mesh (access points)

Σημερα δανείστηκα ένα powerline της tplink αυτό που έχει γύρο στο 50ρικο και μου έβγαλε 65 mbp/s. Νομίζω εκεί θα καταλήξω. Απλά μου κάνει εντύπωση η τόσο χαμηλή ταχύτητα με την κεραία. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι έχω μέσα στο σπιτι δύο τοίχους από ytong, μήπως σαν υλικό εμποδίζει. Απο την άλλη στο ίδιο σημείο μέτρηση με κινητό βγάζει 70 mbp/s. 

Επεξ/σία από george_008
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έβαλα ένα wifi extender στο δωματιο και ανέβηκαν οι ταχύτητες. Τελικά το πρόβλημα είναι στη εμβέλεια του ρουτερ της vodafone. Στο πάνω σπίτι έχει ρουτερ απο hcn. Προφανώς έχει μεγαλύτερη εμβέλεια το wifi του. 

Επεξ/σία από george_008
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, george_008 είπε

Σημερα δανείστηκα ένα powerline της tplink αυτό που έχει γύρο στο 50ρικο και μου έβγαλε 65 mbp/s. Νομίζω εκεί θα καταλήξω. Απλά μου κάνει εντύπωση η τόσο χαμηλή ταχύτητα με την κεραία. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι έχω μέσα στο σπιτι δύο τοίχους από ytong, μήπως σαν υλικό εμποδίζει. Απο την άλλη στο ίδιο σημείο μέτρηση με κινητό βγάζει 70 mbp/s. 

Το powerline θα πρέπει να μπαίνει μόνο του στην πρίζα και όχι πάνω σε πολύπριζο, αλλιώς υπάρχουν αυτά με το passthrough.

προσωπικά έχω τα TL-PA4010P και μου τερματίζουν την γραμμή(κατοστάρα) 3 δωμάτια μετά.

Επεξ/σία από Xristaras12
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Xristaras12 είπε

Το powerline θα πρέπει να μπαίνει μόνο του στην πρίζα και όχι πάνω σε πολύπριζο, αλλιώς υπάρχουν αυτά με το passthrough.

προσωπικά έχω τα TL-PA4010P και μου τερματίζουν την γραμμή(κατοστάρα) 3 δωμάτια μετά.

Αν κουμπώνει πριζα πάνω στο powerline πιστεύεις ότι επηρεάζει το σήμα; 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, george_008 είπε

Αν κουμπώνει πριζα πάνω στο powerline πιστεύεις ότι επηρεάζει το σήμα; 

όχι, το θέμα είναι να μην κουμπώνεις το powerline ΠΑΝΩ σε πολύπριζο και γενικότερα να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες συσκευές στο ενδιάμεσο θα ήταν το ιδανικό.

Κοινώς, αν στην ίδια γραμμή ρεύματος πχ έχεις κανενα ψυγειο/πλυντήριο/κλιματιστικό κλπ, δυσκολεύει η κατάσταση.

Βέβαια, το powerline ΔΕΝ θα σου λύσει και 100% το πρόβλημα όπως αν έριχνες καλώδιο, το ρεύμα έχει αρκετό "θόρυβο" απο τις συσκευές μας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...